X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakoś bardzo mi się nie spieszy tylko trochę by mi to ręce odciążyło bo na zewnątrz muszę ją ciągle nosić i ręce i plecy już odmawiają posłuszeństwa

syy26iye928jhyb7.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chodzenie poszło standardowo. Chwile przed raczkiem. Ale powiem szczerze ze bardzo mi się ulżyło ze nie muszę go tak często nosić. Także jest trochę łatwiej. Wole za nim biegać. Może w końcu schudnę. Tylko problem mam z butami. Mamy chyba 10 par i w każdych się wywraca. W butach traci stabilizację. Zwłaszcza w takich z gruba podeszwa. A musi przecież mieć ciepłe na zimę.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer Koleżanka mi mówiła że emelki jako pierwsze buty super sprawa. Jak insta to zobacz sobie fizjoterapeutka z misją ostatnio dużo mówiła o autach

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tak w ogóle to zostałam dziś ciocia

Konieczynka, aga90, moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodziaki te Wasze dzieciaczki 😉

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na szczepieniu mmr i pneumokoki.
    Rozmawiałam z lekarką o tym niejedzeniu Kamila. Kazała mu dawać 5 posiłków dziennie. Ile zje tyle zje i nie dawac mu za to mleka zeby wiedział ze jedzenie to jedzenie a mleko między posiłkami. 2-max 3x dziennie. Ale to ma byc dziecko głodne? Od wczoraj je troszke więcej ale to bardziej podjadanie. Troszke zupki, jogurtu z płatkami, jabłuszko... tym bardziej ze on mleka wypija 150-180 ml jednorazowo plus w nocy więc nie są to jakies duze ilosci chyba. W miesiąc nic nie przytył. Ma 10 kg. Podobno ok bo duzo sie rusza.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narzekałam że Maja mało je to teraz jak się czepiła to nie idzie jej odgonić non stop tylko rusza buzią i mniam mniam. Ale też nie tyje jakoś specjalnie ciągle tyle samo waży

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia A jak Ty się czujesz? U nas porażka, dalej wyników nie ma

kasia1518 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Kasia A jak Ty się czujesz? U nas porażka, dalej wyników nie ma
    Ja już ok. Płuca nie bolą, kości też nie . Jedynie węchu nie mam nadal . W piątek mam mieć kolejny test , bo jak nadal wyjdzie pozytywny, to nie jadę na obiad do teściowej w niedzielę, choć oni chyba też przeszli... bo w zeszłym tyg z teściem leżeli "połamani" z gorączka

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziaki 🥰
    U nas Julka już drepcze, ale na dworze też na problem. Ja zakładam jej grube skarpety jak jest sucho. Ona w sumie i tak woli raczkować na dworze.
    Też ma takie dni,że po prostu tylko by jadła i jadła, a z wagą 7.5kg stoi już pewnie ze 3 miesiące.
    Na chodzenie przyjdzie czas, spokojnie 😉
    Aguula - no ja myślę,że jest to jakiś pomysł. Po prostu stopniowo zabieraj mu jedno mleko w dzień. Czasami dziecko nawet potrzebuje przeglodzenia. Trzymam kciuki, aby Kamil zaczął lepiej jesc ✊
    Dużo sił i wytrwałość na kwarantannach 😉 ja miałam jechać teraz do rodziców, ale nie wiem co robić.
    Myślcie,że znów zamknął żłobki, przedszkola itd ? 🤔

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez węchu nie mam. Wszytcy w koło chorzy ale teraz to nie wiadomo kto na co. Mi się nic więcej nie dzieje. Nos jakby zapchany ale kataru nie ma. Stan podgorączkowy. Może to być covid. Na test nie idę. Ale siedzę na tyłku

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer to u Ciebie na 99% Covid. Brak węch w grypie czy przeziębieniu się nie zdarza. A mnie też coś rozkłada. Mam 37-38 i ogólnie mi słabo. I tak mam kwarantanne więc tylko do ogródka mogę wyjść. Takie szczęście że mieszkamy w domu.

