Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny! Ale nadrabiania Ja tez swiezynka wiec sie nie wypowiem na temat kp. Mam nadzieje jednak, ze uda mi sie karmic persia. Bardzo bym chciala.
Dzisiaj bylismy na USG maluch ma 3,1cm smiesznie ruszal raczkami i nozkami i dzisiaj po raz pierwszy wygladal jak malutkie dzieciatko😍🥰 Cudowne uczucie widziec jak sie malenstwo rusza, nie moge sie doczekac prenatalnego 😍😬
Co do objawow to mam jak Marghe, czuje sie super, wiadomo mniej energii i zmeczenie ale tak to jest naprawde dobrze
Jezeli chodzi o imiona, to bedzie Emilie Isabel jak bedzie dziewczynka, a jak chlopczyk to bedzie Liam 😀
Nalia, Etoilka, Wombat, Mama Trójki, Norka01, Magu, Marghe, Marcelina85 lubią tę wiadomość
21.08.21 Liam 2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
nick nieaktualnyDreamer wrote:Ja właśnie zwróciłam kawę. Żeby mi chociaz smakowała. Ale nie. Nie smakowała i jeszcze heft. Już żadnej najmniejszej przyjemnośc z życia nie mam
Współczuję. Ja na kawę w ogóle patrzeć nie mogę 🙈 A też ją uwielbiałam. Piłam codziennie kilka kubków. -
Mi kawa od początku przestała smakowac a wcześniej piłam prawdziwą i czasami dwie dziennie. Teraz w ogóle mnie nie ciągnie sam zapach mi nie odpowiada. Ostatnio sobie kupiłam Inkę zobaczę może będzie samokowac. W ogóle mało rzeczy mi smakuje. A najmniej jedzenie które ma intensywny zapach. Teraz mam fazę na pomidory z pieprzem. 🙂🙂
Marghe lubi tę wiadomość
199607 -
Hehe Dreamer rozbawiłaś mnie...ja też nie mam już takiej przyjemności z kawy a nadal piję raz dziennie.
Ogólnie to ostatnio mam ochotę na mnóstwo rzeczy których nie mogę, chce mi się coraz częściej jakiś klusek śląskich, pączuszków z toffi, gorącej czekolady, pierogów i chamskich bułek dmuchanych z kiełbasą.
Ta dieta mnie wykańcza, jak ja mam być szczęśliwa jak chodzę głodna?tylko żreć to zielsko i warzywa ....masakra jak mam się tym najeść? ja jestem typowym mięsożercą (grupa ORh+) dla mnie życie bez kotleta to jak w więzieniu. -
Ja to bym jadła tylko rosół i jeszcze pizza za mna chodzi. No chyba dziś zamówię z reszta od rana jestem ciągle glodna. Co godzinę mam ssanie. A pochwalę się, że plażę i morze to mam na Co dzien. Pracuję przy samym zejsciu na plażę i mogę tam chodzic kiedy chcę
Kania85, Marianka@87, Beza87, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Nalia, nie tylko Ty... Ja w pierwszej ciąży wymiotowalam od 7 tygodnia do 18... Teraz nie jest lepiej, zaczęłam już w 6 A dziecko chodzi za mną i powtarza "ble"🙈 jem bo muszę A w tej ciazy mam jeszcze większe migreny.. Spadlam już 2 kg, wyglądam jak zombie A do tego mój Dzieć ma katar i w nocy go tak zatyka że jak próbuje odkaszlec to wymiotuje... 3 razy zmieniłam prześcieradło i pidzamke dziś. Do tego musiałam dziś przyjść do biura... od jutra biorę opiekę i zostaje w domu. Oby mu przeszło, bo się wykończe!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 14:19
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Dziewczyny które biorą encorton sprawdzajcie poziom magnezu .Ja biorę 3X 5mg i przy każdej dawce 1xaspargin a mimo to mam magnez i potas w dolnej normie. Ponoć świetne są shoty chela mag b6 do kupienia w aptece.Własnie zamówiłam 30sztuk. W poprzedniej ciąży po24 tyg z powodu niskiego MG i K miałam codzienne ataki skurczy stóp które mnie wykańczały. Tym razem będę tego pilnować
-
Kania85 wrote:Hehe Dreamer rozbawiłaś mnie...ja też nie mam już takiej przyjemności z kawy a nadal piję raz dziennie.
Ogólnie to ostatnio mam ochotę na mnóstwo rzeczy których nie mogę, chce mi się coraz częściej jakiś klusek śląskich, pączuszków z toffi, gorącej czekolady, pierogów i chamskich bułek dmuchanych z kiełbasą.
Ta dieta mnie wykańcza, jak ja mam być szczęśliwa jak chodzę głodna?tylko żreć to zielsko i warzywa ....masakra jak mam się tym najeść? ja jestem typowym mięsożercą (grupa ORh+) dla mnie życie bez kotleta to jak w więzieniu.
