X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po domu w skarpetkach z gumową podeszwą, bo w zwykłych skarpetach się ślizga i nie mam zamiaru kupować jej kapci bo sama nie cierpię 😉

A ja mam do Was pytanie. Do jakiej temperatury wychodzicie na spacery w mróz? U nas od jutra ma być bardzo zimno i tak się zastanawiam jaka jest temperatura graniczna. W zeszłym roku nie było tak zimno więc teraz zgłupiałam. Szczerze mówiąc, to nie uśmiecha mi się się siedzenie 3 dni w domu bo do tej pory tylko kilka dni było takich że nie wychodziłyśmy i jak jest pora spaceru to Hanię rozpiera energia ale nie chcę też przesadzić. W necie piszą że -10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 22:05

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzę jaką podają odczuwalną temp i na wiatr. Ja przy -10 bym nie wyszła, chyba że byłoby słońce i bezwietrznie, a się nie zanosi na to.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei w sumie ubrań, ani butów nie kupuję. Wszystko mam od koleżanki 😊
    No i jak dostaję dwie torby butów, które w większej mierze są założone kilka razy to po prostu nie widzę sensu kupowania nowych.
    A tak to dzieciaki u nas w skarpetkach zazwyczaj, albo na bosaka.
    Julka jak tylko usłyszy słowo idziemy to już biegnie z butami 🙈

My wychodzimy póki co cały czas na dwór, dzisiaj było u nas -5, byliśmy 1,5h na sankach. Julka to w sumie na pupie zjeżdżała 😂 także ja pewnie bym wychodziła, tylko że ja trochę hartuje te swoje dzieciory 😂

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też raczej z tych hartujacych. Niby ma być -12 a odczuwalna jak -15, w nocy do -19. No cóż chyba trzeba będzie sprawdzic najpierw na porannym wyjściu z psem czy jest znośnie i podejmować decyzje na bieżąco 😉

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas straszyli że będzie -18 a było -8 trochę spadnie to wychodzimy. Śniegu ciągle przybywa 😊

syy26iye928jhyb7.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy zapytać Fina lub Rosjanina to pewnie granicą była by dużo nizsza. Do - 50 np 🤣
    Kiedyś widziałam stare zdjęcia z przedszkola z Syberii gdzie dzieci kladziono spać na dworze na drzemke na takich leżaczkach, opatulone w śpiworach.
    I takie filmiki z hartowania jak na śniegu matki z niemowlakami polewały się woda. Zaraz okrywały i uciekały do domu.
    Dla mnie coś nie do przejścia 🤣

Chyba najważniejsze żeby nieprzyjemnego wiatru nie było. I odpowiedni ubiór.

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Odstawiamy się od piersi. Basta, koniec, decyzja zapadła.
    Noc straszna. Do 2 nie spała. O 6 wstała na cyca i nie dostała to lament był straszny. Mąż ja zabrał do kuchni, odmawiała jedzenia. Ani owsianki ani kanapki. Zjadła dopiero o 9.
    😪

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wytrwałości. U nas wszystkie czwórki się przebiły, niedobra okropnie wczoraj przeciwbólowy poszedł w ruch, domaga się piersi nawet w dzień. Także u nas póki co nie. Poczekam aż zęby przejdą

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na Lubelszczyźnie -7, ale słonko się przebijało i nie było wiatru , więc myślę że spokojnie do -10 można, chyba że silny wiatr. U nas jutro w dzień -14 ma być, więc raczej nie wyjdziemy, bo w poniedziałek Gabrysia ma szczepienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 08:25

wiktoriaa, aga90, Konieczynka lubią tę wiadomość

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Wg badania z krwi - chlopiec 💙
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka kciuki zacisniete ✊✊✊ i wytrwałości zycze

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to ja widze, że to weekend na odstawienie. Ja w sumie tego nie planowałam, ale wczoraj przedłużyła mi się bardzo wizyta u syna lekarza, wróciłam późno, a tam Nina śpi. Spała pięknie, jedna z lepszych nocy od dawna. No i jak już raz poszła spać bez cyca to trzeba pociągnąć temat. Zaraz nas czeka usypianie bez cycusia. Trzymajcie kciuki!!

wiktoriaa lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh muszę się ogarnąć bo sama z tym cycem zostanę

syy26iye928jhyb7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, ale końcówka roku bardzo intensywna. Dość mocno zaangażowałam się w akcję charytatywną i udało się zebrać w prawie 5 miesięcy 9,5 mln na leczenie chłopca w wieku mojej Matyldy. Mnóstwo czasu ale radość i satysfakcja nie do opisania.
    Wiktoria nic się nie martw my też cały czas się karmimy 😁 i pewnie to trochę potrwa chociaż ja cały czas mam problem z prawą piersią i w lutym znów idę do onkologa 😔 poprzednio byłam w grudniu i lekarz zalecił odstawić małą ale to jeszcze nie nasz czas.
    Co do butów to ze starszą córką wszystkie buty po 200- 300 zł. Wkładki od pierwszych kroków zgodnie z zaleceniami ortopedy i fizjoterapeuty i tak do 7 lat. Efekt bardzo marny wręcz usłyszałam, że przez takie buty stopa nie pracuje. Teraz jeszcze nie byłam na kontroli chodu i jakoś mi się nie spieszy. Po domu też w samych skarpetkach, a na dworzu w używanych bucikach (ale nie po siostrze bo tamtych założyć nie chciał) więc moje zdanie że i tu trzeba znaleźć umiar (przy starszej za bardzo słuchałam wszystkich specjalistów 😉)

wiktoriaa, aga90 lubią tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie byłyście dziewczyny na kontroli bioderek jak dzieci zaczęły chodzić?bo moja koleżanka dzwoniła i lekarz jej powiedział że teraz NFZ nie refunduje już tej drugiej wizyty i jeśli coś ją niepokoi lub po prostu chce coś sprawdzić to zaprasza ale na wizytę prywatną

syy26iye928jhyb7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała ortopeda, że najlepiej jest mieć nowe skierowanie i wtedy przyjmuję bez problemu.

