Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer wrote:A czy coś Wam wiadomo ze musimy mieć do porodu POTWIERDZONY wynik grupy krwi ? A potwierdzony to taki który się robi drugi raz w tym samym labie ?
Tak dokładnie, trzeba mieć wynik krwi potwierdzony, czyli wykonany 2 razy w tym samym laboratorium 🙂
-
nick nieaktualny
-
Martka89 wrote:Dziewczyny ja wiem ze tekst się przewija, ale nie daje mi spokoju.
Wydzielina…. Wodnista, zostawia mokre plamy na majtkach. W usg ilość wód prawidłowa i lekarz nic innego nie sprawdza. Czy wodniste- dosłownie jak woda- upławy tez macie????
❤Ada&Pola❤
-
Ja mam na wyniku napis potwierdzony i jeszcze coś tam z kwestią przeciwciał musi być, ale nie pamiętam dokładnie. Musi być też pesel i aktualne nazwisko na tym wyniku w razie gdyby ktoś zmieniał w międzyczasie. Pokazałam swojemu lekarzowi, który pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić i powiedział, że taki jest ok.
-
nick nieaktualnyJa mam wynik na kartce wydrukowanej z podpisem elektronicznym, w lab mówili, że teraz takie obowiązują. Byłam zdziwiona, ale mój lekarz nic nie mówił. Wynik też nie jest potwierdzony. I też nie mówił, że mam pobrać 2 raz. A lekarz pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić.
-
Ja po wizycie. Przepływy super. Waga - 2800g 😱😱😱 Ada miala tyle w 40tc. 🤣 Minus -, wód płodowych na granicy, 9.5cm. Ale mam ponoć się tym na tym etapie nie przejmować, bo mała przybiera ładnie + ponoć leżała tak, że większość wód miała pod spodem. Sama widzialam na USG jak jej plywaly kolo buzi. Ma już takie słodkie pultynki. 😊 Za 3 tyg kolejna wizyta i kgt. A i szyjka jeszcze wysoko, ale trochę miękka -, w ogóle się tym nie przejmować, ponoc to dobry znak. :p
Magu lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
No nie jest łatwo że spaniem na tym etapie... najgorzej jak człowiek w końcu zaśnie a tu trzeba wstawać i do pracy... poniekąd jestem wdzięczna za te prace z domu, bo moge między czasie odpocząć
Kacha_88 lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Część dziewczyny 😊 ostatni tydzień spędziłam w szpitalu, podali mi sterydy, sprawdzili wątrobę, zostałam wypisana w czwartek do domu z zaleceniem stawiania się na ktg. W niedzielę ktg wyszło ok, wczoraj ze jednak nie, tętno uciekło, chyba też złapało moje, jedna wielka panika, potem USG na którym niby wszystko ok ale decyzja że zostaje w szpitalu. Ktg dziś znowu chyba niezbyt dobre bo położna przewracała mnie tylko z boku na bok (za wąski zapis), kolejne ktg na którym tętno małego około 150-170, ale był też dosyć ruchliwy.
Końcem końców zostałam zawolana do zabiegowego na założenie drugiego wlfronu do cesarki na jutro😱
Co prawda to 36ty tc ale cieszę się bardzo że mały będzie już po tej stronie brzucha.
Trzymajcie jutro kciuki🙈😊Mum2b, Swatka, Tusianka, Marcia86, Marianka@87, Apple Lady, martuśka737 lubią tę wiadomość
-
maama90 wrote:Część dziewczyny 😊 ostatni tydzień spędziłam w szpitalu, podali mi sterydy, sprawdzili wątrobę, zostałam wypisana w czwartek do domu z zaleceniem stawiania się na ktg. W niedzielę ktg wyszło ok, wczoraj ze jednak nie, tętno uciekło, chyba też złapało moje, jedna wielka panika, potem USG na którym niby wszystko ok ale decyzja że zostaje w szpitalu. Ktg dziś znowu chyba niezbyt dobre bo położna przewracała mnie tylko z boku na bok (za wąski zapis), kolejne ktg na którym tętno małego około 150-170, ale był też dosyć ruchliwy.
Końcem końców zostałam zawolana do zabiegowego na założenie drugiego wlfronu do cesarki na jutro😱
Co prawda to 36ty tc ale cieszę się bardzo że mały będzie już po tej stronie brzucha.
Trzymajcie jutro kciuki🙈😊maama90 lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
maama90 wrote:Część dziewczyny 😊 ostatni tydzień spędziłam w szpitalu, podali mi sterydy, sprawdzili wątrobę, zostałam wypisana w czwartek do domu z zaleceniem stawiania się na ktg. W niedzielę ktg wyszło ok, wczoraj ze jednak nie, tętno uciekło, chyba też złapało moje, jedna wielka panika, potem USG na którym niby wszystko ok ale decyzja że zostaje w szpitalu. Ktg dziś znowu chyba niezbyt dobre bo położna przewracała mnie tylko z boku na bok (za wąski zapis), kolejne ktg na którym tętno małego około 150-170, ale był też dosyć ruchliwy.
Trzymajcie jutro kciuki🙈😊maama90 lubi tę wiadomość
-
Ja już też po wizycie, Julek waży 2,7kg, cały czas w tym samym centylu, przepływy super, wód płodowych w normie.
Szyjka 1,7 cm więc się skraca cały czas i rozwarcie dalej takie samo czyli na 3 cm mniej więcej.
Plan jest taki, że dociągnę do 23 sierpnia i mogę "szaleć", bo ciąża donoszona. Natomiast lekarz pełen wątpliwości czy w ogóle dociągnę do tego 23go 🤭
Nie ukrywam, że się cieszę, bo czuję się fatalnie psychicznie, brakuje mi snu przede wszystkim. A skoro Julek już jest bezpieczny (wg pierwszego usg dzisiaj 36+1 tc) to jestem gotowa żeby urodzićMagu, Tusianka, Nalia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zastanawiam się czy jak ma to e-coli w pochwie, i ich nie wybije do porodu to jest to wskazanie może do cc? Wydaje mi się, że nie bo wiele kobiet nie wie, że ma tam jakies bakterie. hmmm
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Dziewczyny, zastanawiam się czy jak ma to e-coli w pochwie, i ich nie wybije do porodu to jest to wskazanie może do cc? Wydaje mi się, że nie bo wiele kobiet nie wie, że ma tam jakies bakterie. hmmm❤Ada&Pola❤
-
Mamma90 trzymamy mocno kciuki za jutro!!
maama90 lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g