X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po domu w skarpetkach z gumową podeszwą, bo w zwykłych skarpetach się ślizga i nie mam zamiaru kupować jej kapci bo sama nie cierpię 😉

A ja mam do Was pytanie. Do jakiej temperatury wychodzicie na spacery w mróz? U nas od jutra ma być bardzo zimno i tak się zastanawiam jaka jest temperatura graniczna. W zeszłym roku nie było tak zimno więc teraz zgłupiałam. Szczerze mówiąc, to nie uśmiecha mi się się siedzenie 3 dni w domu bo do tej pory tylko kilka dni było takich że nie wychodziłyśmy i jak jest pora spaceru to Hanię rozpiera energia ale nie chcę też przesadzić. W necie piszą że -10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 22:05

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzę jaką podają odczuwalną temp i na wiatr. Ja przy -10 bym nie wyszła, chyba że byłoby słońce i bezwietrznie, a się nie zanosi na to.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei w sumie ubrań, ani butów nie kupuję. Wszystko mam od koleżanki 😊
    No i jak dostaję dwie torby butów, które w większej mierze są założone kilka razy to po prostu nie widzę sensu kupowania nowych.
    A tak to dzieciaki u nas w skarpetkach zazwyczaj, albo na bosaka.
    Julka jak tylko usłyszy słowo idziemy to już biegnie z butami 🙈

My wychodzimy póki co cały czas na dwór, dzisiaj było u nas -5, byliśmy 1,5h na sankach. Julka to w sumie na pupie zjeżdżała 😂 także ja pewnie bym wychodziła, tylko że ja trochę hartuje te swoje dzieciory 😂

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też raczej z tych hartujacych. Niby ma być -12 a odczuwalna jak -15, w nocy do -19. No cóż chyba trzeba będzie sprawdzic najpierw na porannym wyjściu z psem czy jest znośnie i podejmować decyzje na bieżąco 😉

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas straszyli że będzie -18 a było -8 trochę spadnie to wychodzimy. Śniegu ciągle przybywa 😊

syy26iye928jhyb7.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy zapytać Fina lub Rosjanina to pewnie granicą była by dużo nizsza. Do - 50 np 🤣
    Kiedyś widziałam stare zdjęcia z przedszkola z Syberii gdzie dzieci kladziono spać na dworze na drzemke na takich leżaczkach, opatulone w śpiworach.
    I takie filmiki z hartowania jak na śniegu matki z niemowlakami polewały się woda. Zaraz okrywały i uciekały do domu.
    Dla mnie coś nie do przejścia 🤣

Chyba najważniejsze żeby nieprzyjemnego wiatru nie było. I odpowiedni ubiór.

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Odstawiamy się od piersi. Basta, koniec, decyzja zapadła.
    Noc straszna. Do 2 nie spała. O 6 wstała na cyca i nie dostała to lament był straszny. Mąż ja zabrał do kuchni, odmawiała jedzenia. Ani owsianki ani kanapki. Zjadła dopiero o 9.
    😪

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wytrwałości. U nas wszystkie czwórki się przebiły, niedobra okropnie wczoraj przeciwbólowy poszedł w ruch, domaga się piersi nawet w dzień. Także u nas póki co nie. Poczekam aż zęby przejdą

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na Lubelszczyźnie -7, ale słonko się przebijało i nie było wiatru , więc myślę że spokojnie do -10 można, chyba że silny wiatr. U nas jutro w dzień -14 ma być, więc raczej nie wyjdziemy, bo w poniedziałek Gabrysia ma szczepienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 08:25

wiktoriaa, aga90, Konieczynka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka kciuki zacisniete ✊✊✊ i wytrwałości zycze

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to ja widze, że to weekend na odstawienie. Ja w sumie tego nie planowałam, ale wczoraj przedłużyła mi się bardzo wizyta u syna lekarza, wróciłam późno, a tam Nina śpi. Spała pięknie, jedna z lepszych nocy od dawna. No i jak już raz poszła spać bez cyca to trzeba pociągnąć temat. Zaraz nas czeka usypianie bez cycusia. Trzymajcie kciuki!!

wiktoriaa lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh muszę się ogarnąć bo sama z tym cycem zostanę

syy26iye928jhyb7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, ale końcówka roku bardzo intensywna. Dość mocno zaangażowałam się w akcję charytatywną i udało się zebrać w prawie 5 miesięcy 9,5 mln na leczenie chłopca w wieku mojej Matyldy. Mnóstwo czasu ale radość i satysfakcja nie do opisania.
    Wiktoria nic się nie martw my też cały czas się karmimy 😁 i pewnie to trochę potrwa chociaż ja cały czas mam problem z prawą piersią i w lutym znów idę do onkologa 😔 poprzednio byłam w grudniu i lekarz zalecił odstawić małą ale to jeszcze nie nasz czas.
    Co do butów to ze starszą córką wszystkie buty po 200- 300 zł. Wkładki od pierwszych kroków zgodnie z zaleceniami ortopedy i fizjoterapeuty i tak do 7 lat. Efekt bardzo marny wręcz usłyszałam, że przez takie buty stopa nie pracuje. Teraz jeszcze nie byłam na kontroli chodu i jakoś mi się nie spieszy. Po domu też w samych skarpetkach, a na dworzu w używanych bucikach (ale nie po siostrze bo tamtych założyć nie chciał) więc moje zdanie że i tu trzeba znaleźć umiar (przy starszej za bardzo słuchałam wszystkich specjalistów 😉)

wiktoriaa, aga90 lubią tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie byłyście dziewczyny na kontroli bioderek jak dzieci zaczęły chodzić?bo moja koleżanka dzwoniła i lekarz jej powiedział że teraz NFZ nie refunduje już tej drugiej wizyty i jeśli coś ją niepokoi lub po prostu chce coś sprawdzić to zaprasza ale na wizytę prywatną

syy26iye928jhyb7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała ortopeda, że najlepiej jest mieć nowe skierowanie i wtedy przyjmuję bez problemu.

