Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dzięki za wszystkie podpowiedzi i opinie! Jeszcze zobaczę co moja lekarka powie (jeśli do mnie zadzwoni jak obiecała) i co jutro powiedzą lekarze na obchodzie. Dam znać. Marze o rym, żeby się samo jednak zaczęło - trzymajcie kciuki
moni05 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:Dwie lekarki niezależnie od siebie powiedziały ze przy tak odgiętej do tylu i całkiem zamkniętej szyjce to balonik kest złym pomysłem. Jedna jeszcze powiedziała ze balonik dodatkowo może utrudnić wejście dziecka w kanał. Dzięki za opinie!2017 #1
2019 #2
-
To i ja chciałabym się dopisać do listy ❤️ Syn Aleksander urodzony 17.10.2019 siłami natury, waga 4000g 58cm długości ❤️❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 16:19
Karooo93, Monalisa88, Jupik, kalcia, sandrina22, KasiaP, japonka, meerici, moni05, sunshine03, nuśka91, Klaudia2016, Kookosowa, kkkaaarrr, przedszkolanka:), aga_ni, mia4444, kasia1518, Aaga, wiktoriaa, brunetka91, Goemi, Zimri, silent, .Aleksandra. lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Kończy Wam się lista do rozpakowania, ale październik jeszcze trwa, więc postanowiłam o sobie przypomnieć, bo aktualnie jestem następna na starej liście tutaj ❤️ nie pisałam nic, ale ciągle czytałam, jestem więc na bieżąco 😊
Aga_ni będę pilnie śledzić Twoje losy, bo u mnie dziś TP a szyjka wysoko, twarda i zamknięta, nie nadaje się do masażu ☹️ więc możemy przybic sobie piątki. W czwartek lub piątek mam iść do szpitala i próbować wbić, może ustalą mi termin na przyszły tydzień. Ja akurat nie wyobrażam sobie nie spróbować sn, mogę nawet pomeczyc się i dwa dni, jak nie wyjdzie to trudno, dopóki nie podejmiemy próby nikt nie jest w stanie przewidzieć na 100% czy się uda czy nie. Są dziewczyny, u których idzie wszystko pięknie do pełnego rozwarcia a później i tak się nie udaje urodzić.
Trzymam mocno kciuki!sunshine03, aga_ni lubią tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Espumisan. Delikol mam kupiony ale nie dawałam - Muszę spróbować bo to chyba na przyswajanie laktozy jest nie ?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aga ni nic się nie martw, niezależnie od rodzaju porodu wszystko będzie dobrze, czekamy na Twoje maleństwo ☺️
Dziewczyny czego używacie do podmywania się? Ja cały czas miałam butelkę z tamtum rosa w łazience, ale już ponad 3 tygodnie tego używam a wskazanie na ulotce jest max do dwóch tygodni (jeśli to ma znaczenie). Przeszłabym na jakieś chusteczki, ale nie wiem co nie podrażnia. Jeszcze trochę brązowego śluzu ze mnie leci i miejsce po szyciu pęknięcia mi dalej podkrwawia (nie wiem czy dobrze mnie zeszyli, ciągle mi się wydaje, że po takim czasie już powinno być ok. Z resztą nacięcie całkiem mi się zagoiło.) Jak jest u Was?aga_ni lubi tę wiadomość
-
aga_ni wrote:Przedszkolanka a miałaś jakieś znaki porodu przed wywoływaniem? Jak to wspominasz?
