X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trening snu to co poleca Tracy Hogg?? Ja juz mam dosc jak ktos sie zachwyca książkami tej wariatki. A dzis czytalam jakiś fragment ksiazki o laniu dziecka. Ale myslalam ze to żarty.

Moni super efekt. Co za dieta?? Zdrowka

My juz w domku :) dzis nas wypuscili. Dwóchh naszych profesorów ( nawiasem mowiac jedni z najlepszych) sami dzis mi powiedzieli ze na taka wade co on mial i jak ciezko przeszedl etap poporodowy to obecne wyniki i stan musi nazwac lepszym niz swietnie.
    Kardiolodzy nas chca tylko na kontrolne echo a juz 3 dniowa obserwacja na kardiologii pewnie nam odpuszcza.
    Teraz mozemy spokojnie zaczynac rozne rehabilitacje i terapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 20:40

moni05, kasia1518, Cabrera, wiktoriaa, przedszkolanka:), aga_ni lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remik głowę trzyma też średnio, ale wszystko jest ok z napięciem. Wydaje mi się, że bardziej będzie komunikatywny niż ruchowo rozwinięty. Tak jak ja i moja córka. Chodzenie obie zaliczylysmy w 15 miesiącu życia, ale mówiłyśmy już serio ładnie od 8... 🤣
    Tak wiec nie przekręca się wcale jeszcze, ale za to śmieje się w głos. Tak słodko... 😍 Ala śmiała się tak trochę później niż on.

ff35ef2a114c.jpg

kasia1518, ammarylis, Cabrera, wiktoriaa, Karooo93 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, ale super! Śledziłam Wasze losy cały czas i bardzo się cieszę, że jesteście już w domu 😍 a dieta to żadne odkrycie. Zero słodyczy, obcięcie dziennego zapotrzebowania o 300kcal, dużo warzyw i dużo ruchu. Racjonalne odżywianie. 😊

Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Bardzo słabo jeszcze, jak położę go na brzuszku to trzyma ok 2-3 minuty i już nie ma siły. Ale jak jest na rękach to trzyma głowę cały czas. Fizjoterapeutka tłumaczyła, że to przez to, że barki ma za bardzo przykurczone i dlatego na brzuszku nie trzyma, a na rękach już tak
    To u nas identyczna sytuacja. Boję się że jej wyrwe te ręce przy ćwiczeniach.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kasia1518, a przekładasz szczepienia przez katar/charczenie, bo lekarz każe czy dlatego, że Ty się boisz? U nas mały ostatnio miał katar, kaszel i dalej się to utrzymuje tylko już mniej, a i tak kazała zaszczepić. Też się bardzo obawiałam i już sobie wyrzucam, że mogłam jej nie słychać i przełożyć dla bezpieczeństwa..
    U nas w przychodni jak ma katar czy kaszel to każe nie szczepic, raz byłam z pleśniawkami to ich nawet nie zauważyła...I od tamtej pory do niej nie chodzę, tylko jeżdżę na kwalifikacje do szczepienia prywatnie do Lublina- tam katar, kaszel, plesniawki- cokolwiek- mówi wprost- proszę nie szczepic. A to że się boję to swoją drogą, jak ma dziecko zwykły katar to nawet się nie wybieram żeby szczepic- wolę odczekać.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, super ze jesteście juz w domku. Jesli wygoiła wam sie juz rana po operacji to poprzyklejaj młodemu plastry Sutricon, ja nie moge sie nadziwic jak one zadzialaly u Borysa. Dzieciak mial 20 szwow i rozciete 3/4 szerokosci brzucha a teraz kreseczka porownywalna z odgniotem od poduszki.

Kookosowa lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr na Bartku to sie goi jak na psie. Blizna z pierwszej operacji juz niewidoczna. Dopiero jak pokaze palcem to widza. Na mostku tez szybko sie wygoila. Juz mamy zgode spania na brzuchu.

Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fbe9aa39b76a.jpg

To blizna po dwunastnicy.

Witaj synku
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa fantastycznie, że już w domu jesteście!!

Gratulacje też dla pierwszych ząbkujących 🙂

Kookosowa lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoosowa, tak się cieszę 😊 od teraz juz będzie lepiej z dnia na dzień ❤️ A blizna bardzobkadnue się wygoiła !

Moni, zapomniałam pogratulować wyniku -6,5 kg wow 😱 a ja się cieszyłam ze swojego -1,5 kg 😅 ale, ze wdrozylam codzienne treningi w domu (Stasiowi bardzo się podoba, jak mama fika na macie, pierwszy raz się wtedy śmiał na głos - tylko do dziś nie wiem, czy to ze mnie 😜??), także nam nadzieje, ze waga nie spada, bo buduje mase mięśniowa 😜

Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    KasiaP, ManiaM co u Was? zaglądacie tu jeszcze?

