Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkkaaarrr, tak, właśnie widzę, że u nas podobnie
starsza to mnie dopiero potrafi wkurzyć- spodziewałam się buntu dwulatka u dwulatka a nie półtoraroczniaka
zresztą nasza córa to ma taki temperament, że naprawdę daje popalić. Chyba po mamie
za to Feli to anioł na ziemi (przynajmniej na razie). I nie wiem po kim, bo raczej nie po mężu, haha
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Konieczynka wrote:Sara ja też tak mam. Jak Lidka drze się kolejna godzinę a ja nie wiem dlaczego, to mnie aż nosi. Mi też się zdarza puścić taki tekst typu "a zamknij się już wreszcie", mało tego mój mąż nie ma baby bluesa a wczoraj wypalił "no kur.. Zamkniesz sie ?"
Więc u nas też taka patologia. Moim zdaniem to normalne że człowiek nie wytrzymuje. Ponoć najgorsza tortura to puszczenie płaczu dziecka, można znieść więcej tortur fizycznych Niz samego słuchania płaczu.
Jeśli czujesz potrzebę idź do specjalisty. Ale widz też że nie tylko ty tak masz!
Już kiedyś pisałam że miłość do dziecka przychodzi z czasem. Cierpliwości.
Jeszcze 18 lat i się wyprowadza 😉
Szczepię skojarzonymi plus Prevenar plus rotarix. Syn tak był szczepiony, na rota nie żałuję że zaszczepilam. U syna wirusówka wygląda tak że raz czy dwa zwymiotuje, a my z mężem na dwa końce przez dobę lub dłużej. Więc moim zdaniem działa.
Byłam dziś u cdl. I jej zdaniem problemem może być grzybica. Lidia ma pleśniawki których nie mogę się pozbyć i ona twierdzi że cały przewód pokarmowy może być zajęty, stąd bóle i płacz. Kupiłam nystatyne, zobaczymy jaki będzie efekt.
Na szybki wpływ mleka zaleciła kapturek lub espumisan do każdego karmienia 5kropli. I zwróciła uwagę że źle odbijam mała po karmieniu. To wszystko powoduje że się zapowietrza i stąd te gazy.
Kupa w końcu była po 7dniach!!! Jakie szczęście młodej matki. I ten dzień był okropny, bo jak już się wyproznila w południe, to liczyłam na spokojny wieczór a od 17.30 do 22 non stop placz. Aż tchu jej brakło. I dlaczego tak?
Wierzę że dziecko płacze bo coś mu dolega. Przecież nie myśli sobie, a wkurwie dziś matkę, niech wie że jestem. Tylko coś jest nie tak. Najbardziej frustruję że nie wiem co jest nie tak!!!
Lika ma już miesiąc. Czas szybko leci. Planujemy chrzciny na 17.11
Muszę znaleźć sukienkę 😒 -
Jupik, kkkaaarrr mam to samo... moja ma 7 lat, robi sceny, ja się wkurzam i później wyrzuty 😓 cierpliwości zero a ten gad tak pyskuje... no masakra 😕 i tez co wieczór mam wyrzuty, ze może zbyt wiele od niej wymagam...
kkkaaarrr, Jupik lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Spirit wrote:Ja idę z środę,dziś zaliczyłam ostatnie badania
Tylko musiałam się wbić bez kolejki bo mi niedobrze było więc średnio widzę siebie bez jedzenia w środę, będę gryźć lekarza najwyżej jak mi się z jedzeniem pomyli :p
❤❤❤.
-
Uwemhe wrote:Albo może tyle przenosiłas? Nie wiem od kiedy poszłas na zwolnienie ciążowe. Bo teoretycznie 270 dni powinno starczyć. Chyba że wczesniej chorowałaś.
Dodatkowo od początku lutego byłam na zwolnieniu 70% 2 tyg od wizyty u gin co niepotwierdzila ciąży i skierowała na betę po której wyszło że jestem w 4 a nie 6 tyg ciąży. Od Walentynek byłam już na 100% zwolnieniu. Urodziłam w dniu terminu ale teraz mi się wszystko zgadza więc dziekuje🌷😄Uwemhe lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Hej dziewczyny mam chyba kryzys laktacyjny młoda wisi na cycu, sama się odrywa i później zaczyna się drzeć i muszę dokarmić mm. Mam wrażenie że ona by tylko jadła. W środę była położna i ważyła ją, miała 2915, a dzisiaj 3165 także widać miłość do jedzenia 😁
Bratowa była i w prezencie przyniosła wydre usypianke, muszę powiedzieć że na moje dziecko działa, jak już długo nie może zasnąć A wczoraj była aktywna przez 4 godziny to wydra pomogła.
Dziewczyny co ile dni kąpiecie maluchy? -
mia4444 wrote:Kochane kto jeszcze został na październik bo mój maluch nie chce wyjść, jutro idę do szpitala i zobaczymy co mi powiedzą. 3majcie kciuki...
