X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • meerici Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór moje drogie, co do legginsów z Lidla - są świetne! Niby brzuszek malutki, ale jak tylko w nie wskoczyłam od razu poczułam się swobodniej. Dziewczyny mnie dziś ogarnął jakiś szał - cały dzień oglądam wózki i łóżeczka w necie. Macie już jakieś swoje typy? Najchętniej już bym wszystko zamówiła, ciężko się opanować :P

moni05, sunshine03, CodziennoscM, brunetka91 lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️35
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,1;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana, jajniki nie reagują
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> nieudany ❌
    Czeka na nas 2AA 🌷 -> grudzień
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, w pierwszej ciąży wywaliło mi brzuch dopiero w 5 mcu. A teraz wyglądam właśnie jak w poprzedniej ciąży w 5 mcu mimo, że to dopiero 3.. aż strach co będzie dalej ;-)

moni05, japonka lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Czy Wy też tak macie, że ze jak się zdenerwujecie to boli Was podbrzusze? Dzisiaj się "delikatnie" wkurzylam i raz, że ciśnienie wywaliło to teraz podbrzusze mnie boli.. Mam nadzieję, że to nic groźnego..

Ja mam bóle podbrzusza tylko po bardziej intensywnym dniu, ogólnie wieczorami raczej ledwo dycham ... mdli mnie , nie mam siły, źle się czuje

oar843r8hxms7jm7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Japonka, w pierwszej ciąży wywaliło mi brzuch dopiero w 5 mcu. A teraz wyglądam właśnie jak w poprzedniej ciąży w 5 mcu mimo, że to dopiero 3.. aż strach co będzie dalej ;-)

Ja to samo, tylko, że mi w 6 i tak też mam, serio jest ogromny.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • _nova Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, moni05 - jak dobrze się czyta, że nie tylko ja mam brzuch, jakbym była w połowie ciąży... ;)

Dziewczyny. Lama ze mnie.
    Jako, ze weszłam już w 12 tydzień, postanowiłam odpalić detektor. Z tym, że ostatnio zapomniałam go wyłączyć i baterie szlag trafił. Głupia ja.

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Dobry wieczór moje drogie, co do legginsów z Lidla - są świetne! Niby brzuszek malutki, ale jak tylko w nie wskoczyłam od razu poczułam się swobodniej. Dziewczyny mnie dziś ogarnął jakiś szał - cały dzień oglądam wózki i łóżeczka w necie. Macie już jakieś swoje typy? Najchętniej już bym wszystko zamówiła, ciężko się opanować :P
    Oj kusi kusi, ale powstrzymuje mnie postanowienie, że czekam do końca 1 trymestru (choć nie jestem przesądna), dużo dostanę od przyjaciółki - łóżeczko i wózek :) a poza tym mam strażnika w postaci męża :) no i kasę wydałam na kurs szycia na maszynie, więc i tak nie mam co wydawac :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Jupik, moni05 - jak dobrze się czyta, że nie tylko ja mam brzuch, jakbym była w połowie ciąży... ;)

Dziewczyny. Lama ze mnie.
    Jako, ze weszłam już w 12 tydzień, postanowiłam odpalić detektor. Z tym, że ostatnio zapomniałam go wyłączyć i baterie szlag trafił. Głupia ja.
    Jaki masz? Myślę żeby kupić na stronie Angelsounds tylko czekam na pensję :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu porodu moja lekarka wpisuje zawsze swoje wyliczenie i w ogóle nie patrzy na usg. Więc w książeczce mam 1.10. ale i moim zdaniem i z ostatniego usg ciaza jest młodsza. Ostatecznie w książeczce wolę mieć wcześniejszy termin bo wtedy wcześniej robią ktg i biorą pod lupę jak termin mija a nic się nie dzieje.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Co do terminu porodu moja lekarka wpisuje zawsze swoje wyliczenie i w ogóle nie patrzy na usg. Więc w książeczce mam 1.10. ale i moim zdaniem i z ostatniego usg ciaza jest młodsza. Ostatecznie w książeczce wolę mieć wcześniejszy termin bo wtedy wcześniej robią ktg i biorą pod lupę jak termin mija a nic się nie dzieje.
    Mi też lekarz powiedział, że bierzemy z OM, różnica jest 3 dni do przodu a z USG też wychodzi że dzidek jest bliżej wieku z OM niż faktycznego. Więc załóżmy, że 25.10 (a właśnie się dowiedziałam że jest koncert na który chciałam iść :D)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Mi też lekarz powiedział, że bierzemy z OM, różnica jest 3 dni do przodu a z USG też wychodzi że dzidek jest bliżej wieku z OM niż faktycznego. Więc załóżmy, że 25.10 (a właśnie się dowiedziałam że jest koncert na który chciałam iść :D)
    Japonka, Archive?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 20:52

