WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    U mnie znajome polecają Mustele. Aczkolwiek na badaniu prenatalnym dowiedziałam się, że stosowanie kremów przed usg zaburza możliwości widzenia badania.
    mustela jest przereklamowana, a już na pewno nie jest warta tej ceny. Warto sobie obczaić też skład musteli, bo niestety nie jest najlepszy :( chociaż ponoć poprawili w niektórych produktach

http://www.srokao.pl/2016/09/analiza-mustela-maternite.html

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mi kupil gazetke "bede mama" ❤️ za chwile biore sie za czytanie.
    Wstalam z drzemki z katarem... Sama woda mi z nosa leci...

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Maz mi kupil gazetke "bede mama" ❤️ za chwile biore sie za czytanie.
    Wstalam z drzemki z katarem... Sama woda mi z nosa leci...

Jeśli woda to podobnie jest przy alergicznym... Wiosna :) współczuję :(
    Ja mam na kwitnący rzepak, więc jeszcze trochę ;)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Jeśli woda to podobnie jest przy alergicznym... Wiosna :) współczuję :(
    Ja mam na kwitnący rzepak, więc jeszcze trochę ;)

No wlasnie tak mi sie wydaje, ze pyli bo tez kicham. No nic. Jakos przetrwam ;)

Mlody dzisiaj kupil sobie arbuza, ogolnie poszedl do sklepu ze swoja stowka i wydal 46zl. Kupil nutelle, arbuza, kakao, slonecznik i dla mnie krakersy... Zlapalam sie za glowe. Serio. Ale to jego wiec jak sie szybko skonczy to moze zobaczy, ze takie duze zakupy nie sa mu potrzebne.

Ale arbuz mi strasznie smakowal :)

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kontrowersyjne nieco pytanie: pozwalacie sobie na piwo bezalkoholowe? Oczywiście chodzi mi o takie 0,0%.

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:
    Mam kontrowersyjne nieco pytanie: pozwalacie sobie na piwo bezalkoholowe? Oczywiście chodzi mi o takie 0,0%.

Ja wypiłam w sobotę,bo syn miał urodziny,ale tylko pół bo mi nie smakowało

Awaria_90 lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:
    Ja w tej ciąży nie mam ochoty na gorycz, ale z synem czasem kupowałam piwo 0,0,% bo jakoś czasem nachodzila mnie ochota. Ale. To może z 3-4 w całej ciąży wypiłam. Mąż czasem przynosił mi bezalkoholowe wino albo rose ale to taki soczek bardziej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz wypilam karmi ciemne bezalkoholowe. Mysle ze te 0% to mozna bez problemu.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:

Ja w ciąży nie. Większość tych bezalkoholowych ma 0.5% (np.karmi). Jak karmiłam piłam po ostatnim karmieniu przed pójściem spać. Ale w ciąży wykluczam całkowicie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na karmi jest napisane ile ma %. Tzn, tylko z tyłu, niestety. Ale te, na których jest napisane 0,0% muszą takie być. :)
    Sama może się skuszę, lubię te warki małe jabłko-mięta, 0,0% właśnie. Ale to jak będzie tak gorącoooo.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:

Sam zapach mi przeszkadza. Mąż jak pije to go gonie. Z córką też mi alkohol śmierdział.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat za piwem nie przepadam, ale 0,0% czemu nie, jeśli ktoś ma ochotę. Natomiast trzeba faktycznie uważać, żeby to nie było 0,5%, bo takiego nie można pić.

Ja planuję sobie kupić wino 0,0%, jeśli akurat będzie jakieś wyjście do znajomych :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Na karmi jest napisane ile ma %. Tzn, tylko z tyłu, niestety. Ale te, na których jest napisane 0,0% muszą takie być. :)
    Sama może się skuszę, lubię te warki małe jabłko-mięta, 0,0% właśnie. Ale to jak będzie tak gorącoooo.

