Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sandrina z wedzidelkiem duzo lekarzy ma problem. W sensie ze malo kto na nie zwraca uwage albo nie widzi koniecznosci podcinania. U nas polozna to wychwycila a, bylismy pod kontrola neonatologa I calej rzeszy innych lekarzy. Zabieg to chwila moment ale faktycznie u noworodka teraz tez bym miala ciezko utrzymac spokojnie corcie. Ale wprawna reka da rade nie stresuj sie
-
Zobaczcie co znalazłam https://proveg.com/pl/blog/bezmleczne-slodkosci/
Ten Link zrobił mi wieczór. Modyfikuje listę zakupów. 😁🍬🍭🍪
Lidia ma chyba ten KRYZYS 8miesiaca. Potem będzie 9,10 hehe
Ale już nie wytrzymuje, albo na rękach albo placz albo czepia się mnie i pakuję na moje nogi lub próbuje wstawać na swoje. Cały dzień marudzenie. A od 3nocy mam pobudkę o 1-2 i dwie godziny nie śpi. Siada przez sen! Budzi się i nie może zasnąć 😩🤦♀️
Aaa... -
Hej! Nawet nie mam czasu tu zerknąć...
My tez byliśmy na szczepieniu. Wzrostu nie mierzyła, ale waży 8.5.
Powiedzcie mi czy Wasze dzieci też nie dają sobie zmienić pieluchy?? Jest marudzenie i płacz. Nie mówię juz o ubieraniu się. Po kąpieli jest zaraz na brzuszku lub siedzi i nie ma mowy o ubraniu się. Ledwo uda mi się go wytrzeć. Sam już siedzi, raczkuje, gaworzy i staje na nogi. Ma 4 zęby. Wszystko to w ciągu miesiąca. Jest strasznie pobudzony. Piszczy, krzyczy. 2 pobudki na mleko. Teraz 3x go bujałam by zasnął twardo. Czasem pobudka przed 4 rano i niestety koniec spania. Godzinę lub 1.5 musi się wyżyć i dopiero jest śpiacy a ja padam 🥴Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Wasze dzieci siedzą i raczkują, a my świętujemy bo mały pełza do tyłu 😂
Przy ubieraniu i zmianie pieluchy robi się cały purpurowy i groźnie pohukuje.
Noce póki co, mimo licznych pobudek na mleko są ok. Mały się budzi, ale zabawia się smoczkiem po cichu.
kasia1518 wrote:Sandrina a może jeszcze skonsultować to z innym lekarzem?
Teraz nic nie możemy zrobić, bo przez zarazę wszystko wszędzie zamknięte. A czas leci...
-
Konieczynka, Aguuula co za wizje przede mną roztaczacie , u nas taka sielanka teraz, a pewnie tez nas czeka taki kryzys.
Ja już nie jestem na bezmlecznej diecie. Kilka tygodni temu zaczęłam powoli wprowadzać nabiał, teraz już jem wszystko oprócz mleka. Wydaje mi się że młodemu nie szkodzi. Nawet wołowinę mu już podałam i ok. Konieczynka podziwiam Cię z tą dieta.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aguuula;2525 wrote:Hej! Nawet nie mam czasu tu zerknąć...
My tez byliśmy na szczepieniu. Wzrostu nie mierzyła, ale waży 8.5.
Powiedzcie mi czy Wasze dzieci też nie dają sobie zmienić pieluchy?? Jest marudzenie i płacz. Nie mówię juz o ubieraniu się. Po kąpieli jest zaraz na brzuszku lub siedzi i nie ma mowy o ubraniu się. Ledwo uda mi się go wytrzeć. Sam już siedzi, raczkuje, gaworzy i staje na nogi. Ma 4 zęby. Wszystko to w ciągu miesiąca. Jest strasznie pobudzony. Piszczy, krzyczy. 2 pobudki na mleko. Teraz 3x go bujałam by zasnął twardo. Czasem pobudka przed 4 rano i niestety koniec spania. Godzinę lub 1.5 musi się wyżyć i dopiero jest śpiacy a ja padam 🥴
U nas zaczyna siadać, przewijanie też tragedia bo albo rzuca pupą do góry albo się przekręca na brzuch. Kąpiel masakra... chce już tylko siedzieć w wanience- nie da się położyć, tu jej najlepiej bo trzyma się wanienki i zadowolona wierzga nogami a cała łazienka w wodziekasia1518
-
Sandrina22, haha, u nas to samo 😂 tutaj dzieciaczki już cuda robią, a Ignaś póki co tylko pelza do tyłu 😁 ale na spokojnie, każde dziecko rozwija się w swoim tempie 😊
U nas też akcje przy przebieraniu, jest spokojny przez pierwsze 10 sekund. Jak tylko złapie rączkę, żeby przełożyć przez rękaw albo stópke zeby założyć skarpetke to dramat .
Dzisiaj przyszły do mnie kaszki z Helpy i zastanawiam się na czym je robić. Na wodzie czy mleku mm? Można w ogóle robić na mm kaszki? Chyba gdzieś kiedyś czytałam, ze nie można do takiej temp podgrzewać. Do tej pory robiłam tylko takie gotowe, więc nie wiem 🤔 -
Lidia jeszcze nie raczkuje ale czołga się od ponad miesiąca i tak to opanowała że nie wiem czy będzie raczkować 🤦♀️
Za to nic nie mówi, nie gaworzy jak standardowy Bobas tylko krzyczy lub piszczy. Dzwięki typu eeee i aaaaa.
