Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPowiem szczerze, że jestem zestresowana hehe ;p mam doświadczenie w opiece nad dziecki w każdym wieku z racji mojej pracy ale i tak boje się, że nie poradzę sobie z własnym :p
Tak to moje pierwsze dziecko :p i naprawdę sikam po nogach :p Poza tym boje się cesarki... Boje się ze nie bede w stanie zająć się dzieckiem bo bedzie bolało
Stresujące jest to że to tylko 4 tyg. zostało i zobaczę swojego malucha :p
W ogóle to taka ciekawa bardzo jestem jak wygląda haha :ppaola89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ogóle to dziwne uczucie być na tym etapie :p zwłaszcza, że 2.5 roku sie staraliśmy o dzidzie i średnio wierzyłam, że kiedyś się uda. Zawsze mówiłam, że ciekawe jak to jest chodzić z wielkim brzuchem i dzidzią kopiącą w brzuchu :p a teraz jak czasem przy lustrze stane i sobie o tym przypomne to aż wierzyć się nie chce że jestem na tym etapie :p Bardzo przyjemne uczucie
paola89, Agabtm, mychakruszyna lubią tę wiadomość
-
Aleksandrakili, najważniejsze że Wam się udało i możecie cieszyć się z ciąży . a z maluchem sobie na pewno poradzisz miałaś tyle miesięcy żeby się z tym oswoić i przygotować - hhehe taki żart ;p wiem że w życiu potem różnie bywa. Ja sobie ciągle nie wyobrażam tego big brzucha na koniec .. Aż się buźka uśmiecha jak się czyta Twojego posta .
Aleksandrakili, kamenkaa lubią tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
nick nieaktualnyJa w sumie aż tak dużego brzucha nie mam o dziwo hehe :p bo mi dziecko rosnąć za bardzo nie chce :p Koleżanki się smieją ze jakbym coś szerszego zalozyla to by w ogole nie bylo widać ciazy :p
Ale dla mnie to i tak dużo ze moge sie cieszyć brzuchem Ahhhh podekscytowana jestem tym wszystkim :p a mój mąż to już w ogóle się doczekać nie może.. ciagle mowie ze juz by chcial zeby Antek byl z nami :p
Ale on np. w ogole mojej ciąży nie przezywal:p jakoś tak się nie umiał wpasować hehe :p chociaż dba o mnie bardzo :ppaola89, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
duży brzuszek być nie musi ważne że maluch zdrowy i jest wszystko ok . poza tym chyba wygodniej jak jest troszkę mniejszy ;P. Na którego masz dokładnie termin ? czy jeszcze nie wyznaczyliście ? Już tyle czekaliście to te 4 tygodnie będą jak 4 dni . A mój też jakoś średnio przeżywa , wiem że się martwi o nas ale mało wylewny jest ... na usg jest taki podjarany a w domu cisza .Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
nick nieaktualnyTermin mam na 17 kwietnia ale dokłdnie cesarke na 8 kwietnia ale tak na 100% dowiem się 24 marca na wizycie
Ja na początku wkurzałam się, że nie przeżywa tego ze mną ale z drugiej strony przecież nie mogę kazać mu się sztucznie zachowywać bo mam taką zachciankę ;p gdyby mial brzuch i czul kopnievia i inne objawy ciazy to naprwno by to przezywal heh a tak to sie przytuli do brzucha na chwilkę zeby maly go pokopal i w sumie wystarczy :p byle by po porodzie się wczuł w swoją rolę haha ;ppaola89, Agabtm lubią tę wiadomość
-
no to do wypakowania już tuż tuż
Wydaje mi się że faceci tak samo jak my - kobiety w ciąży - nie wierzą w to że w brzuchach może zmieścić i rozwijać się cząstka nas
Twój Mąż na pewno się wczuwa już teraz tylko przez stres może tego nie widzisz ;PNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
nick nieaktualnyNie no nie narzekam bo widze ze się bardzo cieszy tym hehe :p bo przy wyprawce duzo robil i się zachwycał jak sciany dla dziecka malował haha a ja się smiałam :p ale jako tako tego nie przeżywa :p napewno nie tak jak ja :p haha
a to Twoje pierwsze dziecko tez? w którym tyg. jesteś? -
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Nie no nie narzekam bo widze ze się bardzo cieszy tym hehe :p bo przy wyprawce duzo robil i się zachwycał jak sciany dla dziecka malował haha a ja się smiałam :p ale jako tako tego nie przeżywa :p napewno nie tak jak ja :p haha
a to Twoje pierwsze dziecko tez? w którym tyg. jesteś?Syn Filip 28 czerwiec -
Aleksandrakili wrote:Hej :p U mnie 36 tydzień.. Czuję się jak czołg.. Ledwo się już toczę :p ale jeszcze równe 4 tyg. i zobacze Antosia :p
Faktycznie III trymestr najgorszy.. Już nawet ten beznadziejny I trymest z całodniowyni wymiotami i nic nie jedzeniem nie był taki zły :p hehe
hm ja I trymestr obecnie II trymestr i nie wiem co to wymioty w pierwszej ciązy ani w tej nie miałąm jeszcze z nimi stycznosci heh wiec luzik tylko zaczynam sie mega meczyć serducho mi strasznie boje jak wchodze do góry do pokoju po schodach -
nick nieaktualny
-
bbeczka91 wrote:Widzę, że pojawiło się nazwisko Ziarkiewicz. To mój poprzedni ginekolog, w sumie też go mogę polecić. Młody, ale wiek jest jego dużym plusem, bo przyjemnie wygląda(jak na byłego DJa przystało ) a przede wszystkim ma w głowie dużo świeżej wiedzy. Szkoda tylko, że Sitkiewicz(ordynator w Knurowie)nim tak pomiata na oddziale w szpitalu...
