Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
aga_ni wrote:Olii a jesteś pewna ze to nie ból brzucha?
-
Nuśka, a jaki konkretnie masz model tego chustonosidla? Nie wiem czy one się różnią tylko wyglądem czy czymś jeszcze?
-
Olii - tak naprawdę powodów płaczu malucha może być nieskończenie wiele. Ja miałam tak z Jasiem, fakt był starszy nieco i głównie w nocy dawał popis, ale wtedy lekarz mi powiedział.
Może płakac, bo mu za gorąco,bo mu za zimno, bo coś go boli, bo chce być blisko mamy, bo skok, bo lęk, bo głodny, bo przejedzony, bo po prostu taki typ 🤷
Więc jeśli z medycznego punktu widzenia nic mu nie jest to no cóż można gdybać, albo się jako tako do tego przyzwyczaić.
Jedyne co mogę powiedział,że prędzej czy później to minie.
Trzymam jednak kciuki, aby minelo szybko!!! ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 11:01
Olliiii lubi tę wiadomość
-
ammarylis wrote:Olii a napięcie mięśniowe sprawdzaliscie? Może warto by chociaż zrobić badanie moczu jeszcze.
-
Karooo93 wrote:Olii - tak naprawdę powodów płaczu malucha może być nieskończenie wiele. Ja miałam tak z Jasiem, fakt był starszy nieco i głównie w nocy dawał popis, ale wtedy lekarz mi powiedział.
Może płakac, bo mu za gorąco,bo mu za zimno, bo coś go boli, bo chce być blisko mamy, bo skok, bo lęk, bo głodny, bo przejedzony, bo po prostu taki typ 🤷
Więc jeśli z medycznego punktu widzenia nic mu nie jest to no cóż można gdybać, albo się jako tako do tego przyzwyczaić.
Jedyne co mogę powiedział,że prędzej czy później to minie.
Trzymam jednak kciuki, aby minelo szybko!!! ✊✊✊ -
Olliiii wrote:Chcemy sprawdzić, bo kilka rzeczy mnie zaniepokoiło, jak np ciągle odchylanie głowy do tyłu, wyginanie całego ciałka w tył, mocno trzyma główkę i nie daje sobie położyć na ramieniu do odbicia. A jak jest wzmożone napięcie mięśniowe to dzieci są placzliwe?
-
Olii właśnie może to być też napięcie. Mojej siostry synek miał i nie spał jej w ogóle ani w dzień ani w nocy tylko płakał ...
Zaczęli ćwiczyć na piłce i bodajże metoda Vojty i przeszlo 😊
Pediatra powinien zwrócić uwagę na wzmożone napięcie i skierować tam gdzie potrzeb.
Julia też bardzo się odgina, ale ogólnie jest spokojna.
W grudniu mamy szczepienie, więc i się przyjrzymy dokładnie napięciu.Olliiii lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Chcemy sprawdzić, bo kilka rzeczy mnie zaniepokoiło, jak np ciągle odchylanie głowy do tyłu, wyginanie całego ciałka w tył, mocno trzyma główkę i nie daje sobie położyć na ramieniu do odbicia. A jak jest wzmożone napięcie mięśniowe to dzieci są placzliwe?
-
Moj Bartek tak robi. On spi jak precel. Anastezjolog mi mówił ze to wina serca. Dziecko robi sobie najlepszs droge dla powietrza. Odducha mu sie tsk lepiej. Dodam ze on jest wiotki.Olliiii lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Witam się po bardzo słabej nocy. I po chrzcinach. Całe szczęście mamy to za sobą. Ogólnie Lili była bardzo grzeczna jak nie ona, przespala imprezę e za to odreagowała w nocy. Goście dopisali, wszystko spoko.
I nie wiem co ma na policzkach, czy to trądzik i alergia bo majonez zjadłam i kotleta z jajkiem. 😐
A wczoraj mąż mnie rozdziewiczył. Bałam się ale było super. Tylko pytam się gdzie są moje mięśnie Kegla, trzeba poćwiczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 20:05
Cabrera, ammarylis, sandrina22, Kinga82, Karooo93, Kookosowa, wiktoriaa, nuśka91, Jupik, przedszkolanka:), moni05, Goemi, Monalisa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonieczynka, śliczna księżniczka 😍
Kurczę, chciałabym córeczkę, ale chwilowo nie wyobrażam sobie kolejnego dziecka (przynajmniej z moim mężem
dziś w nocy 3 pobudki - ale jedna trwała prawie 2 h, 3 razy robiłam mleko (w tym celu muszę zejść na dol do kuchni), karmiłam, zmieniałam 2 kupy (jedna taka, ze musiałam ja od razu z domu wynieść 😂)- pytanie ile razy wstał mój szanowny małżonek?? Odpowiedz brzmi: ZERO
Także ja juz dawno zapomniałam, co to jest „wsparcie” i „pomoc”...😢
-
Cabrera wrote:Konieczynka, śliczna księżniczka 😍
Kurczę, chciałabym córeczkę, ale chwilowo nie wyobrażam sobie kolejnego dziecka (przynajmniej z moim mężem
dziś w nocy 3 pobudki - ale jedna trwała prawie 2 h, 3 razy robiłam mleko (w tym celu muszę zejść na dol do kuchni), karmiłam, zmieniałam 2 kupy (jedna taka, ze musiałam ja od razu z domu wynieść 😂)- pytanie ile razy wstał mój szanowny małżonek?? Odpowiedz brzmi: ZERO
Także ja juz dawno zapomniałam, co to jest „wsparcie” i „pomoc”...😢 -
Dziewczyny ja nie wiem co z tymi facetami naszymi. Ja jak mam się już prosić aby łaskawie pomógł coś przy dziecku, to wolę zacisnąć zęby i sama zrobić. No ale, że mam takie "wsparcie" z jego strony, to w domu nie robię absolutnie nic poza to co konieczne. Mam ogromny żal do niego, bo bardzo chciał dziecka i zarzekał się, że będzie aktywnie pomagał. Pozostaje mi powiedzieć "a nie mówiłam".
Najważniejsze, że bobasa mam przecudnego😍 dzisiaj włączyłam mu Mocarta dla niemowląt - był ryk. Za to Manamana Muppetów rządzi 😂
-
Cabrera maz nie ma pomagac. Ma robic swoje obowiazki. Skoro nie zajmuje sie dzieckiem to sa jeszcze inne obowiazki domowe. Pare dni nie zje obiadu, nie bedzie mial czystych gaci i nie bedzie miak jak zrobic herbaty bo zlew bedzie imperium brudnych garów to sie otrzasnie.
Cabrera, ManiaM lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyKookosowa wrote:Cabrera maz nie ma pomagac. Ma robic swoje obowiazki. Skoro nie zajmuje sie dzieckiem to sa jeszcze inne obowiazki domowe. Pare dni nie zje obiadu, nie bedzie mial czystych gaci i nie bedzie miak jak zrobic herbaty bo zlew bedzie imperium brudnych garów to sie otrzasnie.
Próbowałam tej metody, ale to ja się tylko denerwowałam, jak był bałagan w domu 🙈
No ewidentnie cos z tymi chłopami jest nie tak...pozostaje mi spróbować wychować syna nieco inaczej 😉