X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula gratulacje :)

Paulina usciski dla waszej rodzinki. Zeby wam sie zdrowo chował. :)

paulina2811 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa wszystkiego najlepszego 🍰🍾
    Paulina, zdrówka dla Was i trzymajcie się :*

• aga90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wstępie chciałabym wszystkie z Was dziewczyny przywitać. Czytam ten wątek już kilka miesięcy ale do tej pory się nie odzywałam. Wiele się od Was w tym czasie dowiedziałam. Gratuluję wszystkim dziewczynom które już są że swoimi maluchami i trzymam kciuki za kolejne porody.

Moni05 Tobie w tym momencie szczególnie kibicuję, bo również jestem z Torunia i mam ogromną nadzieję że już dziś będziesz po wszystkim i nie zdążymy się już spotkać bo ja mam skierowanie na środę do szpitala 😉

moni05, mia4444 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 40 tydz... Stwierdzam, że to geny męża. Dzieci jego brata urodzone wszystkie po terminie. Dzieci mojego brata wszystkie przed. To musi być to :D

Kookosowa, sunshine03, nuśka91 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No i 40 tydz... Stwierdzam, że to geny męża. Dzieci jego brata urodzone wszystkie po terminie. Dzieci mojego brata wszystkie przed. To musi być to :D

Na kogoś trzeba zwalić winę😂

• pukola Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedźcie mi czy Wasi mężowie/partnerzy są z Wami przez większość czasu w szpitalu? Np gdy macie właśnie skierowanie do szpitala na wywoływanie? Ja mam skierowanie na poniedziałek, mąż chce wziąć wolne na ten dzień, ale nie wiem do czego miałby się przydać..pewnie pierwszego dnia nic nie ruszy a nawet jeśli to mogę przecież po prostu po niego zadzwonić. Jak jest u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:17

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pukola wrote:
    Dziewczyny powiedźcie mi czy Wasi mężowie/partnerzy są z Wami przez większość czasu w szpitalu? Np gdy macie właśnie skierowanie do szpitala na wywoływanie? Ja mam skierowanie na poniedziałek, mąż chce wziąć wolne na ten dzień, ale nie wiem do czego miałby się przydać..pewnie pierwszego dnia nic nie ruszy a nawet jeśli to mogę przecież po prostu po niego zadzwonić. Jak jest u Was?
    Mój był cały czas. I to było bez sensu. Zajęło wszystko 2,5 dnia a on większość tego czasu przespał na krześle obok. Ani ze mną w sumie gadał ani nic. Teraz to bym zawołała go jakby skurcze robiły się bardzo bolesne albo było z 5cm rozwarcia bo tylko mnie wkurzal tym że śpi :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Wyszło mi białko w moczu, mocz do powtórki, który już zabrali. Ciekawe jakby się utrzymywali czy rosło to pewnie wezmą mnie na porodowke nie? Bo białko też jest niebezpieczne..
    To zależy ile tego białka. Tak odrazu by cie nie wzięli raczej i nie na porodowke Białko może wyjść w moczu gdy mało pijesz. Mi raz wyszło bo Zjadłam cała kostkę białego sera kilka godzin przed hehe.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Wyszło mi białko w moczu, mocz do powtórki, który już zabrali. Ciekawe jakby się utrzymywali czy rosło to pewnie wezmą mnie na porodowke nie? Bo białko też jest niebezpieczne..
    Wezmą Cię na dobową zbiórkę, bo pojedyncza próbka nie daje takiego obrazu. A ile go masz?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pukola wrote:
    No dziewczynie z sali ruszyło pół godziny po podłączeniu oksy, urodziła w dwie godziny A mi do tego czasu nawet się k r o p lo w ka nie skończyła :p także ja bym brała męża ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP dziekuje😊

KasiaP lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• adella1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka- w Sokółce rodzilas?
    Bo jadę na weekend i w razie czego wolę wiedzieć co i jak😉

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Kciuki za planowane porody i dzisiejsze niespodzianki 😘

Teraz mój #żalpost
    Ja dzisiaj kiepsko rozpoczęłam poranek, nie śpię od 4 bo tak mnie nogi bolą, że żadnej pozycji nie mogę sobie znaleźć. A dosłownie przed chwilą biegłam po papierki lakmusowe, bo już myślałam że mi wody odchodzą.
    Chyba przez całą ciążę się nie stresowałam tak jak teraz na finiszu😭 - tym, że nic nie zapowiada porodu, że mały się słabo rusza, że mały się rusza za mocno, że mnie jednak nie przyjmą na oddział w poniedziałek albo że mnie przyjmą i będę leżeć bez celu na patologii, a może spakować się w walizkę zamiast torby?
    No problemy pierwszego świata 😂 aż sama się z siebie zaczynam śmiać, że mnie taka panika ogarnia.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    No dziewczynie z sali ruszyło pół godziny po podłączeniu oksy, urodziła w dwie godziny A mi do tego czasu nawet się k r o p lo w ka nie skończyła :p także ja bym brała męża ;)

O proszę, to jednak zdarzają się takie przypadki :) . Trochę się boję, że będę się wkurzać,że ja się tu męczę i efekty słabe a on sobie właśnie siedzi albo co gorsze śpi :D Muszę jakoś wypośrodkować to jego siedzenie ze mną.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pukola wrote:
    O proszę, to jednak zdarzają się takie przypadki :) . Trochę się boję, że będę się wkurzać,że ja się tu męczę i efekty słabe a on sobie właśnie siedzi albo co gorsze śpi :D Muszę jakoś wypośrodkować to jego siedzenie ze mną.
    Daj spokój, miałam wszystko równo z nią g tak mi było smutno (wszystko słyszałam bo tylko dzieliły nas drzwi) że mój się nie chce urodzić A wszyscy dookoła już mają dzidziusie haha:D więc tak zdążą się;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:

Mi też wyszło białko w moczu ale lekarz mówi że teraz na końcówce to już się takie historie z moczem mogą dziać, że w granicach normy. Też powtarzałam wynik i za każdym razem inaczej...

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop mi odpadł,idę rodzic. Proszę o kciuki!

silent, wiktoriaa, sunshine03, Monalisa88, Kookosowa, Milanka, Spirit, ManiaM, KasiaP, Olala, ammarylis, Cabrera, sandrina22, moni05, Jupik, aga_ni, Goemi, nuśka91, kkkaaarrr, brunetka91, kasia1518, kalcia64, _nova, japonka, mia4444 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam słaby humor właśnie przez to 40 tyg. Ja wiem ze można i do 42 chodzić ale chyba jednak każdy chce urodzić do tego 40. a ja jeszcze wiem że mój jest duży i on przecież nie chudnie z każdym dniem a tyje...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, i jak tam, pojechałaś na IP?

Przedszkolanka, kciuki ✊🏻✊🏻

A ja mam pytanie do mam, które karmily piersią. Skąd wiedzialyscie kiedy maluch jest głodny? Są jakieś znaki, które można zauważyć (oczywiście oprócz płaczu 😀) czy po prostu karmilyscie o konkretnych godzinach?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