Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To coś jak z wpychaniem pięści do buzi. Ciągle tylko uwagi, że dziecko głodne, bo pcha piąstki do buzi, a nie dlatego że to normalny etap u dziecka.
I to prawda, że produkty dla dzieci to jest dramat. Kiedyś chrzesniak miał do mnie przyjechać na jakiś czas, więc chciałam mu kupić jakieś ciastka dla dzieci, jogurciki, soczki. Ale najpierw spojrzałam na skład i złapałam się za głowę jak można do produktu skierowanego dla dzieci dodać tyle cukru 🤬 -
Dziewczyny dajcie spokój te kaszki sa drogie i sam syf. Za cene paczki na 5 porcji kupisz 3 paczki manny albo płatków różowych na 40. I wiesz co dodajesz do śniadania.
Ja Judycie robilam na poczatku kaszke kulurydziana z musem owocowym. A potem kilka razy manna ale ona nie kaszowa. Nie lubi tek konsystencji. Nawet teraz nie chce budyniu ani kaszy.
A jeslu mowa o cukrze w produktach dziecięcych. Ostatnio oglądałam ze w czasach naszego dziecinstwa jadło sie na osobe 5 kg cukru a teraz 55 kg. Nie wiem czy na rok czy miesiac ta statystyka ale dobra nie jest. Wszędzie teraz jest cukier. Nawet w kiełbasach. Walczymy z nadwaga i próchnica.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Olliiii wrote:To coś jak z wpychaniem pięści do buzi. Ciągle tylko uwagi, że dziecko głodne, bo pcha piąstki do buzi, a nie dlatego że to normalny etap u dziecka.
I to prawda, że produkty dla dzieci to jest dramat. Kiedyś chrzesniak miał do mnie przyjechać na jakiś czas, więc chciałam mu kupić jakieś ciastka dla dzieci, jogurciki, soczki. Ale najpierw spojrzałam na skład i złapałam się za głowę jak można do produktu skierowanego dla dzieci dodać tyle cukru 🤬
🤦♀️ Taak, odwiedzila mnie moja mama i znowu pyta: czemu mu nie dasz tego mleka sztucznego, może lepsze. Co Ci szkodzi spróbować. I jeszcze że ona rozmawiała ze swoją siostra a moją ciocią i ta powiedziała że ja to mam swoje fanaberie że tego mleka sztucznego mu nie dam. Ona by od razu dała bo może on głodny, że tak płacze, bo pewnie to moje mleko za postne, niedobre, niewartościowe i wodniste 🤦♀️
Ja już nie wiem która to rozmowa na ten sam temat. Już nie tłumacze.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Konieczynka wrote:Oli właśnie zwróć uwagę na składy. Czasem człowiek się nie spodziewa jak bogaty skład może mieć wydawałoby się zwykła Kaszka. To jest straszne ze produkty przeznaczone dla Dzieci są na pchane cukrem od samego początku. Już tak odbiegając od tych dla niemowląt. Same reklamy sugerują jaki to cud np kanapki mleczne, a jak się przeczyta skład można się za głowę złapać.
Ja teraz jestem wyczulona na składy bo nie jem nabiału. Kupiłam ciasto francuskie i taka trochę zła byłam że nie zjem bo przecież to z masłem. A bardzo lubię. W domu dopiero czytam skład a tam masła ni ma, za to jest olej palmowy. Więc w sumie mogę zjeść 🤦♀️ czy lepiej nie 🤷♀️
Też mnie ludzie męczą kiedy ona zje coś normalnego. Bo przecież mleko nie jest normalne. A przeczytałam taka anegdotkę w necie że jak zwraca ktoś uwagę że dziecko patrzy tak na talerz z jedzeniem aż ślinka cieknie, i sugerują żeby dać dziecku kotleta bo głodne. To trzeba odpowiedzieć że idzie się o zakład że z taką samą lubością będzie patrzeć na sandał postawiony na stole, ślinka też poleci a jak pozwolimy wziasc w rękę to wpakuje do buzi. Ale to chyba nie oznacza że chce zjeść buta 🤔
Dokładnie, ja się tez ucieszyłam że w oreo nie ma mleka. Ale z czego zrobiony jest ten biały krem? Masakra. Oraz mąż mi kupił margarynę roślinna do smarowania. Czytam j widzę ze ma mleko.