.
Mia znam to kiedy maluch noe chce wyjśćw szpitalu lekarze na obchodzie mi powtarzali, no kiedyś pani urodzi, jeszcze się tak noe zdarzyło żeby ktoś nie urodził, haha. Będę trzymać kciuki!
mia4444 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Dziewczyny, czy możecie mi napisać jak po kolei wyglada wasz rytuał karmienia? Ja chyba coś złe robię. Władek się budzi wiec go karmie z jednej piersi. Je maks 15 min i zaczyna przysypiał. - za nic nie chce jeść dalej . Odbijam go. Czasem coś jeszcz swoje- zwykle nie. Idę go przebrać, wtedy się budzi. W trakcie przebierania ulewa, po przebieraniu karmie go z drugiej piersi, zwykle jeszcze krócej bo już nie chce jeść dalej.
Albo go odkładam na śpiocha, wtedy oczywiście zaczyna się drzeć j okazuje się ze chce jescze, albo go odbijam j i tez zwykle się okazuje ze chce jeszcze. I tak się to powtarza, aż naprawdę sie nie zmęczy najedzony. w międzyczasie słyszę ze chyba znowu coś zrobił i pieluchę (ale nie wiem czy na pewno) ale go już nie przebieram żeby go znowu noe rozbudzać. Ostatecznie go odkładam a jemu się ulewa w łóżeczku. Całość trwa godzinę. Co robię źle? Czy wy przebieranie maluchy przed i po karmieniu?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Emilia że za bardzo sadzam Mała na ręku. Powinna być wysoko, ucho do mego ucha. Żeby była przezucona przez ramię a nie oparta o mnie. Trudno opisać, bo niby wiem że nie może siedzieć, ale cdl stwierdziła że za nisko ja podnosze.
Ja daje biogaie. Ponoć ma lepsze działanie i w badaniach klinicznych wykazuje lepsze działanie niż simeticon.
Ale simeticon też podaję, u nas espumisan. Po wizycie dzisiejszej u cdl mam zalecenia zwiększyć dawkowanie do 5 kropli do każdego karmienia. Z tego względu że ona dlawi się mlekiem, łyka powietrze w trakcie, jest tylko KP i za szybko jej leci.
Szumisia też mamy, czasem działa ale lepsza jest suszarka na YouTube. Polecam, choć ten dźwięk nawet po wyłączeniu słyszę.
I pochwalę moja mame. Jak zobaczyła akcje wieczorem Lidki to dziś zupę przyniosła, sałatkę i schabowe go utlukla 😃🍴
Aga wszystko dobrze. Miałam tak z synem. Spróbuj dłużej trzymać do odbicia skoro ulewa, a jak nie ma 💩 to nie przewijam. Nie rozbudzam.
I ja z tych złych matek które spia z dzieckiem, przewijam i karmie na łóżku. Syna odkladalam do łóżeczka, teraz mi się pozmieniało i te 5 min snu mam dłużej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 15:05
eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
-
Konieczynka wrote:Emilia że za bardzo sadzam Mała na ręku. Powinna być wysoko, ucho do mego ucha. Żeby była przezucona przez ramię a nie oparta o mnie. Trudno opisać, bo niby wiem że nie może siedzieć, ale cdl stwierdziła że za nisko ja podnosze.
Ja daje biogaie. Ponoć ma lepsze działanie i w badaniach klinicznych wykazuje lepsze działanie niż simeticon.
Ale simeticon też podaję, u nas espumisan. Po wizycie dzisiejszej u cdl mam zalecenia zwiększyć dawkowanie do 5 kropli do każdego karmienia. Z tego względu że ona dlawi się mlekiem, łyka powietrze w trakcie, jest tylko KP i za szybko jej leci.
Szumisia też mamy, czasem działa ale lepsza jest suszarka na YouTube. Polecam, choć ten dźwięk nawet po wyłączeniu słyszę.
I pochwalę moja mame. Jak zobaczyła akcje wieczorem Lidki to dziś zupę przyniosła, sałatkę i schabowe go utlukla 😃🍴
Aga wszystko dobrze. Miałam tak z synem. Spróbuj dłużej trzymać do odbicia skoro ulewa, a jak nie ma 💩 to nie przewijam. Nie rozbudzam.
I ja z tych złych matek które spia z dzieckiem, przewijam i karmie na łóżku. Syna odkladalam do łóżeczka, teraz mi się pozmieniało i te 5 min snu mam dłużej. -
aga_ni wrote:Mia znam to kiedy maluch noe chce wyjść
w szpitalu lekarze na obchodzie mi powtarzali, no kiedyś pani urodzi, jeszcze się tak noe zdarzyło żeby ktoś nie urodził, haha. Będę trzymać kciuki!
❤❤❤.
