Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanka ✊🏻✊🏻😘
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
przedszkolanka:) wrote:Skurcze co 2-4 minuty od 20 min.
Relacja lajf z porodowki😀przedszkolanka:), silent, Milanka, ManiaM, Klaudia2016, sunshine03, kasia1518, sandrina22, kalcia64, Goemi, Karooo93, moni05, wiktoriaa, Aaga, japonka lubią tę wiadomość
-
A ja siedzę u położnej i się wkurzam. Znów zabookowali moja wizytę jako telefoniczną. To już 3 raz w tym miesiącu! Tylko słyszę z recepcji "tak faktycznie ja zabookowała źle, ona często to robi, musi przestać". O I teraz starają się do niej dodzwonić czy mnie przyjmie bo przecież nie ma miejsca. Ciekawe jakie będę miała ciśnienie jak siedzę na mega nerwie.
Milanka lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka kciuki
Bartek dostal moje mleko. Pani pielegniarka az pytala czy trzymam diete bo tak go pobudziło. Trochę sie poprzytulalismy tak nie na spiocha.
Dieta lekkostrawna trzymam ale parcie na cukier mam wiec biszkopty wchodza az milo. Hehe Bartek ich tam zaskoczył. Moj bohatersunshine03, sandrina22, Olliiii, Goemi, wiktoriaa, Karooo93, moni05, ammarylis, nuśka91, Jupik, KasiaP, Spirit, kasia1518, japonka, mia4444, ManiaM, kkkaaarrr, Milanka, aga_ni, przedszkolanka:), Cabrera lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Nuśka, to dobrze, że te 7 dni możesz odczekać. Chociaż, kto wie, może zacznie się samo? 😊 mi teraz tez odchodzi czop, bo szyjka miękka, zgładzona i 3cm, ale młody nawet nie jest ułożony 😕 w sensie nie ma główki w kanale.
Looosie, na sama myśl kolejnej kroplówki mnie trzęsie ze strachu. Mam wrażenie, że oni nie wiedza co robią.
Moje wyniki były tak złe, ze ciąże chcieli zakończyć do dzisiaj przez wywołanie porodu, bo w weekend żadne z nich nie ma dyżuru, a teraz jak już poszli do domu to nagle można czekać?
Czytam o prawach rodzącej i tyle ich złamali wczoraj, że głowa mała...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni, u mnie przy pierwszym porodzie mimo silnych regularnych skurczy, rozwarcia itd. Kinia też w ogóle nie chciała wejść w kanał rodny, co generalnie pewnie miało wpływ na to jak ten poród wyglądał.. to co dopiero wymagać w przypadku jak nie ma skurczy i rozwarcia, masakra, współczuję.
Kurczę, może lepiej dla Ciebie jakby jednak zrobili cc ? Może jakoś trzeba im to powiedzieć? Czy Ty mimo wszystko wolisz SN ? -
Kokosowa super, że Bartuś je coraz więcej i Twoje mleczko
Z tym mlekiem to ja mam totalny mętlik w głowie, pielęgniarki w szpitalu też mi kazały trzymać dietę, natomiast położna i doradca laktacyjni mówili, że to bzdura bo mleko nie tworzy się z żołądka tylko z krwi i organizm dostarcza wszystkich niezbędnych składników, aby mleko było pełnowartościowe, a nie np. gdy jesz słodycze to więcej cukrów czy węglowodanów. W każdym razie jem raczej wszystko i obserwuje młodą czy coś jej po tym nie dolega.
Dziewczyny czy pojawiał się u Waszych maluchów trądzik niemowlęcy? Jak długo trwał i czy coś się z tym robi? Julka ma zgodnie z tym co powiedziała położna na wizycie patronażowej, ale powiedziała, że to samo przechodzi i żeby nie przegrzewać dziecka i tyle.Kookosowa lubi tę wiadomość
-
KOCHANE melduję się po wizycie;)
Wincus ma około 2800 .waga do porodu max 3500 lekarz mówiłtydzień mam nic nie robić A za tydzień myć okna i będziemy wyganiac z brzuszka;) wszystko ok lekarz mówił że ma się dobrze u mnie
. Kolejna wizyta za 2tyg i będziemy dzialac
.
Kookosowa, KasiaP, nuśka91, Jupik, kasia1518, brunetka91, moni05, japonka lubią tę wiadomość
❤❤❤.
-
Aga ja bede trzymac diete bo Bartek po operacji. Wiadomo ze w miare rozsądek zachowac trzeba. Smażone czy z czosnkiem sobie odpuszczam. Fast foody tez. Po cc i tak trzeba trzymać diete jakis czas
Aaga lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Przedszkolanka kciuki za szybki poród! Moni05 przez wekend pewnienie wywołują. Nie chcesz cc? Ile jeszcze będą Cię męczyć? Kokosowa super że Bartuś dostaje Twoje mleczko. Jesteście oboje niesamowici! Aaga mój Wiki miał tràdzik niemowlęcy. Nic się z tym nie robi, ale moja położna poleciła mi maść do oczu z erytromycyną chyba. Nam pomogło po kilku ( może 2-3 ) posmarowaniach punktowo, bo faktycznie wygląda to nieładnie
Kookosowa, Aaga, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Aaga w szkole rodzenia u mnie położna też mówiła, że nie ma diety matki karmiącej i największą krzywdę jaką możemy sobie zrobić to eliminować np. nabiał, bo nasz organizm to bardzo odczuje. A wszelkie problemy brzuszkowe maluszków wynikają z niedojrzałego układu pokarmowego lub złego przystawiania/ jak łyka powietrze.
Z kolei jak czytam na różnych forach to mamy karmiące właśnie odstawiają nabiał czy słodycze, i piszą że różnica jest u maluszków widoczna.
Także no...