X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zestawy body+pajac w workach, ja zawsze jak się pakuje to zwijam w rulony więc mam po 2-3 zestawy w jednym worku. 5 na rozmiar 56 i 5 na 62. Na szczęście udało mi się zamknąć w kabinówce + mała torba sportowa bo jak zobaczyłam rozmiar podkładów i podpasek to chwilę wątpiłam w domknięcie 😂

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Z większością z Was się raczej nie znam, ale 7lat temu zaczynałam w "starając się ogólnie".
    Od początku wiedziałam, że nie będzie łatwo, ponieważ każde badanie i diagnozy to były nowe kłody pod nogi...
    Dość szybko się okazało, że bez wspomaganego rozrodu się nie uda. Tak oto na koncie mam 5procedur IVF, 12tranferów, 7ciąż,ale nigdy nie było mi dane przejść z dziewczynami z TP z tego samego miesiąca od początku do końca☹
    Została nam ostatnia szansa na rodzicielstwo, ale pojawił się problem z finansami...
    Załozyłam zrzutkę, wszystkie dotychczasowe cegiełki zostały wpłacone przez dobre duszyczki z forum, które spotkały mnie na swojej trudnej drodzę do 🤰, ale same nie dadzą rady.
    Może któraś z Was chciałaby dorzucić swoją cegiełkę i razem z nimi wybudować dla mnie 🧱?
    https://zrzutka.pl/v9cc6c
    Byłabym ogromnie wdzięczna!

Mum2b lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popakowalam rodzajami ubranek w woreczki strunowe. Mam dwa rozmiary ze względu na długość młodego, mąż po porodzie odpowiednie zabierze do domu.

Mama Trojki- szczepilam się na covid, wszystko jest w porządku. Teraz to już w ogóle bym się nie martwiła tym czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku, bo dużo zdarzyło urodzić i jest ok.
    Szwagierka przyjęła pod okiem prof Preisa pierwszą dawkę w 36 tygodniu, druga po porodzie. Także nigdy nie jest za późno. Dodam że brala w tym czasie m.in. heparynę, insulinę itd. generalnie ciąża zagrożona pod okiem Preisa i Paśnika.

Marcia86 lubi tę wiadomość

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po ile macie body itp? Ja mysel, ze w szpitalu bedziemy tak z 5 dob - cc + zakladam zoltaczke u syn z grupy krwi, bo corka miala

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie szczepilam. I wydaje mi się ze jest trochę późno. Mi mówili ze jak się zdecyduje to do 33 tc mam się wyrobić z 2 dawkami.
    Co do odwiedzin to u nas w szpitalu tylko jedna osoba. Albo zaszczepiona albo z wymazem. Lekarz się śmiał ze albo mamusia albo mąż.
    Moje dziecko wg wczorajszego badania spadło z waga. Ciekawe czy zwolniło ze wZrostem czy któryś lekarz niedokładnie pomierzyl. Wcześniej zapowiadało się większe niż średnia. A teraz ze niby mniejsze niż typowy noworodek. Zobaczymy.

• Magu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny a po ile macie body itp? Ja mysel, ze w szpitalu bedziemy tak z 5 dob - cc + zakladam zoltaczke u syn z grupy krwi, bo corka miala
    Ja w sumie zabrałam 6 kompletów, ale w różnych rozmiarach 2x50, 3x56, 1x62. Jak będę miała do tego głowę to jeśli uznam, że któreś będą za małe /za duże to oddam od razu mężowi do zabrania. Ja mam nadzieję, że z dzieckiem to tylko 2-3 doby. Przed porodem liczę się z tym, że 1-2 doby zanim indukcja ruszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 17:03

Mum2b lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:

Ja niestety też zakładam żółtaczkę w związku z konfliktem grup krwi - syn miał.
    Biorę 5 kompletów ubranek (w szpitalu chcą 3).

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po lekarzu. Okazuje się że angine mam i antybiotyk. Dodatkowo wyszedł mi wysoki puls bardzo. Lekarka się wystraszyla, że bardzo wysoki jest i przepisała mi lek na zmniejszenie pulsu ale narazie go nie biore bo się boję, że może zaszkodzić dziecku.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja po lekarzu. Okazuje się że angine mam i antybiotyk. Dodatkowo wyszedł mi wysoki puls bardzo. Lekarka się wystraszyla, że bardzo wysoki jest i przepisała mi lek na zmniejszenie pulsu ale narazie go nie biore bo się boję, że może zaszkodzić dziecku.
    A nie masz gorączki? Przy infekcji puls może być podwyższony. Ile masz tego pulsu?

