Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nuska brak wsparcia jest najgorszy:/ tez na poczatku myslalam ze max pol roku, teraz zmienilam do roku
to jest niesamowicie wygodne jednak. Na sloiczek zawsze przeciez mozna przejsc a na poczatju ugotowac warzywa to zadna filizofia.
Pytalam dzis pediatre o ta czestsza czestotliwosc nocnych karmien I powiedziala ze tez moze jej sie chce pic bo jest sicho I cieplo w mieszkaniu. Cos w tym moze byc bo ja sama w nocy wypijam litr wody😬 -
aga_ni wrote:Nawet nie mow takich rzeczy, ja właśnie jeżdżę po kuchni wózkiem, pod okapem. I tak od dwóch godzin... jak to ma trwać jeszcze miesiące to masakra
tez podaje cały czas espumisan, niestety
aga_ni lubi tę wiadomość
Paulina -
aga_ni wrote:Daj znać proszę koniecznie co ci pediatra powie! U mnie tak samo, w nocy super a w dzień awantury. Do tej pory myślałam ze nie mam mało mleka bo czuje ze mam dużo i nawet jak karmienie co 2h to wydaje mi się ze jest wystarczająco i wypływa z tej drugiej piersi. No ale może się mylę, może to dla niego za mało, bo z jakiegoś powodu je tylko kilka minut i potem dramat. Nic nie pije na lepsza laktację bo właśnie mi się wydawało ze jest ok i laktatorem potrafię ściągnąć porcje jak trzeba. Tylko ja nie jestem pewna czy ten płacz jest z głodu, powiedziałabym raczej ze z bolu brzucha, bo ma taki bardzo twardy brzuch wtedy. I dlatego aż się zaczynam zastanawiać czy mu to moje mleko nie szkodzi. No bez sensu to brzmi ale już sama nie wiem co robić. Moze ma alergie na coś co jem?
A u Was jesteś pewna ze to z głodu?
Kupkę też nie robi ostatnio po 14 dniach podałam czopek i zrobił bardzo mało, teraz po 8dniwch podałam i tyle że aby było. Pediatra mowił że mój pokarm się super trawi.
Siusiu jest pełno co 2 ha pieluche zmieniam, bakow też pełno i takie że uciekac.. raz. Bola raz nie . Po espumisanie lepiej , można to podawać cały czas bo się nie wchłania.
Jesz wszystko? Mój napewno nie toleruje czekolady .ps jak podalam butle to zjadł odrazu i potem.sie usmiechal, inne dziecko..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 07:05
❤❤❤.
-
mia4444 wrote:Odłożyłam cały nabial i gorzej było, słodkiego nie jem, jem.raczej zdrowo , espumisan podaje też. Jak się pytałam lekarza miesiąc temu to mówiła że je za dużo dalej chce jeść A miejsca nie ma i dlatego się pręży przy jedzeniu ,ale sama nie wiem, mój chce jeść co 1.5 na w dzień.
Kupkę też nie robi ostatnio po 14 dniach podałam czopek i zrobił bardzo mało, teraz po 8dniwch podałam i tyle że aby było. Pediatra mowił że mój pokarm się super trawi.
Siusiu jest pełno co 2 ha pieluche zmieniam, bakow też pełno i takie że uciekac.. raz. Bola raz nie . Po espumisanie lepiej , można to podawać cały czas bo się nie wchłania.
Jesz wszystko? Mój napewno nie toleruje czekolady .ps jak podalam butle to zjadł odrazu i potem.sie usmiechal, inne dziecko..
Ja w sumie jem wszystko. Nie jadłam nabiału przez 2 tyg i chyba było troszkę lepiej ale jak wróciłam do nabiału było tak samo. Przez pierwsze 2 mce nie jadłam tez pomidorów, kakao, cytrusów. Teraz jem wszystko i różnicy nie widze. Młody robi kupę ok 3-5 razy dziennie, nigdy nie miał dłuższej przerwy. Dzisiaj dostanie drugi raz w życiu mm, zobaczymy jak zareaguje.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
U nas dziś od 1szej pobudki...co godzine! Oprócz 3ciej godziny. 2x pił, na szczęście szybko zasypiał ale i tak czuję się jak zombie!Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
mia4444 wrote:Odłożyłam cały nabial i gorzej było, słodkiego nie jem, jem.raczej zdrowo , espumisan podaje też. Jak się pytałam lekarza miesiąc temu to mówiła że je za dużo dalej chce jeść A miejsca nie ma i dlatego się pręży przy jedzeniu ,ale sama nie wiem, mój chce jeść co 1.5 na w dzień.
Jesz wszystko? Mój napewno nie toleruje czekolady .ps jak podalam butle to zjadł odrazu i potem.sie usmiechal, inne dziecko..Paulina -
nick nieaktualnyDziewczyny co do ilości karmień w nocy to u nas mimo, że mm też jest więcej
a była już tylko 1 pobudka, obecnie są to 3-4 pobudki, czasem więcej 😭 raz zje tylko trochę, raz cała butla idzie. To pewnie tzw regres okolicy 4miesiaca, dziecko intensywnie się rozwija, potrzebuje więcej jeść i przez to się budzi. Głowa do góry, mleka na pewno Wam starcza!
-
Paulina099 wrote:Idealnie opisujecie nasze nocki
Sunshine u nas tak samo.
