Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
wiktoriaa wrote:Dzień darmowej dostawy na gemini gdyby któraś chciałaś 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 12:15
wiktoriaa lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Aaga pięknie twoja mała ruszyła!!
Termin mam na lipiec jak wszystko dobrze się ułoży 😘
Kasia to chyba nie do mnie o tej histerii do obcych. U nas w kontakcie z innymi mały będzie siedział kompletnie nieruchomo. Przez godzinę 🤷 I wszyscy wtedy chwalą, że taki grzeczny. A on sparaliżowany strachem.
Ja bym z Gemini coś zamówiła chętnie ale bojkotuję DPD 😂😂
-
Witam się
Wieki mnie nie było. Chyba dwa tygodnie nie czytałam bo ręce pełne roboty. Ale widzę ze wpisów już znacznie mniej i szybko nadrobiłam.
U nas niewiele się zmienia. Teraz katar. 12 zębów 💪💪💪 biega jak torpeda. Mówi niewiele. Mama, tata i chyba tyle. W ogóle intelektualnie to u nas tak słabo 🙈🙈🙈 śmiejmy się ze bedzie sportowcem bo ruchowo to jest aż za dobrze. Ale merytorycznie to gorzej. nie pokazuje oczka, uszka itp.
My tez chyba będziemy zaczynać starania o drugiego bobasa. Sama nie wiem czy na spontanie czy brać progesteron tak jak przy tamtej ciąży. Ostatnio pyklo od razu. Ciekawe jak teraz.
Jakiej pasty do zębów używacie dla dzieci ?
Moj tez dostanie kuchnie z lidla. Tez kupiona bez promki ehhh ale on się już nią bawił u kuzynów i uwielbia -
sandrina22 wrote:Aaga pięknie twoja mała ruszyła!!
Termin mam na lipiec jak wszystko dobrze się ułoży 😘
Kasia to chyba nie do mnie o tej histerii do obcych. U nas w kontakcie z innymi mały będzie siedział kompletnie nieruchomo. Przez godzinę 🤷 I wszyscy wtedy chwalą, że taki grzeczny. A on sparaliżowany strachem.
Ja bym z Gemini coś zamówiła chętnie ale bojkotuję DPD 😂😂kasia1518
-
U nas z mową też slabo... mama, tata, dada, lala, am. Też chyba jakaś sportswoomen nam rośnie bo fizycznie jest super.
Ale jak ma dużo mówić jak nie da sobie nic przeczytać, bierze łobuziara wyrywa mi książkę i wyrzuca. I tak jestem w szoku że wszystko rozumie co się do niej mówi. Pokaże gdzue jest ucho, nos ale gdzie oczy to już nie wie 😀kasia1518
-
Kasia nie przepraszaj, no co Ty 😘😘😘
U nas z mową to tata, baba, ba( jak pyta co to) 🤷. Ale też dużo rozumie.
Ostatnio jak się darł ( już wiem, że się drze bo chce czegoś a nie umie nam przekazać) to się wkurzyłam i kazałam mu pokazać jakie tata ma skarpety w komodzie . Poszedł i zaczął wyciągać. No w szoku byłam. Najlepsze jest to, że ma swoje ulubione "taty skarpety", nówki z metkami 😂
Dreamer my używamy z Ziaja bez fluoru.
Przebiła nam się w końcu górna 2jka. 8 zębów mamy 🤗
-
Kasia, a weź i pokaz to oko jak trzeba palca w oko włożyć 🤣🤣🤣
Moja też nie wie co gdzie ma. Za to wie gdzie ja mam biust 🙈 Dobiera się jak jest głodna.
Pastę mamy zziaji ale Lidia najchętniej ja zjada. O myciu nie ma mowy.
Z mowa słabo. Mówi mama i tata. Jak jest głodna to mam mam. Próbuję układać wieże albo dopasowywać w sorterze kształty ale to jej nie wychodzi. Za to wchodzi wszędzie. Mi się wydaje że ona biega od zawsze. Zaczęła w sierpniu tak na dobre, bo pierwsze kroczki byly 15.07 to jeszcze trochę i będzie pół roku jak chodzi.