Karo ja bardzo bym tego nie chciała ale myślę że tak. Zamknął. Choć uważam że dzieci, właśnie te najmłodsze, powinny to przejść i nie roznosić. Zazwyczaj przechodzą bezobjawowo a tylko jak większość społeczeństwa przechoruje, wirus straci swą zakaźność. Więc do żłobków i przedszkoli powinni chodzić 😝
    Też nad tym teraz myślę, my chodzimy do prywatnego żłobka i płacimy duża kasę. Jak go zamknął jak w marcu, płacić trzeba będzie nadal.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na widok jedzenia i krzesełka była taka histeria ze wył na cały dom. Opadam juz z sił. Nie tknął ani buraka, ani ziemniaka, ani mięsa. Rano kilka suchych płatków śniadaniowych. Kawałeczki bułki z konfiturą wypluwał od razu. On nie uważa jedzenia jako potrzebę. W końcu dostał mleko bo wył z głodu po 4 godzinach.

4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Dziś na widok jedzenia i krzesełka była taka histeria ze wył na cały dom. Opadam juz z sił. Nie tknął ani buraka, ani ziemniaka, ani mięsa. Rano kilka suchych płatków śniadaniowych. Kawałeczki bułki z konfiturą wypluwał od razu. On nie uważa jedzenia jako potrzebę. W końcu dostał mleko bo wył z głodu po 4 godzinach.
    Eh dobrze Cię rozumie bo przez pewien czas nic się nie liczyło tylko cycuś. Jedzenie mogło nie istnieć. Nie wiem co Ci doradzić u nas przeszło i teraz jest w druga stronę

syy26iye928jhyb7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula, ja to juz chyba pisalam, ale moze skonsultuj go z neurologopeda. Moze tu wcale nie chodzic o smaki, a o fakture, moze miec jakas nadwrazliwosc w jamie ustnej

aga90 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Aguuula, ja to juz chyba pisalam, ale moze skonsultuj go z neurologopeda. Moze tu wcale nie chodzic o smaki, a o fakture, moze miec jakas nadwrazliwosc w jamie ustnej
    Czyli to by było coś pod kątem psychologicznym? On chrupkie rzeczy zje, ale ziemniak czy cokolwiek miękkiego rozgniata i wyrzuca.

• aga90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam dziś dobry humor. Hania miała usg brzucha i okazuje się, że torbiele na jajnikach zniknęły. Dzięki temu poradnia patologii noworodka też już nam odpadła. Pani doktor do której chodzilismy, to ta sama co wiozła w pierwszych godzinach życia naszą Hanulkę karetką z Torunia do CZD. W ogóle to cudowna kobieta i aż się wzruszyłam jak się żegnaliśmy. Ona sama też tak chwaliła Hanię, że po tym co przeszła nie został już ślad.
    Z całej listy specjalistów został nam tylko kardiolog i okulista na kontrolę kontroli 😉
    W końcu zamykamy za sobą pewien etap i jakoś tak lżej na sercu.

sandrina22, kasia1518, wiktoriaa, Konieczynka, ammarylis, adella1, Karooo93, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• aga90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula u nas też suche i chrupkie najlepsze a miękkie i wilgotne nie za bardzo, no ale w zdecydowanie mniejszym stopniu niż u Was. Ziemniak gotowany jest ble ale ten sam delikatnie podsmażony na suchej patelni żeby była sucha skórka jest pyszny. Ja uważam że to kwestia jakiejś nadwrażliwości na konsystencje. U nas też długo młoda nie chciała dotykać pluszaków i wszystkiego co z futerka.

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga90 wrote:
    Agula u nas też suche i chrupkie najlepsze a miękkie i wilgotne nie za bardzo, no ale w zdecydowanie mniejszym stopniu niż u Was. Ziemniak gotowany jest ble ale ten sam delikatnie podsmażony na suchej patelni żeby była sucha skórka jest pyszny. Ja uważam że to kwestia jakiejś nadwrażliwości na konsystencje. U nas też długo młoda nie chciała dotykać pluszaków i wszystkiego co z futerka.
    Właśnie Kamil tez nie za bardzo bawi się pluszakami...
    Muszę poszukać gdzieś w okolicy jakiegoś neurologopedy.
    Kurcze, martwi mnie to wszystko.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula a on nie je całych grup podobnych produktów czy tylko wybranych? Tzn ziemniaka nie ruszy a marchewkę czy banana zje? A miękkie rzeczy jak mu dasz bezpośrednio do buzi to zje czy wypluje?
    U nas tak zje ale jak ma na stoliku to rozwłuczy, bo to fajna zabawa.
    Przepraszam jeśli już o tym pisałaś i nie doczytałam 😘

Mój też ma teraz fazę na suche. On, który bał się chleba do ręki wziąć, teraz by się z kromką nie rozstawał. Może to taki etap🤷

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