X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzis o 11.16 na świecie zawitał Wiktorek :) 3140g 52cm :) o 2 w nocy jechaliśmy na ip , poród trochę dlugi ale już jest po:)

jenny88, kamenkaa, paola89, Kamila ;), Wirginia, LaRa, jesslin87 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Kochane dzis o 11.16 na świecie zawitał Wiktorek :) 3140g 52cm :) o 2 w nocy jechaliśmy na ip , poród trochę dlugi ale już jest po:)

Ja pisałaś, że skurcze zginają Cię w pół, to tak myślałam, że tak będzie xD Cudownie, wszystkiego dobrego całej Waszej rodzince, gratulacje :*** ani sie nie obejrzysz, a za rok Twój maluszek będzie biegał po boisku jak mój wrześniowy chłopiec z 2015 roku... gdzie ta kruszynka?? *wzrusza się*

14232554_1191911574185072_8898751221425832176_n-1473100378.jpg

mychakruszyna, paola89, jesslin87 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna - GRATULACJE dla szczęśliwych rodziców :) Dużo zdrówka dla mamusi i synka <3 Jesteś zadowolona z opieki w Gliwicach?

FreshMm - ale ten Twój synek już duży! A jak poukładały się sprawy z pracą? Arturek w żłobku zaaklimatyzował się?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Gratulacje :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje;) tak jestem zadowolona :) choc porodowka przepelniona 8 na raz rodzilo wiec byl poploch ale personel super :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    FreshMm - ale ten Twój synek już duży! A jak poukładały się sprawy z pracą? Arturek w żłobku zaaklimatyzował się?

Przesunęło się wszystko i pracę zaczynam dopiero pod koniec września ;) Natomiast Artur chodzi na 2 h dziennie do żłobka póki co i super, chętnie idzie do opiekunki na ręce, leci na salę i rano fajnie się bawi. Kryzys przychodzi mu po 1,5h, wtedy trochę płacze z tęsknoty. Ale i tak myślę, że jest dzielny zuch.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna GRATULUJE !!! :)

co tam u Was mamśki Amelka już w spacerówce zasuwa :) Jak wspominałam
    Agabtm tak na leżąco i jest jej o 100x lepiej:)

animka899 wcale nie za wcześnie w gondoli w te upały się smażyła moja kolezanki maja 2miesieczne i tez już maja spacerówki Także jak widze mamuśki niektore 30stopni ponad a one Gondola do tego Ochrona na wozek i przykryty jeszcze dodatkowo pieluszką zero powietrza i centralnie skandal Także zadaje czasem się pytanie czy im by było miło w takim szczelnym Pudełku :( żal dzieciątek..
    Także moja tez leży całkiem na płasko i gęga po swojemu bo widzi cały świat:)
    Zaraz przelece i Was nadrobie i uzupełnie pierwsza stronę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 15:05

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Mama bardzo wysokich znajomych, to ich dziecko w wieku 2 miesięcy tez było duże... nosiło ten sam rozmiar ubrań, co mój 6 miesięczny wówczas syn, także rozumiem kamenkę z tą spacerówką :) Mój byl za duży na spacerówkę w wieku 4 miesięcy, miał ciasno. Za to syn znajomej malutki, szczuplutki i aż do 8 miesięcy jeździł w gondoli

otóż to :) także moja córeczka jest mega zadowolona ;-) i uśmiechnieta jak tylko jedzie na spacerek:)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Z kolei moi znajomi dopiero w 8msc zmienili na spacerowke bo malutka wyjezdzala z niej...ale teraz ma 11msc a wciąż ma ubranka na 68, niektóre spodnie 62 :-o

Jej to moja już nosi roz 74 :) także każde dziecię inne :)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna Gratuluje :)

FreshMm jaki duży blondasek :) to już masz za kim biegać ;)

FreshMm lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna Gratuluje :) :)
    co do pytania odnośnie pracy na kopalni moj pracuje, i wiem jak to jest jak sie spóźnia.

