X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czy Wy, dziewczyny na 100% tego chcecie. Bo ja miałam opory... radzili mi odstawić od razu do zera ale ja sama nie byłam na to gotowa a co dopiero roczne dziecko...

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z jedzeniem pol na pol ... tzn Gabrysia chce wszystko ale niestety przez brak dwojek na dole ( a ostatnio wyszła czwórka na dole) nie ze wszystkim daje rade . Nawet kanapke musze jej działać bo nie ugryzie. Apetyt ma , chxe wszystko. Daje jej ,ale ona tez się denerwuje jak z czymś nie daje rady . Je dużo owoców, warzyw. Słodycze... hmm je chrupki i czasami jakiś jogurt /serek, ostatnio Zosia jej dala spróbować Kinder czekoladkę to pluła 😁 Ja warzywa przemycam w zupach, często tre i wcina to bez problemu. Niestety wspierany się jeszcze słoikami bo nie jest wstanie zjeść np fileta z kurczaka... jak rozdrobnie kurczaka w rosole to zje , ale kotleta nie. Myślę że jak te dwójki na dole wyjdą to już w 100% będzie jadla to co my. Aaaa i kaszki juz jej się znudziły, nie chce ich jeść

Za to nocki kiepskie od tygodnia. Dk tej pory jak poszła spać do siebie było super albo znośnie... a teraz jest tragedia, budzi się często i chce żebym się kładka obok niej , robie to i jak juz mi się,wydaje ze spi mocniej to próbuje wyjść... i tak czasami się 2h schodzi bo za każdym razem jak juz jestem przy drzwiach to się podnisi. Wczoraj udało mi się wyjść po 2h to po 30min się obudziła i znowu to samo ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 23:28

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas kotlecik to bardzo chętnie wchodzi. Nie chciałam dawać smażonego ale jak ma jeść sam chleb to już wole żeby trochę mięsa zjadł. Cóż znowu wygrał. A jak dostał pierniczki w swieta to pamięta do teraz gdzie były. Prowadzi mnie do szafki, wystawia rękę i stęka żeby mu znowu dać. Zdecydowanie lubi to co słodkie i słone.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    Pytanie czy Wy, dziewczyny na 100% tego chcecie. Bo ja miałam opory... radzili mi odstawić od razu do zera ale ja sama nie byłam na to gotowa a co dopiero roczne dziecko...
    I nie pije Ci mleka w ogóle? Ja chce zakończyć karmienie, męczy mnie to już, moje dziecko jest ewidentnie na nie. Tylko nie chce żeby w tym wieku całkowicie zrezygnowała z mleka

syy26iye928jhyb7.png
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pije w ogóle, w nocy czasem wode, w dzień tez lub herbatę do śniadania. Je 5 posiłków wiec głodna nie jest takze nie wmuszam jej jeszcze mleka

• aga90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja co prawda butelkowa była ale też już nie pije mleka. W tym wieku jeśli dziecko ma zbilansowaną dietę i posiłki mleczne typu kasza, jogurt, sery to nie musi mleka pić.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka też już od jakiegoś czasu je wszystko co i my. Zdecydowanie lubi ostrzejsze smaki, do tego stopnia,że wyjada mi sos czosnkowy, albo cebulę 🙄
    Słodkie oczywiście też lubi. Ja zazwyczaj daje jej suszone owoce, paluszki, ale dżem np też czasami dostaję. Tak to staram się jej dawać musy. Ogólnie je wszystko 😁
    Niestety dziadkowi zaczęli przynosić żelki, misie lubisie i inne takie dziadostwo ...
    Mleka Julka nie pije jakoś od października.
    My jesteśmy na etapie rezygnacji ze smoka 🙈

Jeśli chodzi o postanowienia/plany to na pewno muszę schudnąć ... Wyjechać na wakacje poza Polskie, jeśli to będzie możliwe 🙈 no i bierzemy się za domek na działce, ewentualnie kostkę na niej. Zobaczymy co wyjdzie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 16:34

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam odczucie ze nie dostarczam młodemu odpowiedniej ilości nabiału w zastępstwie za mleko. Je ser żółty. Czasami jogurt. Lubi masło i nalesniki. To chyba jednak za mało.