Ja już nie wiem ile razy słyszałam pytanie od teściowej kiedy bedziemy mu dawać normalne jedzenie. Odkąd skończył 3mce non stop ten temat. Oraz ze to karmienie piersią jest najgorsze bo go nie wiadomo ile dziecko zje i co w tym mleku szkodzi (tu akurat się zgadzam, gdyby był zdrowy odpowiednik bez alergenów z benefitami mleka z piersi, od razu bym zamieniła. No ale nie ma.)23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:🤦♀️ Taak, odwiedzila mnie moja mama i znowu pyta: czemu mu nie dasz tego mleka sztucznego, może lepsze. Co Ci szkodzi spróbować. I jeszcze że ona rozmawiała ze swoją siostra a moją ciocią i ta powiedziała że ja to mam swoje fanaberie że tego mleka sztucznego mu nie dam. Ona by od razu dała bo może on głodny, że tak płacze, bo pewnie to moje mleko za postne, niedobre, niewartościowe i wodniste 🤦♀️
Ja już nie wiem która to rozmowa na ten sam temat. Już nie tłumacze. -
wiktoriaa wrote:Heh dzięki dziewczyny. Nie zmienia to faktu że to najlepsze urodziny bo ten szkrab jest obok i właśnie ma już swoją pierwszą drzemkę 😀
Wszystkiego najlepszego!!!to teraz już każde urodziny będą najlepsze!
wiktoriaa lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Wiktoria wszystkiego najlepszego
U nas w koncu dali spokoj z gadaniem o karmieniu I w koncu wszyscy zaakceptiwali ze kp.
Noc tez kiepska, maz juz dzis tez zaczal lulac bo to niemozliwe ze jest glodna co godzine. Gdzie te czasy z jedna pobudka?? 😬
-
wiktoriaa wrote:Ja myślałam że dziś pośpię, a dziecko Grucha jak gołąb mi nad głową już ponad pół godziny. Kończę dziś 32 lata i czuje się naprawdę staro, eh
Wszystkiego najlepszegowiktoriaa lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
wiktoriaa wrote:Powiem Ci że kto jak kto ale mama powinna stać za Tobą murem! Ja jak na początku podawałam mm czasem to mi mówiła żebym próbowała pierś A nie butelkę,teściowa tylko głupio gada ale ją akurat zlewam. A twoja mama jak karmiła?
U mnie odwrotnie, od teściowej mam większe wsparcie i empatię niż od mojej mamy. Zajęło mi to kilka lat żeby to zaakceptować ze nie mogę na nią liczyć. Oczywiście karmiła nas mlekiem sztucznym i ogólnie no łagodnie mówiąc nie była wzorową matką. Ale taką mam i trudno, już to akceptuję i muszę przyznać ze jak już się zajmuje Władkiem to robi to najlepiej jak umie.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:U mnie odwrotnie, od teściowej mam większe wsparcie i empatię niż od mojej mamy. Zajęło mi to kilka lat żeby to zaakceptować ze nie mogę na nią liczyć. Oczywiście karmiła nas mlekiem sztucznym i ogólnie no łagodnie mówiąc nie była wzorową matką. Ale taką mam i trudno, już to akceptuję i muszę przyznać ze jak już się zajmuje Władkiem to robi to najlepiej jak umie.
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny co zrobić żeby włosy tak nie wypadały? Normalnie jak umyje i czesze to garściami wychodzą, boję się ich w ogóle ruszać
Poza tym, mam ten sam problemtez mi wlosy wypadają garściami, przerzucam się na mycie czymś bardziej eko - zamówiłam mydło z aleppo i będę testować. Do tego picie pokrzywy w rozsądnych ilościach (bo kp) i w sumie nic więcej nie wymyśliłam. To podobno jest stan przejściowy i po paru miesiącach wlosy wracają do normy 🙂
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Wiktoria Sto Lat
ja niedawno skończyłam 27 i szczerze mówiąc zawsze chciałam mieć wcześnie dziecko a wyszło później.. Co do włosów to mi też wypadają garściami ale rosną o dziwo szybciej niż w ciąży i są w lepszej kondycji.
Paulina -
Wiktoria, najlepsze życzenia! 💐😘
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019