Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamil ukruszyl sobie górną 1ke w wannie. Uderzył. Masakra, mam dosyc! Chyba się nie rusza, krwi brak. Z płaczu zasnął.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
Aguuula aż mnie zmroziło. Moj tez wariuje w wannie. Bardzo się ukruszył ? Ciekawe co dentysta na to.
My mieliśmy od dłuższego czasu czerwone plamy wokół ust. Tez się dokształcałam z internetu. Wyszło ze to łojotokowe. Ale poszłam do dermatologa i okazało się ze to okoloustne zapalenie skóry. Po maści schodzi ale jak nie posmaruje to się pojawia. No poleciła fajny krem jak dzieciom po jedzeniu np owoców robią się czerwone podrażnienia przy ustach -
Chyba nie aż tak, nie wiem, byłam w szoku, on płakał, ja też, na 1szy rzut oka nie ruszał się i jest uszczerbany to na peeno😪😔Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Nie wybaczę sobie tego! Byliśmy oboje z mężem obok!!!!
Znowu dla niego niepotrzebny stres. Masakra. Jestem wykończona.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Dreamer wrote:Aguuula aż mnie zmroziło. Moj tez wariuje w wannie. Bardzo się ukruszył ? Ciekawe co dentysta na to.
My mieliśmy od dłuższego czasu czerwone plamy wokół ust. Tez się dokształcałam z internetu. Wyszło ze to łojotokowe. Ale poszłam do dermatologa i okazało się ze to okoloustne zapalenie skóry. Po maści schodzi ale jak nie posmaruje to się pojawia. No poleciła fajny krem jak dzieciom po jedzeniu np owoców robią się czerwone podrażnienia przy ustach -
Dzwoniłam do Pani dr stwierdziła że wysypka na pewno nie po szczepieniu bo to za długi czas był i ona już tyle lat szczepi i w życiu takiego przypadku nie miała 🤦♀️ szkoda było dyskutować, na pewno coś zjadła albo jakiś nowy proszek, grunt że schodzi, gdyby się pogorszyło to dzwonić. Eh z doktorami.
-
Nastraszyłam syna 😣
Rozmowa zaczęła się od jego pytania : Mamo co to Celsjusza?
Więc mówię że jednostka określająca temperaturę (aha 5latek zrozumiał 🤦♀️) zaraz dodałam że jak jest ciepło to mamy dużo stopni C, a jak zimno to mało.
- Ale dlaczego Celsjusza?
— to nazwisko Pana który wymyślił ze tak określimy temperaturę (prowadzę dyskusje po 11h i 136 pacjentach w pracy)
- A on żyje?
- Nie Juz nie żyje
- Umarł? Czemu umarł?
- Nie wiem czemu, pewnie był stary i umarł. (rozwieszam pranie, ale dyskusja trwa)
- Jak jest się starym to się umiera?
- Tak, w końcu wszyscy umrzemy. (🤦♀️ moja szczerość powala)
- wszyscy? I ja i Ty? (I tu Młody kuli się na pralce i zaczyna płakać a ja mu tłumaczę ze będę żyć długo i nie mam zamiaru umierać, a moja babcia ma prawie 100lat i jeszcze żyje. Ze jesteśmy młodu i zdrowi i nikt nie umrze!)
Potem czytałam przez godzinę bajki bo nie chciał mnie wypuścić z pokoju.
Taka anegdotka. Czasem trzeba się zastanowić jak wytłumaczyć przedszkolakowi rzeczywistość.
Usypiając pytał czy 100 lat temu to wtedy kiedy żyły dinozaury 🙈 Ale już nie brnęłam w temat...aga90, wiktoriaa lubią tę wiadomość