Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
aga_ni wrote:Dziewczyny zazdroszczę wszystkim, które już skompletowały wyprawkę! Brawo wy! Ja mam tylko ubranka i wózek na razie ale w tym tygodniu i w przyszłym się za to zabiorę.
Dostałam wózek od znajomych, którzy używali gondoli jako fotelika samochodowego na samym początku. Czy Wy tez tak robicie? Gondola jest do tego przystosowana chyba bo ma instrukcje jak ja wpinać do samochodu.
Gratuluje dobrych wyników glukozy! Ja w końcu idę jutro i mam wielka nadzieje ze będzie ok. Planuje pójść ok 8-9 rano. O której mogę zjeść kolacje? Około 20tej będzie jeszcze ok?2017 #1
2019 #2
-
Aga ni a nigdy w życiu!!! W gondoli nie ma pasów. Nagle hamowanie i noworodek który leżały w gondoli leci jak kukła po samochodzie.
Na glukozę poszłam o 8 a o 21 jeszcze jadłam czipsy hehespokojnie 8 -9 godzin wystarczy.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Gondole? No nie, to już szybciej się pasy przeciąga przez te nosidełka z wózków 3w1, ale to tez niezbyt bezpieczne... lepiej wózek 2w1 mieć i fotelik osobno kupić. 😊
Ja po zakupach, ale szczerze? Lipaaaa stacjonarniekupiłam w smyku tylko pieciopak body na 56 za 30zl, wiec mega tanio, ale wzór taki sam jak już mam na 62. No i kombinezon pluszowy, ale nie tygryska tylko 62 taki szary, misiowaty za 30zl tez.
W Rossmannie kilka rzeczy i takie średnie te zakupya mam takie parcie, ze wezmę teraz chyba jeszcze coś online. Bo się zawiodłam 🤷🏻♀️😅
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyz tego co mi wiadomo jest tylko jedna gondola - maxi cosi jade, ktora ma pasy i moze pelnic funkcje fotelika - ma 5* w testach bezpieczenstwa, ale jest montowana tylko i wylacznie do bazy isofix.
Tak poza tym nie mozna wozic w gondoli w aucie, bo to przy wypadku rownie dobrze dziecko mogloby jechac niczym nie zapieteWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 19:24
-
kalcia wrote:Przed glukoza nie jemy 12 godzin
Pytanie czy się martwić? Cały dzień ma gesty rozciągliwy na około 5 cm śluz, taki jak w dni płodne. Z Kosia miałam taki jak odchodził mi czop po 30 tc i robiło się rozwarcieale może to tylko śluz?
Kalcia no pewnie że się nie martwić na zapas. A możesz zapytać lekarza co on na to?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Doczytałam o tych gondolach. Rzeczywiście są mniej bezpieczne niż fotelik, ale czasami zalecane np przy wcześniakach i właśnie w takiej sytuacji używali jej mój znajomi. Są tez wskazane przy niektórych chorobach ale wolałam się nie wczytywać. Gondola oczywiście ma pasy, jakby nie miała to bym się nawet nie zastanawiała czy ja wsadzać do samochodu. No nic, fotelik tez dostaniemy wiec pewnie raczej bedziemy używać fotelika. Ale wtedy jak to działa? Przewoże dziecko w samochodzie w foteliku i żeby go wyjąc na spacer muszę mieć w tym samym samochodzie cały wózek z gondola?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Aga tak zazwyczaj niestety jest... w cieplejsze pory roku można czasem wpiąć nosidełko w stelaż... ale nie wiem jak to wygląda od strony fizjoterapeutów
aga_ni lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyMożna fotelik wpiąć w stelaż wózka. Wg pediatrów/fizjoterapeutów do godziny-poltorej dziecko może w nim leżeć
dłużej raczej nie, bo łapie bezdechy. Także nie trzeba wszędzie ze sobą wozić gondoli, typu zakupy, wizyta u lekarza itd. Na dluzszy wypad, wyjazd i spacer i tak gondolę się weźmie na pewno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 20:39
moni05, aga_ni lubią tę wiadomość
-
Sunshine ja Cię uwielbiam!
Jesteś jak encyklopedia
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aga tak jak dziewczyny piszą do wózka dokupuję się adaptery i fotelik w stelaż od wózka. A gdzieś na dłużej to cały wózek. Niestety wycieczka z dzieckiem to istna wyprawa razem z bagażami hehe
moni05, aga_ni lubią tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Niby przyspiesza poród, pomaga ze skurczami, jakoś tak... Ja bym zaczęła po skończonych 36tc chyba... Tak samo zacznę się bujać na piłce, masować się olejkami itd. Boję się, że szybciej się coś zadzieje... Donoszona jest od skończonego 37tc, wiem. Ale w tydzień chyba nie zaszkodzę...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
O, to ciekawe. O takie porady poproszę bliżej 37tyg bo teraz mój pregnancy brain nie przyswoi.
Dzięki za wytłumaczenie o co chodzi z przewożeniem dziecka, chyba zrozumiałam
A ja się podłamałam waśnie. Wróciliśmy dzisiaj z 5 dniowych wakacji. Codziennie chodziłam po 5-8 km, do tego seks, co prawda jadłam codziennie w restauracjach ale nie jakoś bardzo dużo - tak mi się wydaje. I staję dzisiaj na wagę i mam 2 kg więcej niż 2 tygodnie temu. Jak to?! Czyli w sumie mam już plus 7 i z takim tempem przybędzie mi jeszcze 6. A koleżanki mi mówiły ze najwiecej przytyły w ostatnim miesiącu. 🤦♀️ Jakoś trudno mi zaakceptować to że się staje wielorybem.
A w ogóle witam się dzisiaj w trzecim trymestrze! To teraz chyba najtrudniejsze 3 miesiące przed nami, co?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Aga mi też ostatnio szybko waga podskoczyła a wcale sobie nie folgowalam. Albo taki okres rozwojowy albo może zmiana pogody na nas źle działa.
Ja herbaty nie piłam ale biegałam po schodach co dwa stopnie, bujalam się na piłce, seks też był no i sprzątałam trzy razy dziennie od poczatku marca tz 36 tydzień a córką uparta i wyszła przenoszona heheaga_ni lubi tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
sunshine03 wrote:z tego co mi wiadomo jest tylko jedna gondola - maxi cosi jade, ktora ma pasy i moze pelnic funkcje fotelika - ma 5* w testach bezpieczenstwa, ale jest montowana tylko i wylacznie do bazy isofix.
Tak poza tym nie mozna wozic w gondoli w aucie, bo to przy wypadku rownie dobrze dziecko mogloby jechac niczym nie zapiete
Ja w 1szej ciazy zastanawialam sie nad Jane Matrix Lite, tam jest takie ciekawe rozwiazanie, ze gondole mozna wpiac na plasko w samochodzie lub ja 'zlozyc' i robi sie z niej fotelik, normalme 5punktowe pasy itd. Ostatecznie w 1szej ciazy wozka nie zdarzylam kupic, a w 2giej zachorowalam na Mutsy Igo i nie bylo tematu, ale niewatpliwie wada tego Jane jest bardzo maly rozmiar gondoli, dziecko jesienne czy zimowe wyrosnie z niej zdecydowanie zbyt szybko