Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi właśnie twardnienie nie przeszło wcale, ale po takich dawkach leków nie spodziewałam się rewelacji. Dzisiaj rano miałam około 12 skurczy, które były regularne. Co ok. 15 minut. Przeszły jak wzięłam doraźnie nospe. Dlatego uprawiam nieustannie leżing z duping.
A i doszłam gdzie mój lekarz prowadzący popełnia błąd w pomiarach usg i ta waga wychodzi taka zawyzona. Porównując usg III trymestru, które było tydzień szybciej główka i kość udowa urosły o ok. 1cm chyba, równo. Ale za to obwód brzucha za każdym razem mierzy tak jakby był większy o kilka cm od głowy. A na głównych usg w tym tym tydzień szybciej idzie równo z główka, więc takiej opcji nie ma. I skoro wg niego brzuszek w tydzień w obwodzie się zwiększył niby o 6 cm to się nie dziwię, że wyszła mu kolosalna ta waga... Doszliśmy do tego z mężem.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
sunshine03 wrote:Dziewczyny wrócę jeszcze do tematu koszuli do porodu
Na po porodzie mam 2 koszulce z dolce sonno i są bardzo ok.
Ale w sumie nadal nie zdecydowałam się na koszulę do porodu. Powinna być rozpinana na całej długości?
Gdzieś czytałam, że tak jest wygodniej z ktg, bo nie trzeba gołą pupą wtedy świecić cały czas, ale może któraś z Was bardziej doświadczona mi powie, czy lepiej mieć koszulę po całości rozpinaną czy wystarczy jak góra do kangurowania będzie rozpinana
A i te z Tesco maja fajny materiał, moja była cała brudna, wszystko się dopralo i teraz też ją biorę do szpitala, a planuje dokupić sobie jeszcze jedna taką samą, bo dalej są w TescoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 20:28
sunshine03 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Sunshine, KTG miałam gibajac się na piłce, więc było mi wszystko jedno. Ale najlepiej jakby rozpinala się w miarę daleko z przodu, bo jest od razu próba karmienia 😊 chciałam kupić od mamy ginekolog ale to bez sensu. I tak pójdzie w kosz. Całkowicie podwinelam moja koszule na sali po porodzie, ale położna i tak okryla mnie i mała.
sunshine03 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Mi właśnie twardnienie nie przeszło wcale, ale po takich dawkach leków nie spodziewałam się rewelacji. Dzisiaj rano miałam około 12 skurczy, które były regularne. Co ok. 15 minut. Przeszły jak wzięłam doraźnie nospe. Dlatego uprawiam nieustannie leżing z duping.
A i doszłam gdzie mój lekarz prowadzący popełnia błąd w pomiarach usg i ta waga wychodzi taka zawyzona. Porównując usg III trymestru, które było tydzień szybciej główka i kość udowa urosły o ok. 1cm chyba, równo. Ale za to obwód brzucha za każdym razem mierzy tak jakby był większy o kilka cm od głowy. A na głównych usg w tym tym tydzień szybciej idzie równo z główka, więc takiej opcji nie ma. I skoro wg niego brzuszek w tydzień w obwodzie się zwiększył niby o 6 cm to się nie dziwię, że wyszła mu kolosalna ta waga... Doszliśmy do tego z mężem.to właśnie zależy od lekarzy mierzących, co lekarz to może wyjść inna miara
moni05 lubi tę wiadomość
Paulina -
wiktoriaa wrote:O matko tak czytam to wychodzi na to że tylko ja tu lubię słodkie i to pod każdą postacią. Do 5 miesiąca miałam odrzut ale teraz jak mam ochotę to zjem i to nie tylko ciasto domowe, czy z cukierni ale batona też. Za to nic nie posole bo nie cierpię soli.
Rodzić bym chciała sn A co wyjdzie to zobaczymy.
U nas dziś taka parówka że masakra. A jutro ma być jeszcze gorzej.
Wiktoria u mnie nie ma dnia bez słodkiego. Uwielbiam i to wszystko, na szczęście dziecko udało mi się utrzymać póki co bez cukru ☺wiktoriaa lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Głupie pytanie zadam... Ale jakby mi się mały wystawiał to bym go czuła chyba też w innych miejscach a nie nagle u gory brzucha? I tak za każdym razem... Wywala mi brzuch tam gdzie jest dno macicy powoli schodzi i młody się wierci. Najgorzej jest jak wstaje np do WC. Za chwilę czuję że mi wszystko twardnieje...
