X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania i jak tam i Was ? Pierwszy wspólny dzień w domu ? Jak synek ? Bo moj wisi na mnie coraz bardziej. Wcześniej na sile go ciągłym żeby wracał ze mną do domu jak gdzieś byliśmy. A teraz wystarczy ze powiem ze ja jadę to biegnie za mną jakbym go chciała zostawić.
    Oj rozkręcają się te porody u nas. Ale spokojnie. Nie jedna urodzi długo po terminie.

• Elena26 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maama90 wrote:
    Po moich przygodach szpitalnych i możliwością cięcia w czwartek, wypuścili mnie w czwartek ze szpitala😅 dziś byłam na wizycie u mojej gin, duphastonu i magnezu nie biorę od tygodnia, mam już 3,5cm rozwarcia. Pogmerała mi w szyjce i powiedziała że jak dziś się nie zacznie to jutro mam się stawić na 9 do szpitala i będziemy działać. Przepływy słabną i nie ma na co czekać.Łapia mnie jakieś skurcze od podbrzusza ale niebolesne. Nawet podczas badania był skurcz którego nie czułam🤣

Trzymamy kciuki, w którym jesteś tygodniu i dniu?

3jgx43r848q7vmi7.png
    31.12.2020 - Betahcg 55,8
    02.01.2021 - Betahcg 155,4
    07.01.2021 - Betahcg 2305,0
  • Magu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień w niedzielę pełnia to się może posypać trochę. :)

Ulaa lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Za tydzień w niedzielę pełnia to się może posypać trochę. :)

Właśnie miałam to samo napisać!
    Podobno w pełnię rodzi się najwięcej dzieci (sama urodziłam się w pełnię 😄)

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że już się u nas rozkręca! Aż ciężko uwierzyć w to jak szybko ta ciąża i to wszystko minęło 🤷 Dzieciaczki są już gotowe i pora na nie 😊 trzymam kciuki za każdą z was!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Właśnie miałam to samo napisać!
    Podobno w pełnię rodzi się najwięcej dzieci (sama urodziłam się w pełnię 😄)

Tak mój mąż stwierdził że na bank urodze w pełnię 🤣🤣🤣 akurat rocznica ślubu będzie hehe. Ale i tak myślę że pewnie urodzę po terminie i tyle z tego będzie.
    Trzeci raz kawałek czopka na papierze 😛

Ulaa lubi tę wiadomość

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Ja prałam i suszyłam w suszarce na bieżąco jak kupowałam i teraz na początku sierpnia znowu wszystko wrzuciłam do prania i suszenia, poukładałam wg rozmiarów i tyle. Ja nie prasuję większości rzeczy z suszarki, bo tego nie wymagają, chyba że to koszule męża czy jakieś mega wymagające rzeczy to wtedy trzeba przeciągnąć żelazkiem
    No właśnie też nie prasowalam daje sobie na wstrzymanie. Chciałam by zarazki zlikwidować ale w dużej temperaturze sie susza więc jest ok. Ja ogólnie swoich ciuchów,syna i meza nie prasuje. Dopiero jak trzeba z szafy wyciągam i wtedy prasuje.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • maama90 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena26 wrote:
    Trzymamy kciuki, w którym jesteś tygodniu i dniu?
    W poniedziałek będzie dopiero 37+0

Elena26 lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Tak mój mąż stwierdził że na bank urodze w pełnię 🤣🤣🤣 akurat rocznica ślubu będzie hehe. Ale i tak myślę że pewnie urodzę po terminie i tyle z tego będzie.

Mi ostatnio znajomi wróżyli poród 15.08 czyli jutro 😄
    Ale chyba coś im nie poszło, bo póki co nie zanosi się na jakąś akcję 🤷‍♀️

A za tydzień to i ja mogę, tak z Tobą do pary 😄

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to muszę nogi zaciskać do września, bo właśnie się dowiedziałam, że mój szpital, gdzie mam planowane CC na wrzesień, wstrzymuje przyjęcia od 23 sierpnia do końca miesiąca z powodu remontu. Teraz mam stracha co będzie jak jakaś akcja się zacznie w sierpniu. Czy inne szpitale uszanują kwalifikację CC z innego szpitala? W poniedziałek pewnie będę dzwonić do nich, aby się więcej dowiedzieć na ten temat, ale już zaczynam mieć jakieś myśli z tyłu głowy.

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Oooo ja tę mam rocznicę ślubu za tydzień. Hmmmm nie powiem poród wtedy to by było ciekawe🤣

• Magu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lestaa wrote:
    Ja to muszę nogi zaciskać do września, bo właśnie się dowiedziałam, że mój szpital, gdzie mam planowane CC na wrzesień, wstrzymuje przyjęcia od 23 sierpnia do końca miesiąca z powodu remontu. Teraz mam stracha co będzie jak jakaś akcja się zacznie w sierpniu. Czy inne szpitale uszanują kwalifikację CC z innego szpitala? W poniedziałek pewnie będę dzwonić do nich, aby się więcej dowiedzieć na ten temat, ale już zaczynam mieć jakieś myśli z tyłu głowy.
    Niestety nie muszą uszanować. Pewnie wszystko zależy od lekarza na którego się trafi. Podobno nie ma problemu większego z kwalifikacją w Bródnowskim, ale to chyba dla Ciebie trochę daleko. Solec i Praski raczej też zazwyczaj "nie marudzą". Na Żwirkach różnie bywa, ale tam to z kolei nie ma chyba kwalifikacji, tylko przyjeżdżasz z akcją i jeśli uznają wskazania to robią cc.
    Ja właśnie jak przeczytałam o tym remoncie w IMiDzie to stwierdziłam, że chciałabym urodzić wcześniej, bo potem się może zrobić tłoczno.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny co tam u was słychać? Nie nadrobię zaległości bo widzę ze dużo u was się dzieje.
    Gratulacje kto urodził 🥰super ze już się zaczęło ♥️
    Ja dzisiaj prawie kończę 38 zostało raptem tydzień z czymś 🎊
    Jak narazie cisza.
    W nocy mam bóle krzyżowe ale w dzień spokój wiec to napewno nie to. Śluzu zero jak było tak jest cała ciaze.
    Ktg dwa razy w tygodniu ale raptem na ostatnim miała może z 3/4 skurcze na te 30 min.