Moni, piłam Karmi karmiąc niemal codziennie wieczorem. Zresztą mam jeszcze zapasy ;-)
    Na każdym z tyłu jest napisane alk.do 0.5% obj. Nie ma dużo piw na rynku z dokładnym 0.0%. Mnie aż tak nie ciągnie, więc w ciąży odstawiam nawet takie.

moni05 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piłam przed,tym bardziej w trakcie ;) nie akceptuje podobnie jak palenia w ciąży.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo. Nawet desery z alkoholem omijam. Ostatnio mialam ochote na paczka z adwokatem. Okazalo sie ze serio ma alkohol w sobie. Dobrze ze zapytalam sprzedawczyni.
    Ale wiecie co, ciesze sie, u na na osiedlu otwieraja piekarnie-cukiernie i beda miec lody rzemieslnicze! Juz sie nie moge doczekac, tylko takie lody toleruje jezeli chodzi o kupne ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:22

• adella1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przepadam za alkoholem. A ten 0% może dla mnie nie istnieć.

• japonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Czuję to samo. Też odliczam dni do genetycznego. Nawet zaczęłam się zastanawiać czy nie spróbować przenieść wcześniej o parę dni. Albo... Zrobię zwykle usg żeby sprawdzić serduszko. Też mnie nachodzi stres czy obu wszystko dobrze. Jak sobie pomyślę, że nasze mamy nie mogły nas zobaczyć cała ciążę to aż mi ciarki przechodzą co one musiały czuć... Albo właśnie mniej się stresowaly :)

Mojego brzucha ciążowe go nie widać tylko zwykłe sadelko, ale chyba zmieniło mi się trochę ciała bo w cyckach się nie dopinam0(a mam dużo koszul) i spodnie zaczynają cisnąć. Poszłam dziś do h&m żeby poprzymkerzac cos dla chociażby obrazu jaki rozmiar, jak z wygoda itd. No i jestem załamana, bo mam wrażenie że wszystkie ciążowe ubrania są masakrycznie infantylne - falbanki i kropeczki!
    O to widzę, że mnie rozumiesz :) ja chyba pójdę w tym tygodniu prywatnie tylko czekam na pensję. Mam gabinety ginekologiczne pod pracą z USG czynne od 9 do chyba 21:00, tam mi na pewno zrobią. Bo potem dopiero 8.04 mam pobranie SANCO to pewnie najpierw USG żeby sprawdzić czy ciąża nadal jest i później 16.04 już właściwe prenatalne.

A jeśli chodzi o ciuchy to ja chodzę głównie w Risk i większość rzeczy ma gumki w pasie albo kopertowe / odcinane pod biustem fasony więc do lata chyba nie będę szukać nowych rzeczy, może ewentualnie większe rozmiary. Tylko stanik by się już przydał bo wychodzi mi z pomiarów że skoczyłam na 75E/70F ;)

Alkoholu nie piłam odkąd biorę leki na cukier, ale polecam wina bezalkoholowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 20:07

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    mustela jest przereklamowana, a już na pewno nie jest warta tej ceny. Warto sobie obczaić też skład musteli, bo niestety nie jest najlepszy :( chociaż ponoć poprawili w niektórych produktach

http://www.srokao.pl/2016/09/analiza-mustela-maternite.html
    Dobrze wiedzieć bo miałam dziś właśnie składać zamówienie na mustele

syy26iye928jhyb7.png
  • Kaktusia Znajoma

Wysłany: 25 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    O to widzę, że mnie rozumiesz :) ja chyba pójdę w tym tygodniu prywatnie tylko czekam na pensję. Mam gabinety ginekologiczne pod pracą z USG czynne od 9 do chyba 21:00, tam mi na pewno zrobią. Bo potem dopiero 8.04 mam pobranie SANCO to pewnie najpierw USG żeby sprawdzić czy ciąża nadal jest i później 16.04 już właściwe prenatalne.

A jeśli chodzi o ciuchy to ja chodzę głównie w Risk i większość rzeczy ma gumki w pasie albo kopertowe / odcinane pod biustem fasony więc do lata chyba nie będę szukać nowych rzeczy, może ewentualnie większe rozmiary. Tylko stanik by się już przydał bo wychodzi mi z pomiarów że skoczyłam na 75E/70F ;)

Alkoholu nie piłam odkąd biorę leki na cukier, ale polecam wina bezalkoholowe :)

Japonka czy Ty moze bierzesz metfirmine? Ja tez mam IO na szczescie w PT prowadzacego ciaze na metforminie ale mam bardzo duzy problem z cukrami na czczo :/ cokowiek zjem na kolacje to zwracam. Moze masz jakis sposob na cukry na czczo?

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