Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Ja będę chyba wybierała się do szkoły rodzenia, i tak nie mam nic lepszego do roboty ale chyba dopiero w czerwcu.
Co do planów na dziś, sprzątanie, pieczenie ciasta i w końcu zrobię porządek z paznokciami bo zamówiłam nowe kolory
Tylko czy starczy na to energi? Mega boli mnie gardło i jest strasznie czerwone
-
nick nieaktualny
-
Olliiii wrote:Hej dziewczyny
ja po wczorajszej wizycie. Dopiero dzisiaj pisze, bo miałam ja dopiero na 20
na początku mi lekarz powiedział, że dzidzia za mała na genetyczne, ale na szczęście jak się ułożyła inaczej to wychodziło te 5cm i mógł posprawdzac. Przezierność 1,3mm, kość nosowa obecna, cała reszta wygląda Oki. Spadł mi wielki głaz z serca. Jeszcze niech pappa wyjdzie dobrze i będę spokojna
a i raczej zasile szeregi kolejnym chłopcem
czy was też tak strasznie cisneli po tym brzuchu? Ja miałam wrażenie, że chce mi do środka wejść tym usg
Ollliii a na kiedy masz termin bo nie ma cie na liście chyba?
-
Cześć Dziewczyny ☺
Moje dziecko miało dziś nocke bez pobudki ( jak mało kiedy) spała od 20.30 do 5.30 , a ja zamiast to wykorzystać to budziłam się co godzinę od 1 czekając kiedy będę musiała podnieść tyłek.
W weekend zapowiada się super pogoda więc planujemy to wykorzystać, choć najpierw muszę posprzątać, zrobić obiad i upiec szarlotkę- bo taka mnie ochota naszła że muszę ☺
Miłego weekendu ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 10:16
kasia1518
-
emikey wrote:Kolejny siurek
Ollliii a na kiedy masz termin bo nie ma cie na liście chyba?
No właśnie zauważyłam, że genetyczne mam wpisane, a terminu nie. Na 13.10 -
mia4444 wrote:Dziewczyny jadlyscie czy jecie makrela wędzona w ciazy
mia4444, ManiaM lubią tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
ManiaM wrote:Cześć
Ja będę chyba wybierała się do szkoły rodzenia, i tak nie mam nic lepszego do roboty ale chyba dopiero w czerwcu.
Co do planów na dziś, sprzątanie, pieczenie ciasta i w końcu zrobię porządek z paznokciami bo zamówiłam nowe kolory
Tylko czy starczy na to energi? Mega boli mnie gardło i jest strasznie czerwone
Jakiej marki używasz hybrydy?? Ja już cieszę się wiosennym błękitem na paznokciach
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dziewczyby a czy mowilyscie juz jaka bedzie plec ? My juz mamy corke i znow ma byc nastepna wszyscy zyczyli syna bo parka musi byc
nie mam ochoty mowic bo spotkam sie z rozczarowaniem a najwazniejsze ze zdrowe w ogole i tak cud bo naturalnie zrobiona.... ale mnie to wpienia
pieknie wygladasz bedzie syn ! Oby byl syn... co za ludzie
-
Juz jestem tak zirytowana ze mam nadzieje, ze jej cos wyrosnie, a tak marzylam o corce (sama zawsze chcialam siostre) a najblizsi sprawiaja ze nie potrafie sie z tego cieszyc i zaluje ze to nie chlopak mayko ale idiotycznie. Przepraszam ze takimi glupotami zawracamwam glowe ale mam dosyc i jestem okropnie zirytowana, bo na kazda moja odpowiedz byle bylozdrowe odpowiadaja " no zdowe i syn "
mam dola
-
Strasznie szybko jesteście pewne tych płci
znam kilka przypadków gdzie kolezanki dowiedziały się na prenatalnych a za miesiąc płeć się jednak zmieniła.
Byłam w czwartek na usg, doktor powiedziała, ze trochę za wczesnie. W poniedziałek idę na prenatalne. Ale tez nie nastawiam się ze poznam już płeć. Teraz mam chłopaka i wiadomo, najlepiej parkaa babcia to już s ogóle czeka na wnuczkę
ja jakoś mam przeczucie na chłopaka. Zobaczymy.
