X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kotecki ja tak z Polą mialam. Na nia 56 byly wielkie i wisialo a te co sama dokupilam małe byly akurat i posluzyly.;)

Mnie to mama wyzywała jak ja mogłam same takie duze nakupić i jak to biedne dziecko teraz wyglada w tym :D

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja na pewno kupie pajace , body i polspiochy, zadnych spiochow zapinanych na ramionkach i kaftanikow bo to jakies nie wygodne bylo w uzytkowaniu. Ja z synkiem tez kupilam najwiecej 62, troche 56, ale urodzil sie wielki praiwe 4kg i 55cm i w sumie te 56 nosil max 2 tygodnie, wiec akurat u nas zeby kupowac troche wieksze sie sprawdzilo. Zalezy tez od firmy, lidlowe, hm, tesco jakies wieksze, za to pepco, zara micro. Wiem tez, ze babcie, ciocie tez beda szalec wiec sama chyba kupie po 7 wszystkiego 50 i 56 dla kazdego dzidka , pare 44, przeciez nie mieszkam na pustyni, najwyzej maz podjedzie i dokupi. A pranie i suszenie jestem w stanie ogarnac w 4-5h. Bede tym razem rozsadna :P. Musze to gdzies sobie napisac i wyciagac przed wejsciem na dzial dzieciecy :P ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:27

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pisałyście o facecie na porodówce :) mój był i będzie, biedny z wrażenia nie pił nie jadł i nie silkal od 8 rano do 2 w nocy az wrocil do domu. Ale nie opuścił mnie nawet na chwile. Mimo ze krwi nie lubi boi sie igieł itp to nie zaslabnął :) przytrzymywał mi głowę przy partych skurczach i mnie cała w pozycji takiej półkucajacej bo nie mogłam utrzymać sie na nogach. Pępowinę przeciął. Zawsze juz po tym przeżyciu powtarza ze kazdy ojciec powinien byc przy tym i widzieć jak to jest poważna sprawa i ile kobieta musi znieść, mowi ze to szkoła zycia.

pOla34, moni05, Jupik lubią tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie swędzi skóra najbardziej na piersiach ale mam wrażenie ze po balsamach się nasila. Ciężko spac nawet. Bawełniane piżamy odpadają bo mnie gryzą. Muszę niestety coś z jakiej miękkiej dzianiny kupić.

Z tymi podkładami, wkładkami itp trzeba zdrowy rozsądek zachować. Ja myśle ze po paczce trzeba mieć. Szpital tez zawsze poratuje w razie potrzeby. Niezależnie czy maja w standardzie dawać czy nie to napewno maja i jak będzie potrzeba to dadzą.
    Teraz niczego nie brakuje. Zawsze można do rossmana podejść i dokupić. Mamy przecież szanownych tatusiów do pomocy.

No i z ubrankami podobnie. Trochę malutkich trzeba mieć bo wiadomo. A jak braknie to dokupić jak już wiadomo jaki bobas duży.

No ale to tylko takie moje mądrowanie bo doświadczenie zerowe.

pOla34 lubi tę wiadomość

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer a probowalas roznych balsamow? czy jednego? moze to jakies uczulenie? jesi nie to moze sproboj jakiejs serii dla skory atopowej, ze swojej strony moge polecic avene xeracalm, emolienty lagodza taka sucha, swedzaca skore, a noz pomoze w takiej ciazowej przypadlosci

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle czym smarujecie brzuchy? Ja w 1 ciąży już w 6 tygodniu miałam kupiony specjalny balsam i smarowalam, a teraz 17 tydzień a ja z 3 razy posmarowalam się oliwką :P zastanawiam się czy taka oliwka wystarczy czy kupić coś innego?

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruje oliwka z babydream z Rossmana :)
    Dobra. 30min i wychodzę....

moni05, Kasiulina, CodziennoscM lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A tak w ogóle czym smarujecie brzuchy? Ja w 1 ciąży już w 6 tygodniu miałam kupiony specjalny balsam i smarowalam, a teraz 17 tydzień a ja z 3 razy posmarowalam się oliwką :P zastanawiam się czy taka oliwka wystarczy czy kupić coś innego?
    mam to samo :P

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do ubranek, ja miałam chyba po 6 sztuk pajacykow, body długich i krótkich, że 3 śpiochy i polspiochy rozmiaru 56, ze 2 pajace rozmiaru 50, ale mieściła się w nie długo mimo że miała 56 cm przy porodzie. Później większe rozmiary kupowałam tyłe samo, ale dużo rzeczy dostałam od kuzynki, więc miałam tych ciuszków mnóstwo. Nie polecam kaftanikow, kupiłam dwa, ale nigdy jej nie założyłam. I nie sprawdziły mi się za bardzo body kopertowe. Myślałam, że będzie łatwiej zakładać takiemu maluszkowi niż przez głowę, ale jednak nie. Lepsze te przez głowę :)

Pralam w loveli przez rok, później już z naszymi ubraniami. I przez ten rok zuzylam tylko dwie duże butle. A wyprasowalam raz przed porodem. Nienawidzę prasowac.