Czy wasze maluchy już dobrze trzymają głowy leżąc na brzuchu?
Zasnęła z krzykiem terrorystka jedna, ciekawe czy pośpi chodź z 20 minut i da wypić każe -
Dziewczyny długość karmienia to tylko wasza decyzja. Macie mleko i chcecie to robić to karmcie ile wlezie byle do szkoły już dziec poszedł bez cycka 😆 oczywiście żarcik taki 😊
Brak wsparcia w najbliższych jest straszny. Sugestie ze dziecko głodne są na każdym kroku, ile razy ja się broniłam przed butelka. Karmie z uporem maniaka choć przyjemności z tego nie mam. Ile to już razy myślałam o butelce ale dobro dziecka zwycięża. Nie zliczę ile osób i ile razy sugerowało że Lidia jest głodna. Ostatnio nawet taki wujek - siódma woda po kisielu jak się to u nas mówi - spotkał nas na spacerze i mała nie spała, ale nie płakała, a ten spojrzał i mówi : nie śpi, pewnie głodna?
Dla mnie granicą w karmieniu piersią syna było jego samodzielne poruszanie się. Raczkował mając 7m. I tyle karmilam. Trochę żałuję z perspektywy czasu że nie ciągnęłam tego jeszcze trochę bo mleka było mało, ale coś tam było. Stoczyłam walkę o laktacje z synem, teraz początki były trudne ale bardziej świadome.
Na fb jest taka grupa dieta niemowlaka i starszaka i panie dietetyczki piszą co i kiedy i jak podawać. Temat rozszerzenia diety metoda blw wytłumaczony bardzo dobrze. Może coś skopjuje to wam tu wstawię. -
Konieczynka wrote:
Na fb jest taka grupa dieta niemowlaka i starszaka i panie dietetyczki piszą co i kiedy i jak podawać. Temat rozszerzenia diety metoda blw wytłumaczony bardzo dobrze. Może coś skopjuje to wam tu wstawię.
Co do karmienia to chyba każda z nas jest krytykowana niezależnie od sposobu jaki karmi.
Ja swoją przygodę z kpi zakończyłam szybko, bo nie miałam właśnie wsparcia z nikąd. A teraz jak jesteśmy tylko na mm, to też ciągle spotykam się z uwagami, że tylko kp jest słuszne i właściwe 🤦🤦🤦
Ludziom się nie dogodzi, kiedyś bardzo mnie te uwagi bolały. Teraz mam wywalone. Robię dla mojego dziecka wszystko, żeby było mu jak najlepiej i nie pozwolę sobie wmówić, że jest inaczej.
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
Czyli te nocne pobudki to standard.
Choć Kamil ostatni posiłek zjadł o 6 rano. Do tej pory nie chciał! Zasnął.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Hej dziewczyny! W domu z trójką dzieci, które kichają, smarkają, a do tego jedno jest ograniczone ruchowo to niezły cyrk. Do tego córka ma w przyszłym tygodniu urodziny, chciałam zrobić jej tort, ale chyba w tym roku mnie to przerasta. O 17 modlę się żeby dzieci poszły szybciej spać
No nic, kiedyś to minie, ehh.
-
U nas też mały nagle zaczął mieć więcej pobudek w nocy. Czyli to chyba ten skok i regres snu 😊 A było już tak fajnie, tylko 1 pobudka.. Mam nadzieję, że to niedługo wróci, bo czuję się jak zombie 🧟♀️
Co do braku wsparcia w karmieniu to nie rozumiem czemu inni koniecznie chcą się wtrącać w cudze karmienie jakby conajmniej musieli dawać swoje cycki. Po to mamy mleko w piersiach, żeby nimi wykarmić dziecko. Ja daje już mm, ale swoją wojnę ze wszystkimi już też przeszłam. Wszystko co złe było przez mój pokarm. To że ma kolki, wysypkę, że budzi się w nocy na jedzenie (malutkie dziecko budzi się żeby zjeść, no wow, niesamowite). A jak odstawilam młodego to kompletnie nic się nie zmieniło 🤷🏻♀️ -
Tak, moje. Zmieniło się tyle, że w ciągu dnia już tak tego nie robi. Jedynie jak zasypia to dalej się wygina. W nocy to norma, że jak się budze to młody w łóżeczku leży głową do dołu
nie wiem na ile to zasługa ćwiczeń, bo od tygodnia ćwiczymy sporadycznie, bo mały ma gorsze dni, więc nie dokładam mu jeszcze powodu do płaczu.
-
Olliiii wrote:Tak, moje. Zmieniło się tyle, że w ciągu dnia już tak tego nie robi. Jedynie jak zasypia to dalej się wygina. W nocy to norma, że jak się budze to młody w łóżeczku leży głową do dołu
nie wiem na ile to zasługa ćwiczeń, bo od tygodnia ćwiczymy sporadycznie, bo mały ma gorsze dni, więc nie dokładam mu jeszcze powodu do płaczu.
-
wiktoriaa wrote:Co wam zlecono do ćwiczeń? U mnie było już super i od paru dni sobie przypomniała że można wyginać się w łuk i głowę odchylać,szczególnie przy karmieniu jak ktoś przejdzie albo coś ją szczególnie zainteresuje. W ogóle straszny nerwus się zrobił jak nie trafi zabawką do buzi czy coś to się odgina i jest taki wrzask jakby się koniec świata zbliżał