Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Otóż to! Ja do końca sierpnia planuje tez mieć wszystko gotowe. Wrzesień - odpoczywam, zreszta początek września to ogromny stres dla mnie i dla córki - pierwsza klasa 😉
Od połowy września (czyli donoszona ciąża) będę robić 5S i ćwiczenia na piłce, masaż krocza i te wszystkie inne rzeczy.
Czytałam sobie na sierpniowkach i mnie tknęło odnośnie magnezu. W pierwszej ciąży brałam go dużo, miałam 3 a nawet 4 x 1000 jednostek i brałam do samego końca! Teraz lekarze każą od tych skończonych 37 tygodni odstawić w ogóle, bo hamuje skurcze. Ja nie myślałam w ten sposób i może dlatego tak jest? Może dlatego wtedy urodziłam po terminie, a teraz, w tej ciąży nie mam wcale zaleconego regularnie magnezu, sama sobie rozpuszczam doraźnie taki z B6 jak mi się brzuch stawia, ale wiem, że to niewiele daje (choć pomaga, serio). Mysle o tym od rana.sunshine03 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A ja włąśnie dostałam telefon, że materac mamy do odbioru. Miał być za dwa tygodnie dopiero, ale wyszło im szybciej! Zważając na to, że na meble poczekam do jak dobrze pójdzie połowy, a jak źle to do końca września to w sumie średnio wyszło z tym materacem. No nic, poleży na ziemi, nic mu nie będzie, w magazynach też przecież nie leży w łóżeczku.
Na początku przyszłego tygodnia przychodzi do nas jeszcze stolarz dorabiać jakieś ostatnie drobnostki, brakujące półeczki itd. On z tych fachowców na prawdę godnych polecenia, no ale jednak prace stolarskie mają to do siebie, że zawsze coś się nakurzy, więc ja z praniem itd. czekam aż stolarz skończy. Później wezmę się za pranie i prasowanie. Wygospodaruję jakąś szafkę zanim przyjdą mebelki Niny i tam poukładam przygotowane ubranka, potem tylko przełożę do jej mebelków. Inaczej tego nie widzę, bo nie uśmiecha mi się prania i prasowania odkładać na wrzesień. -
moni05 wrote:Otóż to! Ja do końca sierpnia planuje tez mieć wszystko gotowe. Wrzesień - odpoczywam, zreszta początek września to ogromny stres dla mnie i dla córki - pierwsza klasa 😉
Od połowy września (czyli donoszona ciąża) będę robić 5S i ćwiczenia na piłce, masaż krocza i te wszystkie inne rzeczy.
Czytałam sobie na sierpniowkach i mnie tknęło odnośnie magnezu. W pierwszej ciąży brałam go dużo, miałam 3 a nawet 4 x 1000 jednostek i brałam do samego końca! Teraz lekarze każą od tych skończonych 37 tygodni odstawić w ogóle, bo hamuje skurcze. Ja nie myślałam w ten sposób i może dlatego tak jest? Może dlatego wtedy urodziłam po terminie, a teraz, w tej ciąży nie mam wcale zaleconego regularnie magnezu, sama sobie rozpuszczam doraźnie taki z B6 jak mi się brzuch stawia, ale wiem, że to niewiele daje (choć pomaga, serio). Mysle o tym od rana.moni05 lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo wolę mieć do września wszystko na tip top. Potem przedszkole córki. Szybko czas mi ucieka teraz. Więc potem będzie jeszcze gorzej. A już teraz ciazko to w sierpniu lżej nie będzie. W sierpniu już po powrocie z wczasów spakuję torbę i będę siedzieć pod drzwiami hehe
moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Chciałam się zdrzemnąć. Serio. Ale pół godziny młody się walal po brzuchu. Zmieniłam pozycję to dostałam w zebra... Później udało mi się na chwilę zamknąć oczy to poczułam że mi serducho dudni. A tabletki brałam dzisiaj. W ogóle wcześniej gwiazdki w oczach mi mrygaly a ciśnienie książkowe 123/72... Tylko puls 106. Nie wiem czy ten dopegyt i isoptin w ogóle coś dają
a teraz mam ciśnienie 108/71 a puls 107... I czuję się nie fajnie
Kokosowa ja dzisiaj też prasowanie. Druga tura. Już chyba się za to wezmę bo do wieczora może ochota przejść :pWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 17:22
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Moni online teź sa takie promocje? Nie wiesz może?
Emikey to najnowsze wzory wlaśnie powchodzily w hurtowniach na bawelnach czy pieluchach 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 17:50
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie,synek waży 1700gr lekarz mówi że "idzie na 3,5kg" wszystko ok ale mam zrobić EKG bo powiedziałam mu że czasem mam duszności i ciężko mi oddychać,szczerze to myślałam że to normale że mały się rozpycha i uciska na wszystko ale jednak kazał to zbadać.
KasiaP, Kookosowa, Cabrera, Kiniorek91, ammarylis, Karooo93, wiktoriaa, kasia1518, sandrina22, mia4444, przedszkolanka:), brunetka91, Jupik, Goemi, nuśka91, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś 30t0d, mały waży 1700 gram, lekarz podejrzewa wagę końcowa 4200,zdrowy bobas pięknie zapozował
Kookosowa, Cabrera, Kiniorek91, ammarylis, Spirit, Karooo93, wiktoriaa, kasia1518, sandrina22, mia4444, przedszkolanka:), silent, brunetka91, KasiaP, Jupik, Goemi, nuśka91, Kasiulina lubią tę wiadomość
Paulina -
ManiaM wrote:Mam pytanie: kupujecie jakieś majtki ściągające czy pasy ściągające na czas po ciazy? Czy to w ogóle pomaga ? Wydaje mi się że i tak nie można w tym chodzić non stop, ale po kilka h dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 19:54
ManiaM lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Wiktoria jaka ładna
Uwielbiam białe meble.
A ja się biorę za prasowanie. Dziś środa więc na kolację wjechała pizza hut bo mają promocje ( kupując na wynos druga pizza takiej samej wielkosci za 1 zł) więc zgrzeszyłam ale warto. A mąż usypia gadzinę.wiktoriaa lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Gdzie kupiliscie komode? A jak internetowo to mogę linka? Sama szukam właśnie meblini mam metalik w głowie -
O to ja mam plan jak Wy- do końca sierpnia wszystko ogarnąć. Póki co jutro się okaże czy pierw wakacje a po się zabieram za ciuszki itp.czy od razu do pralki i prasowania. Malowanie mamy w drugim tyg. urlopu męża ,jeszcze przemeblowanie tv , a na koniec zniesienie i odświeżenie bujaka dla mnie i fury dla młodego. Czyli niby nic a wszystko przed nami haha.
Gratuluję wizyt,duże dzieciaczki! Mój na pewno drobniejszy, ciekawe ile ma
Kiniorek mój dzisiaj tak się wypychał,że myślałam,że ręke mi obok pępka wystawimoni05, Kiniorek91 lubią tę wiadomość
-
Też mnie ciekawość zżera co do wagi... ale muszę wytrzymać do wtorku. 30+1 będzie, wiec jakieś porównanie możliwe 😊
Kookosowa lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019