Cześć:) Raz na jakiś czas jak znajdę chwilkę.

Nie mogę nadrobić, więc zawsze czytam tylko kilka stron wstecz .

Pozdrawiam wszystkie serdecznie i dziękuję za pamięć!! :))

U nas ok. Nosimy pieluche ortopedyczna, na razie obyło się bez ortezy, jest coraz lepiej.

Niedługo 2 szczepienie , ciekawe ile mała już waży, pewnie z 6 kg.

Mam nadzieję że u was wszystkich też ok 😊🤔

oar843r8hxms7jm7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 6 kg z tych 33 co przytyłam ale od miesiąca waga stoi w miejscu :/

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, też im powiem, że jak go nie zaszczepia zmieniam przychodnię. Meningi B są najczęstsze u dzieci do 12 mca życia (80% zachorowań), więc na chłopski rozum im wcześniej się zaszczepi tym lepiej. Na początku lutego idziemy na 2 dawkę obowiązkowych to będę z nimi dyskutować.

Felo ładnie trzyma główkę. Nie wiem ile waży, mamy wagę, ale jakoś nie korzystaliśmy dawno. Było trochę ponad 6 kg, obstawiam że jest teraz ok.6,3. Ale wygląda dobrze, nie chudy, nie gruby, taki mój Misio Felisio w sam raz 🐻

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś ładnie trzyma główkę,nawet lekarka pochwaliła. I chyba lubi leżenie na brzuszku;)

Cabrera Olek też lubi patrzeć jak ćwiczę:D to się nazywa dawanie dobrego przykładu 😂

Moni no właśnie,ja Ci gratuluję przede wszystkim tego spadku i samozaparcia ! Brawo!!i

Kokosowa i jak Wam razem w domku? Pewnie cudowne uczucie;)
    Co do treningu snu to ja już nic nie mówię bo mi się nóż w kieszeni otwiera jak o czy ma tak idiotycznym słyszę.

moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka bardzo szybko przypomniał sobie gdzie jest. Judka go zabawiala,przytulala. A radość nie do opisania. W końcu swoje łóżko, wanna i telewizor hehe

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa cudownie ze juz jestescie w domu!! Teraz macie kontrole czy jeszcze
    Was cos czeka?

Ja tez bardzo pilnuje zeby mloda byla calkiem zdrowa do szczepienia. U nas katar nie jest przeciwwskazaniem, a ja jakos wole wtedy nie szczepic.

U mnie kp dziala cuda. Pierwszy raz trace na wadze bez wysilku. Wczesniej moglam cwiczyc I zarzynac sie dietami I waga slabo spadala, a teraz w zasadzie jem nieco mniej przez brak czasu, ale wszystko na co mam ochote a waga spada. Bede chyba karmic do 18-nastki hahaha :D

Kookosowa, Zimri lubią tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:

U mnie kp dziala cuda. Pierwszy raz trace na wadze bez wysilku. Wczesniej moglam cwiczyc I zarzynac sie dietami I waga slabo spadala, a teraz w zasadzie jem nieco mniej przez brak czasu, ale wszystko na co mam ochote a waga spada. Bede chyba karmic do 18-nastki hahaha :D

U mnie to samo. Jem A waga w dół. Jak żeśmy byli u szczepienia to pielęgniarka do mnie żebym poszła do dr po skierowanie na badania bo strasznie schudłam i ona mnie taką w szkole pamięta. Piersi duże i trochę się brzuch rusza chodź fakt jest mniejszy niż przed ciąża. Jestem osłabiona ale wstawanie w nocy, zajmowane się młoda cały czas, noszenie przecież to też robi swoje.

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga za tydzien kontrolne echo serca. Powinniśmy miec jeszcze obserwacje 3 dniowa na kardiologii ale podobno kardiolodzy uwazaja ze nam nie potrzeba.
    Potem zwykle kontrole. Mamy kilka specjalistow z racji wady.

Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, co za noc. To prawda, że nie ma co dziecku ograniczać jedzenia jeśli potrzebuje. Dawałam małemu 130ml zamiast 150, i co prawda w dzień normalnie jadł co 3h bez problemu, ale za to w nocy zamiast jednej pobudki są 3. I do tego jeszcze płacz pomiędzy nimi, pewnie po szczepieniu jeszcze go trzyma ból. Co z tego, że ja mu dam mniej mleka skoro w nocy nadrobi wszystko, a może i więcej 😑

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollii dlatego pisalam nie sluchaj lekarza. Lekarka ci w nocy nie bedzie bawic dzieciaka. Co to za nowa moda na odchudzanie dzieci. Toc to my je psujemy. Dzieci nie jedza jak nie sa glodne. I same wiedza ile chca.

Witaj synku
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