MI Ziarko dużo pomogł i obecnie pomaga w prowadzeniu ciąży czy nim Sitek pomiata wiesz nawet tego nie wiem ...
Chciałam rodzic w Orzepowicach ale zdania sa podzielone jedni mi moówią że ok inni nie wiec pójde na Knr
a jeśli już to robi to wiesz co tak myśle może dlatego bo Ziaro ma wiecej pacjentek niż on leżac na odziale widziałam wokół Ziarkiewicza mnóstwo kobiet a Sitek tylko nosek kręcił chyba z zazdrości ehhhhreWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:56
-
nick nieaktualnykamenkaa wrote:hm ja I trymestr obecnie II trymestr i nie wiem co to wymioty w pierwszej ciązy ani w tej nie miałąm jeszcze z nimi stycznosci heh wiec luzik tylko zaczynam sie mega meczyć serducho mi strasznie boje jak wchodze do góry do pokoju po schodach
a miałaś wczesniej jakieś problemy z sercem? -
Aleksandrakili wrote:Nie no nie narzekam bo widze ze się bardzo cieszy tym hehe :p bo przy wyprawce duzo robil i się zachwycał jak sciany dla dziecka malował haha a ja się smiałam :p ale jako tako tego nie przeżywa :p napewno nie tak jak ja :p haha
a to Twoje pierwsze dziecko tez? w którym tyg. jesteś?
Pierwszy maluch i 18+0 ale na usg mała jest starsza i 5 dniNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
nick nieaktualnypaola89 wrote:Po urodzeniu będzie równouprawnienie i będzie mógł się wykazać
Pierwszy maluch i 18+0 ale na usg mała jest starsza i 5 dni
Aa to super niech niunia rośnie zdrowo ;*paola89 lubi tę wiadomość
-
Kurczę ja też może ze 4 razy wymiotowalam ale raz byłam chora więc wtedy trafiło mi się dwa razy ostatnio po jablkach ( już chyba ich nie rusze ) ale ciągle zmęczona jestem , jakbym była po imprezie .
Teraz trzeba się pomeczyc a potem będziemy tulic nasze slodziakiNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
nick nieaktualnyJa idąc do siebie stanełam przy schodach i uniosłam lekko głowę do góry bo tak mi zaczęło szumić i tak się kręcić, że aż za poręcz się złapałam.. a moja mama widząc mnie pyta się co tak intensywnie obserwuje haha padłam ze śmiechu ;p też się czułam jakbym po imprezie była ;p ojj dawno takiego zawrotu nie miałam :p
Oby wasze ciąże przebiegały szybko i nudno bez jakichkolwiek dolegliwości już wystarczy ze ja tego nalapałam :p do konca ciazy moge się jeszcze pomeczyć takze jak cos wam dolega to dawać to do mnie :p jeden czy dwa objawy róznicy mi już nie zrobią haha :ppaola89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak to wszystko czytałam to mega zazdroszczę bo ja dopiero zaczęłam II trymestr więc co badanie taką obawę mam czy maleństwo się rozwija. Na szczęście rośnie zdrowy:) będzie raczej chłopak choć lekarz stwierdził ze nie chce być prorokiem
Bbeczka a do jakiego teraz lekarza chodzisz?
Powiedzcie mi od kiedy zaczyna się częściej chodzić do lekarza niż raz na miesiąc? Bo z racji ze chce wybrać Gliwice najodpowiedniejsze byloby wybrać tamtejszego lekarza ale on przyjmuje w Łabędach..ode mnie jechaliśmy przez korki godzinę i mój się pieklił ze wybrałam lekarza na końcu świata. Raz w miesiącu jeszcze nie tak źle ale nie wiem od kiedy częściej trzeba.