Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Widziałam dzidziola, ma na pewno powyżej 4cm, ale się ciągle inaczej ustawiał więc na dwóch pomiarach gdzie dał się złapać ma 4,1 i 4,8 cm
to było tylko USG przed pobraniem SANCO ale lekarka go trochę próbowała pooglądać i mówiła że na ten moment wygląda anatomicznie poprawnie. Na wyniki genetyczne niestety poczekam bo wzięliśmy rozszerzony panel i czeka się 12 dni a nie 6, więc w święta jeszcze nic nie mówimy, wiedzą tylko mamy na razie. Jeszcze tydzień do prenatalnych...
A poniżej mój bąbel, jest malutka szansa, że płci męskiej bo podobno coś było widać między nogami ale to może być też łechtaczka na tym etapie, dowiemy się z badań
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6f8cd89fd13.jpgmoni05, emikey, Kookosowa, .Aleksandra., przedszkolanka:), brunetka91, Cabrera, Jupik, CodziennoscM, Aguuula;2525, kasia1518, Dominika32, hura2017, adella1, Neroli, Karooo93, mia4444, nuśka91, Zimri lubią tę wiadomość
-
Pięknie widzieć Wasze dobre wiadomości
CodziennoscM lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Maniam czasem też mam po boku. Jak więzadła. Jakieś kłucie, ciągnięcie, lekki ból. Dziś miałam dzień wariata i też czułam brzuch cały dzień.
Mi się Warszawa nie podoba. W dzieciństwie mnie tu wywieźli i tak zostało. Z mężem w planach mamy małe miasteczko albo wieś.
Najpiękniejsze dla mnie wspomnienie są wakacje na wsi pod Lublinem. Taka prawdziwa Polska wieś. I dzieciństwo w Tomaszowie lubelskim.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Przy drugim dziecku, szczególnie jak jest małe, szkoła rodzenia nie ma już sensu
najwięcej i tak człowiek nauczy się w praktyce, choć powtarzam, że ja byłam absolutnie ciemna i szkoła choć trochę przybliżyła mi temat. Natomiast jeśli znajdę i będę mieć możliwość zostawić z kimś dziecko, to bym chętnie poszła na ćwiczenia - takie na piłkach, oddechu do porodu itp. Pod tym względem byłam absolutnie nieprzygotowana i parę oddechów na szkole rodzenia nie wystarczyło, i mój poród był straszny, bo skurcze parte miałam chyba ponad 2 godz.i myślałam, że prędzej umrę niż urodzę.. Chciałabym teraz pod tym względem się lepiej przygotować.
CodziennoscM lubi tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:Maniam czasem też mam po boku. Jak więzadła. Jakieś kłucie, ciągnięcie, lekki ból. Dziś miałam dzień wariata i też czułam brzuch cały dzień.
Mi się Warszawa nie podoba. W dzieciństwie mnie tu wywieźli i tak zostało. Z mężem w planach mamy małe miasteczko albo wieś.
Najpiękniejsze dla mnie wspomnienie są wakacje na wsi pod Lublinem. Taka prawdziwa Polska wieś. I dzieciństwo w Tomaszowie lubelskim.
Oo. Moje rodzinne strony. Pochodzę z pod Tomaszowa
A te nasze bóle brzucha na pewno są normalne. Mnie czasami boli przez pół dnia, ale się nie martwię. No ale to druga ciąża to w sumie niczym się nie martwię. W pierwszej cały czas myślałam czy wszystko ok. -
Dziewczyny dzięki za dobre słowa. Mam pytanie, jak śpicie? Chodzi o pozycję. Ja bardzo lubię spać na plecach Ale od paru dni zauważyłam że brzuszek tego nie lubi. Mam też banana - poduszkę i zaczęłam sypać na boku Ale niestety nie jest już tak fajnie.
-
Na boku, staram się na lewym ale czasem się w nocy przewrócę. Tylko chyba moje plecy tego nie lubią bo wysypało mi oba boki krostkami, nigdzie indziej nie mam... Coś słyszałam, że w ciąży trądzik potrafi się pokazać, może to to. Na szczęście na twarzy czysto.
-
Ja to śpię jak mi się zachce i jak mi wygodnie,jak da radę na brzuchu to i ma brzuchu,jak nie to na boku obojetnie na którym,ale też bardzo często budzę się na plecach...więc jak mi się zachce:)
A wgl.to Dzień Dobry
I kciuki za brunetke:), bo ona dziś samotnie wizytuje z tego co widzęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 08:48
hura2017 lubi tę wiadomość
-
hura2017 wrote:Dziewczyny dzięki za dobre słowa. Mam pytanie, jak śpicie? Chodzi o pozycję. Ja bardzo lubię spać na plecach Ale od paru dni zauważyłam że brzuszek tego nie lubi. Mam też banana - poduszkę i zaczęłam sypać na boku Ale niestety nie jest już tak fajnie.
Hej. Śpię najczęściej na lewym boku. Prawy i brzuch też wchodzi w grę. Na plecach nie lubię, jak tak chwilę poleże to mnie zaczynają boleć. -
nick nieaktualnyDzień dobry,
O Japonka, ja dostałam wysypkę od kilku dni na wysokości odcinka lędźwiowego tak jakby na kręgosłupie. Takie chrostki, które tylko czasami swędzą...i zachodzę w głowę, skąd i co to i co z tym zrobić?
A śpię na boku lub na plecach (póki brzuch nie jest duży, to chyba pozycja nie ma znaczenia).
Miłego dnia -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry mamuśki
Ja śpię jak się daale najbardziej lubię na pół brzuchu - tak trochę na brzuchu, a trochę na boku
całkowicie na brzuchu najrzadziej
Miłego dnia dla wszystkich.
Miałam dziś dużo planów, ale mam strasznego lenia dziśhura2017 lubi tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
Dominika32 wrote:No to faktycznie,jest błąd
To kto dzisiaj wizytuje? Nikt?japonka lubi tę wiadomość