Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mychakruszyna wrote:Kochane dzis o 11.16 na świecie zawitał Wiktorek
3140g 52cm
o 2 w nocy jechaliśmy na ip , poród trochę dlugi ale już jest po:)
Ja pisałaś, że skurcze zginają Cię w pół, to tak myślałam, że tak będzie xD Cudownie, wszystkiego dobrego całej Waszej rodzince, gratulacje :*** ani sie nie obejrzysz, a za rok Twój maluszek będzie biegał po boisku jak mój wrześniowy chłopiec z 2015 roku... gdzie ta kruszynka?? *wzrusza się*
mychakruszyna, paola89, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:FreshMm - ale ten Twój synek już duży! A jak poukładały się sprawy z pracą? Arturek w żłobku zaaklimatyzował się?
Przesunęło się wszystko i pracę zaczynam dopiero pod koniec wrześniaNatomiast Artur chodzi na 2 h dziennie do żłobka póki co i super, chętnie idzie do opiekunki na ręce, leci na salę i rano fajnie się bawi. Kryzys przychodzi mu po 1,5h, wtedy trochę płacze z tęsknoty. Ale i tak myślę, że jest dzielny zuch.
-
mychakruszyna GRATULUJE !!!
co tam u Was mamśki Amelka już w spacerówce zasuwaJak wspominałam
Agabtm tak na leżąco i jest jej o 100x lepiej:)
animka899 wcale nie za wcześnie w gondoli w te upały się smażyła moja kolezanki maja 2miesieczne i tez już maja spacerówki Także jak widze mamuśki niektore 30stopni ponad a one Gondola do tego Ochrona na wozek i przykryty jeszcze dodatkowo pieluszką zero powietrza i centralnie skandal Także zadaje czasem się pytanie czy im by było miło w takim szczelnym Pudełkużal dzieciątek..
Także moja tez leży całkiem na płasko i gęga po swojemu bo widzi cały świat:)
Zaraz przelece i Was nadrobie i uzupełnie pierwsza stronęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 15:05
-
FreshMm wrote:Mama bardzo wysokich znajomych, to ich dziecko w wieku 2 miesięcy tez było duże... nosiło ten sam rozmiar ubrań, co mój 6 miesięczny wówczas syn, także rozumiem kamenkę z tą spacerówką
Mój byl za duży na spacerówkę w wieku 4 miesięcy, miał ciasno. Za to syn znajomej malutki, szczuplutki i aż do 8 miesięcy jeździł w gondoli
otóż totakże moja córeczka jest mega zadowolona
i uśmiechnieta jak tylko jedzie na spacerek:)
-
Mychakruszyna Gratuluje
co do pytania odnośnie pracy na kopalni moj pracuje, i wiem jak to jest jak sie spóźnia.
Ja jestem rzadko na forum bo u mnie remont pełna para, konca jeszcze nie widac. Caly czas na wysokich obrotach moje dziecię to chyba budowlańcem zostanie
Urządzanie pokoiku zaczne najszybciej w 7 miesiacua później kupowanie calej reszty, super
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Kamenkaa matko boska 74 juz hohoho wrzuć jakieś zdjęcie młodej bo aż ciekawa jestem jej. Myślałam, że to nasz młody jest duży jak na dwa miesiące a tutaj Twoja Amelia taka duża...
Moi bracia i ojciec pracowali na kopalni nooo wesoło czasem nie było....
Mychakruszyna moje ogromne gratulacje!!!! Opisz poród oczywiście jak znajdziesz więcej czasu.Syn Filip 28 czerwiec -
kamenkaa wrote:Jej to moja już nosi roz 74
także każde dziecię inne
Mój ma 19 tygodni i nie zanosi się aby mi wskoczył w 68. Ma 61cm i nosi 62, no niektóre body i pajace takie wąskie i długie to 68, ale 74 to on chyba będzie miał na roczek!
Miał 2450g i 51cm, urósł 10cm w 4 miesiące czyli 2,5cm na miesiąc wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 21:33
-
FreshMm wrote:Właśnie, tak samo syn moich znajomych nosił 74 w wieku 2 miesięcy. A mój nosił 74, jak miał pół roku. Teraz ma rok i nosi 80
No ale przyjdzie pwnie taki moment ze stopniei będzie ok
Agabtm wybacz ale cenie prywatność mego dziecka i nie wrzucam na forum zdjęc bo może je widzieć każdy -cała Polska
domi05 miała 54cm -
Witajcie dziewczyny!
Bardzo dawno mnie tu nie było i chyba nie dam rady nadrobić
W każdym razie powiem Wam że już wiem, że czeka mnie cc.
Odwiedziłam ostatnio szpital w Cieszynie, jeszcze zobaczę Wodzisław i Żory. Na chwilę obecną nie mam pojęcia gdzie rodzić!
Mój Mąż też pracuje na kopalni i zawsze czekam aż wróci. Cc będzie zaplanowane, ale nigdy nie wiadomo czy nie zacznie się coś prędzej. Będę miała nr i najwyżej będą go wołać przez głośniki na dole że żona rodzi
Również gratuluję wszystkim mamusiom!
Można u mnie dopisać na 1 stronie że czekamy na dziewczynkęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 23:34
kamenkaa, FreshMm lubią tę wiadomość
-
domi05 wrote:
kamenkaa aż nie chce mi się wierzyć że urosła 20cm w 2 miesiące! Mierzyłaś ile teraz ma cm? I Ile waży?
Możliwemój maluszek urodził się z hipotrofią (2590g i 51cm) i kiedy inna dziewczynka z belly urodzona tego samego dnia (3220g i 58cm), co Artur, urosła kilka cm, to mój ponad 15 cm - dogonił ją, a wkrótce przegonił. A jadł jak szalony... mojego mleka nie starczało, musiałam dokarmiać mm trochę. Podobno dzieci z hipotrofią tak mają, ze potem nadganiają.
Ps. wzrost dziecka stopuje bardzo, jak skończy pół roku chyba jakoś tak, o ile dobrze pamiętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:01
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
domi05 wrote:Wirginia, ja rodziłam cc w Rydułtowach. Ordynator spoko, nie zwleka z cc
Mieszkałam tam z rodzicami i na początku bardzo chciałam ten szpital ale chodzą plotki że na jesień mają zamykać porodowke. A nie chciałam nigdzie indziej. Dlatego zaczęłam się zastanawiać nad jakiś innym. Ale może przy okazji jak będę u rodziców to wpadnę tam podpytać jak to wygląda.