Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
a wychodzicie na spacery teraz? lub zamierzacie wychodzić?
ma być słonecznie od jutra i się zastanawiam, bo przez pogodę już tydzień się kisimy w domu. Mamy po drugiej stronie ulicy tereny zielone, więc nie specjalnie innych ludzi byśmy spotykali.
Co myślicie?? Bo jakby chodziło o spacer po osiedlu, to bym się nie pchała, ale tak?
-
sandrina22 wrote:a wychodzicie na spacery teraz? lub zamierzacie wychodzić?
ma być słonecznie od jutra i się zastanawiam, bo przez pogodę już tydzień się kisimy w domu. Mamy po drugiej stronie ulicy tereny zielone, więc nie specjalnie innych ludzi byśmy spotykali.
Co myślicie?? Bo jakby chodziło o spacer po osiedlu, to bym się nie pchała, ale tak?
Ja wychodzę i dzisiaj słuchałam wywiad z lekarzem który mówił żeby jak najbardziej spacerować.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aaga wpadł mi dziś w oko artykuł mamy fizjoterapeuty o sięganiu rączka po zabawki, a pamietam, ze mówiłaś ze u was to trochę leży. Może Ci się przyda 😉 https://mamafizjoterapeuta.pl/2020/03/12/od-kiedy-dziecko-powinno-wysuwac-raczki-w-strone-zabawki/🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
Po prostu dzisiaj prawdziwy piątek 13 .. Co młodemu podaje paracetamol to za kilka godzin gorączka wraca. Teraz miał aż 39 stopni. Nie mogę mu tego cholerstwa zbić na dłużej. I też nie wiem co robić, do lekarza czy czekać, czy zamówić wizytę do domu 😣 tak był zdrowy jak rydz, a jak teraz wirus panuje to akurat się rozchorowal..
-
Olliii zajrzyj tu , może coś ci się przyda
https://pantabletka.pl/paracetamol-i-ibuprofen-co-na-goraczke/
Nie wiem skąd jesteś, ale może jest u was nocna opieka medyczna- żeby lekarz przez telefon doradził co robić. Albo domowa wizyta jak masz możliwość.Olliiii lubi tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:Olliii zajrzyj tu , może coś ci się przyda
https://pantabletka.pl/paracetamol-i-ibuprofen-co-na-goraczke/
Nie wiem skąd jesteś, ale może jest u was nocna opieka medyczna- żeby lekarz przez telefon doradził co robić. Albo domowa wizyta jak masz możliwość. -
kasia1518 wrote:Ja jeszcze przed pierwszym przypadkiem koronowirusa czekałam z gemini tydzień- jakoś im się ten czas wydłużył mocno.
-
Zimri wrote:Złożyłam duże zamówienie 7 w Gemini i przed chwilą dostałam wiadomość, że. Jest w trakcie realizacji. Czyli równo po tygodniu je kompletują, a gdzie kurier jeszcze.
No niestety, mało jest takich miejsc w sieci z takim asortymentem a teraz jeszcze panika przed koronagównem, to nic dziwnego że się czeka długo 🤷
Moje dziecko odkryło pisk. Testuje nową umiejętność od 4 🤯 zaraz mi łeb pęknie
Olliii jak noc wam minęła? Spadła temp?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 06:12
-
Sandrina22, po 3 godzinach spadła super, aż do 36,2. Ale noc okropna, na zmianę się z mężem budziliśmy do noszenia małego, bo tylko wtedy spał i nie krzyczał.
I znam ten ból jak dziecko odkryje pisk, u nas to nastąpiło 2 dni temu i jestem pewna, że jestem już w conajmniej 30% głucha 🙉 -
Oli, wstrzykuj pedicetamol po policzku tak, żeby nie poczuł smaku tego czegoś... paskudne 😒
My się bujamy z gilem, ale Remi ma tylko katar. Nie wiem czy to katar katar czy katar bo zeby. Alcia przy ząbkowaniu zawsze miała taki przezroczysty katar. Oczywiście druga moc nie spaliśmy... bo jak mu to do gardła leci to się budzia śpi na pleckach. Odciągamy, inhalujemy i płuczemy solą morska.
Siedzimy w domu. Robię jak zawsze zakupy na 4 dni 2x tydz. Zawsze mam zamrożone jakieś zupy krem, mięsa trochę czy pierogów. Kupiłam jedynie 3kg mali i trochę drożdży żeby upiec chleb w razie co. Mleka i pampersow zawsze mam zapas.Olliiii lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni, a ja byłam pewna, ze to jest slodkie, taki ładny kolor ma 🤨 w wodzie ładnie to wypił, ale będę robić tak jak mówisz, bo co tego, że wypił skoro połowę zwrócił.