U mnie początek roku przyniósł dwie kreski na teście ciążowym. Zaraz się znowu zacznie obsesja czy się ciąża utrzyma czy nie...

przedszkolanka:), Konieczynka, Zimri, Karooo93, moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

• aga90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer gratulacje i trzymam kciuki żeby wszystko było jak najlepiej.💪
    Skąd Wy dziewczyny bierzecie siłę na te kolejne dzieci? Ja niby bym chciała jak Hania będzie większa kolejne dziecko ale przeraża mnie wizja przechodzenia przez to wszystko od nowa kiedy w końcu zrobiło się trochę łatwiej.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo i jak walczysz z elominacja smoczka? Tez się przymierzam, ale boję się że w nocy już w ogóle nie będę spać, z drugiej strony zaraz wracam do pracy i później będzie gorzej. A z kolei smok przy ząbkowaniu przynosi ulgę... i takie dylematy

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer gratulacje😀To pewnie znowu będzie jesienna dzidzia 😁 Moja Laura je wszystko to co my. Jednak gotując obiad myślę głównie o niej żeby zjadła zdrowo , smacznie i różnorodnie. Raczej nie jemy słodyczy, dżemów, nutelli, parówek i fast foodów więc Laura też tego nie zna.Ogolnie Laura jest bardzo kochana i nie sprawia większych kłopotów. Chciałabym żebyśmy w Nowym Roku byli po prostu zdrowi i szczęśliwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 18:18

wiktoriaa, Karooo93 lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer gratuluję i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ✊✊✊

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam że o kolejnym dziecku będę myśleć jak Gabrysia będzie miała min. 3 lata... mąż się ze mną zgadza 😁

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga90 szczerze ?
    U mnie to głos rozsądku. Nie chce jedynaka. A z moim zdrowiem nie jest super kolorowo. Ja w tym roku 34 lata. Mąż 40. To na co czekać ? Ja żałuje ze tak późno się decydowaliśmy na dziecko.
    Dwa lata temu byłam idealistka. Myślałam ze po narodzinach dziecka to sielanka w domu. Tak bardzo się myliłam. Jest trudno. Będzie trudniej. Ale może nastanie lepszy czas. Widzę w rodzinie ze im starsze dzieci to jest lżej.
    I boje się. Nie ukrywam. A ciąża to dla mnie okres wyjęty z życiorysu.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer gratulacje!!!

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer gratulacje!

syy26iye928jhyb7.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer - super! Gratulacje! ♥️ Ja bym chciała 3 dziecko, nawet 4 😉 ale też najwcześniej jak Julka będzie miała jakieś 3/4 latka 😉 no, ale mąż jest kategorycznie na nie, więc no, zobaczymy🤷🙄
    Kasia - najpierw zaczęłam od zabrania smoka w ciągu dnia. Zasypia w dzień bez smoka, niestety na rękach no ale. Wcześniej miałam dla spania, ale jak strasznie marudziła to dostawała. Do wieczornego spania jeszcze dostaję i w nocy też ciąga i to sporo ... Dlatego też się boje tych nocek 🙈
    Zamierzam od lutego zabrać jej w nocy. Niedługo Julka ruszy do żłobka i też chyba chce,żeby była bez smoka no i chce ją do Jasia wyeksmitować i też chce,
    Żeby była wtedy bez smoczka. Ale tak jak mówisz smok jednak jest ulga dla zębów, a u nas teraz na horyzoncie dolne czwórki.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z waga u Waszych maluchów ? U nas 10 kg od 4 miesięcy. Nic nie chce drgnąć. Wiem ze chodzenie i te sprawy ale to jednak długo już.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nie chodzi bo robi samodzielnie parę kroków dziennie A waga też już od jakiegoś czasu 9.8kg

syy26iye928jhyb7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też waga i rozmiar od dłuższego czasu bez zmian. Ale po roku maluchy nie przybierają tak szybko.

My też byśmy chcieli trójkę dzieci😍 No ale to będzie nasze ostatnie niestety.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