Co do smyka, to mam dużo rzeczy i z jakością jest różnie. Ale fakt, większość rzeczy dla szczupłych dzieci, jednak nie wszystko. Ja ogólnie wychodzę z założenia, ze za ceny regularne nie kupuje :p bo na pewno jie są warte tej swojej pierwszej ceny.
Jakościowo fajne są newbie, f&f Tesco, hm.
Co do wózków to miałam xlandera xmove i byłam bardzo zadowolona. Nie podobały mi się te wszystkie duże, dziwne gondole.
Teraz przeszliśmy na spacerówkę valco snap 4 i w ogóle rewelacja. Gdybym wtedy bardziej ogarniała temat to chyba kupiłabym od początku ten wózek. No chyba ze gondola byłaby bardzo na nie. Musicie naprawdę się zastanowić czy zamierzacie używać spacerówki z wózka 2 w 1. O 3 w 1 nawet nie pisze, bo dla mnie nie ma opcji żeby kupić fotelik w komplecie.
Większość spacerówek naprawde się nie nadaje..
Pierwsze dziecko to ciężkie wybory i najczęściej zbyt pochopne decyzje, No bo to przecież takie ładne. A hormony wcale nie ułatwiająwiadomo jak ktoś może sobie pozwolić na 3 wózki i inne pierdoly to inna kwestia
Ja staram się iść w stronę minimalizmu, bo naprawdę te wszystkie rzeczy dziecięce zajmują masę miejsca i powierzchniJupik lubi tę wiadomość
-
Agu nie przejmuj się gadanie. Najważniejsze że dziecko zdrowe i że twoje marzenie się spełnilo. Ludziom nie dogodzisz.
Każdy mi też życzy syna bo mam już córkę to im odpowiadam że ja chcę córkę. Albo że chce zdrowe a co to wszystko jedno.
Ciesz się córeczka
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Agu nie przejmuj się gadanie. Najważniejsze że dziecko zdrowe i że twoje marzenie się spełnilo. Ludziom nie dogodzisz.
Każdy mi też życzy syna bo mam już córkę to im odpowiadam że ja chcę córkę. Albo że chce zdrowe a co to wszystko jedno.
Ciesz się córeczka
-
nick nieaktualnyPaulina099 ja właśnie zaczęłam zgłębiać temat i wychodzi na to, że warto właśnie kupić valco snap 4 (jest tez z pompowanymi kołami) i do tego dokupić gondolę albo cybexa baliosa s, żeby później nie musieć zmieniać spacerówki na lżejszą i poręczniejszą.
Na razie nic nie oglądałam w sklepie, więc zielonego pojęcia nie mam, jak to w praktyce wygląda, ale rozeznanie internetowe robię -
sunshine03 wrote:Paulina099 ja właśnie zaczęłam zgłębiać temat i wychodzi na to, że warto właśnie kupić valco snap 4 (jest tez z pompowanymi kołami) i do tego dokupić gondolę albo cybexa baliosa s, żeby później nie musieć zmieniać spacerówki na lżejszą i poręczniejszą.
Na razie nic nie oglądałam w sklepie, więc zielonego pojęcia nie mam, jak to w praktyce wygląda, ale rozeznanie internetowe robięja mam na piankowych i sa zarabiste, wczesniej mialam baby merc faster style 2w1 i poracha !
sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, że najważniejsze, że zdrowe. Ale rozumiem cię. Podejrzewam, że większość kobiet ma jakieś ciche preferencje. Mi z 1 było wszystko jedno. Zawsze chciałam mieć parke więc które będzie pierwsze nie robiło różnicy. Ale teraz wolałabym dziewczynkę. Czasem się też zastanawiam czemu bo ja sama mam brata i z wyjątkiem bardzo młodych lat nie mieliśmy nigdy wspólnych zabaw ani zainteresowań. Bylisny pod jednym dachem ale osobno. Więc wiem, że dla syna lepiej było by mieć brata niż siostrę. Myślę, że u mnie ta cicha nadzieję napędza komercjalizm w sklepach bo ciuszki dla dziewczynek są zdecydowanie ładniejsze. Nie wiem jak to będzie jak dowiem się, że to drugie to Daniel a nie Izabella ale podejrzewam że może mi zająć chwilę pożegnanie się z marzeniami o falbankach syrenkach i jednorozcach.