Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Martka89 wrote:Twoja informacja jest już nieaktualna, bo dziś Polskie Towarzystwo ginekologów i położników wydało oficjalne oświadczenie i zaleca szczepić ciężarne. I nie ma co gadać bzdur, ze dziecko ucierpi, bo nie ma żadnych dowodów ze jakiekolwiek szczepienia sa szkodliwe. Każdy ma wybór. Nie szczepiąc się tak samo ryzykujesz zdrowiem i życiem swoim i dziecka- niestety w 3 trym tworzą się zakrzepy na łożysku i nierzadko dochodzi do wewnatrzmacicznego obumarcia płodu. Dodatkowo, mniejsza pojemność oddechowa płuc ogromnie podnosi ryzyko ze ciężarna trafi pod respirator.
Nie ma tu dobrej decyzji, ale dotychczasowe badania- nie pseudoteorie ze strony antyszczepionkowek- wskazują ze szczepionki mRNA nie maja szkodliwego wpływu na płód.
Poniżej link do stanowiska:
http://www.ptgin.pl/stanowisko-ptgip-dotyczace-szczepien-kobiet-ciezarnych-przeciwko-covid19?fbclid=IwAR2af_WaLsj_FPOwoMliAJfo-tN1XFn0wv1k5Drj3FBVODIx84I3eAvG2h8
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
nick nieaktualnyJa tez bede sie szczepic. Ciaze prowadzi mi profesor ze szpitala uniwersyteckiego, konsultowalam sie tez z lekarka, która prowadzi certyfikowany punkt szczepień i oboje stanowczo zalecaja sie szczepić. Phizer lub Moderna wchodzą w gre. Mowili, ze mozna poczekac do III trymestru ale nie jest to konieczne. Wg polskiego towarzystwa ginekologicznego szczepic mozna sie juz od 16 t.c. Dla mojej grupy wiekowej rejestracja jest od 5 maja, a 4tego mam polowkowe tez u dobrego specjalisty. Jesli tez potwierdzi to rejestruje sie i szczepię
juz mi wystarczy tej pandemii, wystarczajaco sie namartwilam, ze my wylądujemy w szpitalu, a córka w pogotowiu opiekuńczym, bo noe będzie sie miał kto nia zajac. Oczywiście to dosc malo prawdopodobne ale co sobie wkrecam od początku ciąży to moje...
-
No i wlasnie Marianka, to jest clue rozmowy.
Tobie wszyscy doradzali, a mnie wszyscy zalecali. Dlatego Ty sie teraz nie zaszczepisz, a ja to zrobilam i jestem z tego powodu super zadowolona!
Nie ma decyzji idealnych w obecnym swiecie.
Kazdy robi po swojemu, po prostu.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Oczywiście, ja się odezwałam w tym temacie bo pytałaś o co chodzi z pytaniami o szczepienia. Kilka stron wcześniej rozmawiałyśmy o tym i zdania były podzielone i nikt nikogo nie krytykuje, tylko nagle nikt się nie odezwał, więc chciałam napisać skąd pytania
wyszło, że niepotrzebnie się wychyliłam
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Bebetka93 wrote:Witajcie, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, ale pod koniec lutego potwierdzono obumarcie mojej ciąży i na początku marca miałam zabieg.
Teoretycznie powinniśmy zacząć starania w maju, ale zaryzykowaliśmy i odbyliśmy jeden stosunek, który okazał się Złotym Strzałem!
Znowu jestem w ciąży! Oby wszystko tym razem było dobrze, trzymajcie kciuki!❤Ada&Pola❤
-
Marianka@87 wrote:Oczywiście, ja się odezwałam w tym temacie bo pytałaś o co chodzi z pytaniami o szczepienia. Kilka stron wcześniej rozmawiałyśmy o tym i zdania były podzielone i nikt nikogo nie krytykuje, tylko nagle nikt się nie odezwał, więc chciałam napisać skąd pytania
wyszło, że niepotrzebnie się wychyliłam
rozumiem, chyba mnie ominela ta dyskusja.
Nie dziwi mnie to wcale, ze zdania sa podzielone. Mnie na tym bardzo zalezalo i sie ciesze, dlatego o tym napisalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 21:00
Marianka@87 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Benus191 wrote:Widzę, że u Was zakupy już w pełni. Ja na razie odwrotnie, wyprzedaje rzeczy po córce. Nie zdawałam sobie sprawy, że mamy tego taki ogrom. Mam nadzieję, że choć części się pozbędę, bo wyrzucić mimo wszystko szkoda.
majóweczka83 lubi tę wiadomość
1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Bebetka93 wrote:Witajcie, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, ale pod koniec lutego potwierdzono obumarcie mojej ciąży i na początku marca miałam zabieg.
