X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Masakra 3 godziny wyjęte z życiorysu na czekaniu w przychodni.Wróciłam z mega bólem głowy, no ale Laura była dzielna i nie płakała😊U nas też pchanie rączek non stop do buzi, ale teraz wszystkim powiem że jest zakaz całowania po szczepieniu na rotawirusy przez miesiąc hihi😆 Zimiri jak moja mała płacze po karmieniu piersią to podaje mm i koniec. Czasami się nie najada i koniec, a ja nie chcę jej głodzić. Przybiera też mało więc myślę, że jej nie przekarmię.Broń Boże nie namawiam Cię na mm, tylko chce powiedzieć, że u nas głód jest przyczyną płaczu i marudzenia.

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się rozwiązała sprawa z niechęcią do wózka, fotelika, smoczka, spania na plecach. Olek nie uzywa w ogóle mięśni brzucha, tylko rekompensuje to sobie innymi miesniami. Na szczęście nie ma asymetrii ani wzmożonego czy obniżonego napięcia. Jednak dwa razy w tygodniu ćwiczenia u fizjo a reszta w domu.. ;)

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po szczepieniu. U nas szybko i sprawnie, każdy jest zapisany na daną godzinę. Też mój Kubuś był dzielny, pierwszego wkłucia nawet nie zauważył a po drugim zapłakał może 10 sekund. Po poprzednim szczepieniu przespał mi całą dobę (nawet jedzenie i przewijanie na śpiocha) ale dziś widzę, że zachowuje się normalnie, bawi się, śmieje itp.

No i tak jak obstawiałam, równe 9 kg i dziś kończy 4 miesiące 😊

Też mnie wkurza całowanie po rączkach. Już nie mówię o chorych bo to bez komentarza ale nawet przez zdrowych. Albo z brudnymi łapskami do dziecka... To praktykuje mój tata, najlepiej by się z małym bawił po paleniu w piecu albo jakiejś ciężkiej robocie.

moni05 lubi tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    My po szczepieniu. Masakra 3 godziny wyjęte z życiorysu na czekaniu w przychodni.Wróciłam z mega bólem głowy, no ale Laura była dzielna i nie płakała😊U nas też pchanie rączek non stop do buzi, ale teraz wszystkim powiem że jest zakaz całowania po szczepieniu na rotawirusy przez miesiąc hihi😆 Zimiri jak moja mała płacze po karmieniu piersią to podaje mm i koniec. Czasami się nie najada i koniec, a ja nie chcę jej głodzić. Przybiera też mało więc myślę, że jej nie przekarmię.Broń Boże nie namawiam Cię na mm, tylko chce powiedzieć, że u nas głód jest przyczyną płaczu i marudzenia.
    Próbowałam ale ona nie ogarnia butelki. Nawet dziś to był płacz, a tego naprawdę mam dość.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost dobowy 15 więc bez szału.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Przyrost dobowy 15 więc bez szału.
    U nas było 16 na początku karmienia, ssał po 1, 5h na jeden raz. Teraz około 50 gram ale są tygodnie, że wcale nie przybiera

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za bezmyślne ludzie. U mnie nie ma calowania dzieci. Bartka całuje ja i Piotrek i Judka. W czoło policzki i stopy. A Judka daje buzi nam w usta a dziadkom tylko pozwalamy czolo i policzki. Jesli sama chce. Juz nawet nie chodzi o zarazki. To jest poprostu obrzydliwe. Ja bym nie chciala jako dorosla kobieta żeby jakis obsmarkany wujek leon albo najarana papierosami ciotka Genia całowała mnie po buzi. To dlaczego moje dzieci nie maja prawa zachowac tego samego dystansu wobec innych. O calowaniu rąk nie wspomne bo to niehigieniczne w obie strony.

przedszkolanka:), Cabrera, moni05 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Próbowałam ale ona nie ogarnia butelki. Nawet dziś to był płacz, a tego naprawdę mam dość.
    No to ciężko faktycznie...

