Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Otóż to! Ja do końca sierpnia planuje tez mieć wszystko gotowe. Wrzesień - odpoczywam, zreszta początek września to ogromny stres dla mnie i dla córki - pierwsza klasa 😉
Od połowy września (czyli donoszona ciąża) będę robić 5S i ćwiczenia na piłce, masaż krocza i te wszystkie inne rzeczy.
Czytałam sobie na sierpniowkach i mnie tknęło odnośnie magnezu. W pierwszej ciąży brałam go dużo, miałam 3 a nawet 4 x 1000 jednostek i brałam do samego końca! Teraz lekarze każą od tych skończonych 37 tygodni odstawić w ogóle, bo hamuje skurcze. Ja nie myślałam w ten sposób i może dlatego tak jest? Może dlatego wtedy urodziłam po terminie, a teraz, w tej ciąży nie mam wcale zaleconego regularnie magnezu, sama sobie rozpuszczam doraźnie taki z B6 jak mi się brzuch stawia, ale wiem, że to niewiele daje (choć pomaga, serio). Mysle o tym od rana.
sunshine03 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A ja włąśnie dostałam telefon, że materac mamy do odbioru. Miał być za dwa tygodnie dopiero, ale wyszło im szybciej! Zważając na to, że na meble poczekam do jak dobrze pójdzie połowy, a jak źle to do końca września to w sumie średnio wyszło z tym materacem. No nic, poleży na ziemi, nic mu nie będzie, w magazynach też przecież nie leży w łóżeczku.
Na początku przyszłego tygodnia przychodzi do nas jeszcze stolarz dorabiać jakieś ostatnie drobnostki, brakujące półeczki itd. On z tych fachowców na prawdę godnych polecenia, no ale jednak prace stolarskie mają to do siebie, że zawsze coś się nakurzy, więc ja z praniem itd. czekam aż stolarz skończy. Później wezmę się za pranie i prasowanie. Wygospodaruję jakąś szafkę zanim przyjdą mebelki Niny i tam poukładam przygotowane ubranka, potem tylko przełożę do jej mebelków. Inaczej tego nie widzę, bo nie uśmiecha mi się prania i prasowania odkładać na wrzesień. -
Ja brałam poprzednio wiadro luteiny, magnezu i nospy dziennie. Nie pamiętam tych dawek, ale serio, samymi tabletkami można było się najeść. Równo 37+0 odstawiłam a w nocy 37+2/37+3 urodziłam. Także chyba coś w tym jestmoni05 wrote:Otóż to! Ja do końca sierpnia planuje tez mieć wszystko gotowe. Wrzesień - odpoczywam, zreszta początek września to ogromny stres dla mnie i dla córki - pierwsza klasa 😉
Od połowy września (czyli donoszona ciąża) będę robić 5S i ćwiczenia na piłce, masaż krocza i te wszystkie inne rzeczy.
Czytałam sobie na sierpniowkach i mnie tknęło odnośnie magnezu. W pierwszej ciąży brałam go dużo, miałam 3 a nawet 4 x 1000 jednostek i brałam do samego końca! Teraz lekarze każą od tych skończonych 37 tygodni odstawić w ogóle, bo hamuje skurcze. Ja nie myślałam w ten sposób i może dlatego tak jest? Może dlatego wtedy urodziłam po terminie, a teraz, w tej ciąży nie mam wcale zaleconego regularnie magnezu, sama sobie rozpuszczam doraźnie taki z B6 jak mi się brzuch stawia, ale wiem, że to niewiele daje (choć pomaga, serio). Mysle o tym od rana.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo wolę mieć do września wszystko na tip top. Potem przedszkole córki. Szybko czas mi ucieka teraz. Więc potem będzie jeszcze gorzej. A już teraz ciazko to w sierpniu lżej nie będzie. W sierpniu już po powrocie z wczasów spakuję torbę i będę siedzieć pod drzwiami hehe
moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Chciałam się zdrzemnąć. Serio. Ale pół godziny młody się walal po brzuchu. Zmieniłam pozycję to dostałam w zebra... Później udało mi się na chwilę zamknąć oczy to poczułam że mi serducho dudni. A tabletki brałam dzisiaj. W ogóle wcześniej gwiazdki w oczach mi mrygaly a ciśnienie książkowe 123/72... Tylko puls 106. Nie wiem czy ten dopegyt i isoptin w ogóle coś dają
a teraz mam ciśnienie 108/71 a puls 107... I czuję się nie fajnie
Kokosowa ja dzisiaj też prasowanie. Druga tura. Już chyba się za to wezmę bo do wieczora może ochota przejść :pWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 17:22

