X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka to super info :) ja sama jestem ciekawa ile będzie mieć moja szyjka za te 3tyg. Już będzie 31tc. A później to już chyba co 2tyg wizyta?
    Sandrina ja też mam Bella Mama. Ale wzięłam jedną paczkę. Najwyżej mojemu powiem żeby dokupił jak braknie. I podkłady z akuku na łóżko.
    I zastanawiam się czy na mój duży biust dostanę jakis dobry biustonosz do karmienia co nie zedrze milionów z konta. Wystarcza mi dwa ale muszę mieć taki co będą usztywniane miseczki bo wkurA mnie jak sutki widać...

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek mam nadzieję :D chociaż mój dr idzie na urlop to dopiero bedziemy ustalać co i jak.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja dzisiaj dzień mam... Serio... Chyba w końcu mi się spać chce. Ale nie wiem czy jak się położę to nie będę miała znowu fazy na to, że się nie mogę ułożyć. Albo młody się rozbudzi.

Coraz bardziej czuję jak młody ma czkawkę. Ale jaka!!! Jakby z pistoletu strzelał.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    A ten do pupy możesz jakiś konkretny polecić? Czytam właśnie o szklanych bezrtęciowych i już nie wiem.

Haha, ja mam taki zwykły elektroniczny z elastyczną końcówką, nie mam pojęcia jaka firma bo kupowałam dawno temu i nie dla dziecka tylko dla siebie ;-) za jakieś 10 zeta, pełno tego w aptekach ;-) szklanego dla niemowlaka absolutnie bym nie brała.
    Chodzi o to, że jak nim mierze w pupie np.dwa razy pod rząd to temp.jest taka sama i mogę być pewna wyniku (odejmuje się też troszkę bo w pupie temp.jest najwyższa).
    W przypadku bezdotykowych jak jest wysoka temp.to pokazuje Ci inaczej na prawej skroni, inaczej na lewej i inaczej na czole, ja mam taki co każe mierzyć niby po prawej, ale nawet w obrębie skroni dwa wyniki pod rząd mogą się różnić znacznie, a już przy takiej temp.czy jest 39,4 czy 40,1 to już mega istotne. Przy niskich temp.rozbieznosci (o ile są) w bezdotykowych nie mają znaczenia. Więc bezdotykowym sprawdzam, czy ma gorączkę, a jeśli ma- przerzucam się na dotylkowy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka gratuluję to dobre newsy!
    No raz ze nie bardzo jest co doradzić sama wiesz, a dwa ze według nich to sie nie podniesie od 20 tygodnia ciąży mi mówią ze sie nie podniesie bo sie niby nie podnosi jak jest na tylnej ścianie, cóż na wszystkich polskich stronach pisze co innego wiec jak mam wierzyć tym bardziej ze całe prowadzenie ciąży troche takie jak to mój mąż mówi gorzej niż u szamana tutaj 😂 Uwierzę jak mi w pl zbadają dopochwowym usg tak jak trzeba.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkłady dla dziecka polecam te https://www.aptekagemini.pl/podkl-hig-protectiva-soft-45x60cm-x-30szt.html cały czas ich używamy a wydaje mi się ze wychodzą dość korzystne cenowo. Dla siebie wezmę tez z tej firmy lub akuku ale 5 sztuk i większe 60x90.
    Podkłady poporodowe bella. Chyba są najbardziej popularne. A wkładki laktacyjne na początek johnsona. Fakt są grube ale dobrze chłonne. A później lovi, ostatnio ich używałam i byłam zadowolona.
    A propo wkładek laktacyjnych myślałam o wielorasowych. Czy któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie i może coś polecić?

• Jupik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkłady te dla mamy używałam Canpol i teraz też je kupię (Belle widziałam w sklepie i jednak dla mnie to nie to).
    Podkłady te duże kupiłam już 60x90 Babyono, bo akurat te mieli w aptece, przy poprzednim porodzie miałam chyba Seni. Do przewijania stosowałam i stosuję różne, moim zdaniem są różnice w chłonności, te tańsze nieznanych firm są jednak cienkie, mam nadzieję, że Babyono będzie ok, bo tych akurat chyba nigdy nie miałam. Biorę do szpitala 60x90 10 sztuk póki co, potem najwyżej mąż mi dowiezie. Małe dla mnie za małe, bo ja bardzo krwawilam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o składanych wanienkach? Typu stokke itd?
    Bo mnie zawsze denerwowała wanienka w wannie. Każdy musial ją wyjmowac i klasc na pralce przy wlasnej kąpieli stąd pomysł by teraz sie skladała. Bo na szafie nie chce trzymac. Kosztuje koło 200zl ale wydaje sie mała choć pisza ze niby do 4 roku życia. Ktoś coś wie?:-)

• Olala Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dziewczyny. Czy mogę starazolin na wysuszone oczy? Kurde całe gałki mnie bolą jakbym piasek miała pod powiekami i ciągle mnie podrażnia :(
    Ten niebieski mozesz ;) czerwony odpada

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Podkłady dla dziecka polecam te https://www.aptekagemini.pl/podkl-hig-protectiva-soft-45x60cm-x-30szt.html cały czas ich używamy a wydaje mi się ze wychodzą dość korzystne cenowo. Dla siebie wezmę tez z tej firmy lub akuku ale 5 sztuk i większe 60x90.
    Podkłady poporodowe bella. Chyba są najbardziej popularne. A wkładki laktacyjne na początek johnsona. Fakt są grube ale dobrze chłonne. A później lovi, ostatnio ich używałam i byłam zadowolona.
    A propo wkładek laktacyjnych myślałam o wielorasowych. Czy któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie i może coś polecić?