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc super. Mąż wstać musiał raz, na 20-30min. Był placz ale nie takie schizy jak przy mnie. Boję się dzisiejszej nocy bo mąż wyjeżdża wieczorem. Musi być jutro rano w Łodzi a inaczej od nas nie dojedzie jak z noclegiem w Warszawie. Jedzie pociągiem po auto służbowe.
    Zobaczymy.
    A my na dobranoc nie karmimy się już od października. Tylko te noce co 2h mnie wykańczały.
    Postanowiłam, zawzięłam się i odstawiamy cyca. Dziwnie mi z tym. I cieszę się na myśl o jajecznicy lub kawie z mlekiem. Ale rok temu walczylam o laktacje a teraz sama to kończę.
    Na domiar złego zauważyłam że trójki z góry idą. Więc te nocki może przez ból takie niespokojne.
    Czas pokaże.

Miłej niedzieli.
    U nas - 22' i słoneczko. Śniegu w opór.

kasia1518, aga90 lubią tę wiadomość

23.07.2015 - synek

event.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka no to super ! Myślę że jak już 2 noce była bez piersi, to będzie tylko lepiej.

Ja nie byłam na kontroli chodu. Byłam na 2 wizytach, druga jak miała 7mcy i wtedy mi powiedział że biodra są już gotowe do stania i chodu i żebym się nie zdziwiła jak szybko zacznie chodzić. Zlecił kolejna wizytę 3mc po tym jak zacznie chodzić ( czyli powinnam iść w grudniu), ale sobie darowałam.

Z Zosia byłam jak miała 23mc bo się często przewracała cale wakacje, ale powiedziała że to normalne kolo 2 roku życia i ze wszystko jest wporządku. Jak mnie coś zaniepokoi to pójdę i z Gabrysia , narazie nie planuje. Oczywiście wszystkie wizyty prywatne.

U nas w domu chodzi w kapciach zetpol, ale ostatnio coraz częściej sciąga i w skarpetach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 11:22

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam że są jeszcze jakieś kontrolne wizyty u ortopedy. Ja nie widzę potrzeby więc nie będę się wybierać.

A na spacer na sankach się dziś wybraliśmy było -13 ale piękne słoneczko i bardzo przyjemnie. Jakieś 45 minut spacerowaliśmy.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiedziałam o kontroli bioderek. Mieliśmy trzy usg i lekarz się zdziwił ze tak dużo. Nic nie wspominał żeby coś kontrolować.

My tez zbieraliśmy rok temu na dziewczynkę z rodziny ze sma. Ale wtedy było 9 tych zbiórek wiec było łatwiej. Efekty leczenia bardzo widoczne. Ale raczej nie będzie chodzić.

Z karmieniem u nas było tak ze jak przez przypadek usnął bez cyca to przestał
    Się w nocy budzić. Dlatego go oddawałam komuś do uśpienia. I udało się jakoś lekko to przejść a zupełnie bym się nie spodziewała.

Młody mi cały czas się kładzie na moim brzuchu odkąd jestem w ciąży. Myślicie ze takie dzieci mogą coś wyczuwać ?

Moj mały wózka nie lubi a sanki mu się bardzo spodobały. Zaciesz na buźce jak jedzie

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byliśmy na 1 usg bioderek to lekarz mówił że jak zacznę chodzić to zaprasza na kontrolę na to samo skierowanie które po porodzie wydał szpital. Teraz to cofnęli.

syy26iye928jhyb7.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po nocy. Chyba sukces. Karmienia nie było. Obudziła się jak zwykle o 23 i płacz. Ale tłumaczyłam, tuliła, zaczełam kołysać na ręku a tego nie robiłam od może roku. Usnęła. W nocy budziła się jeszcze na chwilę, piła wodę, zasypiała. Za to ja spałam tak czujnie jak nigdy. A o 3 jeszcze syn przyszedł, chciał z nami spać, niestety już w trójkę byłoby ciasno. Ranek tylko paskudny, mąż zazwyczaj dużo ogarnia, a dziś jak go nie było to wszystko sama. Jeszcze starszak coś się nastawił że nie pójdzie do przedszkola, z auta musiałam go nieść bo tak się ociągał że masakra. Pod apteką byłam o 8.00 a powinnam o tej porze już stać przy okienku.

Za to mój maż z takimi przygodami jedzie po te służbówkę. Wczoraj pociag z Białegostoku był spoźniony tylko ponad 2,5h. Więc w Warszawie był o 23 a nie 20.30
    Dziś o 8 miał ruszać dalej do Łodzi, pociąg jeszcze nie przyjechał i nie wiadomo kiedy będzie. Do tego ta jego służbówka jest na letnich oponach. No żart!
    A dzieci z przedszkola miał odebrać bo ja dziś 8-19 w robocie.

wiktoriaa, kasia1518 lubią tę wiadomość

23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