WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka dzięki za newsy. Widzę ze podobnie jak ja testujesz nowe rzeczy. Super że się sprawdzają. Tez kupię kolektor chociaż nie wydaje mi się żebym miala na tyle mleka żeby się coś tam nazbierało. No ale warto spróbować.

To ja tez się podzielę:

Tulik - moje odkrycie! Na razie tylko jedno popołudnie testowany ale sprawdził się super, to było pierwsze popołudnie bez płaczu. Wcześniej próbowałam go spowijać bambusowa Pielucha ale w ogóle nie działało.

Termofor mr B - podobnie jak tulik pomaga w czasie kolki, widzę jak się młody rozluźnia jak mu kładziemy na brzuch.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni na Twoim miejscu zaplanowałabym konkretny dzień w przyszłym tygodniu na wychodne. Najlepiej popołudnie (nie wiem jak u was, ja mam dużo więcej energii rano o brakuje mi jej właśnie po południu.) i zaplanowałabym sobie jakąś przyjemność. Ja jutro idę na zakupy z przyjaciółka - nic wielkiego i tak wyskoczę pomiędzy karmieniami ale mnie to mega cieszy.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja panienka dzisiaj ma już miesiąc! 😱
    Ale to leci ...
    😍

ee7d9332fa2c.jpg

moni05, wiktoriaa, sandrina22, ammarylis, eemmiilliiaa, Cabrera, Kookosowa, nuśka91, KasiaP, Monalisa88 lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam pomysłów na to moje dziecko 😭 jest coraz gorzej. To już nie jest płacz co jakiś czas tylko spazmatyczny ryk przez cały dzień. Dzisiaj chociaż miał 2 przerwy na spanie, ale tak to nawet nie śpi tylko płacze jakby go obdzierali ze skóry z przerwami na karmienie, od rana do wieczora. Szukam już dzisiaj cały dzien info czy może byc tego jakaś przyczyna, bo za niedługo oszaleje..

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was zamawiała taki kolektor w necie? Jeśli tak to bardzo bym prosił o link. Na allegro nie widzę. Jak myślicie czy on pobudza laktację? Ja od miesiąca mam problem z piersią i nie używam laktatora właśnie żeby nie było jeszcze więcej mleka, a jednak czasem by się przydało móc wyjść

• moni05 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Moni ja ostatnio po dużej awanturzę powiedziałam córce żeby się do mnie nie odzywała bo ja nie mam ochoty na rozmowę z nią. Trochę się zdziwiła i poszła do siebie a ja się poryczałam. Ona widziała że płaczę i zrobiła mi obrazek. Ale u nas zawsze zaczyna się jazda przy odrabianiu pracy domowej. Zanim otworzy książki to zaczyna się jęczenie i po bajkach też trudniej.
    Tez tak próbowałam... kiedyś działało... teraz już nie przechodzi, ma mnie gdzieś. Widzę, ze mamy dokładnie to samo...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • meerici Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.laktolandia.pl/produkt/kolektor-pokarmu/
    Ja zamówiłam ten i również polecam ! Żałuje ze tak późno trafiłam na kolektor. Tyle mleka poszło w tetrę 🤦🏼‍♀️

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici dzięki. Też chyba powinnam sobie kupić. Dziś w nocy jak karmiłam to z drugiej tyle poleciało że rano pranie poduszki.

Moni moja starsza niestety rozpieszczona i to przeze mnie. Mam tego świadomość. Ostatnio mi powiedziała, że czuję że nie jest już moją pierwszą córką. Dla niej to ważne że jest pierwszą. Tłumaczę jej jak umiem, niby nie jest zazdrosna ale czasem mam wrażenie że to jej zachowanie to właśnie zazdrość i złość trafia we mnie bo z siostry się cieszy. Powiem szczerze że spodziewałam się gorszej reakcji. Po zmianie szkoły było gorzej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, a propos czopków, nasza pediatra zabroniła nam glicerynowych, a poleca Evacum (czy jakis tak), a najlepiej wlewka Melilax...

Nuska i Jupik, to przekonalyscie mnie do Caboo - zaraz nam zamówię 😊

• Aaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu jak jeszcze tu zaglafasz to daj znac co z Filipkiem. Dzis dzien wczesniaka I od razu pomyslalam o Was :)

Oliii moze malenstwu cos dolega I dlatego tak placze? Pediatra nic nie potrafi doradzic?? A moze jeszcze szukacie swojego zlotego srodka. Komninuj ze wszystkim: szum wody, suszarki, muzyka relaksacyjna, zakrywanie oczu np. Czapeczka na niektore maluchy to dziala, chusta, bujanie na pilce, kladzenie na brzuszku, smoczki, podawanie mleczka jak zaczyna plakac. Moze akurat cos podziala

Karooo93 lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Basiu jak jeszcze tu zaglafasz to daj znac co z Filipkiem. Dzis dzien wczesniaka I od razu pomyslalam o Was :)

Oliii moze malenstwu cos dolega I dlatego tak placze? Pediatra nic nie potrafi doradzic?? A moze jeszcze szukacie swojego zlotego srodka. Komninuj ze wszystkim: szum wody, suszarki, muzyka relaksacyjna, zakrywanie oczu np. Czapeczka na niektore maluchy to dziala, chusta, bujanie na pilce, kladzenie na brzuszku, smoczki, podawanie mleczka jak zaczyna plakac. Moze akurat cos podziala
    No właśnie przestały działać wszystkie te sposoby, które wcześniej pomagały. Też się zastanawiam czy coś mu nie dolega, ale wizualnie wszystko wygląda ok, brak gorączki, kupki są. Nawet nie wiem co bym miała powiedzieć pediatrze oprócz tego, że dziecko mi ciągle strasznie płacze 😐

