Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór moje drogie, co do legginsów z Lidla - są świetne! Niby brzuszek malutki, ale jak tylko w nie wskoczyłam od razu poczułam się swobodniej. Dziewczyny mnie dziś ogarnął jakiś szał - cały dzień oglądam wózki i łóżeczka w necie. Macie już jakieś swoje typy? Najchętniej już bym wszystko zamówiła, ciężko się opanować
moni05, sunshine03, CodziennoscM, brunetka91 lubią tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
brunetka91 wrote:Czy Wy też tak macie, że ze jak się zdenerwujecie to boli Was podbrzusze? Dzisiaj się "delikatnie" wkurzylam i raz, że ciśnienie wywaliło to teraz podbrzusze mnie boli.. Mam nadzieję, że to nic groźnego..
Ja mam bóle podbrzusza tylko po bardziej intensywnym dniu, ogólnie wieczorami raczej ledwo dycham ... mdli mnie , nie mam siły, źle się czuje
-
Jupik wrote:Japonka, w pierwszej ciąży wywaliło mi brzuch dopiero w 5 mcu. A teraz wyglądam właśnie jak w poprzedniej ciąży w 5 mcu mimo, że to dopiero 3.. aż strach co będzie dalej
Ja to samo, tylko, że mi w 6 i tak też mam, serio jest ogromny.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Jupik, moni05 - jak dobrze się czyta, że nie tylko ja mam brzuch, jakbym była w połowie ciąży...
Dziewczyny. Lama ze mnie.
Jako, ze weszłam już w 12 tydzień, postanowiłam odpalić detektor. Z tym, że ostatnio zapomniałam go wyłączyć i baterie szlag trafił. Głupia ja. -
meerici wrote:Dobry wieczór moje drogie, co do legginsów z Lidla - są świetne! Niby brzuszek malutki, ale jak tylko w nie wskoczyłam od razu poczułam się swobodniej. Dziewczyny mnie dziś ogarnął jakiś szał - cały dzień oglądam wózki i łóżeczka w necie. Macie już jakieś swoje typy? Najchętniej już bym wszystko zamówiła, ciężko się opanować
a poza tym mam strażnika w postaci męża
no i kasę wydałam na kurs szycia na maszynie, więc i tak nie mam co wydawac
Insta: @CodziennoscM
-
_nova wrote:Jupik, moni05 - jak dobrze się czyta, że nie tylko ja mam brzuch, jakbym była w połowie ciąży...
Dziewczyny. Lama ze mnie.
Jako, ze weszłam już w 12 tydzień, postanowiłam odpalić detektor. Z tym, że ostatnio zapomniałam go wyłączyć i baterie szlag trafił. Głupia ja. -
Co do terminu porodu moja lekarka wpisuje zawsze swoje wyliczenie i w ogóle nie patrzy na usg. Więc w książeczce mam 1.10. ale i moim zdaniem i z ostatniego usg ciaza jest młodsza. Ostatecznie w książeczce wolę mieć wcześniejszy termin bo wtedy wcześniej robią ktg i biorą pod lupę jak termin mija a nic się nie dzieje.
-
Jupik wrote:Co do terminu porodu moja lekarka wpisuje zawsze swoje wyliczenie i w ogóle nie patrzy na usg. Więc w książeczce mam 1.10. ale i moim zdaniem i z ostatniego usg ciaza jest młodsza. Ostatecznie w książeczce wolę mieć wcześniejszy termin bo wtedy wcześniej robią ktg i biorą pod lupę jak termin mija a nic się nie dzieje.
