Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer wrote:Dziewczyny ja wpadłam tylko na chwile. Donieść ze 30 września urodził się mój Michas. Waga 3300 i 53 cm. Zdał pierwszy egzamin na 10 pkt. Jest boski. Gratuluje wszystkim z całego serca.
Cesarka to zło. Rana bardzo boli. Ciężko wstawać. Nic nie można jeść. CieZko.
Gratulacje 🎊 dużo zdrówka dla Ciebie i MichasiaKarolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Dreamer gratulacje 😊
Ja po wizycie, nasz 'mały' goryl ma już 3,5 kg, jestem przerażona 😱 wiem, że niektóre z Was maja większe dzieciaczki, ale myślałam, że będzie mniejszy, chociaż cieszę się, że dobrze rośnie. Ale gin mówi, że jak po terminie dalej nie urodze to maluch może być za duży na SN. Jestem ciekawa czy zawsze robią cc jak jest ponad 4 kg czy jest to zależne na kogo się trafi. No i Ignaś nawet w sumie nie jest ułożony do porodu, póki co ma ułożenie odgięciowe? Jakoś tak, nie jestem pewna czy dobrze zapamiętałam. Szyjka 13mm,zero rozwarcia.. No nie spieszy się ten nasz chłopak.mia4444 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla kolejnych mam.
Sunshine poród trudny, ale dobrze, ze Ty go wspominasz dobrze. Jakkolwiek to brzmi.
KasiaP to mamy podobne terminy
Pytanie mam odnośnie spiworka do fotelika samochodowego.
Jaki macie, możecie coś polecić? Bo ja się zastanawiam czy wziąć taki jesienny z minky czy zimowy? Kompletnie nie mam pojęcia na co się zdecydowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:27
-
Gratulacje dla nowych świeżo upieczony h mam. Dreamer, Sunshine, Meerici dużo zdrówka
Jeśli chodzi o osłonki to ja nie mam potrzeby. Na oddziale od każdej położnej słyszałam jakie to piękne mam brodawki, tylko karmić. Ale dziewczyna z pokoju miała bardzo duze piersi i płaska brodawek. Dziecko ssalo nieefektywnie i jej zaleciły kupić. I z tego co słyszałam z ich rozmów to faktycznie może zmniejszyć ilość mleka, ale bez osłonki maluch źle chwyta. Pomaga to wyciągnąć sutek.
Wczoraj już nie miała sił pisać. Ogólnie mam bilirubine 13,25 z krwi więc na granicy. Bo do 15. Lili nic nie przybrała od niedzieli ale mamy się mocno nie przejmować bo jeszcze waga może spadać. Dostałam wagę na wynos do domu i mam sprawdzać ile zjada. Ważyć przed i po i zapisywać. Jak nie utucze jej do piątku to będzie oddział. Więc jak mało zje z cyca to pójdzie mm.
A w nocy wybudzalam ja 3razy. Jaki to jest dramat. Najpierw samej się obudzić a potem dziecko spiocha. Wręcz muszę się nad nią znecac, laskotac, szarpać, szturchac. I ściągam w międzyczasie swoje mleko i w nocy butle podstawiam żeby ją dopchac.
Muszę zrobić wszystko żeby nas nie położyli bo na oddziale maja mnóstwo wirusowek biegunek i zapalenia płuc.
A szpital wiadomo że nic przyjemnego.
Trzymajcie kciuki za nas. -
silent wrote:Sunshine, Meerci, Dreamer, gratulacje!
Oliiii, wskazaniem do cc jest waga powyżej 4,5 kg, nie 4. Chyba, że jest za wąska miednica. -
Cześć dziewczyny
Gratuluje nowym Mamusiom,Merici przeczytalam twoj opis porodu przed spaniem 🙈 w nocy obudzilam sie i jakas panika mnie ogarnela chociaz rodzilam dokladnie rok i 8 miesięcy temu 😂 ja z natury miekkie jajo jestem i panikara.
Emikey, Jupik podziwiam Was ciaza donoszona.. Jak Wy funkcjonujecie? Ja juz mam dość nocki to porażka ciężko sie obrócić wszytko boli, kręgosłup tak boli, mam bóle krzyżowe, ledwo chodze, jest mi niedobrze i mam większy brzuch niz z córka.. Chcialabym zeby juz cos sie zaczęło dziać. Juz nawet nie bede patrzeć na to ze meza nie ma, bo dojedzie przecież w razie akcji.
Oliii u mnie 37+3 mały miał 3638 gram. Jak dotrwam do terminu to nie wiem jak ja go urodze... -
Olliiii wrote:A myślałam, że 4 kg. To jeszcze gorzej. Boję się porodu takiego klocuszka np 4,3 kg 😱
Ja to się boję nawet wagi 3.5kg😅 mam wrażenie że za drobna jestem by taka wagę wypchnac😏😆Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Lena198808, oj to już poważna waga 😀 a masz cukrzycę? Czy po prostu tak dobrze rośnie? Mi moja ginka mówiła, że przez Neoparin taki wyrośnięty jest nasz mały.
