X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Co do podkładów- mi akurat przydały się i to bardzo, te z belli są najlepsze. Wkładek nie bardzo używałam. No i te podkłady do przewijania i na łóżko mi się przydały.
    Mąż do dzisiaj mi wspomina jak mu rękę ścisnęłam podczas pierwszego porodu, a było to 4 lata temu :P Myślał że mu palce połamałam, biedaczek :D Nie wyobrażam sobie żeby mogło go nie być. Rozumiem że mężczyzna może się bać. No ale co ma mówić kobieta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:42

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zużyłam sporo wkładek laktacyjnych... i to dość przez długi okres czasu lało mi sie z cycków tak, że jak ich nie założyłam, to piżama i pościel były do prania ;)
    a jak karmiłam jednym cyckiem to z drugiego lała sie fontanna..

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Martynka :)

Spirit, Cabrera, Kookosowa lubią tę wiadomość

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny:)
    Kciuki za dzisiejsze wizyty:)
    Gratuluje wczorajszych wizyt:)

Jesli chodzi o pranie to na poczatku przy obu corach tez plyn Loveli po jakims miesoacu juz pralam w plynie dla doroslych

Wkladki poporodowe tez po obu porodach uzywalam jeszcze w domu 3 dni pozniej duze podpaski.

Jesli chodzi o wkladki laktacyjne u mnie szlo ich duzo. Wiecznie mokre byly tak mi pokarm lecial.

Co do porodu z mezem. 1 cora jest z innego malzenstwa. Maz wtedy byl i wspominam cudownie ten porod. Przy drugiej corce moj aktualny maz nie chcial byc przy porodzie. Nie czul sie na silach a ja go nie zmuszalam. Porod mimo ze takze szybki wspominam dosc nieprzyjemnie. Rodzilam w nocy i byly akurat 3 rodzace wiec zostałam sama na sali porodowej i mialam wzywac guziczkiem jakby cos sie dzialo.
    Tym razem maz mowi ze napewno bedzie ze mna rodzil mimo ze nie wie czy nie zaslabnie itd. Ale mowi ze czuje sie bardziej gotowy niz 7 lat temu:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu 4 na plus... Waha mi się przez te zastoje po 2-3 dni... Ale i tak dalej się cieszę że nie jest więcej...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez witam w 19 tyg😊

Brunetka nie zauwazylam predzej ze idziemy krok w krok😂

brunetka91 lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,
    Wow 500 stron :)
    Kciuki za wszystkie wizytujące dziś :)

syy26iye928jhyb7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Witam się i ja,
    Wow 500 stron :)
    Kciuki za wszystkie wizytujące dziś :)

Kobiety jak to kobiety- zazwyczaj dużo mówią :P

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płyn Lovela albo proszek używałam do 6 miesiąca, podkłady u nas dawali w szpitalu a że leżałam tydzień to po powrocie do domu już tylko duże podpaski. Wkładki laktacyjne wcale mi się nie przydały chociaż karmiłam prawie pół roku. Także wszystko jest kwestią indywidualną. Na pewno warto kupić ze 2-3 paczki podkładów i podpasek i paczkę wkladek, a w razie jak zabraknie to w Rossmannie wszystko jest😊

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kupcie majtasy. Polecam tę siatkowa e a nie te jednorazowe. Jednorazowe nawet te duże największe wychodzą rozmiar L. Są beznadziejne.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wizytę po 4 tygodniach :)

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, majtasy siatkowe. Super oddycha wszystko. I ja miałam w tym psikaczu takim jak można kupić zestawy podróżne w pepco czy tigerze rozrobione z woda tantum rosa. Ta buteleczka to był mój największy przyjaciel. Po każdej wizycie w toalecie „psik”.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry;-)

Kiniorek kciuki zacisniete;-) ciekawe czy Twoj chlopiec to nadal chlopiec;P
    Dzisiaj na fb widzialam post ze u jednej z dziewczyn na 90% dziewczynka dzis zmienila sie w chlopca,takze...