A i książeczki uwielbia. Sama nawet sobie czyta. Wygląda komicznie jak trzyma ja do góry nogami i głośno coś po swojemu nawija. Na zasadzie dadada-bwww-uuuu-tayatta. 🤭
Mamy z serii Pucio 3 książki i je uwielbia. Macha rączka do Pucia na obrazku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 20:11
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Konieczynka 😂😂😂 odnośnie tego oka , pod postem powinna być opcja ha Ha ha .
Ja moja uszczęśliwie na święta, właściwie nie ja a babcia 😀 kazałam jej kupić serię Jadzi Pętelki i kilka sztuk kicia kocia z okienkami, liczę że te okienka ja zaintesuja. Na Mikołajki koleżanka przyniosła jej książeczkę z takimi gumowymi tłoczeniami i nawet ja lubi, a mi ze 2 razy udało się przeczytać o tych zwierzątkach 😀
Za sorter też się łapie... kółko jej wychodzi reszta nie, wieży nie ułoży- jedynie powkłada kubeczki .
Wiecie co ona lubi najbardziej... robić rozpierduche u Zosi w pokoju ... wywali wszystko z kuchni, wysypie klocki , książeczki z półek rozrzuci , puzzle i duplo z pudełek wyrzuca... A jaka zła jest jak jej się nie udaje otworzyć któregoś pudełka... przychodzi i mi pokazuje żebym otworzyła, ja otwieram, ona wysypie i leci po następne... pokój codziennie wygląda jakby tornado przeszło, a ja to sprzątam zawsze przed powrotem Zosi z przedszkola ...bo ta lubi mieć wszystko ułożone i odłożone na miejsceWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 22:01
kasia1518
-
U nas Maja dużo rozumie, na lodówce ma magnesy zwierzątka, jak zapytam o każde to pokaże palcem, w domu pokazuje gdzie mama tata itd. Kształty w sorterze jeszcze jej też nie wychodzą, karmi lalki butelka i robi przy tym odgłosy jedzenia. Jak słyszy blender to leci i woła mniam mniam. Książeczki uwielbia, czyta po swojemu, pokazuje gdzie Bozia, robi amen 😁 jak mąż się ubiera do pracy to od razu mówi pa pa i macha ręką. Później jak pytam gdzie tata to rozkłada ręce i mnie nie ma. Ale za to za chodzenie się nie bierze. Boi się strasznie. Jak poczuje że nie ma ręki to automatycznie staje w miejscu.
-
Haha no Hania też z 3.10 ale muszę pochwalić ze raczej z tych grzecznych łobuziaków.
U nas w użyciu ok 20 słów licząc te dźwiękonaśladowcze. Rozumie bardzo dużo. Pokazuje części ciała i różne rzeczy w ksiazeczkach. Sorter pomału opanowuje. Generalnie jest dość grzeczna ale jak ma nerwa na coś to już koniec i histeria. Bardzo dużo rzeczy ją interesuje szczególnie na spacerach. Uwielbia oglądać śmieciarki, autobusy i ciężarówki 😉. Bardzo lubi zwierzątka. Niestety jest dość absorbująca w swoich zabawach i najczęściej muszę w nich uczestniczyć.
Ruchowo chodzi, biega i ostatnio wdrapala się na drabinę 😱.
Z jedzeniem bardzo się poprawiła od kiedy skończyła rok. Zjada bardzo dużo różnych rzeczy. Ostatnio mamy coraz więcej przespanych nocy i mleko już prawie wcale jej nie interesuje.
Obcych już się nie boi panicznie ale na ręce pójdzie tylko do kilku znajomych osób.
Ostatnio mam chyba największą radość z macierzyństwa, bo jeszcze jest taka malutka a już możemy się jakoś dogadać i nie mamy większych problemów.
