X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • japonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    W kwestii 'lokalizowania się' w Warszawie, któraś z was może jest z Woli?

W kwestii brzucha, ja się już czuję jak kulka do turlania, choć osoby, które mnie znają mówią, że nic nie widać, ale to chyba, aby mnie pocieszyć. Jestem przerażona wagą, już 3kg z hakiem na plusie. Myślę, że w poprzedniej ciąży byłam w takim stanie chyba dopiero za 1/2. Ok, zaczynałam z jakiejś wagi najniższej w historii, ale mimo wszystko boję się, że tym razem nie wyjdę z porodówki w rurkach sprzed ciąży :/

W kwestii smaków, to mi kwaśne bardzo podchodzi. Kupiłam kapustę kiszoną jak złapało mnie przeziębienie (dużo wit C) i zaczęła gościć regularnie jako wieczorna przekąska. Poza tym, chyba mi dobrze robi na jelita, bo żelazo już zaczęło mnie zatykać, a kapucha jakoś przepycha kiszki :)

W kwestii mówienia rodzeństwu to my powiedzieliśmy dość szybko, chciałam, aby Borys jak najszybciej wiedział czemu trzeba uważać na mamy brzuch. Poza tym to takie fajne jak pytam gdzie dzidzia, a on głaszcze brzuch, albo jak coś rozdaje (ostatnio naklejki) to jest dla mamy, dla taty i dla brzuszka :D
    Ja pracuję niedaleko (Rondo Daszynskiego), bo nadal pracuję i czekam aż mi energia w 2 trymestrze powróci, na razie śpię na biurku :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Ja pracuję niedaleko (Rondo Daszynskiego), bo nadal pracuję i czekam aż mi energia w 2 trymestrze powróci, na razie śpię na biurku :)
    Ahhh, mi się marzy biuro przy Daszyńskiego, na upartego latem mogłabym iść na dłuższy spacer, wyszłoby na to samo co teraz w korkach stoję jeżdżąc z Woli na przedmieścia Mordoru :/

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba wybrane imię i bedzie jednak Aleksander 😊
    Co do smakow to raczej na co ochota najdzie. Słodkie zdecydowanie nie,ale dzisiaj babeczkę wielkanocna do koszyczka pożarlam😂

Kookosowa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Długo mnie tu nie było, ale najpierw szpital przez problemy z serduchem, później sporo urzędowych spraw. Starałam się was podczytywać, ale na pisanie już chwili nie mialam. Młody teraz bardzo pilnuje mamusi :P
    Ogólnie trochę się stresuję, bo chciałabym już czuć ruchy maleństwa, a tu nic...

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Kochane Ktore już mają baby, kiedy mówicie że u mamusi w brzusiu ktoś mieszka ;*?
    Moja już wie I codziennie się przytula :)
    Przedszkole publiczne :)

mia4444 lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Dobra dziewczyny przyzac sie jakie macie smaczki :D
    Ja wczoraj grzybki marynowanr z kawa, potem chleb z papryka marynoeana i toffife, a dzisiaj papryka marynowana z kawa :o masakra i kurczak z rozna za mna chodzi jak nie wiem...

wyszłam z biura dzisiaj i poszłam po frytki do burgerowni :p

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    No u nas 13 lat razem 8 po ślubie ;)
    Mój maz jest mało wylewny. On rzadko sam powie komplement. No cóż. Taki typ.

Co do smaczków to w sumie nie mam konkretnych. Wczoraj mi się sushi zachciało no ale kupę kasy kosztuje więc ostatecznie wzięłam kebab ale zalowalam, bo brzuch mnie bolal cały wieczór...
    Coś jest z tymi naszymi mezami bo mój też totalnie nie wylewny. Przez 6 lat związku dwa razy powiedział mi że mnie kocha :) co nie oznacza, że nie czuje jego miłości :) ale nie dowiem się nic na temat jego uczuć czy emocji.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Nie przejnuj sie ! Jestes piekna, ciaza i kg to twoja kobiecpsc nie wstydz sie tego !!!
    Mi też tak powiedz, bo mam od wczoraj dola, że źle wyglądam. Jestem plus size, ale już byłam całkiem zadowolona ze swojego wygladu, a teraz mimo, że mieszcE się w wiekszosc swoich ubrań to jest mi w nich niewygodnie i mam wrazenie, że źle leżą. Kocham moją ciążę, ale chciałabym się czuć piękna. :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chce wstawic swojego grubasa ;) jak to się robi?

