Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine03 wrote:Hm zawyżone, ale jakościowo fajne
ja mam 90% wyprawki z h&m, bo mi się podobają takie minimalistyczne wzory
Przedszkolanko nie mam w tym żadnej wiedzy praktycznej, ale ja kupiłam 10 bym kupiła dopiero wtedy, jeśli byłoby wiadomo, że dzieciaczek będzie bardzo malutki.
-
przedszkolanka:) wrote:Bede szukać stacjonarnie czegoś,bo jednak ja to musze mierzyć. Rozmiar rozmiarowi nierówny a ta S dzisiaj to byl szok, jak XL na mnie 😂😁
Zajrzyj jeszcze do mamyginekolog, ona ma xs na pewno, sama jest mała i nosi s, a jest tabela z rozmiarami, wiec może sobie podpasujeszja chce kupić koszule do porodu od niej, tylko czekam na te okrycia kąpielowe, żeby za jednym zamachem razem jeszcE z tetrami dokupić
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
nick nieaktualnyJa tez bardzo lubię jakość H&m dla Maluszkow, dziś przyjdą kolejny 3 przesylki (ale w tym dwie sukienki do karmienia upolowane na wyprzedaży 😁).
Pieluszki planuje kupić tylko 1, a jeśli małych będzie mniejszy, to przecież można dokupić...
Jezuuu...wypiłam ta glukozę, ale nie wiem jak długo zostanie w moim żołądku...na glukometrze na starcie 83. Miska, łącze się w bólu i trzymam kciuki za Ciebie (za siebie tez poproszę, bo drugi raz tego nie dam rady wypić 😰😰)Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko, 0 to dla wcześniaków, spokojnie bierz 1 jedna paczkę
Co do ubierania w szpitalu to zależy od szpitala- niektóre właśnie maja listę na internecie co należy wziąć. Pamiętajcie , ze wszystko po powrocie należy wyprać w 90 stopniach, a nie wszystko się do tego nadaje. Ja jak rodziłam Kosie w styczniu to było tak gorąco w szpitalu, ze ani razu nie założyłam jej czapeczki. W domu tez nigdy- preferuje zimny chów , córka w ogóle nie choruje mimo chodzenia do żłobka, wiec efekty są- codziennie na dwór bez względu na pogodę.
Do szpitala biorę dla dziecka:
- 4 Body na długi rekaw
- 4 pary spodenek
- 4 pary skarpetek
- 2 śpioszki
- rożek i kocyk
- paczka pampersow 1
- paczka chusteczek mokrych
- ręcznik z kapturkiem - ale nie zamierzam kapać w szpitalu tylko dopiero w domu
- 5 pieluch tetrowych i jedna flanelowa
-lanolina newentuaknie na pupę a bardziej dla mnie na sutki
Dla mnie:
-koszula do porodu
-dwie koszule do karmienia
-spodenki
-dwie koszulki do karmienia
-bluza rozpinana zamiast szlafroka
-dwa staniki do karmienia bawełniane
-ręcznik kąpielowy
-klapki pod prysznic i do chodzenia - czyli gumowe
-szczoteczka do zębów i pasta
-wkładki laktacyjne
-szampon do włosów i odżywka
-szczotka do włosów
-gumki do włosów- bo mam długie i grube
-podkłady poporodowe 4 sztuki
-podpaski poporodowe 1 paczka
- majtki siateczkowe 5 sztuk
- pomadka nawilżająca do ust- przy porodzie wysychają i wysokich temperaturach
-pilniczek do paznokci, żeby nie podrapać maluszka jak się coś zadrze
-2 butelki wody
-dwa batony
-dowód osobisty
-karta ciąży
-plan poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 09:21
Cabrera, moni05, Kookosowa, aga_ni, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
24 lata -
Jeszcze co do hm to kocham
lubię styl minimalistyczny i na prawdę dobra jakość tylko trzeba wyczuć j się nauczyć co i jak, rozmiary są zawyżone o jeden, a niektóre rzeczy nawet o 3 rozmiary, ja już mam wyczute
często są promocje, zbiera się punkty, które wymienia na rabaty, a jak się jest w klubie to dostajesz rabat co jakiś czas. Teraz dostałam -10% i jeszcze miałam -10zl , wiec się obkupilam. Dla siebie bluzę rozpinana i spodenki do szpitala, dla Ignasia 6 par spodenek i 3 pary skarpetek i dla córci sukienka łącznie zapłaciłam 200 zł z czego sama bluza i spodenki dla mnie to 90 zł
a jakość bawełny bardzo fajna
24 lata -
Miśka06 wrote:Tak? Oj oby tak było... chociaż na wyniku chyba ten wynik i tak będzie wpisany tak?
