Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ze względu na to niespanie Remi będzie miał badanie krwi i moczu. W poniedziałek.
Aha. I zmiana witaminy D3 z tych zwykłych kapsułek twist-off, wiec zamówiłam vigantol. Ponoć to czy jest ona suplementem czy lekiem ma duże znaczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 11:36
ammarylis lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni, napisz coś więcej o tej witaminie, bo już to gdzieś słyszałam, ale nie wiem o co chodzi 🤔
Nasz też gardzi spaniem. W dzień śpi czasami godzinę, czasami 3. Zasypia 22-23 i o 4 koniec spania, czuję się jak zombie 🧟♀️😴 -
moni05 wrote:Ze względu na to niespanie Remi będzie miał badanie krwi i moczu. W poniedziałek.
Aha. I zmiana witaminy D3 z tych zwykłych kapsułek twist-off, wiec zamówiłam vigantol. Ponoć to czy jest ona suplementem czy lekiem ma duże znaczenie.
Tak, vigantol jest lepszy.moni05 lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Ze względu na to niespanie Remi będzie miał badanie krwi i moczu. W poniedziałek.
Aha. I zmiana witaminy D3 z tych zwykłych kapsułek twist-off, wiec zamówiłam vigantol. Ponoć to czy jest ona suplementem czy lekiem ma duże znaczenie.moni05 lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Dzięki dziewczyny, czyli musze mieć nadzieję, że to wszystko minie 🙈 chyba coś jednak jest w tej teorii 4 trymestru 🤔 niby wiem, że jak popłacze to nic mu się nie stanie, ale on ma tak przeraźliwy płacz, że czasami się boję i o niego i o siebie, że sąsiad zadzwoni na policję, że dziecko bije 😂
Konieczynka, nie wykluczam alergii, bo ja sama miałam skaze białkową, więc wszystko możliwe. Mały odkąd skończył kilka dni jest na tym mleku pepti. Karmie go też piersią, ale dosłownie z 3-4 razy na dobe, reszta to mm. Ale jednak w szpitalu karmilam tylko piersią i było ok, więc sama nie wiem. Położna i tak kazała KP, więc karmię. Mogłabym spróbować odstawić nabiał, ale dla mnie to czarna magia co można a co nie..
To moim zdaniem nie masz nad czym się zastanawiać. Sama mialas skaze a to niestety dziedziczne. Jak chcesz pisz na priv. To nie musi być alergia ale tylko nadwrażliwość. Przemysl czy zależy Ci na karmieniu piersią, jeśli to dał Ciebie istotne to jogurty do kosza. Czytaj skład, są jogurty roślinne w Lidlu planton i Alpro. Mleko do kawy Kokosowe albo migdałowe. W odstawke maslo i wszystko z masłem, sery, twaróg, serki, śmietana, dodatkowo wołowina i cielęcina bo daje reakcje krzyżowa. Czasem białko mleka krowiego jest w Wedlina h lub parowkach. Czytaj składy.
Albo jak nie dasz rady to odstaw pierś, tylko szkoda skoro masz mleko.
Zobaczysz że jeśli to nabiał to za 2 tygodnie będziesz miała w domu inne dziecko. Bo te zmiany swedza, mój syn jak już umiał drapal się do krwi. Do tego jak jest na skórze to też i w jelitach. Skoro tak strasznie płacze to pewnie go boli.
Wszystko to przerabialam, żeby ktoś mi wtedy to powiedział a ciagalam się po lekarzach kilka miesięcy.
Jeśli to nie skaza to i tak nic nie stracisz. Krzywdy sobie tym nie zrobisz a nóż pomożesz dziecku 😉
Ja daje Devicap. Mój wybór matki farmaceutki 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 12:39
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja się melduje od fryzjera 😁 dziec nakarmiony i na spacerze z dziadkami
Ja tez czekam aż mlody będzie nieco bardziej kumaty, bo teraz to czasem nie wiem jak i co do niego mówić 😂 na szczęście mój uwielbia karuzele nad łóżeczkiem, czekamy na matę - mam nadzieje, ze polubi 😊
My w ciągu dnia dajemy radę z organizacja (choć mi nadal zdarza się jak tylko mlody usnie najpierw: wstawić pranie, posprzątać łazienkę i kuchnie i odkurzyć...No i nie zawsze zdążę zjeść 🙈
Ale za to nie ogarniam wyjazdów autem tak jak np. dziś: musiałam zapakować do auta wózek (stelaż i gondole), zabrać młodego w foteliku + torba z jego rzeczami. Do tego platajacy się między nogami pies (ostatnio zabierałam i jego na wycieczkę). No dla mnie to jakiś hardcore 🙉
A z tego co wiem, to jedynym lekiem a nie suplementem jest Vigantol - nam polecany przez lekarzy w rodzinie i ortopedę, wiec już na początku szybciutko zmieniłam -
A devicap to nie lek? Bo jeśli tak to chyba tez jest ok.
