Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kalcia64 wrote:No umnie skurcze w pewnym momecie byly juz co 6 minut jak zaleglam na kanapie to nagle nastala cisza .Wiec jak narazie zostaje w domu .
Kalcia trzymam kciuki, może się rozkręci w nocykalcia64 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
moni05 wrote:Mój lekarz chce cięcie, ale nie jest na tym oddziale. Nie chce cięcia, chce urodzić naturalnie. Nie chce juz przechodzić tego drugi raz...
Moni bardzo współczuje, tak Cię wymęczyloa powiedz ten masaż krocza bolał? Może faktycznie dobra opcja byłaby zgoda na oksy ale ze znieczuleniem? Kurczę trudno coś doradzić, trzymam kciuki żeby się samo rozkręciło w nocy.
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Spirit no jak dla mnie dali elektrolity ale po co to nie wiem. Chyba ze to jakas metoda indukcji o której mniej sie mowi.
Brunetka cos sie ewidentnie dzieje. Organizm roznie reaguje na porod. Teraz odpocznij bo byc moze w nocy sie zacznie
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja nadal dwupak, za 45 minut będę miała skończony 36 tc. Wody lecą co jakiś czas i mało, tzn głównie nie lecą, nie to co pierwszego dnia i nocy. Mąż ma coś a la grypa i dostał 8 dni zwolnienia, niby tu położna na oddziale powiedziała że jak się będzie czuł na siłach to niech sobie kupi maseczkę i przyjeżdża nawet chory ale nie wiem, mam wrażenie że i mnie coś bierze bo od wczoraj wieczorem boli mnie głowa non stop i nic nie pomaga. Do tego dzisiaj na jednym KTG małemu zaczęło spadać tętno więc wpadłam w histerię, potem odbił i następne dwa już ok ale co się wystraszyłam to moje i w sumie boję się dalej. Jak mam tak jeszcze tydzień leżeć to nie wiem jak wytrzymam. Postępu jakiegokolwiek w kierunku porodu brak
Moni, a nie próbowali balonika do szyjki? Ja w 2017 miałam wywoływane poronienie w 15tc po tym jak straciliśmy poprzedniego małego i próbowali 6 dni kroplówkami z oxy, tabletkami dopochwowymi i nic nie działało... 6 dnia przebili pęcherz i założyli balonik (cewnik Foleya?), 8h to trwało ale urodziłam. -
A u mnie norma, że w okolicach 4 spać nie mogę. Tym razem wstałam..z głodu
Wieczorem się potknęłam w salonie i tak poleciałam, że mało nie nadziałam się brzuchem na kant narożnika. Normalnie chyba ręka boska, że się nic nie stało.. Kings też się niefortunnie potknęła i nabiła sobie niezłego guza, i na dodatek siatkarze przegraki. Kurna, wieczór mieliśmy pełny wrażeń. Oby jutro było spokojnie.
Trzymam kciuki za jutro (już dziś) rodzące. -
Dziewczyny wstałam teraz do łazienki i mam plamienie ze śluzem i takie malutkie skrzepiki. Jechałybyście to sprawdzić na ip, albo prywatnie do gina?
Dodam, że w pon na wizycie miałam 2 cm rozwarcia i po badaniu na fotelu dosyć mocno poleciała mi krew jednorazowo i przez cały tydzień widziałam w śluzie bardzo malutkie ilości krwi.
Czy to szyjka po prostu się otwiera/czop wypada lub wypadł i to normalne? Dzidziuś rusza się jak dziki x) -
Dzień Dobry
Ja pod prysznic,i lecimy do szpitala.
Proszę o mocno zaciśnięte kciuki za mnie I Michaline;-)sandrina22, moni05, Milanka, przedszkolanka:), KasiaP, Kookosowa, Goemi, nuśka91, silent, Karooo93, Monalisa88, Spirit, japonka, mia4444, wiktoriaa, kasia1518, ManiaM, aga_ni, Zimri, Cabrera, Jupik lubią tę wiadomość
-
Spirit, z młoda tez miałam oksy 3 dni. Ale nie po 11h w bezruchu i nie reagowała na to spadkami tętna i mniejszą ruchliwością... ciężko mi się zgodzić drugi raz na takie coś. Zwłaszcza, że teraz jego ruchy i tętno wróciły do dawnej „normalności”. Już nawet w nocy sobie fikał... Skoro nagle ogarneli, ze trzeba szybko kończyć ciąże bo krytyczne mam wyniki badań to nie znaczy, że z taką męką, bo ich „oświeciło”... mogli działać wcześniej a stopniowo i powoli.