-
Konieczynka wrote:Też przy pierwszym się zastanawialam czy to już szczególnie że miałam bolesny skurcze Bh. Ale mi poszły wody więc nie było złudzeń. A według moich doświadczeń to nie da się pomylić skurczy porodowych z czymkolwiek innym. Albo ja miałam tak silne.
My byliśmy dziś na grillu z dziewczynami z pracy i rodzinami, ale tylko my z dzieckiem i jeszcze jedna koleżanka z roczna dziewczynka. I mój syn upodobań sobie zabawę z moją szefowa i tak 3 godz się z nim bawiła dinozaurami.2017 #1
2019 #2
-
Atyde wrote:Ja miałam taką koszule rozpinana na całej długości z Tesco, byłam zadowolona, w połowie porodu nosiłam ją już jak szlafrok, a pod koniec chodziłam po prostu gola. Był to ogromny plus do badania ktg i jak później na cito miałam cesarke, a tracilam przytomność, to łatwiej byłoby im zdjąć ( z tym, że ja już od koniec chodziłam po postu gola, miałam własną sale porodowa).
A i te z Tesco maja fajny materiał, moja była cała brudna, wszystko się dopralo i teraz też ją biorę do szpitala, a planuje dokupić sobie jeszcze jedna taką samą, bo dalej są w Tesco2017 #1
2019 #2
-
wiktoriaa wrote:To ja miałam takie okresy że tabletki przeciwbólowe szły w ruch jak tylko dostałam A czasem jak nie zdążyłam i do bólu okresowego doszły wymioty i biegunka to kończyło się na ip kroplówkami. Czasem nawet nie wiedziałam że go mam A czasem było tak. Mówili że po porodzie to mija, ciocia mi mówiła że owszem jej minęło ale dopiero po 3 dziecku 🙄
Moja bratowa miała cesarke bo młoda się nie odwróciła i mówi że drugie tylko i wyłącznie cc. Kuzynka też miała cc bo młody miał 4.600 ale mówiła że tak ja lekarz porządnie wyczyścił że tylko w szpitalu miała te grubsze podpaski A potem już leciała na wkładkach
W kwestii miesiączek to u mnie raz że stały się regularne jak w zegarku 31-32 dni , to dwa wcale nie bolesne i żadnych symptomów zwiastujących zbliżanie się okrsu, a wcześniej ból brzucha, piersi , jajników i kiepski humor.kasia1518
-
Ja koszulę miałam swoją, ale jej nie założyłam, bo wszystko tak mnie przytłoczyło- silne skurcze, od razu porodówka, więc jak dali koszulę szpitalna to ją założyłam. A po porodzie ją wywalilam, ale trochę to potrwało, bo byłam tak obolała i w szoku, że nawet nie myślałam, żeby ją zdjąć..
Teraz wezmę też swoją, ale jak dadzą szpitalną to znów chyba w szpitalną się wbiję. -
miśka wrote:A tak z innej beczki - czy któraś z Was miała cc i mąż mógł kangurować malucha?
Tak. U mnie mąż normalnie stał obok sali operacyjnej i czekał. Nie widział co się dzieje tylko że leżę i śpię. A potem dali mu mała i ja kangurowal.
Spirit ale się uśmiałamperfekcyjna obsługa operacyjna na taśmę
miśka lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Spirit wrote:Mi nic nie ściągali do cięcia tylko uwaga przyklei li mi koszulkę zwinięta taśmą klejąca na plecach :p położna która mi potem pomagają wstać mało ze śmiechu nie umarła :p
Az musiałam sobie wyobrazić tą taśmę na plecachmusiało wyglądać komiczne
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
To ja jeszcze napisze w kwestii żywienia swoje zdanie - dziadkowie to zmora w tym temacie. Będąc nad morzem zrobiłam mojej mamie i siostrze taka awanturę że zapamiętają do końca życia- kilka razy prosiłam żeby nic słodkiego Zosi nie dawały, a byly lody, ciastka, jogurty slodkie, żelki do lizania- później już robily że mnie zła matkę i rzucaly do Zosi teksty- Zosiu nie dam Ci bo nasz tak zła mamę ze nie pozwala- na szczęście niespełna roczne dziecko nie rozumie.
Teściowa... 2 razy miała zwrócona uwagę żeby słodkiego nie dawać i tego nie robi. Sama przerzucila się na owoce, jogurty naturalne. Ostatnio do jogurtu dała jej 2 biszkopty - ale mnie o tym poinformowała.
Ja slodkie uwielbiam- wszystko ciasta, czekolady, batoniki , żelki. Mąż jedynie ciasta i jakieś rarytasy typu Ferrero Rocher,toffifi czy ptasie mleczko- ale za to zje całe opakowanie naraz.
