X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Wiktoria dopiero co zaczęliśmy stosować co lekarz przepisał. Niestety, aby skóra "wyzdrowiała" potrzebuje czasu no i niestety nawroty beda. Łojotok utrzymuje się z reguły do 2 roku życia. Jaś lada chwila będzie miał 3 i nadal ma. Co gorsza zauważyłam,że u Julii też coś zaczyna się dziać 😬
    Pokaż te zmiany 😉

b5bc5cb5dea9.jpg

37b8706285c5.jpg
    Zdjęcie policzka z tamtego tygodnia bo już śpi nie zrobię na żywo, a jest bardziej czerwony i bez tych krostek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 20:54

syy26iye928jhyb7.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm. U nas jest coś takiego.Nie wiem czy dobrze widać, ale głównie mamy na rękach i nogach.
    Myślę,że skóra potrzebuje trochę czasu,żeby się zregenerować na nowo. Ile już smarujecie ? Tydzień?

https://naforum.zapodaj.net/fe70aa8260b9.jpg.html

Znajoma jeszcze na łojotok poleca Zinalfat.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez od kilku dni jakaś wysypka na buzi... najpierw biały "maczek" a później się zaczerwienił.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne te nasze dzieciaczki z tymi problemami skórnymi.
    Mojemu po maści zostały czerwone place jeszcze na buzi, ale wysypka zniknęła i nie swędzi.

W ogóle to dziecko mi się zepsuło po szczepieniu. Woła jeść co 2 godziny!!! Nie chce zjeść więcej na raz, tylko tak często. I brzuch go boli, albo z przejedzenia albo po pneumo ( ulotka głosi, że mogą być problemy z brzuszkiem).

I się pochwalę, że mija mi ciążowy budyń w końcu i wraca zdolność podejmowania decyzji. A chodzi o to nieszczęsne krzesło do karmienia. Będzie albo kinderkraft jummy albo Chicco chicken ( 😂).

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii ja już rozszerzam. Jedyne co to tylko zapytałam czy mogę i tyle ;p

Adella przykro mi z powodu nogi . Jak to się stało?

Moni ja nie zmieniam mleka,dopiero po 6m.

Konieczynko goście o tej porze?;O u nas dzieci o tej porze zasypiają!;o

Co do problemów skórnych to u nas też drobne krosteczki, albo jak się przytula to policzek czerwony.

Kark,ale że 3? Nieżle :D

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Hm. U nas jest coś takiego.Nie wiem czy dobrze widać, ale głównie mamy na rękach i nogach.
    Myślę,że skóra potrzebuje trochę czasu,żeby się zregenerować na nowo. Ile już smarujecie ? Tydzień?

https://naforum.zapodaj.net/fe70aa8260b9.jpg.html

Znajoma jeszcze na łojotok poleca Zinalfat.
    O ile to na brzuszku trochę podobne do Waszego to policzek w ogóle. Smarujemy dłużej, od czwartku tym co dał dermatolog z tym że policzek był już ok, wróciło się w piątek

syy26iye928jhyb7.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr u mojego na dziąsłach też czuje takie uskoki w okolicach trójek lub czwórek ale jeszcze nic się nie wykluło. Oczywiście wszystko zaślinione i cały czas ręce lub grzechotki w buzi. A dziąsła robią się właśnie miękkie jak już ząbki mają wyjść, wcześniej są twardsze.

Adela nie martw się nogą, do wesela się zagoi 😉

paulina przy kp i przeziębieniu nie można prawie nic, tzn tyle ile w ciąży. Teraflu raczej nie. Apap lub ibuprom zaraz po karmieniu, woda morska do nosa, tamtum verde na gardło i inne leczki które mogą też ciężarne.

U nas zmiany skórne na brzuszku były podobne i na tej podstawie stwierdzono skaze białkową. Ale na buzi nie miał aż tak bardzo.

• Zimri Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U córy buzia, brzuch jak Wiktori, a nogi i ręce jak u Karooo93.

Dziś miała szczepienie marudna bardziej niż zwykle czyli tragedia do kwadratu.

Dostałam skierowanie na podcięcie wędzidełka, wykonałam 60 telefonów w celu ustalenia kto ma najkrótszy termin. Odebrany telefon w 1 placówce z 6. Moja cierpliwość wystawiona dziś na próbę.

Mjakby było mało ukruszyl mi się ząb i jutro stomatolog. Nawet cieszę się z takiego wyjścia sama haha

Przez noc zjadłam tabliczkę czekolady z orzechami 😐

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    U córy buzia, brzuch jak Wiktori, a nogi i ręce jak u Karooo93.

Stosujesz coś na to?

syy26iye928jhyb7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek z piętrowego łóżka schodził. Źle nogę postawił. Boi się teraz chodzić, nawet opierając się na kimś. Noszę go, ale to na dłuższą metę słabe rozwiązanie. No nic, damy radę :)

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Konieczynko goście o tej porze?;O u nas dzieci o tej porze zasypiają!;o

:D

I siedziały do 21.30. Mąż syna wykąpał i położył spać a mała zasnęła przed 19 na pół godziny i przy mężu spać nie chciała. Dziewczyny wyszły jak zaczęła już dobrze wyć.