Dziewczyny to co się tutaj wyrabia z pogoda jest masakra 45-48 stopni dzien w dzien. Plus wilgoć 90%
    Zwyczajnie nie da się rady wyjść z domu. Plus zaczęłam puchnąć wiec odstawili mi sol 😵‍💫

Jak u was samopoczucie ? Kto już blisko ?

Śle buziaki

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 36+0 i jakoś nie czuje, żebym miała urodzić szybciej niż w terminie. Fakt, mam już niby miękką szyjkę. Ale nie mam jakiś boli, twardnienia czy skurczy. 🤷‍♀️ obstawiam, że dotrwam do terminu, ale chciałabym urodzić tak z tydzień, dwa wcześniej. No zobaczymy. Nie nastawiam się.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna urodziłam 5 dni przed terminem. Teraz też mi się marzy jakiś tydzień, max dwa przed. W każdym razie na nadchodzącą pełnię się nie piszę, czekam na wrzesień ;)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Niestety nie muszą uszanować. Pewnie wszystko zależy od lekarza na którego się trafi. Podobno nie ma problemu większego z kwalifikacją w Bródnowskim, ale to chyba dla Ciebie trochę daleko. Solec i Praski raczej też zazwyczaj "nie marudzą". Na Żwirkach różnie bywa, ale tam to z kolei nie ma chyba kwalifikacji, tylko przyjeżdżasz z akcją i jeśli uznają wskazania to robią cc.
    Ja właśnie jak przeczytałam o tym remoncie w IMiDzie to stwierdziłam, że chciałabym urodzić wcześniej, bo potem się może zrobić tłoczno.
    Właśnie jestem po kwalifikacji do IMiD i jeśli remont zakończy się planowo, a ja nie będę miała wcześniejszych przygód to nie powinnam raczej iść na kwalifikację do innego szpitala. Muszę pomyśleć na wszelki wypadek i zastanawiam się nad MSWiA (bo teraz mają mało pacjentek) oraz Żelazną (gdzie kwalifikacje planowe są do 28 tyg tylko).

Magu lubi tę wiadomość

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znów od wczoraj męczą bóle podbrzusza, a dziś dostałam wyniki posiewów i kicha :( martwię się bo wyszły bakterie enterococcus faecalis i staphylococcus koagulazoujemny. Wzrosty liczne. A naturalnej flory bakteryjnej nie ma wcale :( lekarz ma wypisać mi dziś leki ale boje się czy to będzie miało jakiś wpływ na dziecko. Podobno mogą prowokować przedwczesny poród. Kurcze a żadnych upławów ani dolegliwości nie mam kompletnie, byłam pewna że nic nie wyjdzie :(

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio wyszły bakterie w moczu, a nie mam żadnych problemów z oddawaniem moczu, nic nie boli, nie szczypie itp. Mój lekarz jakby to zignorował, tzn popatrzył na te wyniki, wpisał w kartę ciąży i tyle 🤷‍♀️

I tak teraz myślę czy po prostu to nic takiego i tych bakterii dużo nie było czy lekarz olał temat..
    Profilaktycznie biorę urosept i żurawinę i piję dużo wody przez co częściej niż zwykle siusiam, ale nie wiem czy to coś daje 😐

Może zrobię w przyszłym tygodniu ponownie badanie moczu

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Mnie znów od wczoraj męczą bóle podbrzusza, a dziś dostałam wyniki posiewów i kicha :( martwię się bo wyszły bakterie enterococcus faecalis i staphylococcus koagulazoujemny. Wzrosty liczne. A naturalnej flory bakteryjnej nie ma wcale :( lekarz ma wypisać mi dziś leki ale boje się czy to będzie miało jakiś wpływ na dziecko. Podobno mogą prowokować przedwczesny poród. Kurcze a żadnych upławów ani dolegliwości nie mam kompletnie, byłam pewna że nic nie wyjdzie :(
    Ja też nie miał upławów, a wyszło mi e-coli w pochwie.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Mi ostatnio wyszły bakterie w moczu, a nie mam żadnych problemów z oddawaniem moczu, nic nie boli, nie szczypie itp. Mój lekarz jakby to zignorował, tzn popatrzył na te wyniki, wpisał w kartę ciąży i tyle 🤷‍♀️

I tak teraz myślę czy po prostu to nic takiego i tych bakterii dużo nie było czy lekarz olał temat..
    Profilaktycznie biorę urosept i żurawinę i piję dużo wody przez co częściej niż zwykle siusiam, ale nie wiem czy to coś daje 😐

Może zrobię w przyszłym tygodniu ponownie badanie moczu
    Mi dwa razy wyszły bakterie w moczu i wtedy za każdym razem lekarz kazał robić posiew moczu. Wychodził jałowy 🙂 ale było sprawdzone.

Ulaa lubi tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