Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni, tak szybko ząbki idą? Myślałam, że na to jeszcze czas 🤔 dużo zdrowia, bo pewnie nie jest łatwo być chorym przy dziecku..
Dzisiaj tak sobie weszłam na forum poczytać mamusie z sierpnia, września i aż mi się trochę smutno zrobiło 😄 co prawda stresu było od cholery, ale tęsknię za tymi wizytami i patrzeniem jak dzidziuś się tak szybko zmieniał, sprawdzaniem czy brzuch rośnie 😀 -
Moni nam pediatra wczoraj oznajmiła że chyba nam idą dolne jedynki bo dziąsła rozpulchnione i są takie dołki wklęsłe- jestem w szoku że to może być tak szybko bo pierworodna miała w 9mcu ( wiek skorygowany 7mcy ) - polecila nam smarować dologel- taka czerwona tubka- narazie 2 razy dziennie i mamy patrzeć czy jest jakaś poprawa co do jedzenia po smarowaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 13:44
kasia1518
-
adella1 wrote:Dzień dobry. Lekarze też nie powinni straszyć. Każdy rodzic swój rozum ma i chce dla swego dziecka jak najlepiej.
Dziś niestety Czarek nie chciał współpracować przy sikaniu, bo przed badaniem usg musi być wynik ogólny i posiew. Ehh, jutro sprobujemy.kasia1518
-
wiktoriaa wrote:A moja znajoma mi napisała że ona się tej szczepionki boi bo u nich były dwie dziwne historie po szczepieniu, jedno dziecko zmarło
Moim zdaniem dzieci nie umierają czy zachorowuja po szczepionkach. Wg mnie inne czynniki na to wpływają np. Zaszczepiono chore dziecko z jakąś infekcja czy szczepionka była źle przechowywana itp. No ale to ja mam takie zdanie. Każdy ma prawo do własnego.kasia1518
-
kasia1518 wrote:Nas akurat pediatra nie musi straszyć. Osobiście widziałam szwagierki synka po śmierci całego w wybroczynach. Nawet musiałam po tym brać specjalny antybiotyk bo miałam z nim styczność po śmierci przez dłuższy czas. Także po tych przykrych doświadczeniach każdej mamie powiem że warto szczepic na meingokoki.
Ja to rozumiem. Też planujemy zaszczepić Czarka na meningokoki. Teściowa pracuje na oddziale dziecięcym i trochę opowiada co się tam dzieje. Poza tym w bliskim otoczeniu nagle podczas snu zmarł roczny chłopiec. Sepsa w kilka godzin go zabrała.
Więc mimo że się boję to szczepie wszystkie dzieci.
Co do ząbków- u naszych maluchów zaczęły wychodzić w połowie 4 miesiąca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 15:19
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Wiktoria zawsze będzie tak że jedni będą za inni przeciwko- tu już kwestia indywidualna każdego rodzica bo to on podejmuje decyzję- jedni chcą inni nie i każde zdanie trzeba szanować.
Moim zdaniem dzieci nie umierają czy zachorowuja po szczepionkach. Wg mnie inne czynniki na to wpływają np. Zaszczepiono chore dziecko z jakąś infekcja czy szczepionka była źle przechowywana itp. No ale to ja mam takie zdanie. Każdy ma prawo do własnego.kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO matko, Moni, zapalenie płuc 😱😱 duuzo zdrówka życzę!
U nas podobnie z ząbkami...dziś już wściekłe pakuje obie piąstki do buzi i płacze...No widać, ze go tam cos boli 😏 wyparzylam gryzaki, ale mu „nie smakują”tez preferuje tetrę 😅
No ale mój synio kończy dziś 4 miesiące ❤️❤️❤️❤️
Zostawiam swoją pociechę na chwile:
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:56
wiktoriaa, kasia1518, Karooo93, sandrina22, sunshine 03 v.2.0, przedszkolanka:), moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Wiem Kasia wiem ja się bardzo boję szczepienia ogólnie, nawet tego zwykłego obowiązkowego, ciągle latałam z termometrem. Tu u nas takie zacofanie na wsi, nikt na to nie szczepi, nawet jak chciałam kupić prevenar to byłabym 3 mamą która tym szczepiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 17:11
wiktoriaa lubi tę wiadomość
kasia1518
-
wiktoriaa wrote:Oliii A czy Twój kawaler zaczyna już coś trzymać głowę?
-
Kasia1518, a przekładasz szczepienia przez katar/charczenie, bo lekarz każe czy dlatego, że Ty się boisz? U nas mały ostatnio miał katar, kaszel i dalej się to utrzymuje tylko już mniej, a i tak kazała zaszczepić. Też się bardzo obawiałam i już sobie wyrzucam, że mogłam jej nie słychać i przełożyć dla bezpieczeństwa..
-
Kasia ja tak samo robię jak Ty i pilnuję wszystkiego..
Moni fajnie Cię widziećnie zazdroszczę zapalenia płuc,dobrze,że juz po wszystkim.
Oliii Pola miała dwa ząbki w wieku 4.5 miesięcyefekt? właśnie pierwszy jej się rusza!
Paulina widziałam, nosi mnie jak to widzę.!!!moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka, Cabrera 😘 bardzo mi miło, dziękuje Wam.
No widzicie, też bym się zębów nie spodziewała. W związku z tym dobrze ponoć będzie zacząć rozszerzać dietę po 4 miesiącu. Jaki to ma związek z zębami? Nie wiem. Spróbuje mu coś tam podać, ale jeśli nie będzie żadnej gotowości - odpuszczam. 😉
Paulina czytałam, nawet udostępniałam na fejsie żeby pomoc to wycofać. Tez się we mnie zagotowało i prawie się popłakałam po stwierdzeniu, ze ośmiomiesięczny bobas specjalnie nabroił i on jest na tyle świadomy, że UMYŚLNIE robi zle, wiec zasługuje na karę - czyli lanie. Albo fragment żeby uważać bo sąsiedzi mogą donieść, że bijesz swoje dzieci... „rób to dalej ale dyskretnie”. Nosz ja pierdole. Nie wiem kto to dopuścił do druku... to książka społecznie szkodliwa. No, ale żadnej cenzury nie ma 😓😕przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019