-
Dzień dobry
Dostałam glukometr, zmierzyłam razem z pielęgniarką, nie jest tak źle. Ale całe ręce miałam upocone, tak.się bałam 😅 Za to na poradę dietetyczną muszę do następnego czwartku czekać i znowu jechać. Teraz tylko usłyszałam, że zdrowa dieta. No tyle to już sama wiem
powodzenia dziewczyny na krzywych. Dacie radę :*
-
Kiniorek91 wrote:Dziewczyny, która pisała że będzie rodzić w uck Katowice? Kurcze, mam w głowie gwoździa z napisem porodówka i się zastanawiam nad Simin Chorzów a właśnie Uck
a w uck podobno luksus i 3 stopień maja. To dla mnie też dużo znaczy
Kiniorek jeżeli mowa o Ligocie, to ja tam planuję rodzić. Dla mnie szpital robi bardzo dobre wrażenie, w II i IV sobotę miesiąca można przyjść i zobaczyć oddział z położną, a znajoma w czerwcu tam rodziła i bardzo sobie chwali. Ona akurat miała cesarkę. -
kasia1518 wrote:Ja podobnie jak Paulina099 - wydaje mi się że wszystko mam po starszej . Na pewno chce kupić nowych bodziakow trochę, pajace, coś na wyjście, rzeczy kosmetyczno-apteczne popezegladac czy terminu ważności nie straciły i sobie ze 2 kuszule .
Dla mnie śpiochy też są bardzo niepraktyczne- ale co kto woli ☺ używałam pajace i w szpitalu też ich używali dajac na początku pod spód kaftanik.
U nas w szpitalu dawali wszystko, ale nie wiem czy to nie przez to że dziecko na intensywnej terapii było. Słyszałam opinie że na oddziale położniczym często trzeba się dopraszac o wszystko więc warto mieć swoje.
Do spania sprawdzaly nam się zestawy
Body na długi rękaw + polśpiochy i przez tydzień rożek A potem kocyk albo
Body krótki rękaw + pajac- to żeby dziecka nie przegrzać jest bardzo ważne bo niestety przegrzane dziecko później więcej choruje. Ja np wiele razy słyszałam " o ma zimne rączki" gdzie po sprawdzeniu wcale zimne nie były ☺
Potwierdzam , ciuszki z Lidla są większe jeśli chodzi o rozmiarówke ale gatunkowo ok.
Hej. Akurat cieplote to na karku dziecka się sprawdza. Zimne ręce o niczym nie świadczą🙂
U nas w szpitalu akurat ubranka swoje dają, trzeba mieć tylko pieluszki i mokre chusteczki. No i na wyjście ubranko, ale to już ktoś przywiezie. -
Cabrera u mnie w szpitalu wojewódzkim trzeba mieć swoje ubranka 😊
Spirit te „szmaty” to jest to jałowe, jednorazowe coś w co się owija dziecko po porodzie pewnie 😁 po badaniu u pediatry można przebrać w swoje. Ja nie ogarniałam wtedy życia, ale mama tak mówi 😋 rodziła ze mną.
Goemi nie musisz ich słuchać... kaftaniki pod śpiochami się podwijają, rolują, ja nie wiem czy to jest dla tego pępka lepsze... 🤷🏻♀️ nic się nie stanie temu kikutowi przez pajaca, a przynajmniej nigdzie dziecku „nie wieje”. 😋 ten kikut i tak musi odpaść, prędzej czy później. Nie znam nikogo komu nie odpadł 😋
Przedszkolanka kupuje 1 i mam nadzieje, ze na krótko, bez przymusu kupowania „0”. 😊
Kalcia dzięki za listę! 😘
Dzisiaj lecę do galerii na łowy! 😁Cabrera, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Cześć dziewczyny. Addela1 u nas też dają wszystko łącznie z koszulą do porodu. Trzeba mieć do dziecka tylko pieluszki 1 i chusteczki oraz niedrapki. I to jest dobre podejście dla mnie bo po co zaczynać powrót do domu od prania albo dawać brudy mężowi do domu.
-
sunshine03 wrote:Hm zawyżone, ale jakościowo fajne
ja mam 90% wyprawki z h&m, bo mi się podobają takie minimalistyczne wzory
Przedszkolanko nie mam w tym żadnej wiedzy praktycznej, ale ja kupiłam 10 bym kupiła dopiero wtedy, jeśli byłoby wiadomo, że dzieciaczek będzie bardzo malutki.
-
moni05 wrote:Cabrera u mnie w szpitalu wojewódzkim trzeba mieć swoje ubranka 😊
Spirit te „szmaty” to jest to jałowe, jednorazowe coś w co się owija dziecko po porodzie pewnie 😁 po badaniu u pediatry można przebrać w swoje. Ja nie ogarniałam wtedy życia, ale mama tak mówi 😋 rodziła ze mną.
Goemi nie musisz ich słuchać... kaftaniki pod śpiochami się podwijają, rolują, ja nie wiem czy to jest dla tego pępka lepsze... 🤷🏻♀️ nic się nie stanie temu kikutowi przez pajaca, a przynajmniej nigdzie dziecku „nie wieje”. 😋 ten kikut i tak musi odpaść, prędzej czy później. Nie znam nikogo komu nie odpadł 😋
Przedszkolanka kupuje 1 i mam nadzieje, ze na krótko, bez przymusu kupowania „0”. 😊
Kalcia dzięki za listę! 😘
Dzisiaj lecę do galerii na łowy! 😁bo ja też nie ogarniam ale bardziej bym stawiała na szmatę ^^
2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:Ale jałowe że jak kompresy jednorazowe pakowane oddzielnie typu koszula szpitalna do rodzenia czy wyparzona flanelka?
bo ja też nie ogarniam ale bardziej bym stawiała na szmatę ^^
Spirit lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019