I sprawa numer dwa: trzymajcie kciuki. Dzwonili że pappa jest do odebrania. Mąż podjedzie do przychodni po 18.

przedszkolanka:), Cabrera, Kasiulina lubią tę wiadomość

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Dobra dziewczyny przyzac sie jakie macie smaczki :D
    Ja wczoraj grzybki marynowanr z kawa, potem chleb z papryka marynoeana i toffife, a dzisiaj papryka marynowana z kawa :o masakra i kurczak z rozna za mna chodzi jak nie wiem...
    Ja teraz nic specjalnego... Był okres na pomarańcze i ogólnie kwaśne. Teraz jakoś nie mam specjalnej potrzeby na nic :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa... Zrobiłam gulasz z serduszek i było pół łyżeczki papryki ostrej... Masakra jak nam wypaliło języki... :P lubię ostro ale nie tak xD

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Kuźwa... Zrobiłam gulasz z serduszek i było pół łyżeczki papryki ostrej... Masakra jak nam wypaliło języki... :P lubię ostro ale nie tak xD
    Dobre na przemianę materii :) ja mam ochotę na zupę :) a przed chwilą pisałam, że nie mam zachcianek :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Dobre na przemianę materii :) ja mam ochotę na zupę :) a przed chwilą pisałam, że nie mam zachcianek :)

Hahaha przyda się bo od wczoraj zajadam się suszonymi morelami i nic :p może teraz ruszy.

A malego coraz częściej czuję jak puka od środka. Wiecie najbardziej na to czekałam, teraz czekam aż będzie mógł mój pod ręką poczuc i młody :) a później z górki.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Hahaha przyda się bo od wczoraj zajadam się suszonymi morelami i nic :p może teraz ruszy.

A malego coraz częściej czuję jak puka od środka. Wiecie najbardziej na to czekałam, teraz czekam aż będzie mógł mój pod ręką poczuc i młody :) a później z górki.
    Ech. Zazdroszczę wam tych ruchów. Niesamowite, że niby rodzimy w tym samym miesiącu, a różnica w tygodniach może być taka duża :) niektóre z nas dopiero genetyczne, a inne czekają na połówkowe :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Kochane Ktore już mają baby, kiedy mówicie że u mamusi w brzusiu ktoś mieszka ;*?

Ja też d początku mojej córce mówię. Ona sobie wsadza misia pod bluzkę. Wcześniej jakby nie słyszała. Ogólnie jest jeszcze mała dla niej to abstrakcja póki brzucha nie widać duzego

mia4444 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zdrowo,makaron ze szpinakiem i fetą..mniam
    A ruchów jeszcze nie czuje:(
    Może to przez te moje rozciągania macicy

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie potrafię wstawiać tu zdjęć. Jak ktoś mnie zna to wyglądam na ciężarna. A jak nie to myśli że zjadłam gar bigosu :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:00

moni05, Kookosowa, mia4444, adella1 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Ech. Zazdroszczę wam tych ruchów. Niesamowite, że niby rodzimy w tym samym miesiącu, a różnica w tygodniach może być taka duża :) niektóre z nas dopiero genetyczne, a inne czekają na połówkowe :)

U mnie tak wczasy dlatego że nie rodzę pierwszy raz. Ale dziewczyny które rodzą pierwszy raz to trochę później czują więc cierpliwości :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    A ja jestem po dzisiejszej wizycie związanymi z wynikami Pappa. Wszystko ok, wolna B-hCG trochę wyższa od normy, ale Pani dr mówiła, że nie mam się tym martwić, że to prawdopodobnie wyższe od Euthyrox, który biorę na tarczyce.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34dc530fbe81.jpg

Polowkowe 6 czerwca, poproszę o wpisanie na listę 🙂
    Gratulacje. Super że wszystko dobrze. :) Ciekawa jestem czy u mnie też będzie podwyższone bo też biorę eutyrox

h44ehqvkxg5mefqn.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