Tez polecam majtki siateczkowe wielorazowe.podkladow zuzylam chyba trzy paczki tych z belli a później już zwykle podpaski maxi.

I nie wyobrażam sobie porodu bez męża. Przy pierwszym trochę nie chciał, ale nie miał wyjścia. Był dla mnie mega wsparciem. Później mówił, że nie było tak źle :) Teraz już się nie boi. Za to ja się martwię, że nie zdążymy zorganizować opieki dla małej i będę musiała rodzic sama.

I chyba zaczynam czuć ruchy :)

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:

Ja niczym nie smaruje. A jakbym zaczęła, to może posmarowalabym z raz na tydzień. Nie jestem systematyczna. :) Mam krem do biustu, ale też raz posmarowalam. A w pierwszej ciąży smarowalam brzuch oliwka z rossmanna. Może pomogło, bo na brzuchu rozstępów nie mam, tylko na piersiach i udach.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam sporo pajacykow dla syna. On ulewal często i nie chciałam żeby leżał w mokrym zwłaszcza, że szło mu po szyji i na kark. Dlatego przebierany był średnio 3 razy dziennie. Lubiłam jeszcze body i polspiochy. Jakoś jak wychodzilisy gdzieś to pajace wydawały mi się "nie do ludzi" i wtedy body plus polspiochy szły w ruch. Żadne kaftaniki t shirty czy spodenki. Ja t shirty zaczęłam używać dopiero jak zaczął chodzić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam balsam z rossmana mama babydream. Na oliwkę z tej serii poluje już dwa miesiące i cały czas pusta pulka. Z takich lepszych to mam masło shea. Ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie czy balsam kosztuje stówę czy 12 zł. Ja nie mam suchej skory. Właściwie to mam wrażenie ze moja skóra nie potrzebuje smarowania ale się boje rozstępów. Smaruje codziennie chociaż tego nie znoszę.

• adella1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja miałam sporo pajacykow dla syna. On ulewal często i nie chciałam żeby leżał w mokrym zwłaszcza, że szło mu po szyji i na kark. Dlatego przebierany był średnio 3 razy dziennie. Lubiłam jeszcze body i polspiochy. Jakoś jak wychodzilisy gdzieś to pajace wydawały mi się "nie do ludzi" i wtedy body plus polspiochy szły w ruch. Żadne kaftaniki t shirty czy spodenki. Ja t shirty zaczęłam używać dopiero jak zaczął chodzić.

Popieram co piszesz :) Ani razu swojej dwójce kaftanika nie załozyłam. I te kopertowe body to jakaś porażka wg. mnie. Co do półśpiochów- pamiętam że te z h&m miały przy stopach gumki (nie wiem czy dalej są w sprzedaży), było to niewygodne, a poza tym np. stopy moich dzieci tam nie wchodziły.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wejście... Zmierzyla mi położna 3 razy ciśnienie... I mam 150/100 i puls 103... A czuję że mi się ręce poca i że coś nie tak...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki wrote:
    Mnie to mama wyzywała jak ja mogłam same takie duze nakupić i jak to biedne dziecko teraz wyglada w tym :D
    Ja dostalam duzo to slyszalam"po co jeszcze kupujesz","po co takie male?" A pozniej,ze na dziecku wszystko wisi..nie ogarniesz😂

Kotecki, Karooo93 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Mam z perfecty dla mam na zmiane z nawilżającym Chodakowskiej ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer, spróbuj zrobić zakupy online z dostawa do rossmanna i odbiorem osobistym. Za darmo ;) niejednokrotnie wtedy produkty magicznie sie „odnajdują” ;)

Kiniorek, co ona na to powiedziała?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu.
    Mam dopegyt brać. I ten isoptin odstawić skoro nic nie daje. I codziennie mierzyć.

Mały ma 365gram! Ptyś kochany :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54ac278a4368.jpg

Dominika32, mia4444, moni05, Neroli, wiktoriaa, Matka30+, japonka, Kotecki, pOla34, Cabrera, brunetka91, meerici, KasiaP, Jupik, adella1, Karooo93, przedszkolanka:), sunshine03, Kookosowa, ManiaM, ammarylis, Kasiulina, CodziennoscM, kasia1518 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie body kopertowe się sprawdziły. Ale na początku bardzo się bałam cokolwiek Młodemu przez główkę zakładać. A później mężowi było łatwiej.
    Smaruję się kremem z Ziaji. Bardzo sporadycznie. W poprzedniej ciąży dostałam uczulenia na brzuchu od BioOil i Zaija mnie ratowała.

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze nie zaczęłam smarować niczym ale mam olej arganowy z marca z Maroka od kogoś z rodziny, słyszałam, że się nada. I na blizny mi świetnie działał BioOil ale czy na brzuch to nie wiem.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