X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova hahaha właśnie nie :p tzn byłam w niedzielę z młodym na spacerze na 2godz do parku... No i od tamtej pory bola mnie plecy... Fakt dzisiaj złożyłam dwa prania, powiesiłam następne, powycieralam kurze, poodkurzalam, umyłam podłogi (mopem parowym :p) i zrobiłam obiad. Ale nie jest to coś szczególnie szalonego.
    Fakt że też w nocy źle spałam i nad ranem się zmuszałam do tego żeby jeszcze chwilę zmrużyć oczy bo do 3 do 5 się wierciłam...

A ciasta robię dwa w piątek bo w sobotę jadę z młodym na cały dzień do Czech na turniej... I sałatkę też jakaś muszę zrobić...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, boje się tylko straty dziecka. Gdyby nie było takiego ryzyka to dałabym się nawet żywcem pokroić, byle było dobrze.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 - ją w pierwszej ciąży też miałam bardzo często bóle brzucha.
    Nie silne, ale jednak było je czuć. Prawdopodobnie były to więzadła. Brałam
    Magnez i sporadycznie nospe. Ale bóle miałam gdzie jakoś do 18 tygodnia ...

Dominika32 lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Z badań wszystko ok,lekarz twierdzi że to rozciągające więzadła,położna mi powiedziala że niektóre kobiety tak maja...
    A u Ciebie? Jak?
    Dzwoniłam do lekarza, powiedział żebym brała magne b6 3x1 i jeśli nie przejdzie po dobie to widzimy się 18.04.

oar843r8hxms7jm7.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Nova hahaha właśnie nie :p tzn byłam w niedzielę z młodym na spacerze na 2godz do parku... No i od tamtej pory bola mnie plecy... Fakt dzisiaj złożyłam dwa prania, powiesiłam następne, powycieralam kurze, poodkurzalam, umyłam podłogi (mopem parowym :p) i zrobiłam obiad. Ale nie jest to coś szczególnie szalonego.
    Fakt że też w nocy źle spałam i nad ranem się zmuszałam do tego żeby jeszcze chwilę zmrużyć oczy bo do 3 do 5 się wierciłam...

A ciasta robię dwa w piątek bo w sobotę jadę z młodym na cały dzień do Czech na turniej... I sałatkę też jakaś muszę zrobić...

Kiniorek bo juz nie pamiętam . Jestes na L4 od początku ciąży czy macie taki podział w małżeństwie, ze zajmujesz się domem i młodym a maż pracuje ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Ja mam dziś taki dzień że szkoda gadać... Rano to ciśnienie... A teraz mnie bola plecy z tyłu po prawej... Normalnie jakby mi coś wlazło i do nogi promieniuje...
    Też mi się tak ostatnio zrobiło - ból promieniujacy na nogę. Nawet dziś miałam chwile. Zwalilam to na stres :). Teraz spokój i dobrze bo właśnie odwiozlam córkę męża do domu (trasa Pruszków Kielce) i jeszcze wracam do domu z przystankiem u tewciow :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania A do tej pory brałaś magnez?
    Ile mg magnezu ma to megneb6?
    Ja biorę dziennie 400mg

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni mam koleżankę z takim przypadkiem jak chcesz to napiszę do niej jak to u niej wyglądalo.

Dominika i Mania a jak u Was z aktywnoscia? Tzn.lezycie w ciagu dnia czy ciagle oobiad,sprzatanie itp? Bo ja chyba tak mialam od przeciazenia i poprawilo mi sie jak zaczelam brac 3x magnez i dwa razy no spe wzielam na noc. Teraz jak tylko czuję ze kregoslup boli albo twardnieje brzuch jak chodze to od razu siadam az minie.
    No a stawianie miałam od nerwów na bank..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, może skonsultuj faktycznie z tym lekarzem co Ci polecono w Poznaniu. Poczytaj o nim w internecie jakie ma opinie. Może inne kobiety w tych opiniach coś istotnego napisały. Niech Ci powie jakie są statystyki, czego się możesz spodziewać. Taki lekarz napewno ma znacznie większa wiedzę i doświadczenie niż zwykły ginekolog. Bo sama pisałaś ze na forum nic nie idzie znaleść wiec to jeśli to rzadka przypadłość dla kobiet to dla ginekologów również. Ja bym chyba szukała pomocy kogoś doświadczonego w tym temacie. Może się okazać ze na dzień dobry Ci powie ze nie spotkał takiego przypadku od lat aby kobieta która dostała w porę antybiotyk zaraziła dziecko. Dociekaj bo będziesz spokojniejsza.

