Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. Ona ręką też nie ściąga tylko tak trze aż spadnie jedna. Z druga nie daje już rady. Też uwielbia być goła A jak ściągnę pampersa jak przewijam ja to się kręci na boki byle tyłek jak najdłużej goły. I też musi mieć tylko body plus gacie bo drze się okropnie. Chyba przez to spacerów nie lubiła bo miała cienki kombinezon ostatnio jak było cieplej wzięłam ją w grubszej bluzie i było ok. Chyba będzie lubiła chłodek po tacie. Ja bym ją jeszcze bez tych skarpetek zostawiła ale zaraz do akcji wkracza babcia i skarpetka jest znowu na stopie 🤣
-
nie wiem czy widziałyście,ale szczepienia,patronaże i bilanse są odwołane do 30 kwietnia.
Przepraszam,że nie pamiętam która,ale była mowa o kawie dla malucha. Powiem lepiej- moja znajoma daje małemu kawę (zwykła najtańsza rozpuszczalna) od małego (jakiś roczek czy dwa miał jak zaczął podpijać)!! ona uważa,że to normalne bo gdzieś tam niby dzieci kawe w butelce dostają. Tak więc wybaczcie,ale nie dziwię się ludzi debili,że chodzą teraz i ryzykują z korona jak istnieją tacy.
Co do mszy to moja teściowa(schorowana!!) oczywiście pobożnica do kościoła chciała iśc ale tak na nią wszyscu naskoczyliśmy,że zrezygnowała. Również nie pojmuję głupoty,taka najmądrzejsza zawsze . Gdyby poszła to u nas nogi by nie postawiła. -
Msze dla zainteresowanych :
Niedziela, 15 marca 2020 r.
7:00 TVP 1
9:00 Polskie Radio, Program Pierwszy
9:30 Telewizja TRWAM
11.00 TVP 1
13:00 TVP POLONIA
Moi rodzice nie idą, ale teściowa w piątek na drodze krzyżowej musiała być. A pracuje w sanepidzie! Jutro pewnie też by poleciała, ale na szczęście proboszcz był mądrzejszy od swoich parafian. Kościoła zamknąć nie może ale mszy nie będzie.
Ja o siebie się nie boję, ale o rodziców już tak. Do tego tata opiekuje się dziadkami - 89 i 90lat. Aż strach myśleć co by było gdyby...
Na poprawę humoru
-
Oli, bardzo dobrze mu zrobiłaś! 💪🏻 Niektórym to się w tyłku przewraca od tych „dobrych” rad...
Pedicetamol to największe paskudztwo. Dobrze, że powyżej 3 m-ca jest już większy wybór leków.
Mamy straszny regres snu... wrócił do czasów noworodka 😩 co najlepsze, tuż przed regresem przespał trzy nocki od 19-20 do 5-6, narobił nadziei i... upadek był mocny 😬😒Olliiii lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Oli, bardzo dobrze mu zrobiłaś! 💪🏻 Niektórym to się w tyłku przewraca od tych „dobrych” rad...
Pedicetamol to największe paskudztwo. Dobrze, że powyżej 3 m-ca jest już większy wybór leków.
Mamy straszny regres snu... wrócił do czasów noworodka 😩 co najlepsze, tuż przed regresem przespał trzy nocki od 19-20 do 5-6, narobił nadziei i... upadek był mocny 😬😒 -
przedszkolanka:) wrote:nie wiem czy widziałyście,ale szczepienia,patronaże i bilanse są odwołane do 30 kwietnia.
My mamy na szczecie wiekszosc zaliczona, ale zostala nam zoltaczka 7.04... a od maja chcialam ruszyc z meningami, a teraz to nie wiem jak to bedzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 09:07
-
Moni, znam to uczucie, Ignaś robi mi co tydzień nadzieje, w poniedziałek jest zawsze super grzeczny, po prostu cudne dziecko, myślę sobie 'no chyba się w końcu ogarnął chlopak', a potem w piątek nie wiem już jak sie nazywam 😅
Kkkaaarrr, czytałam, że zalecają przekładać czyli wychodzi na to, ze wszystko zależy od przychodni. U nas pewnie nie odwołają, bo tu to by szczepili nawet jakby apokalipsa była. Ale ja przekładam na meningo, tylko nie wiem jak to potem ogarnąć zeby się zmieścić w czasie. -
Na gov jest info o wstrzymaniu szczepień, u mnie w przychodni inf, że bilanse wstrzymane do odwołania.