• Aaga Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri ile przyrasta tygodniowo/misiecznie? U nas byly czasem nawet spadki w ciagu dnia ale w tygodniowym albo miesiecznym rozliczeniu przyrosty byly calkiem ladne. Teraz tez zdecydowanie wolniej przybiera o ok 70gram mniej niz na poczatku ale to ponoc normalne.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u nas nie ma całowania w ogóle. Ale to moje drugie więc jest inaczej. Poli również nie pozwalam w usta nikogo prócz nas. Moja mama tego pilnuje na szczęście już.

Niska mój tata z tymi rękoma po paleniu miał podobnie,ale teraz zawsze najpierw myje- trzeba ich wyuczyc ,inaczej nie ma zabawy ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między 9 grudnia a 3 sty znia czyli nie ale 4 tygodnie 400g. Między 4-26 stycznia 330.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 Msc przyrost jest mniejszy doradcą mówiła że od 17 g więc ok. Ale wcześniej jak było od 26 ona poniżej 20 miała

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My całujemy tylko w główkę (czuprynkę) i stopki...to znaczy wszyscy inni, bo matka wariatka wycałowała już chyba każdy centymetr ciała syna 🙈🙈

Zimri, a starszak (przepraszam nie pamietam czy córka czy synio) jak przybierał?

Aaga lubi tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka starsza urodziła się 3,7 (młodsza 2.8 . Przybierala bardzo dobrze i KP karmiona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 22:55

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri może Twoja młodsza będzie po prostu drobna kobietka. Warto oczywiście sprawdzić skąd te płacze, może ta ruchliwość to też objaw tego że coś jej dokucza a może właśnie ten typ tak ma.
    Moja też słabo przybierala. Od porodu 2,5kg. Średnio wychodzi 20g/dobe. I ile razy słyszałam że mam podać mm. A ja z uporem maniaka KP, bo ona wcale nie chce więcej. Ściągałam swoje i po karmieniu dawałam butelkę i nic nie wypijała albo 5-10ml.
    Moje koleżanki syn też był taki drobny, między 3 a 10centylem. Lekarka od 4m na piersi kazała wprowadzać pokarmy stałe i efekt był taki ze w 8m mały całkowicie odrzucił pierś, z butelki nie chciał i jadł tylko pokarmy stałe. Waga nadal na 3 ce tyłu, dziecko zdrowe, ma 3lata.
    Oczywiście co dziecko to historia.
    Szukaj dobrego pediatry, jeśli coś jej dolega to trzeba to znaleźć.

U nas noc do D... Starszak przyszedł o 23,potem o północy. O 5 się zsikal w łóżko. A młodsza o 1 i 4 karmienie a o 6 już wstała. Padam na twarz. Jak w reklamie, to taki cudowny czas...

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Słuchajcie dziewczyny- kiedy dzieci powinny zacząć trzymać sztywno głowę? Czarek lubi leżeć na brzuchu, dość długo potrafi rozglądać się wkoło z uniesioną głową. Mąż już panikuje, bo napatrzył się na inne dzieci i twierdzi że junior już powinien to umieć.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Youtube u Agnieszki Kaczorowskiej jest wywiad z mamą fizjoterapeuta, polecam obejrzeć. Do 4 miesiąca dziecko powinno trzymać główkę

syy26iye928jhyb7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Cześć :) Słuchajcie dziewczyny- kiedy dzieci powinny zacząć trzymać sztywno głowę? Czarek lubi leżeć na brzuchu, dość długo potrafi rozglądać się wkoło z uniesioną głową. Mąż już panikuje, bo napatrzył się na inne dzieci i twierdzi że junior już powinien to umieć.
    U nas jak miał 3 miesiące to leżąc na brzuszku trzymał główkę cały czas, 3.5 miesiąca i z dnia na dzień trzymał główkę jak był noszony. Obecnie 4 miesiące i sam trzyma główkę bardzo sztywno, już nie macha nią jak kaczuszka :)

• adella1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy jeszcze czas.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    No to mamy jeszcze czas.
    Z tym, że u nas nie lubił leżeć na brzuszku. Wiem, że to błąd ale leżał może z 15 razy w życiu 😱 sama się zdziwiłam, że zaczął już trzymać główkę. I przewraca się z brzuszka na plecy i odwrotnie

‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