Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaulina2811 wrote:U mnie znajome polecają Mustele. Aczkolwiek na badaniu prenatalnym dowiedziałam się, że stosowanie kremów przed usg zaburza możliwości widzenia badania.
chociaż ponoć poprawili w niektórych produktach
http://www.srokao.pl/2016/09/analiza-mustela-maternite.html -
Kiniorek91 wrote:Maz mi kupil gazetke "bede mama" ❤️ za chwile biore sie za czytanie.
Wstalam z drzemki z katarem... Sama woda mi z nosa leci...
Jeśli woda to podobnie jest przy alergicznym... Wiosnawspółczuję
Ja mam na kwitnący rzepak, więc jeszcze trochęGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Jeśli woda to podobnie jest przy alergicznym... Wiosna
współczuję
Ja mam na kwitnący rzepak, więc jeszcze trochę
No wlasnie tak mi sie wydaje, ze pyli bo tez kicham. No nic. Jakos przetrwam
Mlody dzisiaj kupil sobie arbuza, ogolnie poszedl do sklepu ze swoja stowka i wydal 46zl. Kupil nutelle, arbuza, kakao, slonecznik i dla mnie krakersy... Zlapalam sie za glowe. Serio. Ale to jego wiec jak sie szybko skonczy to moze zobaczy, ze takie duze zakupy nie sa mu potrzebne.
Ale arbuz mi strasznie smakowalmoni05 lubi tę wiadomość
-
Awaria_90 wrote:Mam kontrowersyjne nieco pytanie: pozwalacie sobie na piwo bezalkoholowe? Oczywiście chodzi mi o takie 0,0%.
Awaria_90 lubi tę wiadomość
-
Awaria_90 wrote:Mam kontrowersyjne nieco pytanie: pozwalacie sobie na piwo bezalkoholowe? Oczywiście chodzi mi o takie 0,0%.
Ja w ciąży nie. Większość tych bezalkoholowych ma 0.5% (np.karmi). Jak karmiłam piłam po ostatnim karmieniu przed pójściem spać. Ale w ciąży wykluczam całkowicie. -
Na karmi jest napisane ile ma %. Tzn, tylko z tyłu, niestety. Ale te, na których jest napisane 0,0% muszą takie być.
Sama może się skuszę, lubię te warki małe jabłko-mięta, 0,0% właśnie. Ale to jak będzie tak gorącoooo.Awaria_90 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sam zapach mi przeszkadza. Mąż jak pije to go gonie. Z córką też mi alkohol śmierdział.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyJa akurat za piwem nie przepadam, ale 0,0% czemu nie, jeśli ktoś ma ochotę. Natomiast trzeba faktycznie uważać, żeby to nie było 0,5%, bo takiego nie można pić.
Ja planuję sobie kupić wino 0,0%, jeśli akurat będzie jakieś wyjście do znajomychAwaria_90 lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Na karmi jest napisane ile ma %. Tzn, tylko z tyłu, niestety. Ale te, na których jest napisane 0,0% muszą takie być.
Sama może się skuszę, lubię te warki małe jabłko-mięta, 0,0% właśnie. Ale to jak będzie tak gorącoooo.
Moni, piłam Karmi karmiąc niemal codziennie wieczorem. Zresztą mam jeszcze zapasy
Na każdym z tyłu jest napisane alk.do 0.5% obj. Nie ma dużo piw na rynku z dokładnym 0.0%. Mnie aż tak nie ciągnie, więc w ciąży odstawiam nawet takie.moni05 lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo. Nawet desery z alkoholem omijam. Ostatnio mialam ochote na paczka z adwokatem. Okazalo sie ze serio ma alkohol w sobie. Dobrze ze zapytalam sprzedawczyni.
Ale wiecie co, ciesze sie, u na na osiedlu otwieraja piekarnie-cukiernie i beda miec lody rzemieslnicze! Juz sie nie moge doczekac, tylko takie lody toleruje jezeli chodzi o kupne -
nick nieaktualny
-
CodziennoscM wrote:Czuję to samo. Też odliczam dni do genetycznego. Nawet zaczęłam się zastanawiać czy nie spróbować przenieść wcześniej o parę dni. Albo... Zrobię zwykle usg żeby sprawdzić serduszko. Też mnie nachodzi stres czy obu wszystko dobrze. Jak sobie pomyślę, że nasze mamy nie mogły nas zobaczyć cała ciążę to aż mi ciarki przechodzą co one musiały czuć... Albo właśnie mniej się stresowaly
Mojego brzucha ciążowe go nie widać tylko zwykłe sadelko, ale chyba zmieniło mi się trochę ciała bo w cyckach się nie dopinam0(a mam dużo koszul) i spodnie zaczynają cisnąć. Poszłam dziś do h&m żeby poprzymkerzac cos dla chociażby obrazu jaki rozmiar, jak z wygoda itd. No i jestem załamana, bo mam wrażenie że wszystkie ciążowe ubrania są masakrycznie infantylne - falbanki i kropeczki!ja chyba pójdę w tym tygodniu prywatnie tylko czekam na pensję. Mam gabinety ginekologiczne pod pracą z USG czynne od 9 do chyba 21:00, tam mi na pewno zrobią. Bo potem dopiero 8.04 mam pobranie SANCO to pewnie najpierw USG żeby sprawdzić czy ciąża nadal jest i później 16.04 już właściwe prenatalne.
A jeśli chodzi o ciuchy to ja chodzę głównie w Risk i większość rzeczy ma gumki w pasie albo kopertowe / odcinane pod biustem fasony więc do lata chyba nie będę szukać nowych rzeczy, może ewentualnie większe rozmiary. Tylko stanik by się już przydał bo wychodzi mi z pomiarów że skoczyłam na 75E/70F
Alkoholu nie piłam odkąd biorę leki na cukier, ale polecam wina bezalkoholoweWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 20:07
-
sunshine03 wrote:mustela jest przereklamowana, a już na pewno nie jest warta tej ceny. Warto sobie obczaić też skład musteli, bo niestety nie jest najlepszy
chociaż ponoć poprawili w niektórych produktach
http://www.srokao.pl/2016/09/analiza-mustela-maternite.html -
japonka wrote:O to widzę, że mnie rozumiesz
ja chyba pójdę w tym tygodniu prywatnie tylko czekam na pensję. Mam gabinety ginekologiczne pod pracą z USG czynne od 9 do chyba 21:00, tam mi na pewno zrobią. Bo potem dopiero 8.04 mam pobranie SANCO to pewnie najpierw USG żeby sprawdzić czy ciąża nadal jest i później 16.04 już właściwe prenatalne.
A jeśli chodzi o ciuchy to ja chodzę głównie w Risk i większość rzeczy ma gumki w pasie albo kopertowe / odcinane pod biustem fasony więc do lata chyba nie będę szukać nowych rzeczy, może ewentualnie większe rozmiary. Tylko stanik by się już przydał bo wychodzi mi z pomiarów że skoczyłam na 75E/70F
Alkoholu nie piłam odkąd biorę leki na cukier, ale polecam wina bezalkoholowe
Japonka czy Ty moze bierzesz metfirmine? Ja tez mam IO na szczescie w PT prowadzacego ciaze na metforminie ale mam bardzo duzy problem z cukrami na czczocokowiek zjem na kolacje to zwracam. Moze masz jakis sposob na cukry na czczo?