W skrócie ponoć jeśli witamina D3 podawana jest w tych kapsułkach jako suplement diety to może być różnie przyswajania. A niedobór witaminy D3 może m.in. Prowadzić do problemów z brzuszkiem i rozdrażnienia, a co za tym idzie - niewysypiania się.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Olliiii wrote:Moni, napisz coś więcej o tej witaminie, bo już to gdzieś słyszałam, ale nie wiem o co chodzi 🤔
Nasz też gardzi spaniem. W dzień śpi czasami godzinę, czasami 3. Zasypia 22-23 i o 4 koniec spania, czuję się jak zombie 🧟♀️😴
Mój śpi tak samo... za dnia max 2-3 h w drzemiący po 15-20 minut i to na rękach, a w nocy od 22:00-22:30 do 2:00-2:30. Ja już mam bóle i zawroty głowy. Nie radzę sobie fizycznie, wiec nie wiem jak on daje radę...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Konieczynka, karmić bym bardzo chciała, zmiana diety też mi nie straszna tylko musze się zastanowic czy jest wtedy sens się katować dietą dla tych 3-4 karmień na dobę, tym bardziej że już mam mało mleka.. Żeby jeszcze mały się najadał moim mlekiem to bym tylko KP, ale karmie go godzinę z piersi, a on po tym jeszcze musi wypić butle 90ml 🙄 napisze priv po szczegóły 😊
-
Wczoraj pisałam o niespaniu a dziś rano zmniejszyliśmy temperaturę w pokoju do 21 stopniu. I odkrycie :mały śpi 7 godzin z przerwami krótkimi na jedzenie. Naprawdę Daj Boże żeby chodziło o za wysoka temperaturę i się unormowało
aga_ni, aga_ni, aga_ni, moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość
Paulina -
Olliiii wrote:Konieczynka, karmić bym bardzo chciała, zmiana diety też mi nie straszna tylko musze się zastanowic czy jest wtedy sens się katować dietą dla tych 3-4 karmień na dobę, tym bardziej że już mam mało mleka.. Żeby jeszcze mały się najadał moim mlekiem to bym tylko KP, ale karmie go godzinę z piersi, a on po tym jeszcze musi wypić butle 90ml 🙄 napisze priv po szczegóły 😊
Moim zdaniem warto. Ale każda sama musi odpowiedzieć sobie na to pytanie. Z synem karmilam 7m. Z czasem miałan coraz mniej mleka i włączyłam o każdą krople. Potem musiałam przejść na Nutramogen i tak do 2,5roku. Skład bardzo słaby, syrop glukozowy itp, smak paskudny ale nie było wyjścia.
W ciąży od początku cukrzyca, zakończona na insulinie i dieta. A potem dieta cud bez mleka, nabiału,wołowiny, jaj i kurczaka. Wchodziłam do sklepu i chciałam płakać bo nie było co jeść. Potem znalazłam produkty które pasowały i było łatwiej. Syn mimo że zlobkowy i przedszkolny raczej nie chorował. Może to dzięki olejowy z czarnuszki a może KP. Zawsze jakieś przeciwciała z każdym karmieniem płyną.
26.11 kończy 2 miesiące i dopiero teraz wychodzą plamy na skórze. Wcześniej był tylko ryk i ulewanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 09:45
mia4444 lubi tę wiadomość
-
Czy tylko ja po szczepieniu się poryczalam? Boze,na wkłuciach Młody tak się zaniósł, że był na bezdechu - stwierdzam, że dopiero pierwszy raz usłyszałam jego płacz..
Mama już niestety pojechała, mąż z delegacji wraca jutro, więc teraz z Olkiem jesteśmy sami i trochę się cykam czy po tym szczepieniu wszytko będzie ok. Na razie jak dostał w poczekalni w przychodni cyca na ukojenie nerwów to ciągle śpi.
Ah te hormony. -
mia4444 lubi tę wiadomość
-
Postawienie prawidłowej diagnozy jest bardzo trudne. Ja z synem bardzo długo się bujałam od lekarza do lekarza. Wjechały sterydy, potem protopic.
Ollli jeśli decydujesz się na dietę to na Maxa, polsrodki nic nie dadzą. 2-3 tygodnie min plus mleko dla alergików, Bebilon pepti lub nutramigen. Na pierwszym zdjęciu moim zdaniem reakcja na pokarm.
Jeśli to To będzie łatwiej na przyszłość i życie waszej trójki bardzo się zmieni.
Jak nie to będziesz szukać dalej. Oby się wyjaśniło póki zaczniesz rozszerzać dietę dziecku. Jak się wszystko unormuje zjesz np biszkopt i zobaczysz jaka będzie reakcja. To z czasem powinno ustąpić.
4lata temu sama zakładałam klub zombi więc wiem jak to jest jak dziecko wiecznie ryczy.
Zaakceptowalam zaproszenie.
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 16:23
-
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu, ale pediatrą odroczyła je na dwa tygodnie z powodu żółtaczki. Stresuję się, że to tak długo trwa
czy któraś mama jeszcze się buja z żółtaczką?
Ja właśnie jestem w poczekalni u ginekologa. Tak się sentymentalnie zrobiło...