X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Ja od poczatku mialam zachcianki na ostre zarcie. Wczoraj pizza oczywiscie z papry zkami. No i lubie kwasne :)
    Dzisiaj zupka pomidorowa na wedzonych kosciach :)
    P.s. wczoraj mialam gadke z tesciowa na temat mycia okien. Gorna czesc umyje mi mąż a dolna gdzie juz nie musze sie na nic wspinac chcialam sama dokladnie wymyc. Uslyszalam ze nie wolno podnosic rak do gory bo cos sie moze stac...
    Ktos cos na ten temat?
    Dziewczyny nie jest to zabobon.
    Prawda tu teściowa ma rację. Ja przez mycie okien w pierwszej ciąży w 28tc szyjka skrocila mi się z 3cm na 1.6cm , potem leciało samo i w 31tc wylądowałam na patologii ciąży z szyjka 9mm , no i 5 dni później urodziłam. Myłam po 3 okna co 2tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:37

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Moni, fajnie macie z tym ślubem :) jakiś na początku maja jeśli dobrze pamietam??
    31.05 :) a potem wyjeżdżamy z dzieciakami (brat i bratowa narzeczonego ze swoimi tez) na taki wyjazd na dzień dziecka. W miejsce, gdzie maja mnóstwo atrakcji dla siebie ;)
    Dwa razy już go odwoływaliśmy - przez nowotwór jego, a później mój. Już trudno, teraz nie odwołaliśmy, pójdę z brzuchem :) ale szczęśliwa.

Cabrera lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f72ce4869801.jpg

Wow, to już naprawdę ciążowy brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 21:36

brunetka91 lubi tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    A ja jestem w szpitalu. Atak kolki nerkowej :( z dzieckiem jest dobrze.
    Ból nie do opisania...

Zdrowiej :) najważniejsze ze z dziedzią wszystko dobrze. Z resztą to już lekarze sobie poradzą. Powodzenia

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ja niestety mieszkam przy obwodnicy plus obok zaraz łąki i lasy. Teraz coś pyli na żółto ( nie wiem co) za dwa tyg też pewnie będą do mycia.
    Ja przy lesie ale u mnie jeszcze nie pyli :) wiem ze unoszac rece do glowy moze skakac cisnienie i mozna zemdlex. Ja w poprzedniej xiazy ani razu nie mylam okien a tez szyjka mis ie skrocila lezalam cala ciaze nic nie robilam a ona leciala w dol wiec uwazam ze nie ma reguly

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    31.05 :) a potem wyjeżdżamy z dzieciakami (brat i bratowa narzeczonego ze swoimi tez) na taki wyjazd na dzień dziecka. W miejsce, gdzie maja mnóstwo atrakcji dla siebie ;)
    Dwa razy już go odwoływaliśmy - przez nowotwór jego, a później mój. Już trudno, teraz nie odwołaliśmy, pójdę z brzuchem :) ale szczęśliwa.
    Najważniejsze, że oboje cali i zdrowi i dalej razem! :) ślub będzie pięknym przypieczętowaniem samych pozytywów, które Was czekają <3

Cabrera, moni05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, lubię oczywiście za to, ze w końcu się uda ślub zrealizować, a nie za powody wcześniejszych odwołań.
    Nardzo wzrusza mnie Wasza historia, ktora teraz znajduje swój prawdziwy happy end <3

moni05 lubi tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny, macie może do polecenia jakąś fajną miejscówkę nad morzem? :)

myślę o wakacjach, ale jakoś nie mam weny. Zawsze jeździłam na Hel, ale w tym roku windsurfing odpada, więc pomyślałam, że może gdzieś indziej pojedziemy.

Odpadają miejscowości typu Władysławowo, gdzie ludzi i straganów jest zdecydowanie za dużo. Chociaż chcemy się wybrać na początku czerwca, więc raczej przed sezonem pewnie takich tłumów nie będzie.

Może macie jakiś sprawdzony hotel albo pensjonat? :)

Ja bardzo lubię Gdańsk bo pomijając kwestie samego Morza to stare miasto jest piękne. Natomiast jeśli lubisz spokój to jest taka fajna miejscowość Rewa. Tam jest taki cypelek wysunięty do morza którym można dojść do Helu (woda po kolana, to się nazywa marsz śledzia). To jest blisko Trójmiasta wiec dla mnie lokalizacja dobra ze względu na dojazd. Zobacz sobie zdjęcia w google.

sunshine03 lubi tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po Chrzcinach, padam dziś z nóg, bo jeszcze chałupę ogarnialam.

Z tymi rękoma do góry to chyba nie mit, zgadzam się z Kasią, moja przyjaciółka miała od lekarza zabronione, rzadnego mycia okien czy wieszania firanek, ja też nie robiłam tego w poprzedniej ciąży i teraz też nie zamierzam, choć pewnie ma to wpływ później- jak już dzidzia jest większa i swoje waży.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny, macie może do polecenia jakąś fajną miejscówkę nad morzem? :)

myślę o wakacjach, ale jakoś nie mam weny. Zawsze jeździłam na Hel, ale w tym roku windsurfing odpada, więc pomyślałam, że może gdzieś indziej pojedziemy.