japonka lubi tę wiadomość

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Japonka, Archive?
    Taaaak :D ostatni nam przepadł bo wyjechaliśmy a teraz mam nadzieję wreszcie urodzę ;)

a5526252e0.png

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Taaaak :D ostatni nam przepadł bo wyjechaliśmy a teraz mam nadzieję wreszcie urodzę ;)
    My na ostatnim byliśmy :) a teraz to przypadnie :) i nie tylko to nam przepada ale nie żałuję :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:

Haha, kiedyś opchnelam bilety na nich za niezłą sumkę ;-) mieliśmy iść (dobre x lat temu, w Wawie byli), ale w ostatniej chwili coś nam wypadło, nawet już nie pamiętam co. Wystawiłam z niezłą marżą (wiedząc że jak kupowaliśmy rozeszły się jak ciepłe bułeczki) i od razu miałam chętnych, więc niechcący nieźle na tym wyszliśmy ;-)
    A teraz gdzie będą?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Haha, kiedyś opchnelam bilety na nich za niezłą sumkę ;-) mieliśmy iść (dobre x lat temu, w Wawie byli), ale w ostatniej chwili coś nam wypadło, nawet już nie pamiętam co. Wystawiłam z niezłą marżą (wiedząc że jak kupowaliśmy rozeszły się jak ciepłe bułeczki) i od razu miałam chętnych, więc niechcący nieźle na tym wyszliśmy ;-)
    A teraz gdzie będą?

Warszawa, Wrocław, Poznań, Kraków, Gdańsk :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Warszawa, Wrocław, Poznań, Kraków, Gdańsk :)

No właśnie. Nie wiem, czy wtedy to nie był ich jakiś pierwszy koncert, bo był tylko jeden w Wawie na całą Polskę i tłumy waliły. Później się organizator połapał i już w następnych latach było więcej ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No właśnie. Nie wiem, czy wtedy to nie był ich jakiś pierwszy koncert, bo był tylko jeden w Wawie na całą Polskę i tłumy waliły. Później się organizator połapał i już w następnych latach było więcej ;-)
    Mój mąż mówi, żebym nie płakała, bo oni podobno często są, więc pójdziemy następnym razem.

Jupik, japonka lubią tę wiadomość

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:

Ja miałam długie cykle (po 40 dni i więcej), więc w karcie ciąży mam wpisany tylko wiek z USG. Wiek z USG pokrywa się dokładnie z moimi obserwacjami - robiłam testy owulacyjne.

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka mam angelsound. Służył mi już w poprzedniej ciąży i byłam zadowolona :)

• meerici Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Oj kusi kusi, ale powstrzymuje mnie postanowienie, że czekam do końca 1 trymestru (choć nie jestem przesądna), dużo dostanę od przyjaciółki - łóżeczko i wózek :) a poza tym mam strażnika w postaci męża :) no i kasę wydałam na kurs szycia na maszynie, więc i tak nie mam co wydawac :)
    My oszczędzaliśmy na in vitro, więc trochę odłożone jest ;) ale trzeba być ostrożnym, bo i wizyty drogie, badania, no i auto większe by się przydało... Ja póki co robię rozeznanie, a potem będziemy polować na okazje :)

🤵🏽‍♀️35
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,1;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana, jajniki nie reagują
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> nieudany ❌
    Czeka na nas 2AA 🌷 -> grudzień
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko jak łóżeczko. Na pewno dobrze przemyślcie wózek. Jest to dość duży wydatek i potem dobrze by było, żeby posłużył. Sporo dziewczyn nie jest zadowolonych z 2w1 (3w1) i wybierając go patrzcie na spacerówkę. Np.na kwietniowkach (temat wraca jak bumerang) właśnie dziewczyna napisała, że kupiła Mutsy Igo 2w1 i jest przereklamowany bo spacerówka to pomyłka, i musi kupić i tak inną (zresztą nie ludzcie się, i tak będziecie kupować drugą spacerówkę oprócz tej z 2w1 więc trzeba to wziąć pod uwagę przy robieniu budżetu..). Wszystko w zależności od potrzeb, ale nad wyborem wózka dobrze sie pochylcie. No chyba, że ktoś ma po kimś, to się nie wybrzydza tylko bierze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 22:01

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