Kania, ja w sumie też 0 Rh+, ale ani przed ciążą, ani teraz jakoś mnie do mięsa nie ciągnie. W sumie przed ciążą lubiłam parówki, a teraz nawet one mnie nie kuszą. Raz czy dwa miałam tylko ochotę na pierś z kurczaka w panierce, taką jak robiła moja mama w każdą sobotę U mnie teraz najbardziej cytrusy, jabłka i sałatki. Aż się sama dziwię, że mi tylko zdrowe jedzenie smakuje
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Menina wrote:Kania, ja w sumie też 0 Rh+, ale ani przed ciążą, ani teraz jakoś mnie do mięsa nie ciągnie. W sumie przed ciążą lubiłam parówki, a teraz nawet one mnie nie kuszą. Raz czy dwa miałam tylko ochotę na pierś z kurczaka w panierce, taką jak robiła moja mama w każdą sobotę U mnie teraz najbardziej cytrusy, jabłka i sałatki. Aż się sama dziwię, że mi tylko zdrowe jedzenie smakuje
Podziwiam, ja potrzebuje kaszanki z grilla i schabowego z karkówki. Sałatą też nie pogardzę ale jako dodatek a nie danie główne.Na szczęście dieta działa bo po tygodniu spadła mi waga o 1,5kg. -
Kania85 wrote:Podziwiam, ja potrzebuje kaszanki z grilla i schabowego z karkówki. Sałatą też nie pogardzę ale jako dodatek a nie danie główne.Na szczęście dieta działa bo po tygodniu spadła mi waga o 1,5kg.
A co masz za diete?
21.08.21 Liam 2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
nick nieaktualnyJa też raz lepiej raz gorzej. Mdłości są ale już nie od rana do nocy, tylko albo rano albo wieczorem. Dużo śpię, szybko się męczę. Po 30 min spacerze od razu zasypiam. Na warzywa dalej nie mam ochoty, mięso ble. Że zdrowych rzeczy to jem mnóstwo owoców. Śliwki mi pomagają na mdłości i zgagę, więc jem ich teraz kilogramami. I lody 😍
Imiona jeszcze nie wybrane ale podoba mi się Felicja, Marcelinka i Florian. bardzo podobał mi Mikołaj i Franciszek, ale za dużo już dzieci o takich imionach, więc odpuszczam.Miracle lubi tę wiadomość
-
Ja mam ostatnio monotonną dietę, bo ciągle jem rosół z kaczki, pierogi (wszystkie oprócz z mięsem), chleb razowy ze słonecznikiem z masłem i pomidorem, owoce szczególnie jabłka i melon, jajka (pod każdą postacią) i słodycze, a najbardziej wchodzi mi prince polo kokosowe 😂
-
Miracle wrote:A co masz za diete?
Miracle lubi tę wiadomość
-
Rosół to było moje danie w pierwszej ciąży. Teraz tez mi smakuje. Tylko nie ma kto tego mięsa jeść. Ja tez raczej owoce i sałatki. I słodycze. Najgorzej z mięsem. Dzisiaj na obiad wszedł makaron z serem.
Z termometrem ogólnie to problem. Te na czoło z każdym razem pokazują co innego. Te tanie do ucha mi pokazują po 35 stopni.
Jedyny chyba sensowny to Braun do ucha taki z wymiennymi końcówkami. Tez mi pokazuje różnie ale nie ma aż takich rozbieżności. Trzeba się nauczyć celować w odpowiednie miejsce.
A te śliwki na mdłości to suszone czy świeże ? -
Dreamer wrote:Wiesz ja mam takie odczucie ze to się akurat sprawdza.
Ale ja nie wiem jak mam ocenić moje dziecko. Bo od małego super spało, jadło, nie było kołek. Wszystkie noce przespane. Żadnej nie zarwalismy. Zeby wychodzą nie wiemy kiedy. Z każdym zostanie bez problemu. Ale z drugiej strony jest taki ze ani chwili się sam sobą nie zajmie. Cały czas wymaga uwagi. Co bym nie chciała zrobić to mnie ciągnie za rękę i mną rządzi co mamy robić. Ciagle raczki i zabawa na blacie kuchennym.
Jak oceniacie, jakie to dziecko ? Łatwe czy trudne ? Jakie mi się teraz należy ? -
Hej dziewczyny 😊
Wracam do żywych.
Jeszcze dwa dni temu czułam się beznadziejnie, bóle głowy i migreny, byłam tak słaba że prawie nic nie robiłam, serce mi waliło po wejściu na górę. Masakra
Byłam pewna że to objawy ciąży. Do momentu aż zmierzyła ciśnienie, 90/62 puls 89
I mimo że nadal kawa mi nie smakuje to piję ją i czuje się lepiej.
Staram się Was czytać, ale na pisanie nie starczyło mi siły.
Cieszę się z wszystkich dobrych informacji.
Z imionami to już ciężko,mamy trójkę - Hanię, Zosię i Grzesia.
Teraz podobała mi się Basia i Piotr.choć nigdy nie daliśmy imienia które było na początku😉
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️