Dla mnie te podkłady są atrakcyjne cenowo i czasem ich używam właśnie do przewijania- ale- do szpitala dla siebie bym ich nie brała, bo jednak potrzebuję coś bardziej chłonnego (tak jak pisałam ze mnie ktew się lała strumieniami :-/ )

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zmęczony oczy bardziej świetliki. Można też kupić najbardziej naturalne krople borówkowe. Starazolin zabroniła mi okulistka, powiedziała, że bardzo niszczą oczy i doprowadzają do zaćmy

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Ja akurat mam sporo koleżanek, które albo teraz też bawią maluchy albo pracują w nietypowych godzinach więc raczej będę miała się do kogo odezwać :) Jakoś nie planuję się zamykać w 4 ścianach bo bym oszalała. Zresztą też z mężem ustaliliśmy, że będę mogła chodzić na siłownie czy na kawę ze znajomymi a on wtedy będzie zajmował się dzieckiem i nie wyobrażam sobie inaczej. To jest nasze zobowiązanie obustronne więc niech też się wykaże :) Do tego planuję zrobić kurs językowy będąc na macierzyńskim więc jeszcze się okaże, że czasu brakuje :D
    Wiesz, tu nie chodzi o to, ze wraz z narodzinami dziecka z domu juz sie nie wychodzi, ale nie znam matki, ktorej by przynajmniej czasem nie brakowalo doroslych ludzi wokol, zamiast ciaglego gugania, karmienia, przewijania, usypiania i tak w kolko. Oraz zycze ci, aby udalo ci sie zrealizowac twoj plan, mi na wiele rzeczy, ktore chcialam na macierzynskim robic zwyczajnie nie wystarczalo sil

Jupik, Karooo93 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zakropilam czerwonym 🤦 bo już wytrzymać nie mogłam a mam tylko ten... No nic. Może nie zaszkodzi

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik dokładnie u nas tak samo jest z tym bezdotykowym. Ja nie potrafię nim mierzyć bo pokazuje kilka razy coś innego. Zwykły pod pachę wolę.

Kotecki mi mówił w 23 tyg.,że ma jeszcze czas i do kolejnej wizyty/926-27 tydz.)powinno się spokojnie podnieść,bo macica wciąż rośnie i się podnosi. Liczę,że u Ciebie się też tak okaże już tu u nas :)

Kotecki lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Mam term.bezdotykowy i giętki do tyłka. Bezdotykowym sprawdzam ogólnie, czy ma temp.ale jak już ma gorączkę przechodzę na ten do tyłka, bo dokładniejszy, a ten bezdotykowy pokazuje duże rozbieżności, np.38.8, z za chwilę 39,5.
    Mam podobna taktyke. Termometr bezdotykowy traktuje tak kierunkowo, orientacyjnie. Jak juz wiem, ze cos niectak to mierze takim najzwyklejszym w swiecie pod pacha

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    A ja właśnie zakropilam czerwonym 🤦 bo już wytrzymać nie mogłam a mam tylko ten... No nic. Może nie zaszkodzi
    Na pewno nie zaszkodzi a pomoże :) ja miałam długo problemy z oczami więc krople szły codziennie, wtedy mogą szkodzić. A raz na jakiś czas żadne nie zaszkodza

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dzięki

Dobra trzymajcie za mnie kciuki. Oczy mu się zamykają więc szansa jest że zasnę
    Nawet walbsleam sobie szklankę ciepłego mleka na noc. Niby pomaga na spanie. Oby ..

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Cześć:)
    Dziś po wizycie u alergolog (alergię mam już prawie 19 lat) okazało się że mam lekką astmę... super. Ciekawe jak dam radę przy porodzie.
    Zapisałam się do szkoły rodzenia, w sobotę mam pierwsze zajęcia:)
    I pytanko (muszę was pomeczyc bo nie była bym sobą haha) : jakiej firmy kupujecie te wszystkie poporodowe rzeczy typu podkłady podpaski wkładki itp ?

Maniam mam to samo i jak tego nie naprostuje do porodu do chyba niestety cesarka - tak mi mówiła wczoraj lekarka:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:06

Kiniorek91, przedszkolanka:), Kookosowa, ammarylis, wiktoriaa, Kasiulina, japonka, mia4444 lubią tę wiadomość

• Olala Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Na zmęczony oczy bardziej świetliki. Można też kupić najbardziej naturalne krople borówkowe. Starazolin zabroniła mi okulistka, powiedziała, że bardzo niszczą oczy i doprowadzają do zaćmy
    Dokładnie wersja czerwona , ale niebieska ma tylko nawilzac to jest kwas hialuronowy.

‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