X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno mit,ale od któregoś tygodnia jest niebezpieczne. Ja tam nie ryzykuje.
    Agula trzymaj się;*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, dużo dziewczyn na FB kupuje na potęgę ciuszki, wyprawki itp. ja sobie dzisiaj w końcu z tej torby wyciągnęłam na 56 i 62 cm żeby zobaczyć co mam po młodym a co później ewentualnie dokupić. A mój zamiast powiedziec dobre słowo albo się zamknac to mi powiedział, że mam nie przesadzać bo nigdy nie wiadomo co się stanie i za wcześnie na układnie tego s komodzie... :( A mnie się najzwyczajniej w świecie przykro zrobiło :( bo się cieszyłam że mogę sobie to poukładać, popatrzeć że takie malutkie będzie itp... a ten mi zapał zgasił :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja u koleżanki zaklepałam na stówe ciuchów to mój tylko skomentował "ale poczekaj do czwartku"😂- na potwierdzenie chlopaka ;) a chłop jak to chłop,każdy na swoj sposób przezywa..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kiniorek ja u koleżanki zaklepałam na stówe ciuchów to mój tylko skomentował "ale poczekaj do czwartku"😂- na potwierdzenie chlopaka ;) a chłop jak to chłop,każdy na swoj sposób przezywa..

Wiesz co przykro mi się zrobiło, jakby zlowrozyl ze coś się złego stanie. I już się nie cieszę że to poukladane, bo może rzeczywiście za wczas :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie co się dzieje w Paryżu? ! :0

Kiniorek nie przejmuj się gadaniem. Kiedyś to trzeba zrobić. Ciesz się. Ja też się już cieszę z polarku na bobaska. I sobie go miziam.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek u mnie w pierwszej też ciągle słyszałam,że za szybko ( od mamy, meza) a później mi mąż dziękował,że tak to zorganizowałam bo byśmy w ostatnim miesiącu z kasą nie wyrobili. Co prawda ja teraz też jeszcze tak spokojnie ,ale Ty masz to w domu a to co innego.. wiem,że Ci przykro ale nie denerwuj się. Ciesz się ciążą póki jest,bo później urodzisz (a przeleci szybko meeega!) i będziesz zła,że nie cieszyłaś się kazdą jej chwilą :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci to jednak jakiś inny gatunek... Chociaż akurat mój mąż potrafi okazywać uczucia, jest wylewny. W przeciwieństwie do mnie😑
    Ładne macie już brzuszki, dziewczyny🙂 U mnie nic nie widać, no chyba żeby ktoś bardzo chciał wypatrzyc😉 Waga stoi w miejscu, ale spodnie musiałam wymienić, bo w pasie cisną.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa widziałam właśnie tvn24... mój ulubiony zabytek, zawsze chciałam zwiedzić :(

A tu moje dzisiejsze układanki..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ebf28728050.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eefe8d058e6.jpg

brunetka91 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula, trzymaj się... Ja tego nie miałam ale koleżankę trafiło zaraz przed ciążą, mówiła że masakra... Będą coś robić z tym?

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma tego dużo. Najwięcej jest wierzchnich na 62 typu sweterki, spodenki, długie bluzeczki. A na 56 mam tylko to co na górze...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM to co się nie odzywasz jak ja jecze że mnie boli;)
    Jakbym miała tylozgiecie to lekarz by zauważył chyba
    A Ty nadal bierzesz progesteron?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kolejny zabobon. Ale moja mama też uważa że nie wolno i mam już umyte okna. Nie będę się kłócić o sprzątanie ;)
    Ja mylam dwa tygodnie temu u siebie.

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

O jeju moja przyjaciolka miała kolke i tez mowi że masakra. Gorzej niż porod.

Powodzenia i mocno ściskam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi chyba mentalnie bliżej zatem do facetów ;) ja tez boje się czegokolwiek kupować czy zamawiać...jeszcze naprawdę nic nie kupiłam :(
    A jak ostatnio dostałam pierwszy mały prezent, śliczne malutkie białe body w rozmiarze 56, to się popłakałam ze wzruszenia :) chyba te długie starania tak mi w głowie poprzestawiały, ze nie mogę uwierzyć, ze się udało... Mam nadzieje, ze jakoś po 20 tygodniu mi przejdzie, bo nie chciałabym wszystkiego na ostatnia chwile zostawić ;)

• moni05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama tez nic nie kupiłam jeszcze :) po ślubie, jak już będę wiedziała, ze nie mam innych wydatków ;) i ze nic nie wyskoczy, np z restauracja etc. Wiec w czerwcu ruszam z wyprawka, dopiero :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak naprawdę kupiłam kilka ciuszków i mój zapał zakupowy został zaspokojony :)
    póki co dalszych zakupów nie planuję :)

jeśli będą jakieś promki fajne na dzień dziecka to kupię pewnie część rzeczy z listy, ale jeśli promocji żadnych szałowych nie będzie to pewnie dopiero w wakacje będę zamawiać :)

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, fajnie macie z tym ślubem :) jakiś na początku maja jeśli dobrze pamietam??

moni05 lubi tę wiadomość

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny, mi chyba mentalnie bliżej zatem do facetów ;) ja tez boje się czegokolwiek kupować czy zamawiać...jeszcze naprawdę nic nie kupiłam :(
    A jak ostatnio dostałam pierwszy mały prezent, śliczne malutkie białe body w rozmiarze 56, to się popłakałam ze wzruszenia :) chyba te długie starania tak mi w głowie poprzestawiały, ze nie mogę uwierzyć, ze się udało... Mam nadzieje, ze jakoś po 20 tygodniu mi przejdzie, bo nie chciałabym wszystkiego na ostatnia chwile zostawić ;)
    Ja tez na spokojnie czekam do polowy a nawet pozniej.... w pierwszej ciazy wyprawke robilam w 35 tc bo wczesniej sie "balam" :)

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Ja mylam dwa tygodnie temu u siebie.

Ja niestety mieszkam przy obwodnicy plus obok zaraz łąki i lasy. Teraz coś pyli na żółto ( nie wiem co) za dwa tyg też pewnie będą do mycia.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