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii a może więcej snu? Moje dziecko było takie kwilące na początku, nie widziałam o co chodzi. Okazało się, że za bardzo katowaliśmy go w chwilach aktywności (zabawki, mówienie, przewracanie na brzuszek itp. ) i trwało to np. 2 godziny. Teraz już wiem, że czasem wystarczy mu 20 minut i znów drzemka. Teraz jak tylko zaczyna stękać usypiam go i jest znacznie bardziej spokojny.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Ja już nie mam pomysłów na to moje dziecko 😭 jest coraz gorzej. To już nie jest płacz co jakiś czas tylko spazmatyczny ryk przez cały dzień. Dzisiaj chociaż miał 2 przerwy na spanie, ale tak to nawet nie śpi tylko płacze jakby go obdzierali ze skóry z przerwami na karmienie, od rana do wieczora. Szukam już dzisiaj cały dzien info czy może byc tego jakaś przyczyna, bo za niedługo oszaleje..
    Ja niestety doszłam do etapu gdzie podniosła z płaczu ton :( dostałam mega w dupe. Mała placzliwa i starsza w domu bo był miesiąc poza żłobkiem. W pt poszedł do złobka, skupiam się na małej i nawet jak płakała to wzięłam siedziała mi na kolanach i tak sobie byłyśmy. Ona spała a ja sobie czytałam. Bez starszaka łatwiej a tak. Ona płaczę on zły że nią się zajmuje, ja stres że ona nie przestaje i chce żeby już przestała. Czasami musiała czekać aż przyszłam z 10 min bo musiałam starzAka przebrać i to też bolało :( masakra. Mega trudno. Do tego obiad i posprzątać. Nie wiem jak dałam radę ale psycha mi na pewno siadla i na bank mam doły.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ten otulacz tulik. A na noc tez stosujesz Aga ni? 24h w tym otulaczu?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7bb2dcaa5052.jpg

Dzieci poszly spac o 19.30 a ja zamiast isc spac to robię misia na konkurs do przedszkola hehe :) odstresowanie wieczorne.
    Pierwszy konkurs wygrała to moze i ten da rade

nuśka91, moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak wyklejałyśmy misia tylko z kawałków włóczki :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii tak, siedzi stabilnie ☺️ w sumie ja go dosyć mocno mam dociśniętego do siebie i zawsze się zastanawiam czy nie za bardzo, ale jak jest zadowolony i zasypia to chyba ok ☺️ no i właśnie to jest super, że nie trzeba wiązać ☺️

A co do tego płaczu to może faktycznie coś go boli... Może zapalenie ucha? Można to tak sprawdzić jak już się uda go uspokoić to trzeba nacisnąć takie wgłębienie za uchem jednym i drugim. Jak zacznie płakać to może to być to. Ale myślę, że spokojnie możesz iść do pediatry z takim czymś jak ciągły płacz. Dzieci czasem płaczą bez powodu a czasem z nudów, ale nie tak że cały czas. Niech Ci go przebadają z góry na dół.

Goemi ja kolektor kupiłam na allegro. Oprócz nazwy kolektor pokarmu zazwyczaj nazywają to magiczna buteleczka 😉

Goemi lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córka zaliczyłyśmy dość długa, prawie godzinna rozmowę, która mam nadzieje coś wniesie. Sama uświadomiłam sobie jak wiele błędów popełniłam do tej pory... 😓 zbyt wiele od niej wymagam, bo człowiek myśli, ze jest taka duża. Samodzielna... a to gówniarz przecież, dziecko, które strasznie nas potrzebuje. Może teraz to nawet bardziej niż wcześniej... no cóż, będę swoje błędy naprawiała.

U mnie sytuacja, której się strasznie obawiałam... mocne krwawienie, do tego stopnia, ze po 2-3h już byłabym w stanie zabrudził spodnie, a teraz, od 22:00 jakby ktoś nagle zakręcił kran. Nic. Zupełnie. Cykam się łyżeczkowania. Miałam podobnie po pierwszym porodzie... :/ dobrze, że dziś do gin i ze nie odwołałam ze względu na okres. Młody dziś pierwszy sen 21:30-1:30, oby tak dalej. Teraz mam nadzieje ta jego druga tura, trzy h. I będzie git.

Co do spadku nastroju... czytałam gdzieś, że baby blues jest często mylony z objawami chronicznego zmęczenia. Brak wystarczającej ilości snu, wyczerpanie organizmu, zwłaszcza przy małym dziecku prowadzi do depresji. Prośmy starych o pomoc, ludzi o umożliwianie drzemek. Ja się broniłam, ale jak siostra przychodzi teraz to prócz sprzątania wyrywam godzinkę-dwie na drzemkę.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Kupiłam ten otulacz tulik. A na noc tez stosujesz Aga ni? 24h w tym otulaczu?

Stosuje przede wszystkim na noc. W dzień będę się starała jak najczęściej zdejmować bo jednak nie wydaje mi się to dobre rozwojowo żeby krępować ręce dziecku cały czas.

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    No właśnie przestały działać wszystkie te sposoby, które wcześniej pomagały. Też się zastanawiam czy coś mu nie dolega, ale wizualnie wszystko wygląda ok, brak gorączki, kupki są. Nawet nie wiem co bym miała powiedzieć pediatrze oprócz tego, że dziecko mi ciągle strasznie płacze 😐

Olii a jesteś pewna ze to nie ból brzucha?

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