Ja jestem rzadko na forum bo u mnie remont pełna para, konca jeszcze nie widac. Caly czas na wysokich obrotach moje dziecię to chyba budowlańcem zostanie :D
    Urządzanie pokoiku zaczne najszybciej w 7 miesiacu :D a później kupowanie calej reszty, super :D

kamenkaa lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

Właśnie, tak samo syn moich znajomych nosił 74 w wieku 2 miesięcy. A mój nosił 74, jak miał pół roku. Teraz ma rok i nosi 80 :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa matko boska 74 juz hohoho wrzuć jakieś zdjęcie młodej bo aż ciekawa jestem jej. Myślałam, że to nasz młody jest duży jak na dwa miesiące a tutaj Twoja Amelia taka duża...
    Moi bracia i ojciec pracowali na kopalni nooo wesoło czasem nie było....

Mychakruszyna moje ogromne gratulacje!!!! Opisz poród oczywiście jak znajdziesz więcej czasu.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    łoooo matko! ile miała jak się urodziła?
    Mój ma 19 tygodni i nie zanosi się aby mi wskoczył w 68. Ma 61cm i nosi 62, no niektóre body i pajace takie wąskie i długie to 68, ale 74 to on chyba będzie miał na roczek!
    Miał 2450g i 51cm, urósł 10cm w 4 miesiące czyli 2,5cm na miesiąc wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 21:33

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Właśnie, tak samo syn moich znajomych nosił 74 w wieku 2 miesięcy. A mój nosił 74, jak miał pół roku. Teraz ma rok i nosi 80 :)

No ale przyjdzie pwnie taki moment ze stopnie :) i będzie ok :)

Agabtm wybacz ale cenie prywatność mego dziecka i nie wrzucam na forum zdjęc bo może je widzieć każdy -cała Polska :)

domi05 miała 54cm :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :)
    Bardzo dawno mnie tu nie było i chyba nie dam rady nadrobić :(
    W każdym razie powiem Wam że już wiem, że czeka mnie cc.
    Odwiedziłam ostatnio szpital w Cieszynie, jeszcze zobaczę Wodzisław i Żory. Na chwilę obecną nie mam pojęcia gdzie rodzić!
    Mój Mąż też pracuje na kopalni i zawsze czekam aż wróci. Cc będzie zaplanowane, ale nigdy nie wiadomo czy nie zacznie się coś prędzej. Będę miała nr i najwyżej będą go wołać przez głośniki na dole że żona rodzi :D

Również gratuluję wszystkim mamusiom! :)
    Można u mnie dopisać na 1 stronie że czekamy na dziewczynkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 23:34

kamenkaa, FreshMm lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia, ja rodziłam cc w Rydułtowach. Ordynator spoko, nie zwleka z cc

kamenkaa aż nie chce mi się wierzyć że urosła 20cm w 2 miesiące! Mierzyłaś ile teraz ma cm? I Ile waży?

Wirginia lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:

kamenkaa aż nie chce mi się wierzyć że urosła 20cm w 2 miesiące! Mierzyłaś ile teraz ma cm? I Ile waży?

Możliwe :) mój maluszek urodził się z hipotrofią (2590g i 51cm) i kiedy inna dziewczynka z belly urodzona tego samego dnia (3220g i 58cm), co Artur, urosła kilka cm, to mój ponad 15 cm - dogonił ją, a wkrótce przegonił. A jadł jak szalony... mojego mleka nie starczało, musiałam dokarmiać mm trochę. Podobno dzieci z hipotrofią tak mają, ze potem nadganiają.

Ps. wzrost dziecka stopuje bardzo, jak skończy pół roku chyba jakoś tak, o ile dobrze pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:01

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Wirginia, ja rodziłam cc w Rydułtowach. Ordynator spoko, nie zwleka z cc

Mieszkałam tam z rodzicami i na początku bardzo chciałam ten szpital ale chodzą plotki że na jesień mają zamykać porodowke. A nie chciałam nigdzie indziej. Dlatego zaczęłam się zastanawiać nad jakiś innym. Ale może przy okazji jak będę u rodziców to wpadnę tam podpytać jak to wygląda.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorientuj się bo to już przenoszą od czerwca ;p znajoma przedwczoraj tam jeszcze rodziła :) mogę podpytać, mąż kuzynki pracuje w tym szpitalu

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