Masaż szyjki jak jest już rozwarcie może i nie boli, ale jest cholernie nieprzyjemny, zwłaszcza jak się leży i cierpnie. Do badania sprawdzającego potem ostateczna sytuacje nie byłam w stanie unieść bioder do góry...
Ten zastrzyk na szyjkę był dosyć bolesny. Igła gorsza jak do wenflonu. No i nic nie dał.
Samo się nie ruszyłojeszcze
ani jednego, maciupkiego skurczu. Chociaż pospałam.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja już wstałam. Cc o 8:00.
Kookosowa, sandrina22, moni05, silent, nuśka91, ammarylis, paulina2811, sunshine03, KasiaP, Monalisa88, Spirit, japonka, Dominika32, wiktoriaa, kasia1518, ManiaM, aga_ni, Zimri, przedszkolanka:), Milanka, Cabrera, Jupik lubią tę wiadomość
-
Kamilek, waga 3750, 54 cm, ur. we środę 🥰
moni05, ammarylis, Karooo93, KasiaP, brunetka91, Monalisa88, Spirit, silent, kalcia64, Konieczynka, japonka, Kookosowa, Dominika32, mia4444, sandrina22, wiktoriaa, kasia1518, lena198808, ManiaM, kkkaaarrr, emikey, adella1, Goemi, Aaga, przedszkolanka:), Milanka, Cabrera, Jupik, nuśka91, Awaria_90 lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Sara, Dominika - powodzenia ✊🏻✊🏻😘
Przedszkolanko - trzymam za to mocno kciuki 😊
Agula, gratuluję! Niech rośnie zdrowo 😘❤️przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzień dobry!
Aguula, w końcu się odezwałaś, gratulacje
Dominika, Sarrra, powodzenia! Jeszcze chwileczkę i też będziecie tulić swoje dzidziusie
Moni, o matko, współczuję przeżyć, oby dziś już wszystko szybko i sprawnie poszło!
Przedszkolanka, Tobie też szybciutkiego porodu :*
A ja śmigam do diablo, mam nadzieję że już ostatni raz -
nick nieaktualny
-
Na dzisiaj nic. Żadnych kroplówek i innych specyfików.
Mam mieć dopplera, bo ta znikoma aktywność i niskie tętno podczas oksytocyny były niepoprawne.
Urodzę sama lub nie urodzę wcale. 🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kookosowa wrote:Spirit no jak dla mnie dali elektrolity ale po co to nie wiem. Chyba ze to jakas metoda indukcji o której mniej sie mowi.
Brunetka cos sie ewidentnie dzieje. Organizm roznie reaguje na porod. Teraz odpocznij bo byc moze w nocy sie zacznieKookosowa, KasiaP lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Dzień dobry dziewczyny
Agula gratulacje! Zdrówka dla Was
Moni strasznie Cię wymeczyli. Trzymam kciuki by samo ruszyło. Dziś super data sama się tego dnia urodzilam😄
Trzymam kciuki za dzisiejsze cc i porody!
Wczorajsze ktg wyszło u mnie ok. Na fotel już nie wola teraz do porodu ktg 2xtyg (przez cukrzycę ciążowa) zwolnienie dostałam do dnia terminu z pierwszego usg czyli do 10.10.
Wczoraj męczył mnie znów skurcze i już miałam cień nadziei że się zacznie bo mimo że nie bolały były mocne. Jak mnie sciskalo to ciezko było swobodnie oddychać. Nią le położyłam się spać i ustaly. Jedynie cała noc mi się porody snily😅
Zastanawiam się czy mała mi się nie obrucila. Ewidentnie przy skurczach mam wybrzurzenie nad brzuchem i drugi po lewej stronie. Teraz się boję że zacznę rodzic się namecze a skończę na cc😔
Spokojnego dnia!)Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Dziewczyn, chciałam Wam z całego serca podziękować za możliwość bycia z Wami przrz cała ciążę. To naprawdę świetne, że moglysmy się wzajemnie wspierać, doradzać. Każda miała swoje odmienne poglądy a jednak nie było kłótni. Niestety ale Was opuszczam, teraz moja głowę zajmuje tylko jedna osoba❤️ do zobaczenia mam nadzieję za kilkanaście miesięcy lub kilka lat na podobnym wątku
Kookosowa, Olala, kalcia64, sandrina22, Klaudia2016, wiktoriaa, ammarylis, moni05, KasiaP, sunshine03, ManiaM, Spirit, Milanka, Cabrera, Jupik, Goemi, nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość
Paulina