No największym problemem to u nas zęby. Bardzo wolno się przebijają i Hania ciężko sobie z nimi radzi. -
Ja właśnie ostatnio zauważyłam,że Julka sporo "mówi". Mama, tata, baba, lala, AM, niania, papa, nie, zaczyna mówić Jaś (as, ja) zależy jak jej się uda. Jeśli chodzi o dźwięki naśladowcze to hauhau, miał, mu, jak robi konik i rybka też pokaże.
Uwielbia malować (farby, kredki cały czas w ruchu) ostatnio ulubiona z zabaw to wchodzenie na stolik i wyrzucanie malowanek i kredka 😉 książeczki też lubi, przychodzi i pokazuję pieska zazwyczaj. Pokaże gdzie ma oko, język, nosek, rękę. Jeszcze włosów nie ogarnia 😂
Biega, tańczy (obroty nieźle jej wychodzą) jeździ na jezdziku, i wspina się wszędzie. Stolik, krzesła 🙈
Głodomor nieziemski ... Zjada wszystko co jej się podstawie. W nocy śpi ładnie, zazwyczaj bez pobudek 👌 -
Karo ile bym dala za choć jedna noc w tygodniu bez pobudki.
Lidia za to to roznosiciel. Bierze w ręce co popadnie i niesie. Pilot pod prysznic, buty do kuchni, kubek do picia na wycieraczkę itd. Dziś mam wolne i cały dom muszę ogarnąć, czyli zbieram i zanoszę na miejsce. Mąż jakoś w miarę zabawki w salonie pilnuje, ale cała reszta wola o pomstę do nieba.
I chwałę się. Mąż dziś zdał krew. Ma zapędy na zdawanie regularne.
Do tego schudł z 96 na 82kg, zaczął cwiczyc. Mam nowego męża i to bez rozwodu. 😉
Tak po cichu w sekrecie wam powiem ze w sypialni bez tego dodatkowego balastu, wymiata. 😁kasia1518, aga90, wiktoriaa lubią tę wiadomość
-
Eh konieczynka zazdro ja już nie pamiętam kiedy coś było 🙄 albo mąż w pracy, albo mecz, albo ja padam ze zmęczenia A jak dochodzi już do czegoś to dziecko się budzi. Mój przytył na kwarantannie i brzuch mu trochę urósł od piwa ale 80kg jeszcze nie przekroczył.
Dreamer u nas pogoda ostatnio okropna albo leje albo wieje że wychodząc drzwi ciężko utrzymać więc nie wychodzimy, ale szczerze jeszcze rękawiczek nie miała. Kupiłam jej dwa zestawy i raz próbowałam założyć to zanim doszłam do drugiej ta pierwsza była już ściągnięta 🤷♀️ tyle dobrze że w miarę czapke na głowie zaakceptowała. W ogóle teraz szał jak widzi że przynosze kurtkę to od razu robi pa pa i krzyczy brum brum. Także teraz by tylko autem jeździła. -
Aga90 to powiem Ci że najlepsze jeszcze przed Tobą. Ja mam taki okres teraz z 2latka. Poukładamy puzzle, klocki , poczytam książki, pomlujemy, razem sprzatamy i pieczemy. Ostatnio wszystkie pierniki sama wykroiła, do tego można z nią już porozmawiać i naprawdę jest fajnie.
Dreamer u nas nie ma z rękawiczkami problemu, ładnie wkłada paluszek. Czasami się wkurza jak nie może czegoś złapać i wtedy próbuje ściągnąć, ale generalnie nie ma problemu.
To mój z wagą chyba wymiata... 105kg ale jest wysoki 192 cm więc nie jest gruby 🙂 i też się "wściekł" odkąd Gabrysia poszła do swojego pokoju i sypialnia jest wolna ... ja już czasami nie wyrabiam 😂wiktoriaa lubi tę wiadomość
kasia1518