Teoretycznie powinniśmy zacząć starania w maju, ale zaryzykowaliśmy i odbyliśmy jeden stosunek, który okazał się Złotym Strzałem!
Znowu jestem w ciąży! Oby wszystko tym razem było dobrze, trzymajcie kciuki!1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Bebetka ogromne gratulacje
Ja podpytuje w ostatnim czasie wszystkich lekarzy jaki maja stosunek do szczepień w ciąży. To mówią jednym głosem- na ten moment to my nic nie wiemy. I tu się zgadzam. Bo niby skąd maja wiedzieć. Temat jest świeży. Czas pokaże.
A co do wiary wielkim autorytetom to tez ostrożnie. Mnie pandemia nauczyła ze nikomu nie można teraz wierzyć. Jak się weryfikuje to co nam wmawiają w różnych źródłach to jest tyle kłamstw ze głowa mała. Ale każdy w sumie wierzy w co chce wierzyć. I jak już podejmie decyzje to szuka potwierdzenia ze dobrze Zdecydował. Taka nasza natura. Ale nie wmawiajmy nikomu Ze coś jest bezpieczne albo niebezpieczne gdy tego nie wiemy. A tutaj nie wiemy. Co najwyżej wierzymyBebetka93, Beza87, Marianka@87 lubią tę wiadomość
-
Znowu jestem w ciąży! Oby wszystko tym razem było dobrze, trzymajcie kciuki!
Cudownie❤️❤️❤️❤️. Gratulacje 🙂Bebetka93 lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Bebetka super ze wpadłaś tu się pochwalić nowina. Zaglądaj do nas i informuj na bieżąco. Teraz już napewno będzie dobrze
Nie myślałam, że będę mogła się chwalić tak szybko 🙉🙈 cały czas niedowierzam.
Też wychodzę z założenia, że musi być dobrze 🙂🙏 chociaż lekkie obawy gdzieś tam z tyłu głowy są, nie da się ukryć.
Rośnijcie zdrowo 💓 -
Bebetka93 wrote:Dreamer, zacznę od pogratulowania- widzę, że będzie dziewczynka 🙂
Nie myślałam, że będę mogła się chwalić tak szybko 🙉🙈 cały czas niedowierzam.
Też wychodzę z założenia, że musi być dobrze 🙂🙏 chociaż lekkie obawy gdzieś tam z tyłu głowy są, nie da się ukryć.
Rośnijcie zdrowo 💓 -
Bebetka gratulacje 🤩🤩🤩
Temat szczepień jak i aborcji jest kontrowersyjny. Nie mogli wymyślić tyle lat szczepionki na coronavirusy, ktore są z nami nie od wczoraj, byly opisywane w latach 50. A nagle wymyślili kilka roznych szczepionek. Ja nie wierze już w nic co mówią, nie jestem zwolennikiem ani przeciwnikiem szczepień. I póki co szczepić się nie będę. Ale podejrzewam, że bede musiała, bo zrobią dostęp do wszystkiego tylko dla zaszczepionych. Zobaczymy co bedzie na jesień, co wymyślą i dla zaszczepionych np kolejne dawki... I dla nie zaszczepionych. Zastraszony naród gdzie się na wszystko byleby mieć spokój. W czasie wyborów wirus był w odwrocie ponoć... Sytuacja jest trudna niestety. Ale może to nas nauczy wzajemnego szacunku
-
Cześć
mnie chyba dawno głowa nie bolała, bo wczorajszy dzień i noc dzisiejsza była słaba. Wczoraj śnieg, słońce, śnieg... inaczej nie mogło się to skończyć jak migrenowym bólem głowy. Ubolewam, że nie możemy brać ibuprofenu
Wczoraj oglądałam Anexa Sport - używanego, ale faktycznie w super stanie, właściwie jedynie na stelażu coś widać, że był użytkowany. Teraz siedzę i myślę czy go brać.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
O matko co ja widzę! Bebaetka jakie cudowne wieści! oh jak dobrze to słyszeć! odzywaj się do nas częściej kochana, po części nadal jesteś wrześniową mamusią.Gratulacje i teraz już musi być TYLKO dobrze !
-
Ciekawe co u Norki i Wombat, myślę o nich często, mam nadzieję że dochodzą do siebie
Mama Trójki lubi tę wiadomość
-
Bebetka to trzymam kciuki. Który to w ogóle tydzień? U lekarza byłas-potwierdzone? Fakt po skrobance każą odczekać chociaż cykl albo dwa także mam nadzieję że będzie dobrze!
Dzisiaj mam wizytę u gina, jutro zaczynam szkole rodzenia żeby skończyć przed wakacjami, a w czwartek połówkowe. Będzie się działo!31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g