7 kwietnia mieliśmy mieć 3 dawki i dupa. Najgorsze, że przez to meningo się przesuną znów.
A co zamiast pedicetamolu można innego? Bo nam akurat data wychodzi i przydałoby się uzupelnić zapasy. Polecacie coś?
-
Paracetamol w czopkach lub ibuprofen można już od 3 m-ca. Jednak zależy do czego. Przy bólu np. Związanym z ząbkowaniem lepiej jest dawać paracetamol - jest łagodniejszy. Ale już przy gorączce np, ciężkiej do zbicia, dajemy paracetamol na zmianę z ibuprofenem
warto jest mieć i to i to. Ja mam nurofen forte. Jest jeszcze do przełknięcia, starsza lubi, ale młodemu nie dawałam jeszcze ibuprofenu wcale. Nie było potrzeby.
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dziewczyny, wprowadzacie już kaszki? Jesli tak to prosze o rade jak to zrobić? W sensie kiedy najlepiej? Rano? Tez kilka łyżeczek na początek? Najpierw manna, ryżowa?
moni05 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny, wprowadzacie już kaszki? Jesli tak to prosze o rade jak to zrobić? W sensie kiedy najlepiej? Rano? Tez kilka łyżeczek na początek? Najpierw manna, ryżowa?
z 15😀 . Potem próbowałam mieszankę jaglana z ryżowa i kukurydziana , też zrobiłam połowę i zjadł z 15 łyżeczek, ale ta niestety mu nie służy. Dzisiaj wprowadzam manne i wszędzie piszą żeby zacząć od połowy łyżeczki, więc tak też zrobię. Kaszki daje z mlekiem ok 17. Dodaję do tego mus owocowy.Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
No czopki właśnie mam, ale na szczęście nie było potrzeby używać, bo bym chyba zemdlała przy aplikacji
. Właśnie się zastanawiałam czy jako drugiego leku tego nurofenu nie kupić.
Co do rozszerzania diety - za tydzień robimy pierwsze podejście. Czyli będę się za tydzień tu użalać, że mały pluje dynią
Teraz się poużalam na to, że jest takie piękne słońce, tak mało ludzi na zewnątrz a i tak spacer ograniczymy do balkonu, bo wieje okrutnie
A od jutra kontynuacja uziemienia w domu, bo przez koronogówno upadł mój plan, że mama siedzi z małym a ja znoszę wózek na dół.
-
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny, wprowadzacie już kaszki? Jesli tak to prosze o rade jak to zrobić? W sensie kiedy najlepiej? Rano? Tez kilka łyżeczek na początek? Najpierw manna, ryżowa?
no i je już teraz więcej niż 1 łyżkę, uwielbia kaszki. Na początku pluł nimi strasznie, dopiero za ósmym razem zaczął ja jeść. Po 6 miesiącu wprowadzamy gluten - zwykła manna bio 😊
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A w jakiej formie wprowadzacie owoc do kaszki? Jako taki mus? I jakie kaszki macie? Ja tez w tym tygodniu chcialam kaszki ogarniac. I to juz traktujecie jako zamiennik posilku? U nas od momentu rozszerzania diety kupa znowu sie rozregulowala I jest raz na 3-4 dni.
Co do czopkow tez bylam przerazona pierwsza aplikacja, ale one sa zupelnie inne niz te jak my bylysmy male I mozna rzec ze wchodzi jak po masleu nas mloda zero placzu czy paniki przy aplikacji.
Ja cis czuje ze odwolaja nam.wizyte u neurologa na ktora sie czeka po 6-7 miesiecy...