X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno mit,ale od któregoś tygodnia jest niebezpieczne. Ja tam nie ryzykuje.
    Agula trzymaj się;*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, dużo dziewczyn na FB kupuje na potęgę ciuszki, wyprawki itp. ja sobie dzisiaj w końcu z tej torby wyciągnęłam na 56 i 62 cm żeby zobaczyć co mam po młodym a co później ewentualnie dokupić. A mój zamiast powiedziec dobre słowo albo się zamknac to mi powiedział, że mam nie przesadzać bo nigdy nie wiadomo co się stanie i za wcześnie na układnie tego s komodzie... :( A mnie się najzwyczajniej w świecie przykro zrobiło :( bo się cieszyłam że mogę sobie to poukładać, popatrzeć że takie malutkie będzie itp... a ten mi zapał zgasił :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja u koleżanki zaklepałam na stówe ciuchów to mój tylko skomentował "ale poczekaj do czwartku"😂- na potwierdzenie chlopaka ;) a chłop jak to chłop,każdy na swoj sposób przezywa..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kiniorek ja u koleżanki zaklepałam na stówe ciuchów to mój tylko skomentował "ale poczekaj do czwartku"😂- na potwierdzenie chlopaka ;) a chłop jak to chłop,każdy na swoj sposób przezywa..

Wiesz co przykro mi się zrobiło, jakby zlowrozyl ze coś się złego stanie. I już się nie cieszę że to poukladane, bo może rzeczywiście za wczas :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie co się dzieje w Paryżu? ! :0

Kiniorek nie przejmuj się gadaniem. Kiedyś to trzeba zrobić. Ciesz się. Ja też się już cieszę z polarku na bobaska. I sobie go miziam.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek u mnie w pierwszej też ciągle słyszałam,że za szybko ( od mamy, meza) a później mi mąż dziękował,że tak to zorganizowałam bo byśmy w ostatnim miesiącu z kasą nie wyrobili. Co prawda ja teraz też jeszcze tak spokojnie ,ale Ty masz to w domu a to co innego.. wiem,że Ci przykro ale nie denerwuj się. Ciesz się ciążą póki jest,bo później urodzisz (a przeleci szybko meeega!) i będziesz zła,że nie cieszyłaś się kazdą jej chwilą :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci to jednak jakiś inny gatunek... Chociaż akurat mój mąż potrafi okazywać uczucia, jest wylewny. W przeciwieństwie do mnie😑
    Ładne macie już brzuszki, dziewczyny🙂 U mnie nic nie widać, no chyba żeby ktoś bardzo chciał wypatrzyc😉 Waga stoi w miejscu, ale spodnie musiałam wymienić, bo w pasie cisną.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa widziałam właśnie tvn24... mój ulubiony zabytek, zawsze chciałam zwiedzić :(

A tu moje dzisiejsze układanki..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ebf28728050.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eefe8d058e6.jpg

brunetka91 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula, trzymaj się... Ja tego nie miałam ale koleżankę trafiło zaraz przed ciążą, mówiła że masakra... Będą coś robić z tym?

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma tego dużo. Najwięcej jest wierzchnich na 62 typu sweterki, spodenki, długie bluzeczki. A na 56 mam tylko to co na górze...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM to co się nie odzywasz jak ja jecze że mnie boli;)
    Jakbym miała tylozgiecie to lekarz by zauważył chyba
    A Ty nadal bierzesz progesteron?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kolejny zabobon. Ale moja mama też uważa że nie wolno i mam już umyte okna. Nie będę się kłócić o sprzątanie ;)
    Ja mylam dwa tygodnie temu u siebie.

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

O jeju moja przyjaciolka miała kolke i tez mowi że masakra. Gorzej niż porod.

Powodzenia i mocno ściskam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi chyba mentalnie bliżej zatem do facetów ;) ja tez boje się czegokolwiek kupować czy zamawiać...jeszcze naprawdę nic nie kupiłam :(
    A jak ostatnio dostałam pierwszy mały prezent, śliczne malutkie białe body w rozmiarze 56, to się popłakałam ze wzruszenia :) chyba te długie starania tak mi w głowie poprzestawiały, ze nie mogę uwierzyć, ze się udało... Mam nadzieje, ze jakoś po 20 tygodniu mi przejdzie, bo nie chciałabym wszystkiego na ostatnia chwile zostawić ;)

• moni05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama tez nic nie kupiłam jeszcze :) po ślubie, jak już będę wiedziała, ze nie mam innych wydatków ;) i ze nic nie wyskoczy, np z restauracja etc. Wiec w czerwcu ruszam z wyprawka, dopiero :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak naprawdę kupiłam kilka ciuszków i mój zapał zakupowy został zaspokojony :)
    póki co dalszych zakupów nie planuję :)

jeśli będą jakieś promki fajne na dzień dziecka to kupię pewnie część rzeczy z listy, ale jeśli promocji żadnych szałowych nie będzie to pewnie dopiero w wakacje będę zamawiać :)

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, fajnie macie z tym ślubem :) jakiś na początku maja jeśli dobrze pamietam??

moni05 lubi tę wiadomość

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny, mi chyba mentalnie bliżej zatem do facetów ;) ja tez boje się czegokolwiek kupować czy zamawiać...jeszcze naprawdę nic nie kupiłam :(
    A jak ostatnio dostałam pierwszy mały prezent, śliczne malutkie białe body w rozmiarze 56, to się popłakałam ze wzruszenia :) chyba te długie starania tak mi w głowie poprzestawiały, ze nie mogę uwierzyć, ze się udało... Mam nadzieje, ze jakoś po 20 tygodniu mi przejdzie, bo nie chciałabym wszystkiego na ostatnia chwile zostawić ;)
    Ja tez na spokojnie czekam do polowy a nawet pozniej.... w pierwszej ciazy wyprawke robilam w 35 tc bo wczesniej sie "balam" :)

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Ja mylam dwa tygodnie temu u siebie.

Ja niestety mieszkam przy obwodnicy plus obok zaraz łąki i lasy. Teraz coś pyli na żółto ( nie wiem co) za dwa tyg też pewnie będą do mycia.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