Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Popełniła straszny błąd dziś. Od wczoraj wieczór jest mi strasznie niedobrze. Nawet po słodyczach, które do tej pory działały. Pepsi też nie pomogła. Pomyślalm, że może zmienię smak i zjadłam dwa ogórki kiszone mimo, że w tej ciąży kwas mi nie wchodzi. No i o dziwo weszły bez odruchu bekania. Tyle, że po 5 min tak mnie zemdlilo że chętnie przytulił bym tron a nie mogę. Ani w jedną ani w drugą
najgorsze co może być to tkwić w takim zawieszeniu :'(
To ja mam tak samo,tylko odwrotnie.
Do tej pory tylko owoce,wszystko co kawsne i słone,soki pomarańczowe.
A od 2 dni nie mogę na to patrzeć teraz tylko słodkie... A i jeszcze niczym się napić nie mogę nawet po wodzie mnie mdli...mąż jak będzie wracał z pracy to ma mi kupic pepsi chociaż do tej pory nie pilam(Nie lubie gazowsnego) ale spróbować muszę...
-
U nas smoczki leżą do tej pory nowe, nie użyte ani razu. Laktator nie był potrzebny, bo córcia cycoholik się okazał 😉
Tetry na pewno, bo było sporo ulewania.
Rożka ani szumisia nie kupowaliśmy. Bujaczek mieliśmy z bajerami, ale też się nie przydał. Mata edukacyjna za to bardzo.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
W ogóle ja wam powiem, że jestem zwolenniczką minimalistycznej wyprawki. Dokładnie tak zrobiliśmy za pierwszym razem i jestem z tego podejścia bardzo zadowolona, uniknęliśmy wielu zbędnych wydatków, które łatwo ponieść w szale zakupowym.
Zupełnie czym innym była kwestia listy wyprawkowej, miałam przeczytany internet od początku do końca i wybrany model i sklep gdzie najlepiej kupić chyba wszystkiego co się dziecku do minimum 6msc może przydać. Jak się okazywało w praktyce, że czegoś nam brakuje, to tylko sięgałam do magicznej listy i zakupy trwały chwilkę. Również, była gotowa lista na ewentualne prezenty, gdy ktoś pytał co by nam się przydało.sunshine03, Awaria_90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny.Aleksandra. wrote:a jakie stosujecie kosmetyki pielegnacyjne zalecane dla koobiet w ciazy ?
jest tania, a ma spoko skład
warto sobie obczaić składy kremów dla cieżarnych na srokaoniektórych po prostu nie warto kupować
Awaria_90, Cabrera lubią tę wiadomość
-
My mieliśmy laktaro reczny pożyczony już przed porodem. Tak na wszelki wypadek. Gdyby mały chciał jeść to pewnie bym nie kupowała. Dzieci z porodów kleszczowych często ponoć maja problem z ssaniem cyca. No i mojego nie dało się przystawic.w szpitalu karmilam strzykawka. Zaczął ciągnąć cyca jak miał 1,5m ale tylko do 3m. Potem znów odrzucił. Więc u nas laktator bardzo się przydał bo do 6m sciagalam pokarm aż zanikl pewnego dnia. W sumie z 800ml sciaganych dziennie w ciagu tyg spadło mi do 15ml. Wtedy przestałam. Mały nie jest też smoczkowy. I cieszę się, że nie jest. Butelki też już odrzucił. Niekapki itd. Pije już sam z normalnego dorosłego kubka z jednym uchem. Taka Zosia samosia z Niego.
-
No widzicie co dziecko/matka inne potrzeby. Dla mnie nr 1 to laktator i wiele rzeczy bym oddała ale nie jego.
W rożkach moja też spała jako noworodek dość długo. Miałam ze 2, i chyba jeszcze dokupywalam 3.
Smoczki używa tylko na noc, ale używa.
