Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Co do podkładów- mi akurat przydały się i to bardzo, te z belli są najlepsze. Wkładek nie bardzo używałam. No i te podkłady do przewijania i na łóżko mi się przydały.
Mąż do dzisiaj mi wspomina jak mu rękę ścisnęłam podczas pierwszego porodu, a było to 4 lata temuMyślał że mu palce połamałam, biedaczek
Nie wyobrażam sobie żeby mogło go nie być. Rozumiem że mężczyzna może się bać. No ale co ma mówić kobieta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:02
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry dziewczyny:)
Kciuki za dzisiejsze wizyty:)
Gratuluje wczorajszych wizyt:)
Jesli chodzi o pranie to na poczatku przy obu corach tez plyn Loveli po jakims miesoacu juz pralam w plynie dla doroslych
Wkladki poporodowe tez po obu porodach uzywalam jeszcze w domu 3 dni pozniej duze podpaski.
Jesli chodzi o wkladki laktacyjne u mnie szlo ich duzo. Wiecznie mokre byly tak mi pokarm lecial.
Co do porodu z mezem. 1 cora jest z innego malzenstwa. Maz wtedy byl i wspominam cudownie ten porod. Przy drugiej corce moj aktualny maz nie chcial byc przy porodzie. Nie czul sie na silach a ja go nie zmuszalam. Porod mimo ze takze szybki wspominam dosc nieprzyjemnie. Rodzilam w nocy i byly akurat 3 rodzace wiec zostałam sama na sali porodowej i mialam wzywac guziczkiem jakby cos sie dzialo.
Tym razem maz mowi ze napewno bedzie ze mna rodzil mimo ze nie wie czy nie zaslabnie itd. Ale mowi ze czuje sie bardziej gotowy niz 7 lat temu:)Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Płyn Lovela albo proszek używałam do 6 miesiąca, podkłady u nas dawali w szpitalu a że leżałam tydzień to po powrocie do domu już tylko duże podpaski. Wkładki laktacyjne wcale mi się nie przydały chociaż karmiłam prawie pół roku. Także wszystko jest kwestią indywidualną. Na pewno warto kupić ze 2-3 paczki podkładów i podpasek i paczkę wkladek, a w razie jak zabraknie to w Rossmannie wszystko jest😊
-
O tak, majtasy siatkowe. Super oddycha wszystko. I ja miałam w tym psikaczu takim jak można kupić zestawy podróżne w pepco czy tigerze rozrobione z woda tantum rosa. Ta buteleczka to był mój największy przyjaciel. Po każdej wizycie w toalecie „psik”.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzien dobry;-)
Kiniorek kciuki zacisniete;-) ciekawe czy Twoj chlopiec to nadal chlopiec;P
Dzisiaj na fb widzialam post ze u jednej z dziewczyn na 90% dziewczynka dzis zmienila sie w chlopca,takze...
U mnie ma byc cesarka,maz moze i chce byc..ale jeszcze nie zdecydowałam
Sarra za Ciebie tez oczywiscie trzymam kciuki;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:09
-
nick nieaktualnyJezu...wy tu już o takich "praktycznych" sprawach, a ja się jeszcze z myślą o ciąży nie mogę oswoić
I coś czuję Sunshine, że sierpniu w panice będę Cię błagać o listy rzeczy do przygotowania
A mam pytanie w kwestii heparyny - też zastanawiam się nad przejściem na wkłucia w uda (hurra, że tu mam dużo tkanki tłuszczowej), tylko czy te wkłucia można robić np. od wewnętrznej strony ud? Czy tylko z góry?
sunshine03 lubi tę wiadomość
-
U nas Piotrek też był przy porodzie,byliśmy umówieni,że zostaje przez 1 fazę, później zobaczymy, ale został do końca. Pępowiny nie przecinał, bo mały był okręcony i nie mógł złapać oddechu, więc szybko mu położne przecinały. Ogólnie chyba średnio mu się podobało 😂 więc teraz w sumie nie wiem,ale zakładam,że też będzie 😉
Mnie skóra na szczęście nie swędzi.
Co do podkładów to ja chyba jedna paczka zużyłam, już w szpitalu byłam na podpaskach. Dla mnie re podkłady mega niewygodne ... A takich dużych podkładów to w ogóle nie używałam.
Wkladek laktacyjnych hm chyba z jedno pudełko 😉
Co do płynów to ja nadal Jasio piorę w tym z Rossmanna i nadal też prasuje ... Tylko my z kolei mamy duże problemy ze skórą ... Teraz to i tak już o niebo lepiej! -
Dreamer wrote:Co do opieki medycznej w Polsce i zagranica to moja opinia jest taka ze my w Polsce mamy ta przewagę ze wizyty prywatne są szeroko dostępne i stosunkowo tanie porównując do innych Krajów. Wiem ze u nas tez to trochę kosztuje ale większość sobie jednak może pozwolić. Dla mnie NFZ to porażka. Ja od nfztu nie dostałam praktycznie nic wiec nie mogę powiedzieć żebyśmy miały jakoś super. Może poród ale to się okaże.
Ja mogę porównać tylko opiekę w UK i w Polsce. To dwa różne światy. W uk 1 wizyta papierową 8 tydz 2 18 tydz 3 28 tydz. W Polsce i co 3 tyg się lata. W Polsce więcej badań ale też więcej straszenia pierdolami. A wiadomo stres też źle wpływa na dziecko i matke. Ja latam do Polsce bo jednak jestem przyzwyczajona do polskich prywatnych standardowo typu usg na każdej wizycie sprawdzenie szyjki itd. Ale np porodu w Polsce Juz sobie nie wyobrażam. W uk to porodowka i polozniczy to praktycznie hotel spa. Ma się polozna w pokoju cały czas. Jeśli musi wyjść do dzwoni po zastępstwo. Zzo nie jest tylko teoretyczne a dają od ręki. I to te ciągle gdzie sama sobie pykam guzik kiedy chce a nie te doraźne jak w Polsce. Opieka po też o wiele lepsza. A jedzenie jak w restauracji z menu, deserami przekąskami między posiłkami. Opieka nad matka i dzieckiem też spoko wciskass guzik i po 30 sek jest polozna. Także coś za coś.
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCabrera wrote:Jezu...wy tu już o takich "praktycznych" sprawach, a ja się jeszcze z myślą o ciąży nie mogę oswoić
I coś czuję Sunshine, że sierpniu w panice będę Cię błagać o listy rzeczy do przygotowania
A mam pytanie w kwestii heparyny - też zastanawiam się nad przejściem na wkłucia w uda (hurra, że tu mam dużo tkanki tłuszczowej), tylko czy te wkłucia można robić np. od wewnętrznej strony ud? Czy tylko z góry?
mam wrażenie, że jak się tym zajmuję to mniej świruję
bo tak naprawdę to jestem PRZERAŻONA tym wszystkim, co będzie
listą się podzielę, jeśli będziecie chcieć, robiąc ją korzystam z doświadczeń innychWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:52
brunetka91, Cabrera, moni05 lubią tę wiadomość