-
Jupik, moni, jakos mi tak lepiej wiedzac, ze nie ja jedna z takimi reakcjami, czuje sie dzieki temu 'mniej wyrodna matka'
Jupik, ten bunt 2latka to sie zle nazywa, powinien byc 'bunt malego dziecka'. Tak na moje oko zaczyna sie w okolicy 2 lat i jak patrze na mojego to nie mija z wiekiem tylko pojawiaja sie jego nowe odslony.. w swoje 2 urodziny byl chory, do 2.5 roku szpitale itd., wiec mial taryfe ulgowa, ale od czerwca zyjemy 100% normalnie, a on potrafi zrobic absolutna histerie o to, ze dostal do jedzenia niebieska a nie zolta lyzke (gdy np. Zoltej w domu w ogole nie ma na stanie) lub ostatnio M szedl do sklepu i proponowal mu 20 razy, aby szli razem, prawie sila go ubieral. Ten w ryk, ze nie chce isc. Ok, zostal. M wrocil ze sklepubi histeria, ze on poszedl bez niego, hosteria dobtego stopnia, ze posikal sie na srodku pokoju...moni05, Jupik lubią tę wiadomość
-
eemmiilliiaa wrote:Dziewczyny, co u Was się sprawdza - Dicoflor, Biogaja, czy może Espumisan, Bobotic czy jeszcze coś innego? Jak często stosujecie? Przed, w trakcie czy po karmieniu?
eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
To ja moze napisze cos kontrowersyjnego, ale... przy Borysie zajelo mi mniej wiecej miesiac, aby dojsc do wniosku, ze sen dla malego dziecka jest najwazniejszy. Jest on wazniejszy od czystej pupy, czystych ubran itd. W nocy dzieci nie przewijam, w ogole gdy zasypiaja w trakcie czy po jedzeniu to nie przewijam. Tak, spia z kupa wiele godzin. Czy sa nieszczesliwe? Nie wiem, ale zakladam, ze nie. Nina, owszem z kupa i litrem siuskow spala dzis od 21 do 10 z 2 przerwami o 2 i 6, kazda po 10 minut. Ja wyspana, ona wyspana.
Podobnie z odbijaniem, nie odbijam, najwyzej uleje, owszem, bedzie brzydko pachnialo, przebiore jak sie wyspi.
Ja wiem, kazde dziecko inne, ale u mnie przy obydwu to podejscie sie sprawdzilo, moze na poczatku swiadomosc tej kupy jest trudna, ale tak dlugo jak pupa sie nie odparza to moim zdaniem warto sobie w glowie poprzestawiac i dac dziecku spacmoni05, kalcia lubią tę wiadomość
-
Aga_ni ja mała najpierw przebiera potem karmie i odkładam do łóżeczka. No chyba że słyszę że kupka to przebieram jeszcze raz ale te kupki w trakcie karmienia były pierwsze dni. Teraz przeważnie jak się przebudzi robi albo w trakcie drzemki😅
Konieczynka ja przy trzeciej się trzymam twardo i karmie siedząc, a nie jak obie cory w łóżku na lezaco co się kończyło moim zaśnięciem i wspólne spanie w lozku😅 młodsza cora bodajże po 3 roku zycia uwziela się na spanie z rodzicami a że niewygodnie było to ostatecznie spalismy z mężem osobno przez 2(!) lata. Co oczywiście źle wplywalo na relacje małżeńskie ciągle kłótnie itd.. Więc teraz nie uczę najmniejszej spania w naszym łóżku. Ma swoje😏 tak samo unikam bujania czy usypiania na rękach. Aż czasem mam wyrzuty że taka konsekwentna się zrobiłam przy trzecim dziecku.. 🙄 Ale malutka jeszcze ze mną współpracuje. Podkreślam... Jeszcze😅Konieczynka lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
My sie przewijamy przed karmieniem zawsze. I tez zle odbijam z tego wynika. Nawet nie wiedzialam ze jest jakas technika... Tak samo nie podnosze malej "rotacyjnie" , jakos w lozeczku mi to nie wychodzi... na lalce w szkole rodzenia bylo latwiej.
-
Kkkaaarrr, Remi jest „francuskim pieskiem” wśród dzieci i ledwo purtnie z kleksikiem wielkości groszka to już marudzi. Za to Ala najlepiej spała z kupą przy tyłku, wiec potwierdzam 😅
sunshine03, kkkaaarrr, ManiaM lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kkkaaarrr zazdroszczę tego przewijania. U nas pasek na pieluszce się zabarwić nie zdąży a już wrzaskun domaga się zmiany.
Ostatnio zastanawiałam się czy przebierać po ulewanie czy nie. No jak mi się cały obleje to nie ma o czym mówić, ale jak tylko trochę?
Ja też źle odbijam, bo na klatce a nie ramieniu. Nie umiem go tak wysoko zarzucić 😅