Ja jeszcze wysłałam męża na ostatnie zakupy wczoraj, bo jeszcze mi tu chyba Konieczynka podsuneła, zeby kupić jakieś frytki, pierogi, ale już puste półki i lodówki. W razie co będziemy jeść makaron z ryżem 😁 -
Hahahha Oliii ja nie pomyslalam o dodatkach wiec mam makaron I ryz ale bedzieny go jesc chyba na sucho
Meerici dzieki za pamiec! Juz sie troche poorawilo I faktycznie w okolicach korygiwanego 5 miesiaca zaczela wyciagac raczki do zabawek czasem.zlapoe czasem nje, moja twarz teraz jest najlepsza zabawka I non stop jej dotyka, pielnie obraca siesie na brzuszek I zaczna sie tak krecic jak by chciala juz raczkowac wiec powoli gonimy
Moni u nas sie dopiero katar konczy ale trwal 2 tyg I byl okropnie uciazliwy. Juz nawet katarek nie wyrabial. Teraz juz jest lepiej ale bylo fatalnie.meerici, Olliiii lubią tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Moni, a ja byłam pewna, ze to jest slodkie, taki ładny kolor ma 🤨 w wodzie ładnie to wypił, ale będę robić tak jak mówisz, bo co tego, że wypił skoro połowę zwrócił.
Ja jeszcze wysłałam męża na ostatnie zakupy wczoraj, bo jeszcze mi tu chyba Konieczynka podsuneła, zeby kupić jakieś frytki, pierogi, ale już puste półki i lodówki. W razie co będziemy jeść makaron z ryżem 😁Olliiii lubi tę wiadomość
-
Chciałam napisać żalpost, ale powiem Wam, ze chyba jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie. Dzisiaj mąż poszedl coś robić przy aucie, ja zajmowałam się małym. Musiałam mu zmienić pieluchę, więc go położyłam, a że teraz jest marudny to zaczął płakać. Mąż usłyszał płacz, przyszedł i go wziął i stwierdził, że to jest dziwne, że mały u mnie ciągle płacze, a u niego nie. Zaczął sugerować, że może mu coś robię i że nie potrafie się nim zająć. W życiu mnie nic tak nie dotknęło jak to co powiedział, bo staram się najlepiej jak mogę, żeby dogodzić małemu. Nosze go kilka godzin dziennie zeby nie płakał, nie mam czasu zjeść, skorzystać z toalety. A mąż w ciągu dnia zajmuje się nim z 3h, reszta czasu ja. Wiec się wkurzyłam i zaczęłam zachowywać jakby mnje nie było w domu, zeby zobaczył jak to jest jak sie samemu zajmuje dzieckiem. I oczywiście większą część czasu młody u niego płakał 😂 ale jak powiedziałam, ze może źle się nim zajmuje to przestał się do mnie odzywać, ciekawe czemu 🤔
-
Dziewczyny a jak jej u waszych maluchom ze skarpetkami? Mojej coś od paru dni odbiło i tak trze nogę o nogę że cały czas ściąga. Boję się nie dawać żeby jej zimno nie było ale może to ja nie mam racji i nie potrzebuje? Sama nie wiem, stopami się jeszcze nie bawi
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny a jak jej u waszych maluchom ze skarpetkami? Mojej coś od paru dni odbiło i tak trze nogę o nogę że cały czas ściąga. Boję się nie dawać żeby jej zimno nie było ale może to ja nie mam racji i nie potrzebuje? Sama nie wiem, stopami się jeszcze nie bawi
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny a jak jej u waszych maluchom ze skarpetkami? Mojej coś od paru dni odbiło i tak trze nogę o nogę że cały czas ściąga. Boję się nie dawać żeby jej zimno nie było ale może to ja nie mam racji i nie potrzebuje? Sama nie wiem, stopami się jeszcze nie bawikasia1518
-
wiktoriaa mojemu notorycznie spadała skarpeta z jednej stopy i co chwilę naciągałam.Teraz Panicz śmiga w bodziaku i rajtach z jamnikiem
problem rozwiązany. Może Twoja sobie zabawę taką znalazła jak ściąga wszystkie? albo ją coś drapie/uciska?
edit: eee mój nie wpadł na to, że może sobie sam ściągnąć ręką...taka zabawa nas ominęła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 17:14