Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też mam zestawy body+pajac w workach, ja zawsze jak się pakuje to zwijam w rulony więc mam po 2-3 zestawy w jednym worku. 5 na rozmiar 56 i 5 na 62. Na szczęście udało mi się zamknąć w kabinówce + mała torba sportowa bo jak zobaczyłam rozmiar podkładów i podpasek to chwilę wątpiłam w domknięcie 😂
-
Cześć!
Z większością z Was się raczej nie znam, ale 7lat temu zaczynałam w "starając się ogólnie".
Od początku wiedziałam, że nie będzie łatwo, ponieważ każde badanie i diagnozy to były nowe kłody pod nogi...
Dość szybko się okazało, że bez wspomaganego rozrodu się nie uda. Tak oto na koncie mam 5procedur IVF, 12tranferów, 7ciąż,ale nigdy nie było mi dane przejść z dziewczynami z TP z tego samego miesiąca od początku do końca☹
Została nam ostatnia szansa na rodzicielstwo, ale pojawił się problem z finansami...
Załozyłam zrzutkę, wszystkie dotychczasowe cegiełki zostały wpłacone przez dobre duszyczki z forum, które spotkały mnie na swojej trudnej drodzę do 🤰, ale same nie dadzą rady.
Może któraś z Was chciałaby dorzucić swoją cegiełkę i razem z nimi wybudować dla mnie 🧱?
https://zrzutka.pl/v9cc6c
Byłabym ogromnie wdzięczna!Mum2b lubi tę wiadomość
-
Ja popakowalam rodzajami ubranek w woreczki strunowe. Mam dwa rozmiary ze względu na długość młodego, mąż po porodzie odpowiednie zabierze do domu.
Mama Trojki- szczepilam się na covid, wszystko jest w porządku. Teraz to już w ogóle bym się nie martwiła tym czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku, bo dużo zdarzyło urodzić i jest ok.
Szwagierka przyjęła pod okiem prof Preisa pierwszą dawkę w 36 tygodniu, druga po porodzie. Także nigdy nie jest za późno. Dodam że brala w tym czasie m.in. heparynę, insulinę itd. generalnie ciąża zagrożona pod okiem Preisa i Paśnika.Marcia86 lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Ja się nie szczepilam. I wydaje mi się ze jest trochę późno. Mi mówili ze jak się zdecyduje to do 33 tc mam się wyrobić z 2 dawkami.
Co do odwiedzin to u nas w szpitalu tylko jedna osoba. Albo zaszczepiona albo z wymazem. Lekarz się śmiał ze albo mamusia albo mąż.
Moje dziecko wg wczorajszego badania spadło z waga. Ciekawe czy zwolniło ze wZrostem czy któryś lekarz niedokładnie pomierzyl. Wcześniej zapowiadało się większe niż średnia. A teraz ze niby mniejsze niż typowy noworodek. Zobaczymy. -
Mum2b wrote:Dziewczyny a po ile macie body itp? Ja mysel, ze w szpitalu bedziemy tak z 5 dob - cc + zakladam zoltaczke u syn z grupy krwi, bo corka miala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 17:03
Mum2b lubi tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Dziewczyny a po ile macie body itp? Ja mysel, ze w szpitalu bedziemy tak z 5 dob - cc + zakladam zoltaczke u syn z grupy krwi, bo corka miala
Ja niestety też zakładam żółtaczkę w związku z konfliktem grup krwi - syn miał.
Biorę 5 kompletów ubranek (w szpitalu chcą 3).
-
A ja po lekarzu. Okazuje się że angine mam i antybiotyk. Dodatkowo wyszedł mi wysoki puls bardzo. Lekarka się wystraszyla, że bardzo wysoki jest i przepisała mi lek na zmniejszenie pulsu ale narazie go nie biore bo się boję, że może zaszkodzić dziecku.
-
anulka20 wrote:A ja po lekarzu. Okazuje się że angine mam i antybiotyk. Dodatkowo wyszedł mi wysoki puls bardzo. Lekarka się wystraszyla, że bardzo wysoki jest i przepisała mi lek na zmniejszenie pulsu ale narazie go nie biore bo się boję, że może zaszkodzić dziecku.
-
Dziewczyny, jestem po wizycie.
Dziś 32+6 Szyjka 36.7 mm wiec chyba okej. Przepływy pepowinowe i mózgowy okej. Szacowana waga 2220 wiec tez. Ale włączyła dopplera i zmierzyła oporu maciczne i w lewej wyszedł na granicy….powiedziała ze spokojnie, do obserwacji, ze to w sumie to nie każdy nawet bada….. Ze to ważniejsza jest waga płodu itd. Ale ziarno niepewności zasiane…..
Powiedzcie mi czy badają wam te opory….? Przekłada się to ma jakieś problemy…?
Ja mam tp 29.09 wiec jestem na samym końcu tego szeregu….🙂oby tak zostało -
Martka89 wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie.
Dziś 32+6 Szyjka 36.7 mm wiec chyba okej. Przepływy pepowinowe i mózgowy okej. Szacowana waga 2220 wiec tez. Ale włączyła dopplera i zmierzyła oporu maciczne i w lewej wyszedł na granicy….powiedziała ze spokojnie, do obserwacji, ze to w sumie to nie każdy nawet bada….. Ze to ważniejsza jest waga płodu itd. Ale ziarno niepewności zasiane…..
Ja mam tp 29.09 wiec jestem na samym końcu tego szeregu….🙂oby tak zostało -
Martka89 wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie.
Ja mam tp 29.09 wiec jestem na samym końcu tego szeregu….🙂oby tak zostało❤Ada&Pola❤
-
Ale puls w ciąży ogólnie jest wysoki. A jeszcze jak się pokona jakieś schody a dłuższy dystans to się automatycznie podnosi. A przy infekcji jeszcze organizm dodatkowo dostaje w kość.
Mi bada jakieś przepływy. To taki pomiar podobny do badania bicia serca dziecka. Dla mnie stresujący. Ale nie wnikalam w to nigdy co to za przepływy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 19:15
-
Dreamer wrote:Ale puls w ciąży ogólnie jest wysoki. A jeszcze jak się pokona jakieś schody a dłuższy dystans to się automatycznie podnosi. A przy infekcji jeszcze organizm dodatkowo dostaje w kość.
Mi bada jakieś przepływy. To taki pomiar podobny do badania bicia serca dziecka. Dla mnie stresujący. Ale nie wnikalam w to nigdy co to za przepływy. -
Magu wrote:No faktycznie dość wysoki ten puls. Jak masz ciśnieniomierz to sprawdź sobie w domu, ale na spokojnie, po odpoczynku. Jaki lek Ci przepisała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 20:07
-
Magu wrote:Kojarzę, że to silny lek. Sama bym go chyba nie wzięła. A odczuwasz jakoś ten wysoki puls? Może warto się skonsultować z jakimś kardiologiem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 20:16