aga_ni lubi tę wiadomość
-
Spirit wrote:A to faktycznie jakoś to uzasadnili,ale to dobrze bo myślą indywidualnie A nie każdemu tak samo
Tak, powiem Ci że odkąd jestem tu na oddziale jestem bardzo zadowolona z opieki. Personel jest życzliwy, codziennie idę na usg i na spokojnie lekarz mi tłumaczy jakie mamy opcje. Nie spieszy się, wszystko tłumaczy. Przynajmniej tak było do tej pory. - zobaczymy jak będzie jutro. Dzisiaj ta lekarka próbowała mnie naprowadzić na to co intuicyjnie bym chciała. W związku z tym ze nie ma jasnych medycznych wskazan mówiła ze to moja decyzja. Ze cesarka po in vitro jest często wybierana ze względu na psychikę ale zakładając ze ja to mam przepracowane to Mówiła np: może pani myśli tak: chce podjąć próbę naturalnego porodu, tak długo jak to będzie bezpieczne. Albo może pani tak myśli: wybieram cesarkę a priori, nie chcę próbować naturalnie. W sumie to fajne podejście i jak powiedziała ze nie potrafię zdecydować to powiedziała ze to ok, ze w takim razie najlpiej nic nie robić tylko się zastanowić.Niezapominajka2, Spirit lubią tę wiadomość
ICSI 2 - 08.2018
moni05 wrote:Dokładnie, to enzym, który pomaga laktozę trawić. W sumie każde dziecko do 3 miesiąca życia, czyli ta teoria czwartego trymestru, ma większy lub mniejszy problem z trawieniem laktozy. Czyli chyba nie powinny zaszkodzić. Po tych 3 miesiącach się je odstawia.
moni05 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Mała jest naświetlana, bo bilirubina rosła.. Czy w szpitalu sprawdzali Wam słuch. Nam sprawdzali i w jednym uszku coś nie do końca ok, ale mówią że może być to maz płodowa i nie mam się martwić... Ale to tak nie jest.. Jutro ponoć maja zbadać jeszcze raz. Jak znajdę chwilkę to napisze jak poród.
I podobno też dużo ludzi nie umie obsługiwać tego sprzętu od uszu bo Owsiak kupił ale nie zrobili szkoleń
brunetka91 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
brunetka91 wrote:Mała jest naświetlana, bo bilirubina rosła.. Czy w szpitalu sprawdzali Wam słuch. Nam sprawdzali i w jednym uszku coś nie do końca ok, ale mówią że może być to maz płodowa i nie mam się martwić... Ale to tak nie jest.. Jutro ponoć maja zbadać jeszcze raz. Jak znajdę chwilkę to napisze jak poród.
U mnie tak było. W lewym uszku coś nie tak, ja już najgorsze myśli, a oni powtórzyli następnego dnia i już było ok. Tak więc nie ma co panikować,mnie też powiedzieli, że to się bardzo często zdarza.brunetka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas też podczas pobytu na oddziale nie udało się sprawdzić słuchu. Po tygodniu dziś byłam i prawe uszko ok A lewe kilka razy podejście i coś nie tak, mamy podejść w piątek jeszcze raz
-
brunetka91 wrote:A jak to jest z macierzyńskim? To trzeba jechać do pracodawcy i to załatwić tak?
Ja się umowilam z kadrową, że sobie wydrukuje i wypełnię wniosek o urlop (biorę macierzyński plus rodzicielski) i wyśle jej skan mailem. Tak samo zaświadczenie o porodzie i akt urodzenia. I ona to zgłosi do ZUSu. Masz na to 21 dni od porodu.
Dzięki za opis porodu! Byłaś mega dzielna, czytałam ze taki poród gdzie dziecko ma twarzyczkę do przodu jest dużo trudniejszy. Dałaś radę!brunetka91 lubi tę wiadomość
ICSI 2 - 08.2018
Brunetka i pozwolili Ci urodzić twarzą do góry? Mój wychodził twarzą w górę, z otwartymi oczami i ręka przy głowie... cofał się i go obracały. Dlatego pękła mi tez szyjka... 😕 byłam ciekawa czemu nie może wyjść jak idzie...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzień dobry dziewczyny. Witam się po nieprzespanej nocy, najpierw miałam za mocne skurcze żeby zasnąć a potem dziewczyna na łóżku obok zaczęła rodzic wiec były „atrakcje”.
Miłego dnia wszystkim!mia4444, KasiaP lubią tę wiadomość
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!