U mnie ma byc cesarka,maz moze i chce byc..ale jeszcze nie zdecydowałam

Sarra za Ciebie tez oczywiscie trzymam kciuki;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:09

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu...wy tu już o takich "praktycznych" sprawach, a ja się jeszcze z myślą o ciąży nie mogę oswoić ;)
    I coś czuję Sunshine, że sierpniu w panice będę Cię błagać o listy rzeczy do przygotowania ;)

A mam pytanie w kwestii heparyny - też zastanawiam się nad przejściem na wkłucia w uda (hurra, że tu mam dużo tkanki tłuszczowej ;)), tylko czy te wkłucia można robić np. od wewnętrznej strony ud? Czy tylko z góry?

sunshine03 lubi tę wiadomość

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Piotrek też był przy porodzie,byliśmy umówieni,że zostaje przez 1 fazę, później zobaczymy, ale został do końca. Pępowiny nie przecinał, bo mały był okręcony i nie mógł złapać oddechu, więc szybko mu położne przecinały. Ogólnie chyba średnio mu się podobało 😂 więc teraz w sumie nie wiem,ale zakładam,że też będzie 😉

Mnie skóra na szczęście nie swędzi.

Co do podkładów to ja chyba jedna paczka zużyłam, już w szpitalu byłam na podpaskach. Dla mnie re podkłady mega niewygodne ... A takich dużych podkładów to w ogóle nie używałam.
    Wkladek laktacyjnych hm chyba z jedno pudełko 😉
    Co do płynów to ja nadal Jasio piorę w tym z Rossmanna i nadal też prasuje ... Tylko my z kolei mamy duże problemy ze skórą ... Teraz to i tak już o niebo lepiej!

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika też widziałam ten post :P
    Ale raczej nie liczę na zmianę, w sumie do Remika się przyzwyczaiłam. Ale ważne żezdrowe. Najbardziej ciekawi mnie jego waga! Czuję, że może być gigant :D

Dominika32 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje serce ma znowu maraton... Puls 110... Pobijam rekordy u siebie... I najgorsze że czuje się jakbym serio przebiegla ileś km a siedzę na dupie...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Co do opieki medycznej w Polsce i zagranica to moja opinia jest taka ze my w Polsce mamy ta przewagę ze wizyty prywatne są szeroko dostępne i stosunkowo tanie porównując do innych Krajów. Wiem ze u nas tez to trochę kosztuje ale większość sobie jednak może pozwolić. Dla mnie NFZ to porażka. Ja od nfztu nie dostałam praktycznie nic wiec nie mogę powiedzieć żebyśmy miały jakoś super. Może poród ale to się okaże.

Ja mogę porównać tylko opiekę w UK i w Polsce. To dwa różne światy. W uk 1 wizyta papierową 8 tydz 2 18 tydz 3 28 tydz. W Polsce i co 3 tyg się lata. W Polsce więcej badań ale też więcej straszenia pierdolami. A wiadomo stres też źle wpływa na dziecko i matke. Ja latam do Polsce bo jednak jestem przyzwyczajona do polskich prywatnych standardowo typu usg na każdej wizycie sprawdzenie szyjki itd. Ale np porodu w Polsce Juz sobie nie wyobrażam. W uk to porodowka i polozniczy to praktycznie hotel spa. Ma się polozna w pokoju cały czas. Jeśli musi wyjść do dzwoni po zastępstwo. Zzo nie jest tylko teoretyczne a dają od ręki. I to te ciągle gdzie sama sobie pykam guzik kiedy chce a nie te doraźne jak w Polsce. Opieka po też o wiele lepsza. A jedzenie jak w restauracji z menu, deserami przekąskami między posiłkami. Opieka nad matka i dzieckiem też spoko wciskass guzik i po 30 sek jest polozna. Także coś za coś.

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Jezu...wy tu już o takich "praktycznych" sprawach, a ja się jeszcze z myślą o ciąży nie mogę oswoić ;)
    I coś czuję Sunshine, że sierpniu w panice będę Cię błagać o listy rzeczy do przygotowania ;)

A mam pytanie w kwestii heparyny - też zastanawiam się nad przejściem na wkłucia w uda (hurra, że tu mam dużo tkanki tłuszczowej ;)), tylko czy te wkłucia można robić np. od wewnętrznej strony ud? Czy tylko z góry?
    dla mnie robienie tych list, przeglądanie neta itd. to właśnie oswajanie się z ciążą ;) mam wrażenie, że jak się tym zajmuję to mniej świruję :) bo tak naprawdę to jestem PRZERAŻONA tym wszystkim, co będzie :D

listą się podzielę, jeśli będziecie chcieć, robiąc ją korzystam z doświadczeń innych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:52

brunetka91, Cabrera, moni05 lubią tę wiadomość

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