Syn "mama" powiedział jak miał prawie 2 lata a pierwsze kroki postawił w 9,5miesiaca , w tym pdzypadku może być podobnie.
Dieta no cóż. Nadal bez krowy i kury, miodu i orzechów. Młodej odstawilam gluten ale chyba to nie to. Muszę jeszcze za wasza radę ten puder na niej przetestować tylko jakoś do Apteki nie mogę się wybrać 🤦♀️
Przewijanie hmmm zaczęłam się zastanawiać nad pantsami. Albo będę przewijać jak stoi bo sił na nia nie mam. Leży sekundę na plecach i zaraz myk na brzuch, siada i czepia się żeby wstać. Wyobraźcie sobie akcje z pełnym pampersem. Dziś uwalilam ja, siebie i przewijak, w końcu włożyłam ją do wanny pod kran. 🙊
Ma 2 zęby, slini się niemiłosiernie. Przebieram kilka razy dziennie. Plus zmieniać sliniaki.
Z plusów : zjadła dziś gotowy sloiczek 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 22:51
-
Olliii ja gotowałam na wodzie na gęsto i jak przestygła dodawałam rozrobione mm. Teraz już nie dodaję mm, bo ono zabijało smak wszystkiego. Za to wrzucam trochę owoców że słoiczka.
No i dzięki temu mam jeden posiłek bezmleczny w ciągu dnia ( obiadku niestety jeszcze nie je w takiej ilości, żeby jako osobny posiłek potraktować).
Swoją drogą uwielbiam helpe. Mam mannę, samopszę i 5 zbóż, i się oboje z małym nimi zajadamy
-
U nas bez pelzania czy raczkowania ale za to gada jak najeta. Organizuje sobie sama wieczorki poetyckie I dyskutuje w najlepsze. Najpierw da koncert krzykow I piskow, potem sie z tego posmieje a na koncu jest 15 minutowy monolog
chyba faktycznie jest tak ze maluchy skupiaja swoja uwage na innych czynnosciach. Choc przewiniecie pieluchy to wyczyn I u nas. 😵
-
Czyli nie tylko u nas takie akcje... uspokoiłam sie 😜
Dzis pobudka przed 3 i raczkowanie, wstawanie w łóżku, przed 4 go ubujałam. Aaaa! Nie umiałam juz zasnać niestety ale cos tam podrzemałam. Wieczorem zasnął po 3 próbach. Moze to efekt pełni?
Kami na początku kaszki zjadał a teraz pluje... niestety nie mamy 2 posiłków w dzień. Czasem do południa uda się owoc zjeść a czasem nie. Obiadek staramy się codziennie zjadać choć czasem się tez nie uda. Ogólnie zjadał mi cały słoiczek a teraz pół lub 3/4.
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
No i mieliśmy próbę zmiany mleka z pepti na zwykłe. Niestety mały wymiotował więc pijemy bez białka krowy nadal.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Aaga wrote:U nas bez pelzania czy raczkowania ale za to gada jak najeta. Organizuje sobie sama wieczorki poetyckie I dyskutuje w najlepsze. Najpierw da koncert krzykow I piskow, potem sie z tego posmieje a na koncu jest 15 minutowy monolog
chyba faktycznie jest tak ze maluchy skupiaja swoja uwage na innych czynnosciach. Choc przewiniecie pieluchy to wyczyn I u nas. 😵
Aaga lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam w aptece gemini
dzisiaj zrobiłam ale pierwszy raz czegoś nie zaakceptował. Na szybko musiałam szukać słoiczka z owocami i kleikiem, bo taka awantura, ze nie mogłam zrobić drugiej kaszki 😂 zrobiłam na wodzie i dodalam potem mm, ale wyszła za rzadka, może przez to. Lepiej zostanę póki co przy gotowych skoro nawet taka Helpe potrafię zepsuć 🙈
-
ammarylis wrote:W Pepco -30 % na wszystko. Wiele rzeczy jest przecenionych i od tego jeszcze -30. Także ceny wychodzą na prawdę niskie!
Ja juz 2 razy skorzystałam z tej promocji. Do 23 maja ma trwac. Kupilam Judycie spodnie za 3 zl. Albo body po 7. Mam już na jesień kupe ciuchów dla młodzieży.ammarylis lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dzięki Olii może stacjonarnie uda mi się u mnie w Geminii dostać, żeby nie jeździć po całym mieście.Tylko czy będzie jej smakować...? Na razie dawałam tylko ryżową i nawet jej smakuje, a te zbożowe to chyba inny smak zupelnie.W ogóle mnie ten gluten zastanawia czy już coś dać czy nie. Z synem czekałam do 9 miesiąca, a teraz są zalecenia, że od 4-9 m-ca należy wprowadzić i nie ma to znaczenia u dzieci niepredysponowanych genetycznie do celiakii. Więc skoro nikt w rodzinie nie choruje na celiakie to chyba mogę już podać... W Pepco też się obkupiłam i chyba jeszcze się wybiorę😊Kupiłam też troche rzeczy do pokoju małej, bo w końcu bym go chciała skończyć😁