Odpadają miejscowości typu Władysławowo, gdzie ludzi i straganów jest zdecydowanie za dużo. Chociaż chcemy się wybrać na początku czerwca, więc raczej przed sezonem pewnie takich tłumów nie będzie.

Może macie jakiś sprawdzony hotel albo pensjonat? :)
    Rok temu na poczatku czerwca bylismy we Wladyslawowie i zdecydowanie nie bylo tlumow, wiec daje rade. Dora baza wypadowa na Heli do Trojmiasta. Bylismy z jeszczd jedna para w domku, wyzywienie wlasne. Kwatera bardzo fajna, ale oczywiscie nazwy nie pamiętam...
    Natomiast 2 lata temu bylismy w Ustce rowniez na poczatku czerwca i tez bardzo milo wspominam. Mieszkalismy w Villa Aronia, kilka krokow od morza, sniadania w formie bufetu, na miejscu kawiarnia/lodziarnia. Pokoje bardzo przyzwoite. Synek mial 8msc i jak nie bylo pogody to korzystalismy z pokoju zabaw dla dzieci, ktory tam maja. Polecam.

sunshine03 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak mnie to wzrusza, zwłaszcza, ze ostatnio mi powiedział, ze mogłam go zostawić przecież... poryczalam się. Wszystko to nas umocniło. I jest super :)

Jupik, Kookosowa, ManiaM, Cabrera, Karooo93 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, to jest miłość właśnie, wszystko przetrzyma. Najcięższe próby. Życzę Wam wiele szczęścia :-)

moni05 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    ManiaM to co się nie odzywasz jak ja jecze że mnie boli;)
    Jakbym miała tylozgiecie to lekarz by zauważył chyba
    A Ty nadal bierzesz progesteron?
    A nie widziałam :) Ja nic nie biore prócz witamin i letroxu. Ciągle jestem obolała, jak siedzę prosto to najgorzej .

oar843r8hxms7jm7.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, żal mi tej Katedry. Paryż był moim marzeniem. Chciałam, żeby mąż mnie tam kiedyś zabrał, bo mimo wielu podróży akurat tam nigdy nie dotarliśmy. Już po urodzeniu Kingi dostałam od męża przewodnik po Paryżu, z obietnicą, że jak Kinga podrośnie na tyle, żeby ją zostawić, zabierze mnie tam. No i jakoś mi szkoda, że będzie jeden taki cudowny zabytek mniej do obejrzenia..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Kkkaaarrr - co do Woli, to ja jestem tam praktycznie codziennie 😉
    Dokładniej okolice Kasprzaka.

Brunetka - jaki brzuszek 😁

Aguuula - nie zazdroszczę! Trzymaj się!

Co do zachcianek to ja też słodko, kwasno. Miałam czas na pomarańcze,
    Teraz caly czas bym zupę pomidorowa jadła 😂
    Czyzby kolejna "szczesciara" pracujaca w okolicy Daszynskiego :) chyba po macierzynskim musze pomyslec o zmianie pracy, szkoda zycia na te dojazdy. Mieszkam pod jednym centrum biznesowym a tluke sie codziennie przez cala Warszawe aby w okolice Mordoru sie dostac

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też mi dała opierdziel i zakazała mycia okien. Jak powiesiłam jedną zasłonę to myślałam że mi głowę urwie. W całym domu wszystkie okna umyła i zmieniła firanki, ja tylko prasowałam. Trochę mnie to wkurza bo czuje się jak jakiś nierób bo przez te mdłości, wymioty i zaparcia faktycznie nie mam siły do niczego, ale ciotka dzwoni i tylko mówi jak to kuzynka obecnie 23tc się świetnie czuje, gotuje, sprząta, pierze, wszystkie okna w domu pomyła, firanki zmieniła no normalnie wulkan energii no a ja tyle młodsza ciąża i takie przeboje. Wkurza mnie to.

syy26iye928jhyb7.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka91, no ja mam tak właśnie, tylko ze u mnie blond to tak nie widać ale fakt5cznie wszystko rośnie 3x szybciej. Nawet włosy na brzuchu mam dłuższe. Ledwo się ogóle i znów muszę A zazwyczaj robiłam to raz w tyg.

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też dzisiaj okna mama myła a jutro mąż firanki zmienia :P a co, korzystać trzeba jak są chętni :D później ich nie będzie :D

Kookosowa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:01

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wynik pappy... Niestety ryzyko wysokie 1:129 :( strasznie się popłakałam. W czwartek mam wizytę u lekarza i po niej pójdę na sanco. Najchętniej to bym teraz już w tym momencie poszła. :(

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