Generalnie i tak potem życie zweryfikuje co wam jest potrzebne a co zbędne
-
przedszkolanka:) wrote:Dziewczyny co maja detektor:
Gdzie wyczuwacie maluchy? Mój siedział po lewej stronie a teraz nad samym spojeniem ..nie wiem czy sie tak przemiescil,czy wplyw mogła miec teraz infekcja,kaszel itp..
Moje dziecię siedzi dokładnie tak pośrodku jak siedziało, ale już wyżej. U mnie to nie infekcja, tylko się ciut przemieściłoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 16:34
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na USG - zarodek ma już 2,7 cm, serce bije 170/min, wszystko w porządku. Urósł chyba mocno, bo przewidywany termin porodu przesunął się na 22.10 (wcześniej 25.10).
Sunshine - wpisz mi proszę USG prenatalne na 19.04 (tak, w Wielki Piątek). W Święta będę mogła już ogłosić nowinę rodzinę wiedząc czy wszystko jest w porządku.
Zgadzam się z Sunshine - oliwka Babydream jest najlepsza!Jupik, Dominika32, sunshine03, przedszkolanka:), kasia1518, Kookosowa, Cabrera, japonka, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paulina2811 wrote:U mnie znajome polecają Mustele. Aczkolwiek na badaniu prenatalnym dowiedziałam się, że stosowanie kremów przed usg zaburza możliwości widzenia badania.
-
brunetka91 wrote:A Bio-Oil mogę już uzywac na rozstępy? Czy poczekać do drugiego trymestru?
Zalecają od drugiego dopiero.brunetka91 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Matka30+ wrote:Dominika, Młody ma prawie 22 miesiace.
Możliwe, że pogoda też ma na to wpływ, a może mieszkanie "na zadupiu" (za przeproszeniem), co czasem jest plusem, ale teraz niekoniecznie...
Kasia, mi lekarz mówił, ze w ciaży powinno się robić dwa razy grupe krwi, właśnie ze względu na przeciwciała. Chociaż ja robiłam raz i teraz też zrobie raz (ustalone z lekarzem), bo ojciec dziecka ma taką samą grupe krwi co ja. Ale jakby zalecił kolejny raz, to dla mnie nie ma problemu.
Ja w pierwszej ciąży robiłam 2 razy- tak zlecił lekarz. I teraz znowu mi kazała robić więc zrobię ☺kasia1518
-
sunshine03 wrote:ja się smaruję oliwką mama babydream z rossmana
jest tania, a ma spoko skład
warto sobie obczaić składy kremów dla cieżarnych na srokaoniektórych po prostu nie warto kupować
Dokładnie, polecam to opracowanie: http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html -
japonka wrote:U mnie wszystko ok, w badaniu moczu też, a trochę bałam się robić bo brałam dopochwowy progesteron do zeszłego tygodnia. A co do problemów z ciśnieniem którejś z Was to ja mam z kolei bardzo szybkie tętno (nawet ponad 100) ale za to ciśnienie nadal 90/60 i okolice. W poprzedniej ciąży też mi tak serce waliło, wysłali mnie na EKG ale nic nie wyszło. Jak spytałam lekarza teraz co o tym myśli to powiedział "no proszę pani, ma pani 37 lat, tak może być"
no cóż.
O rzeczach dla dziecka i nawet ciuchach ciążowych nadal nie myślę, byle do prenatalnych. Nie wiem jak wytrzymać jeszcze 3 tygodnie... I nawet USG żadnego po drodze.
Mojego brzucha ciążowe go nie widać tylko zwykłe sadelko, ale chyba zmieniło mi się trochę ciała bo w cyckach się nie dopinam0(a mam dużo koszul) i spodnie zaczynają cisnąć. Poszłam dziś do h&m żeby poprzymkerzac cos dla chociażby obrazu jaki rozmiar, jak z wygoda itd. No i jestem załamana, bo mam wrażenie że wszystkie ciążowe ubrania są masakrycznie infantylne - falbanki i kropeczki!Insta: @CodziennoscM