-
nick nieaktualnyOnline były na początku lipca. Teraz już prawie wszystko na smyk online wykupione, ale wyprzedaż nadal trwaprzedszkolanka:) wrote:Moni online teź sa takie promocje? Nie wiesz może?
Emikey to najnowsze wzory wlaśnie powchodzily w hurtowniach na bawelnach czy pieluchach 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 17:50
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie,synek waży 1700gr lekarz mówi że "idzie na 3,5kg" wszystko ok ale mam zrobić EKG bo powiedziałam mu że czasem mam duszności i ciężko mi oddychać,szczerze to myślałam że to normale że mały się rozpycha i uciska na wszystko ale jednak kazał to zbadać.
KasiaP, Kookosowa, Cabrera, Kiniorek91, ammarylis, Karooo93, wiktoriaa, kasia1518, sandrina22, mia4444, przedszkolanka:), brunetka91, Jupik, Goemi, nuśka91, Kasiulina lubią tę wiadomość

-
U mnie dziś 30t0d, mały waży 1700 gram, lekarz podejrzewa wagę końcowa 4200,zdrowy bobas pięknie zapozował
Kookosowa, Cabrera, Kiniorek91, ammarylis, Spirit, Karooo93, wiktoriaa, kasia1518, sandrina22, mia4444, przedszkolanka:), silent, brunetka91, KasiaP, Jupik, Goemi, nuśka91, Kasiulina lubią tę wiadomość
Paulina
-
Ja używałam po pierwszej ciąży, waga w 6tyg poleciała mi 10kg ( A w ciąży przytyłam 3kg) i 8tyg po CC zaczęłam używać ( kupiłam w rossmanie za 56zl) i nosiłam po 2-3 h dziennie- efekt super bo brzuch szybko stał się taki jak przed ciąża.ManiaM wrote:Mam pytanie: kupujecie jakieś majtki ściągające czy pasy ściągające na czas po ciazy? Czy to w ogóle pomaga ? Wydaje mi się że i tak nie można w tym chodzić non stop, ale po kilka h dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 19:54
ManiaM lubi tę wiadomość
kasia1518

-
Wiktoria jaka ładna

Uwielbiam białe meble.
A ja się biorę za prasowanie. Dziś środa więc na kolację wjechała pizza hut bo mają promocje ( kupując na wynos druga pizza takiej samej wielkosci za 1 zł) więc zgrzeszyłam ale warto. A mąż usypia gadzinę.
wiktoriaa lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Gdzie kupiliscie komode? A jak internetowo to mogę linka? Sama szukam właśnie meblini mam metalik w głowie -
O to ja mam plan jak Wy- do końca sierpnia wszystko ogarnąć. Póki co jutro się okaże czy pierw wakacje a po się zabieram za ciuszki itp.czy od razu do pralki i prasowania. Malowanie mamy w drugim tyg. urlopu męża ,jeszcze przemeblowanie tv , a na koniec zniesienie i odświeżenie bujaka dla mnie i fury dla młodego. Czyli niby nic a wszystko przed nami haha.
Gratuluję wizyt,duże dzieciaczki! Mój na pewno drobniejszy, ciekawe ile ma
Kiniorek mój dzisiaj tak się wypychał,że myślałam,że ręke mi obok pępka wystawi
moni05, Kiniorek91 lubią tę wiadomość
-
Też mnie ciekawość zżera co do wagi... ale muszę wytrzymać do wtorku. 30+1 będzie, wiec jakieś porównanie możliwe 😊
Kookosowa lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019