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie.
    Dziś 32+6 Szyjka 36.7 mm wiec chyba okej. Przepływy pepowinowe i mózgowy okej. Szacowana waga 2220 wiec tez. Ale włączyła dopplera i zmierzyła oporu maciczne i w lewej wyszedł na granicy….powiedziała ze spokojnie, do obserwacji, ze to w sumie to nie każdy nawet bada….. Ze to ważniejsza jest waga płodu itd. Ale ziarno niepewności zasiane…..
    Powiedzcie mi czy badają wam te opory….? Przekłada się to ma jakieś problemy…?
    Ja mam tp 29.09 wiec jestem na samym końcu tego szeregu….🙂oby tak zostało

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziś 32+6 Szyjka 36.7 mm wiec chyba okej. Przepływy pepowinowe i mózgowy okej. Szacowana waga 2220 wiec tez. Ale włączyła dopplera i zmierzyła oporu maciczne i w lewej wyszedł na granicy….powiedziała ze spokojnie, do obserwacji, ze to w sumie to nie każdy nawet bada….. Ze to ważniejsza jest waga płodu itd. Ale ziarno niepewności zasiane…..
    Chyba mi nie badali, ale możliwe, że nie mówili a oznaczone jest to jakimiś dziwnymi symbolami, których nie znam.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    A nie masz gorączki? Przy infekcji puls może być podwyższony. Ile masz tego pulsu?
    150 , a teraz 126 gorączki brak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 18:57

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Nie, mi bada tylko mózgowy i pepowinowe. 🤷‍♀️

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale puls w ciąży ogólnie jest wysoki. A jeszcze jak się pokona jakieś schody a dłuższy dystans to się automatycznie podnosi. A przy infekcji jeszcze organizm dodatkowo dostaje w kość.

Mi bada jakieś przepływy. To taki pomiar podobny do badania bicia serca dziecka. Dla mnie stresujący. Ale nie wnikalam w to nigdy co to za przepływy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 19:15

• Magu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie dość wysoki ten puls. Jak masz ciśnieniomierz to sprawdź sobie w domu, ale na spokojnie, po odpoczynku. Jaki lek Ci przepisała?

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ale puls w ciąży ogólnie jest wysoki. A jeszcze jak się pokona jakieś schody a dłuższy dystans to się automatycznie podnosi. A przy infekcji jeszcze organizm dodatkowo dostaje w kość.

Mi bada jakieś przepływy. To taki pomiar podobny do badania bicia serca dziecka. Dla mnie stresujący. Ale nie wnikalam w to nigdy co to za przepływy.
    Taki miałam po spoczynku. Dwie godziny siedziałam i w domu leżałam. Nigdy ciśnienia nie mierze zaraz po wysiłku.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    No faktycznie dość wysoki ten puls. Jak masz ciśnieniomierz to sprawdź sobie w domu, ale na spokojnie, po odpoczynku. Jaki lek Ci przepisała?
    No właśnie 126 było po odpoczynku, lezeniu. A i o 12 miałam 140 też po dłuższym leżeniu. U lekarza 150 bo dwóch godzinach siedzenia. Lek propranolol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 20:07

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzę, że to silny lek. Sama bym go chyba nie wzięła. A odczuwasz jakoś ten wysoki puls? Może warto się skonsultować z jakimś kardiologiem?

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Kojarzę, że to silny lek. Sama bym go chyba nie wzięła. A odczuwasz jakoś ten wysoki puls? Może warto się skonsultować z jakimś kardiologiem?
    Jedynie słabo mi się robi. Dlatego boje się pomimo że lekarz dała. Poczekam. Wieczorem sprawdze jutro też jak będzie wysokie zadzwonie do ginekologa czy coś z tym robić. Do kardiologa ciężko się dostać, miesiącami się czeka nawet prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 20:16

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciężko, ale teoretycznie w ciągu 7 dni powinni ciężarną przyjąć. Może ginekolog będzie umiał zalecić coś bezpieczniejszego w ciąży. Ja teraz biorę z zalecenia kardiologa Beto 25 ZK, ponoć ma też obniżać puls.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