Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
moni05 wrote:W jaki sposób (medycznie) były one związane z obumarciem zarodka?
Tak jak pisałam każda kobieta i ciąża są inne...w 8 tyg ciąży miałam tak silne bóle krzyża ,że zaczełam szukać przyczyn na necie i jednym z objawów wczesno poronnych jest ból w dole krzyża....
Moje serduszka w niebie:(
04.2011 [*]
10.2018 [*]
12.2018 [*]
27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ. -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Ja dziś nie spałam całej nocy normalnie masakra. Myślę, że to ze stresu przed dzisiejszą wizytą. Wizyta o 13 pewnie ze spóźnieniem bo na NFZ. Trzymajcie kciuki.
Neroli, adella1, nuśka91, kasia1518, Kookosowa, Jupik, Zonaboba lubią tę wiadomość
-
Sunshine
Przedszkolanka
Nowa
Goemi kciuki za wizyty!
U mnie dzisiaj nocka lepsza, może dlatego że pełnia minęła.
U mnie cały dzień delikatne mdłości, naprawdę ledwie wyczuwalne ale jak zaleci mi zapach mięsa albo coś na co nie mam ochoty to poszarpie mną
Też macie tak, że jak jednego dnia macie na coś ochotę to drugiego dnia nie możecie na to patrzeć? No ja tak mam... Dzisiaj na śniadanie już bułka z serkiem topionym bo wszystko jest beee...
Jakieś pomysły dziś na obiad?
Bezmięsne ale tak by m pojadł?przedszkolanka:), sunshine03 lubią tę wiadomość
Paolka _25 -
Dzień Dobry dziewczęta:)
U mnie mdłości praktycznie calkiem ustaliły jedynie zaraz po wstaniu ale zaraz po śniadaniu przechodzą.Tak jak wy bzikowalam że objawy ustały...Ale gdzieś tam w głębi czułam że jest ok,i lekarz to wczoraj potwierdzil powiedział że ciaza jest książkową.
W poprzedniej ciąży wiedziałam że jest źle...czulam to..Ale oszukiwalam samą siebie,uspokajalam się,że tabletki wreszcie zaczęły działać,że to już ten czas kiedy objawy ustają i takie tam..W 13 tyg na badaniach prenatalnych dowiedzialam się że dzidzi od 2tyg nie bije serduszko.
Kciuki za wizyty dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 08:30
-
Paolka_25 wrote:Sunshine
Przedszkolanka
Nowa
Goemi kciuki za wizyty!
U mnie cały dzień delikatne mdłości, naprawdę ledwie wyczuwalne ale jak zaleci mi zapach mięsa albo coś na co nie mam ochoty to poszarpie mną
Też macie tak, że jak jednego dnia macie na coś ochotę to drugiego dnia nie możecie na to patrzeć? No ja tak mam... Dzisiaj na śniadanie już bułka z serkiem topionym bo wszystko jest beee...
Bezmięsne ale tak by m pojadł?
W pierwszej ciąży tak mi mięso smierdzialo potrafiłam je wyczuć z kilometra.
A na obiad może zapiekanka makaronowa z warzywami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 08:39
-
Agu1 wrote:Dziewczyny a czy ktoras miala biegunke ? Ja wlasnie dostalam i nie ukrywam ze boje sie o maluszka bo podobno moze sskodzic
Ja już jestem po drugim oddaniu krwi na betę. Koło południa będą wyniki! Juz się stresuję!Zonaboba lubi tę wiadomość
-
Goemi Ja się codziennie budzę o 4 i nie mogę spać...
Ja w poprzedniej ciąży też mięsa prawie nie jadłam, nie smierdzialo mi tylko ochoty nie miałam. Na razie żadnych zachcianek itp nie mam
Adela Mam synka 3 latka i też myślę jak to będzie, jest bardzo absorbujacy... -
Hej. Dzieki za kciuki i trzymam za wszystkie wizytujące jadę szybciej by zająć kolejkę i jak najszybciej wejśc ;p
A rano mnie zalało śluzem,cała mokra dosłownie bylam.
Mnie muli cały dzień,właśnie po śniadaniu zaczęło.
Co do obiadu to smazylam piersi wczoraj(do makaronu i sosu) i myślałam,że zejde .. -
Paolka_25 wrote:Sunshine
Przedszkolanka
Nowa
Goemi kciuki za wizyty!
Bezmięsne ale tak by m pojadł?
Ja bym zjadła makaron z serem twarożkiem. Ale nie mogę. Albo pierogi ruskie.
Trzymam kciuki za wizyty.
Co do poronienia to w październiku miałam dziwne uczucie że coś jest nie tak ale też się oszukiwałam na siłę się uśmiechałam. W tej od początku czuję wielki spokój i luz. Nawet na USG się nie spieszyłam bo miałam takie uczucie że zdążę i jest dobrze. Każda ciąża inna i nie ma co się sugerować objawami. Ale matka czuję że coś jest nie tak z dzieckiem i wtedy napewno trzeba sprawdzićDominika32 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny i ja dołączam, termin według kalkulatora na 27 październikaadella1 wrote:Goemi, kciuki za wizytę!
Czy są tu przyszłe mamy z większą ilością dzieci? Mamy już dwójkę i tak się zastanawiam...
Ja mam dwojke nieplanowanych, o trzecie staraliśmy się od maja i w końcu się udałoadella1, Paolka_25, Zonaboba lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny w poniedz po tym krwawieniu na usg wyszło że dziecko żyje. Miałam czarne plamienia i podobno to normalne bo krwiak się oczyszcza. Mnie jednak martwi bardzo co innego. Od wtorku zniknęły mdłości, wczoraj trochę były i źle się czułam ale dziś i we wtorek prawie nic. Boję się że ciąża obumarla (czy objawy ciąży by ustaly w tak szybkim tempie? Nie wiem już co mam robić. Wizyta dopiero we wtorek
-
Baylee wrote:Dziewczyny w poniedz po tym krwawieniu na usg wyszło że dziecko żyje. Miałam czarne plamienia i podobno to normalne bo krwiak się oczyszcza. Mnie jednak martwi bardzo co innego. Od wtorku zniknęły mdłości, wczoraj trochę były i źle się czułam ale dziś i we wtorek prawie nic. Boję się że ciąża obumarla (czy objawy ciąży by ustaly w tak szybkim tempie? Nie wiem już co mam robić. Wizyta dopiero we wtorek
Nie martw sie. Nie ustaly by tak szybko z dnia na dzien. Po za tym ja tez jak wymiotowalam po 3 razy dziennie tak teraz raz sie zdarzy a jeden dzie. W ogole. Albo mnie lekko zmuli i tyle. Z mlodym nie mialam zadnych objawow. Dopiero jak brzuch zaczal rosnac to sie przekonalam jak moze bolec rozciaganie itp. jezeli sie martwisz to moze idz prywatnie sprawdzic? Masz prawo do tego zeby sie bac ale wierz mi ze to nie pomaga ani Tobie ani malenstwu :*
Ja poszlam za rada wiekszosci i zjadlam cos z rana w lozku zeby nie zmulilo. Wybralam biszkopty. Wstalam ubralam sie, zwrocilam, tadam... ;]