Mam kaca moralnego. Synuś wczoraj ze mną w domu był i dobrze mu było. A dziś do przedszkola nie chciał jechać. Zmoczyl się znowu. Zawiozłam go ja do przedszkola i próbowałam rozmawiać, pytałam o co chodzi bo lubił przedszkole. A ten mi mówi że on nie chce być z ciociami w przedszkolu tylko ze mną w domu. Tak myślałam że o to chodzi a jeszcze tak wprost usłyszałam.
    I sezon chorobowy w pełni, z grupy mego syna rano był tylko on co nie pomogło w rozstaniu, teraz jest jeszcze jeden chłopczyk. 2 dzieci!
    Do tego gardło mnie boli - masakra.

Zimri a ty nie byłaś na diecie bez mlecznej czy coś mylę?

Edit:
    https://laktaceuta.pl/przeziebienie-a-karmienie-piersia/?fbclid=IwAR1F5g6MV_aZ_OmQdMIWQxvO6HSQB_idUvkGSYGQTvNpE8R44yK7H_C5vKE

O karmieniu i przeziębieniu 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 09:57

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka u nas tez rano smutna mina. Ale Judka sama sie szykuje i w sumie widze ze chce isc ale zeby nie bylo za pięknie to pojeczy. Ja nie mam wyrzutów ze idzie do przedszkola. Siedzi tylko do obiadu. Wychodzi przed drzemka wiec jest w sumie 5 godzin. Ma w tym czasie duzo atrakcji i zajęć. Wiem ze rozwija się i obcuje z rówieśnikami. To jednak duzo daje w zyciu.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f418aec3434f.jpg

Taką paczkę żeśmy dziś dostały 😄

Ogólnie to padam na twarz moje dziecko wstało dziś o 5 rano, miało jedna drzemkę na 40 minut i wszędzie źle tylko na rękach najlepiej. A dziś kontrola bioderek 🤦‍♀️😳

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy skok może być aż tak straszny? 😩 Mały od 3 dni wyje NON STOP. Czy leży, czy go noszę na rękach, w chuscie, na dworze, ciągle wyje. I to nie jakieś tam marudzenie tylko drze się, że aż tchu mu czasem brakuje. Gorączki zero, w brzuszku nic się nie przelewa, tylko 2 razy 💩 była zielona, ale już jest normalna. Zamyka się tylko na jedzenie i sen. Kolki to były przy tym pikuś 😟

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii u nas to samo. Nie wiem co w nia wstapilo. Od kilku dni to maly diabelek. Placz o wszystko, zle sie ja dotknie placz, odejdzie placz, podejdzie placz, wsadzi zabawke do buzi I jej wypadnie placz, wytrze sie jej buzie ze sliny placz, zmiebia pieluche placz, zmienia ibranie placz... I tez tylko przedtaje plakac jak je I spi ale biestety w, cisgu dnia drzemek praktycznie nie ma. Do tego wyszla u nas asynetria I czeka nas rehabilitacja... teraz to juz nie wiem czy skok czy cos ja boli. Generalnie ostatni tydzien to istny koszmar.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, czy skok może być aż tak straszny? 😩 Mały od 3 dni wyje NON STOP. Czy leży, czy go noszę na rękach, w chuscie, na dworze, ciągle wyje. I to nie jakieś tam marudzenie tylko drze się, że aż tchu mu czasem brakuje. Gorączki zero, w brzuszku nic się nie przelewa, tylko 2 razy 💩 była zielona, ale już jest normalna. Zamyka się tylko na jedzenie i sen. Kolki to były przy tym pikuś 😟
    Hmm trochę dużo jak na skok. U nas skok to slabe spanie i marudzenie ale ciągły płacz.. Obstawiałabym jakiś ból

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wcześniejszych skoków nawet nie zauważyłam, nic się nie działo. Jeszcze mnie mąż dobija, że albo wyolbrzymiam, albo robie coś nie tak, że tak płacze.. No kuźwa co niby bym mogła robić nie tak, nie krzyczę, mówię spokojnie, chodzę z nim na rękach tyle, że bicepsy mam większe od Burneiki. A mały gnom jak tata wrócił to zasnął ładnie na rękach i jest spokój. Ten mój syn uwielbia robić ze mnie wariatkę.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    No wcześniejszych skoków nawet nie zauważyłam, nic się nie działo. Jeszcze mnie mąż dobija, że albo wyolbrzymiam, albo robie coś nie tak, że tak płacze.. No kuźwa co niby bym mogła robić nie tak, nie krzyczę, mówię spokojnie, chodzę z nim na rękach tyle, że bicepsy mam większe od Burneiki. A mały gnom jak tata wrócił to zasnął ładnie na rękach i jest spokój. Ten mój syn uwielbia robić ze mnie wariatkę.
    U mnie dziś to samo. Wstała o 5 i ciągle wrzask. Bujak nie, mata nie, wózek nie, wszystko nie, potem już nawet ręce zaczęły parzyć. Na bioderkach tak się darła jakby ją ze skóry obdzierali, w aucie to samo gdzie zawsze lubiła jazdę samochodem. Normalnie coś strasznego jakby diabeł w nią dziś wstąpił

syy26iye928jhyb7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest to, że to kiedyś minie, dziewczyny.

wiktoriaa lubi tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Stosujesz coś na to?

Na nogi super mediderm się sprawdził, na buzię bepanthen ale szału nie ma.na brzuch oliatum.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
‹‹ 1534 1535 1536 1537 1538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