Monalisa88, dokładnie, u mnie docelowa waga miała być 3,8 kg i już wtedy byłam przerażona, a teraz to już w ogóle. Też jestem drobna i nie wiem jak ja wyhodowałam takiego King Konga 😂 -
Olliiii, mamy dokładnie ten sam dzień i też mam dziś lekarza, bardzo jestem ciekawa wagi , bo mówił że mała raczej nie będzie mała i trochę się boję czy sobie poradzę.
Monalisa88, a ile Twoje dziecie waży? Ja też drobna, przed ciąża 50kg i mega jestem przerażona.
Niech już się zacznie ...
-
ManiaM, to wagę z przed ciąży też mamy taką samą, bo ja też 50kg 😀 niby się człowiek cieszy, że dziecko dobrze rośnie, ale też bym nie chciała potem mieć jakichś powikłań po porodzie dużej dzidzi.. Pozostaje nam czekać 😄
Lena, to czyli coś w tej heparynie jest 😂 ja miałam 3,5 kg, mąż też coś koło tego i oboje jesteśmy urodzeni 2 tygodnie po terminie. Więc nasz syn raczej nie będzie po nas skoro 2 tyg przed terminem ma taką wage😅ManiaM lubi tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Olliiii, mamy dokładnie ten sam dzień i też mam dziś lekarza, bardzo jestem ciekawa wagi , bo mówił że mała raczej nie będzie mała i trochę się boję czy sobie poradzę.
Monalisa88, a ile Twoje dziecie waży? Ja też drobna, przed ciąża 50kg i mega jestem przerażona.
Niech już się zacznie ...
Wczoraj miała około 3100g także tyle chyba dam radę (zakładając że się obruci i będę rodzic SN)
Sama też jestem niziutka i też przed ciąża 46kg miałam. Starsze cory rodziły się z waga 2740 młodsza 3040. Tez juz chce by się zaczelo. To moja najdłuższa ciąża. Już zaczynam myśleć czy nie przenoszę jeszcze🙄
ManiaM lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Ja jestem raczej przeciętna jeśli chodzi o budowę ciała. 172cm i około 60kg.
Syn ważył 3600 i parte trwały 2h,na szczęście tylko z nacięciem krocza. Główka 36cm obwodu. To był bardzo ciężki poród szczególnie w drugiej fazie.
Hemoroidy po tym jak śliwki węgierski, miałam już problem przed porodem z nimi.
I tu za dużo się nie wymyśli.
Można brać Cyclo3fort, czopki z silniejszych na receptę Posterisan H. Okłady z azulanu albo nasiadowki z kory dębu. To samo w sumie i po porodzie. U mnie skończyło się to operacyjnie po roku od porodu.
A teraz córka 4kg i 59cm. Więc sama waga nie jest tak istotna jak ogólnie wymiary. Główka też 36cm. Ale przy tej długości jest nawet szczupła. Co innego gdyby miała np 50cm. Byłaby kluska. I ten poród wam opisywalam. Tak można rodzic. B 09oli, szczególnie bez zzo, ale ten ból to pikuś do 2h partych i skrajnego wycienczenia.
A budowa ciała matki chyba ma się nijak do wagi dzieci. Leżała na sali z kobietka o wadze +100kg i urodziła 3000g chłopczyka cc.
Lili zjadła 30ml, tyle wyszło według wagi. Z jednego cyca. I już nie dobudzilam żeby podać druga pierś. Jakby mało. Będę chyba ściągać i dawać butle. Choć wiem że laktator mi nie ściągnie tak jak dziecko. Szczególnie że mam awers do tej piekielnej maszyny. Po prostu nienawidzę...!!!
-
Konieczynka to sie liczy 1gram=1 ml? Jezeli tak to u mnie zjada ok 40ml z cycka I jak na jej wage to jest ok. Ja sciagam I daje co drugie karmienie butle. Musimy kontrolowac wage w jej wypadku, nie moge pozwolic zeby mi zaczela spadac. A czemu czeka Was oddzial? Tam beda ja jakos dokarmiac czy fototerapia? U nas byly tylko lampy ale slyszalam ze u innych dziewczyn dawali cos do pokarmu zeby zoltaczka spadla i, nie wrocila, wiec moze tez o to spytaj?
-
Konieczynko czopki Posterisan H są lepsze niż procto glyvenol?
Mnie właśnie przeraża wielkość główki mojego niuńka.
W tamtym tyg. wszystkie wymiary były na 35 tc ... a główka na skończony 40!!
W takim tempie - to jak się urodzi to będzie nosił czapki na roczek heh
Czy któraś z Was wie, jak to jest z dodatnim GBSem? Jakieś leki podają?
Wizytę mam dopiero za tydzień, a to mnie trochę zasmuciło.
W tamtym miesiącu przed założeniem pessara wynik był ujemny.
Kupuje już któraś z Was pampersy premium care?
Na allegro jest promka -20% na starą wersję (nie wiem czy lepszą, gorszą?).
Czy lepiej poczekać, aż się dziecko urodzi i dopiero kupić?