Nawet jeśli zdecydujesz się na amniopunkcję to teraz naprawdę robią to dobrze. Ryzyko straty ciąży jest znikome. Znaczenie mniejsze niż jak kiedyś sadzono 1%. Mama ginekolog tez o tym pisze. Z reszta ona również miała to badanie.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aktywność nie ma na to wpływu,zdarzalo się że zaraz po wstaniu rano brzuch zaczynal boleć,i choćbym caly dzień odpoczywala i tak bolał..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, chyba pisałaś, że jesteś z Torunia. Na znanylekarz znalazłam: https://www.znanylekarz.pl/choroby/toksoplazmoza/torun

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Ja biorę dziennie 400mg

Magne b6 ma 470 mg mleczanu magnezu ale trzeba patrzeć na ilość jonów magnezu. A ma ich 48. Wiec i tak kilka dziennie trzeba łyknąć.
    Magne b6 forte ma dwa razy więcej ale te zwykle maja taka słodka otoczkę jak ibuprom i przyjemnie się łyka i mnie po nich nie mdli jak po większości tych wielkich, chropowatych tabletek :p

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Ja biorę dziennie 400mg
    Nie, nie brałam magnezu w ogóle.
    Na ulotce w Internecie jest napisane :
    Substancja czynna: 1 tabl. powl. zawiera 470 mg mleczanu magnezu (48 mg Mg) i 5 mg witaminy B6.
    Mam nadzieję że pomoże. Będę jechała na angielski za 1,5h to od razu wejdę do apteki i kupię.
    A wy jaki magnez dziewczyny bierzecie ?

oar843r8hxms7jm7.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, u mnie nie ma znaczenia czy sprzątam, gotuje itp czy odpoczywam to jest tak samo. Znaczy Jak leżę i często zmieniam pozycję to bol jest minimalny :)

oar843r8hxms7jm7.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania to jak będziesz brała 3× dziennie po 470 no to konska dawka,może ja też swoj podwoje...

Dreamer lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak kazał. Spróbuję, może faktycznie mam niedobór , pije dużo ciemnej herbaty A to prawie to samo co kawa... też wypłukuje.

oar843r8hxms7jm7.png

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teź na bank miałam niedobór. Biore asparginian i plusmag b6 jakos tak,duże tabletki. Ja jak dlugo na boku leżę to też boli,na plecach nie mam odwagi ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, a czy koleżanka miała tez pierwotne zakażenie w ciąży? Czy kolejne? Bo tylko pierwotne jest groźne dla dziecka. Jeśli takie miała to chętnie się dowiem jakie spojrzenie na sprawę miała, pod względem aminopunkcji i całej reszty.

Kkkaaarrr dziękuje :) w Toruniu chodzę tez do zakaznika, ale oni decyzja o aminopunkcji obarczaja lekarza prowadzącego, bo „lepiej zna przypadek”.

Codzienność, Kiniorek - ból od pleców, pośladka do nogi to najczęściej rwa kulszowa. Sama się z tym borykam. Podczas pierwszego porodu miałam skurcze krzyżowe w gratisie. Przerąbane, ale pomaga troszeczkę akupresura. Poczytajcie, wystarczy wpisać w gogle „akupresura rwa kulszowa”, są mapy miejsc, które warto masować. Angażujcie chłopów :D

Ja tez mam bóle czasem tak szarpiące, ze posikac się idzie przy wstawaniu np. Diagnoza u mnie: więzadła. Wszystko robić 5x wolniej i nie wykonywać gwałtownych ruchów. Ja się wciąż zapominam, mimo brzucha na wierzchu.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, w pierwszej ciąży miałam 2x 1000 mg magnezu. Wiec wszystko możliwe.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wiem tyle,źe było w pierwszej ciąży (później zaszla w drugą) ale co i jak to musiałabym wypytac ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