X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:

A czy wasze dzieci gryzą albo szczypią? Władek w zeszłym tygodniu mi zaprezentował takie atrakcje i ogólnie jak wpada w szał to z efektownie. Potrafi leżeć i wyrywać sobie włosy z głowy... przechodzi mu po kilku sekundach ale i tak mnie to szokuje.
    Moja mnie bije albo ciągnie za włosy jak jej odmawiam piersi. A jak się wkurzy to rzuca tym co ma aktualnie pod ręką. Ostatnio mnie w ramie ugryzła

syy26iye928jhyb7.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer gratulacje!!! My tez myslimy o rodzenstwie dla Julki ale nie jestem na to gotowa. Nie dosc ze ciaza nie byla ksiazkowa, wczesniejszy porod, teraz ciagle walczymy z wczesniactwem I robimy wszystko zeby gonila rowiesnikow a to wymaga czasu I energii, rehabilitacja, lekarze itd. Do tego podobnie jaka aga tez chce troche odetchnac bo dopiero co wrocilam do pracy I cieszy mnie to bardzo.

U nas odstawienie poszlo bardzo sprawnie od miesiaca w ogole juz nie karmie. Mloda dostaje mleko dwa razy w nocy z bidonu. Co do jedzenia tez sie wspomagam sloikami ale zjada duzo doroslego jedzenia I coraz lepiej sobie z nim radzi. U nas waga okolo 10kg I ubranka 74/80. Mamy braki jeszcze w rozwoju psychoruchowym ale coraz ladmiej I pewniej chodzi, powoli zaczyna ogarniac tez slowa, zabawy itd. Musimy jednak popracowac nad rozwojem emocjonalno-spolecznym.

U nas tez pojawilo sie drapanie I szczypanie ale raczej w formie zabawy, nie wiem jak jej tego oduczyc... 😧

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga jak Julka Ci pije mleko z bidonu? Na śpiocha czy się wybudza. Bo też myślałam o bidonie tylko potem nie wiem czy będzie chciała wodę z niego pić. U was bidon tylko do mleka?

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taz bije , ciągnie za włosy i gryzie ale póki co tylko Zosie. Czasami jak jej powiem ze nie wolno to machnie sobie ręką w powietrzu jakby chciała mnie uderzyć ale tego nie robi celowo

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma bicia, ale włosy mi wyrywa. Nie mam sposobu na to.
    A jak się mu powie, że czegoś nie wolno to uśmiech niewiniątka i że trzy razy jeszcze to zrobi🤦 albo histeria ( zależy od humoru).

Dziewczyny jak wygląda wyrzynająca się czwórka? Jest płaska ? Bo u małego jakby coś u góry rosło, ale w sporej odległości od dwójki ( że dwa zęby by się zmieściły). No i zgłupiałam 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 21:48

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria - u mnie Julka piła wodę z bidonu. Jak zaczęłam jej dawać w nim mleko to nie chciała pić mi później z niego w ogóle 🤷
    Nawet jak miała w nim wodę to nie chciała. Także u nas to np. Się w ogóle od sprawdzilo. Teraz po kilku miesiącach wyjęłam jej ten bidon i pije normalnie.

Sandrina - Julce teraz idą czwórki, wielkie gule, po czym po jednej stronie wyzna się jeden kant zęba.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Wiktoria - u mnie Julka piła wodę z bidonu. Jak zaczęłam jej dawać w nim mleko to nie chciała pić mi później z niego w ogóle 🤷
    Nawet jak miała w nim wodę to nie chciała. Także u nas to np. Się w ogóle od sprawdzilo. Teraz po kilku miesiącach wyjęłam jej ten bidon i pije normalnie.

Sandrina - Julce teraz idą czwórki, wielkie gule, po czym po jednej stronie wyzna się jeden kant zęba.
    Eh tak myślałam. To nie będę kombinować. Podałam jej butle to pije z niej jak z bidonu. Trzyma i próbuje ciągnąć. Pokazałam jak to wypiła 20ml. Szał A wieczorem i tak mama Cycy 😁 W ogóle dziś znalazła smoczek i zaczęła sobie wkładać do buzi. I się śmieje. A ja jej mówię że za późno o 14 miesięcy

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    U nas nie ma bicia, ale włosy mi wyrywa. Nie mam sposobu na to.
    A jak się mu powie, że czegoś nie wolno to uśmiech niewiniątka i że trzy razy jeszcze to zrobi🤦 albo histeria ( zależy od humoru).