)
-
japonka wrote:Mi też lekarz powiedział, że bierzemy z OM, różnica jest 3 dni do przodu a z USG też wychodzi że dzidek jest bliżej wieku z OM niż faktycznego. Więc załóżmy, że 25.10 (a właśnie się dowiedziałam że jest koncert na który chciałam iść
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 20:52
japonka lubi tę wiadomość
-
CodziennoscM wrote:Japonka, Archive?
ostatni nam przepadł bo wyjechaliśmy a teraz mam nadzieję wreszcie urodzę
-
japonka wrote:Taaaak
ostatni nam przepadł bo wyjechaliśmy a teraz mam nadzieję wreszcie urodzę
Haha, kiedyś opchnelam bilety na nich za niezłą sumkęmieliśmy iść (dobre x lat temu, w Wawie byli), ale w ostatniej chwili coś nam wypadło, nawet już nie pamiętam co. Wystawiłam z niezłą marżą (wiedząc że jak kupowaliśmy rozeszły się jak ciepłe bułeczki) i od razu miałam chętnych, więc niechcący nieźle na tym wyszliśmy
A teraz gdzie będą? -
Jupik wrote:Haha, kiedyś opchnelam bilety na nich za niezłą sumkę
mieliśmy iść (dobre x lat temu, w Wawie byli), ale w ostatniej chwili coś nam wypadło, nawet już nie pamiętam co. Wystawiłam z niezłą marżą (wiedząc że jak kupowaliśmy rozeszły się jak ciepłe bułeczki) i od razu miałam chętnych, więc niechcący nieźle na tym wyszliśmy
A teraz gdzie będą?
Warszawa, Wrocław, Poznań, Kraków, GdańskInsta: @CodziennoscM
-
CodziennoscM wrote:Warszawa, Wrocław, Poznań, Kraków, Gdańsk
No właśnie. Nie wiem, czy wtedy to nie był ich jakiś pierwszy koncert, bo był tylko jeden w Wawie na całą Polskę i tłumy waliły. Później się organizator połapał i już w następnych latach było więcej -
Jupik wrote:No właśnie. Nie wiem, czy wtedy to nie był ich jakiś pierwszy koncert, bo był tylko jeden w Wawie na całą Polskę i tłumy waliły. Później się organizator połapał i już w następnych latach było więcej
Jupik, japonka lubią tę wiadomość
-
japonka wrote:Mi też lekarz powiedział, że bierzemy z OM, różnica jest 3 dni do przodu a z USG też wychodzi że dzidek jest bliżej wieku z OM niż faktycznego. Więc załóżmy, że 25.10 (a właśnie się dowiedziałam że jest koncert na który chciałam iść
)
Ja miałam długie cykle (po 40 dni i więcej), więc w karcie ciąży mam wpisany tylko wiek z USG. Wiek z USG pokrywa się dokładnie z moimi obserwacjami - robiłam testy owulacyjne. -
CodziennoscM wrote:Oj kusi kusi, ale powstrzymuje mnie postanowienie, że czekam do końca 1 trymestru (choć nie jestem przesądna), dużo dostanę od przyjaciółki - łóżeczko i wózek
a poza tym mam strażnika w postaci męża
no i kasę wydałam na kurs szycia na maszynie, więc i tak nie mam co wydawac
ale trzeba być ostrożnym, bo i wizyty drogie, badania, no i auto większe by się przydało... Ja póki co robię rozeznanie, a potem będziemy polować na okazje
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
Łóżeczko jak łóżeczko. Na pewno dobrze przemyślcie wózek. Jest to dość duży wydatek i potem dobrze by było, żeby posłużył. Sporo dziewczyn nie jest zadowolonych z 2w1 (3w1) i wybierając go patrzcie na spacerówkę. Np.na kwietniowkach (temat wraca jak bumerang) właśnie dziewczyna napisała, że kupiła Mutsy Igo 2w1 i jest przereklamowany bo spacerówka to pomyłka, i musi kupić i tak inną (zresztą nie ludzcie się, i tak będziecie kupować drugą spacerówkę oprócz tej z 2w1 więc trzeba to wziąć pod uwagę przy robieniu budżetu..). Wszystko w zależności od potrzeb, ale nad wyborem wózka dobrze sie pochylcie. No chyba, że ktoś ma po kimś, to się nie wybrzydza tylko bierze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 22:01