Na pewno dziecka przed słodkim nie uchronie. Fo teraz dostała ode mnie raz jogurt owocowy z Piątnicy. Dałam spróbować soki czy to jabłkowy czy jakiś z bibivity wieloowocowy ale nimi pluła- lubi tylko wodę A odkąd obczaila bidon z rurką to pije naprawdę dużo. Podaje jej slodkie rzeczy bez cukru np. Placuszki bananowe, gofry bez cukru, budyń jaglany. Je dużo warzyw, owoce lubi wszystkie, mięso ubóstwia- dietę zaczęłam rozszerzać po 4mcż i liczę że tak jej zostanie. A slodkie cóż... Ja będę musiała się przerzucić na te jej słodycze bez cukru, choć ns pewno ciasta domowej roboty ( bo piekę dużo) będzie dostawac ale tam zamiast białego cukru można stosować zamienniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 21:37
kasia1518
-
Kasiu i brawo. Bo czasem inaczej się nie da. Moja mama teź mnie ostatnio wnerwia bo "musi" chowac ciasto przed dzieckiem a dziecko przecież lubi słodkie i to takie normalne.. a ona kurna musi jesc przy dziecku?? Jeszcze raz tekst tego typu i trzeba bedzie przypomnieć jak bardzo sie myli.
Dziewczyny strasznie mnie boli dzisiaj ósemka(cały czas na raty mi wyłazi).. jak myślicie wytrwac ból juz do rana? Czy lepiej brać apap ? Jeden juz brałam o 14:30. Bo jak jest stan zapalny to niby lepiej tabletkę bo bezpieczniej, jak uważacie?kasia1518 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Kasiu i brawo. Bo czasem inaczej się nie da. Moja mama teź mnie ostatnio wnerwia bo "musi" chowac ciasto przed dzieckiem a dziecko przecież lubi słodkie i to takie normalne.. a ona kurna musi jesc przy dziecku?? Jeszcze raz tekst tego typu i trzeba bedzie przypomnieć jak bardzo sie myli.
Dziewczyny strasznie mnie boli dzisiaj ósemka(cały czas na raty mi wyłazi).. jak myślicie wytrwac ból juz do rana? Czy lepiej brać apap ? Jeden juz brałam o 14:30. Bo jak jest stan zapalny to niby lepiej tabletkę bo bezpieczniej, jak uważacie?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Paulina -
Atyde wrote:Mi moją koszule zjedli i ubrali swoją taka operacyjną, z tym, że ja miałam w trybie nagłym po 29 godzinnym porodzie to wszystko było brudne więc w mojej koszuli by mnie nie wzięli. Chociaż jak patrzyłam to każda po cesarce przyjeżdżala z ich szpitalna koszulka jednorazowa.
Az musiałam sobie wyobrazić tą taśmę na plecachmusiało wyglądać komiczne
ale nie aż tak żeby nie ściągnąć i pytałam bo szczerze mówiąc było mi obojętne nawet jakbym goła była :p A tu powiedzieli że nie trzeba i cy taśmą
i właśnie rano kazali się rozebrać A ja że ok tylko proszę o pomoc bo do taśmy na plecach nie sięgnę ^^
2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:Ja też miałam nagłą
ale nie aż tak żeby nie ściągnąć i pytałam bo szczerze mówiąc było mi obojętne nawet jakbym goła była :p A tu powiedzieli że nie trzeba i cy taśmą
i właśnie rano kazali się rozebrać A ja że ok tylko proszę o pomoc bo do taśmy na plecach nie sięgnę ^^
haha bo se pod koniec sama koszulkę zdjelam i paradowalam nago
Ale z tą taśma zaszaleliteraz u mnie w kozlu, wiem że do operacji dają swoją taką jednorazowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 22:21
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
przedszkolanka:) wrote:Kasiu i brawo. Bo czasem inaczej się nie da. Moja mama teź mnie ostatnio wnerwia bo "musi" chowac ciasto przed dzieckiem a dziecko przecież lubi słodkie i to takie normalne.. a ona kurna musi jesc przy dziecku?? Jeszcze raz tekst tego typu i trzeba bedzie przypomnieć jak bardzo sie myli.
Dziewczyny strasznie mnie boli dzisiaj ósemka(cały czas na raty mi wyłazi).. jak myślicie wytrwac ból juz do rana? Czy lepiej brać apap ? Jeden juz brałam o 14:30. Bo jak jest stan zapalny to niby lepiej tabletkę bo bezpieczniej, jak uważacie?
Myślę że tabletke będzie bezpieczniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 22:27
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
kasia1518