Dziewczyny jak wygląda wyrzynająca się czwórka? Jest płaska ? Bo u małego jakby coś u góry rosło, ale w sporej odległości od dwójki ( że dwa zęby by się zmieściły). No i zgłupiałam 🤷
    U nas u góry i u dołu po prawej stronie takie dziubki pojedyncze wyszły. Z lewej dziąsła rozpulchnione

syy26iye928jhyb7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Czarka jest gagatek, bo potrafi i z liścia uderzyć( to niechcący) i stracic mi okulary. Za włosy wcześniej ciągnął. Do tego doszedł płacz i rzucanie się na podłogę jak mu się czegoś zabroni albo coś mu się nie spodoba. Robi to samo co córka😮
    Ile jest papierologii przy kupnie nowego mieszkania. A ile jeszcze przed nami, ehh.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje inspiracji co można kupić na dzień babci i dziadka. Dostają już od wnuczek od 8lat i brak mi pomysłów

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny potrzebuje inspiracji co można kupić na dzień babci i dziadka. Dostają już od wnuczek od 8lat i brak mi pomysłów
    Ja kupiłam herbaty, miod z malinami i czekoladę z owocami.

63b08fdc794c.jpg
    1fc8e50055eb.jpg

Kupilam wcześniej już bo jednym musze wysłać

wiktoriaa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja kupiłam herbaty, miod z malinami i czekoladę z owocami.

63b08fdc794c.jpg
    1fc8e50055eb.jpg

Kupilam wcześniej już bo jednym musze wysłać
    Gdzie to Kasia zamawiałaś?

ammarylis lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Gdzie to Kasia zamawiałaś?
    Miody na pasiekasadowskich.pl fajne różne smaki są.
    A herbaty ze strony greentouch.pl - tam też wybór herbaty, opakowania i napisu. I z tej samej strony te czekolady, też duży wybór.

Do tego damy zdjęcie dziewczyn.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest problem ze szczypaniem szczypie jak usypia i jak budzi się rano. A oprócz tego uderza głowa o podłogę. I to mnie mega wkurza. Wpisałam w Google - wyszło autyzm 🙈🙈🙈

• adella1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    U nas jest problem ze szczypaniem szczypie jak usypia i jak budzi się rano. A oprócz tego uderza głowa o podłogę. I to mnie mega wkurza. Wpisałam w Google - wyszło autyzm 🙈🙈🙈

Ach ten niezastąpiony wujek Google😉

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    No z autyzmem to może lekka przesada, ale skoro wali to byc moze się w ten sposób dostymulowuje, nie umiem powiedziec jak to sie dokladnoe przeklada na ktore zmysly, ale wiem ze ma to zwiazek i wiem, ze mozna jakos tym ni3dostymulowanym zmyslom pogac :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Ja robię fartuszki i podusie :)

d8f47234fffb.jpg
    ee6f68698e37.jpg

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Mam tyle roboty w laboratorium, że nie nadążam już Was tu czytać regularnie. Tak wszyscy robią teraz przeciwciała jakby to było badanie ratujące życie. Do tego rusza akcja testowania nauczycieli oo poniedziałku więc również nasz personel musi się tym zająć a równocześnie ktoś musi go zastąpić w innych badaniach. Do tego oddziały covidowe pełne pacjentów więc u nas prawie wszyscy się szczepią nawet ozdrowieńcy.Ja miałam szczepić się dzisiaj ale z powodu bólu gardła odłożyłam na przyszły tydzień. Wierzę jednak bardziej nauce niż antyszczepionkowcom którzy często udostępniają tylko artykuły nie wiedząc nawet o czym w nich mowa. No ale tak jak piszecie każdy ma swój rozum i wybór. Moja Laura była dzisiaj pierwszy raz na sankach. Radość była tak wielka że nie chciała wracać do domu. Może jeszcze trochę śniegu dopada to znów poszalejemy.

kasia1518, aga_ni, moni05 lubią tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja robię fartuszki i podusie :)

d8f47234fffb.jpg
    ee6f68698e37.jpg
    Ty jesteś zdolniacha to zrobisz. U nas poduszki już mają

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis gdzie macie śnieg? Maja dostała sanki, siada na nich i krzyczy bruummm więc czekamy z niecierpliwością na obiecane opady 😊

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