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc super. Mąż wstać musiał raz, na 20-30min. Był placz ale nie takie schizy jak przy mnie. Boję się dzisiejszej nocy bo mąż wyjeżdża wieczorem. Musi być jutro rano w Łodzi a inaczej od nas nie dojedzie jak z noclegiem w Warszawie. Jedzie pociągiem po auto służbowe.
    Zobaczymy.
    A my na dobranoc nie karmimy się już od października. Tylko te noce co 2h mnie wykańczały.
    Postanowiłam, zawzięłam się i odstawiamy cyca. Dziwnie mi z tym. I cieszę się na myśl o jajecznicy lub kawie z mlekiem. Ale rok temu walczylam o laktacje a teraz sama to kończę.
    Na domiar złego zauważyłam że trójki z góry idą. Więc te nocki może przez ból takie niespokojne.
    Czas pokaże.

Miłej niedzieli.
    U nas - 22' i słoneczko. Śniegu w opór.

kasia1518, aga90 lubią tę wiadomość

23.07.2015 - synek

event.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka no to super ! Myślę że jak już 2 noce była bez piersi, to będzie tylko lepiej.

Ja nie byłam na kontroli chodu. Byłam na 2 wizytach, druga jak miała 7mcy i wtedy mi powiedział że biodra są już gotowe do stania i chodu i żebym się nie zdziwiła jak szybko zacznie chodzić. Zlecił kolejna wizytę 3mc po tym jak zacznie chodzić ( czyli powinnam iść w grudniu), ale sobie darowałam.

Z Zosia byłam jak miała 23mc bo się często przewracała cale wakacje, ale powiedziała że to normalne kolo 2 roku życia i ze wszystko jest wporządku. Jak mnie coś zaniepokoi to pójdę i z Gabrysia , narazie nie planuje. Oczywiście wszystkie wizyty prywatne.

U nas w domu chodzi w kapciach zetpol, ale ostatnio coraz częściej sciąga i w skarpetach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 11:22

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

• aga90 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam że są jeszcze jakieś kontrolne wizyty u ortopedy. Ja nie widzę potrzeby więc nie będę się wybierać.

A na spacer na sankach się dziś wybraliśmy było -13 ale piękne słoneczko i bardzo przyjemnie. Jakieś 45 minut spacerowaliśmy.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiedziałam o kontroli bioderek. Mieliśmy trzy usg i lekarz się zdziwił ze tak dużo. Nic nie wspominał żeby coś kontrolować.

My tez zbieraliśmy rok temu na dziewczynkę z rodziny ze sma. Ale wtedy było 9 tych zbiórek wiec było łatwiej. Efekty leczenia bardzo widoczne. Ale raczej nie będzie chodzić.

Z karmieniem u nas było tak ze jak przez przypadek usnął bez cyca to przestał
    Się w nocy budzić. Dlatego go oddawałam komuś do uśpienia. I udało się jakoś lekko to przejść a zupełnie bym się nie spodziewała.

Młody mi cały czas się kładzie na moim brzuchu odkąd jestem w ciąży. Myślicie ze takie dzieci mogą coś wyczuwać ?

Moj mały wózka nie lubi a sanki mu się bardzo spodobały. Zaciesz na buźce jak jedzie

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byliśmy na 1 usg bioderek to lekarz mówił że jak zacznę chodzić to zaprasza na kontrolę na to samo skierowanie które po porodzie wydał szpital. Teraz to cofnęli.

syy26iye928jhyb7.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po nocy. Chyba sukces. Karmienia nie było. Obudziła się jak zwykle o 23 i płacz. Ale tłumaczyłam, tuliła, zaczełam kołysać na ręku a tego nie robiłam od może roku. Usnęła. W nocy budziła się jeszcze na chwilę, piła wodę, zasypiała. Za to ja spałam tak czujnie jak nigdy. A o 3 jeszcze syn przyszedł, chciał z nami spać, niestety już w trójkę byłoby ciasno. Ranek tylko paskudny, mąż zazwyczaj dużo ogarnia, a dziś jak go nie było to wszystko sama. Jeszcze starszak coś się nastawił że nie pójdzie do przedszkola, z auta musiałam go nieść bo tak się ociągał że masakra. Pod apteką byłam o 8.00 a powinnam o tej porze już stać przy okienku.

Za to mój maż z takimi przygodami jedzie po te służbówkę. Wczoraj pociag z Białegostoku był spoźniony tylko ponad 2,5h. Więc w Warszawie był o 23 a nie 20.30
    Dziś o 8 miał ruszać dalej do Łodzi, pociąg jeszcze nie przyjechał i nie wiadomo kiedy będzie. Do tego ta jego służbówka jest na letnich oponach. No żart!
    A dzieci z przedszkola miał odebrać bo ja dziś 8-19 w robocie.

wiktoriaa, kasia1518 lubią tę wiadomość

23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