X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam mamuśki słychać? Jak nasze ciężarne się czuja? Jest taka piękna pogoda dziś ze chce się żyć :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze karuzeli do łóżeczka nie montowałam, bo ciągle wydaje mi się, że Emi jeszcze nie zrozumie o co chodzi. Poza tym jeszcze nie śpi w łóżeczku ;) Jak zaśnie to odkładam ją do kołyski, a w nocy po karmieniu biorę ją do łóżka. Dziś wreszcie byłyśmy na spacerze, bo pogoda dopisuje :) Od kilku dni zastanawiam się na zakupem maty edukacyjnej, ale różnorodność i rozpiętość cenowa jest ogromna. Najbardziej martwię się, że wydam parę stów, a Emilka w ogóle się nią nie zainteresuje ...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Co tam mamuśki słychać? Jak nasze ciężarne się czuja? Jest taka piękna pogoda dziś ze chce się żyć :)

U Nas ok Amelka przechodzi ząbkowanie i koszmar w nocy w dzien ale jakos daje rade ..
    ;-) a tak pozatym nic Nowego :P

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja jeszcze karuzeli do łóżeczka nie montowałam, bo ciągle wydaje mi się, że Emi jeszcze nie zrozumie o co chodzi. Poza tym jeszcze nie śpi w łóżeczku ;) Jak zaśnie to odkładam ją do kołyski, a w nocy po karmieniu biorę ją do łóżka. Dziś wreszcie byłyśmy na spacerze, bo pogoda dopisuje :) Od kilku dni zastanawiam się na zakupem maty edukacyjnej, ale różnorodność i rozpiętość cenowa jest ogromna. Najbardziej martwię się, że wydam parę stów, a Emilka w ogóle się nią nie zainteresuje ...

a ja zas już zlikwidowałam karuzele miała od urodzenia teraz ją znudziła i ma ją gdzieś hehe :P

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freshmm spoznione ale szczere życzenia dla Arturka :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok teraz szczepionka przed nami także jest lekka panika.

Maks rozwija się niesamowicie jestem dosłownie w szoku bo to już takie rozumne dziecko. Jak mówię idziemy się kąpać sam udzie w kierunku łazienki pomaga się rozbierać a potem kąpiel.

Ostatnio coś mu się pomieszało i od około tygodnia nad ranem się budzi i stoi i woła Mama Mama mąż wstaje wkłada go miedź ynas ten chwyta moja twarz jedną ręką druga moja koszule nocną i od razu zasypia i tak śpimy do rana. Raz chciałam się odsunąć bo było mi niewygodnie to przez sen mnie okrzyczal zrozumiałe było Mama nie nie nie i dalej spał ;)

Mam nadzieję że u was wszystko w porządku i ominęły was choroby które przyniosła aura jesienna ;)

kamenkaa, mychakruszyna, paola89 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Freshmm spoznione ale szczere życzenia dla Arturka :)

Ojej jak ja dawno Cie nie widziałam zawsze Taka aktywna a teraz Cie nie widac-pewnie duzo roboty przy dzieciaku..

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, znacie jakąś fajną ginekolog kobietę na Śląsku, która nie bierze dużo kasy?

Wcześniej miałam gin w Luxmedzie, ale już nie korzystam z Luxmedu i nikogo nie mam... Chciałabym chodzić do kobiety, super bogata też nie jestem i np. 150zł za samą wizytę to już dla mnie ból dla portfela. Najlepiej w Chorzowie, ale niekoniecznie. I żeby była ludzka, wyrozumiała i otwarta ;)
    Obecnie pracuję w przedszkolu, gdzie wciąż jestem narażona na infekcje (już 3 raz w tym miesiącu choruję), więc przy ewentualnej ciąży chcę, by to była gin, która bez większych oporów wyśle mnie na L4, by uchronić od przedszkolnych infekcji.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa normalnie dwa dni temu mój Maks w końcu chodzi bez trzymania się. Wcześniej jak się nawet puścił to zrobił 2/3 i czworaki a teraz to on już biega :) w dwa dni taka zmiana. No i ja biegam za nim bo się boję że gdzieś ujedzie i zrobi sobie krzywdę. Tak ja ogólnie mam mało czasu ostatnio. Maks jest takim mamisynkiem że nawet jak mąż w domu to on i tak ciągle za mną chodzi. Nie wiem jak on przeżyje rozstanie w czasie pracy ani jak ja to przeżyje. :(

kamenkaa lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny on już nie chodzi on biega i o ile w domu wie gdzie może pójść sam tak już czy u moich rodziców czy w gościach wchodzi w każde najgorsze miejsce także trzeba dużo uważać.

Mój Maks nie raczkowal wspinał się i zaczął chodzić trzymając się a potem się puszczał i levial jak dzikus dwa trzy kroki i upadal. Później ja pracowałam nad tym by jak już się pisci schodził na czworaki. Efekt był taki że jak się go wolalo do siebie to jak np puszczał się łóżka to od razu kucal i przychodził na czworakach.

Wszyscy mi zarzucali że ja go zastopowalam w chodzeniu. A już nie wspomnę mojej babci która miała do mnie pretensje że nie kupiłam mu chodzi jak skończył 8 miesięcy. Ale podjelam decyzję że nie będzie wogole chodzika że się nauczy tego sam. Dlatego dzieki mojej w sumie pracy teraz jak idzie czy biegnie a czuje się nie pewnie od razu kuca albo siada. Praktycznie wogole nie upada a jak już to uada na dupke :) jestem taka dumna z niego no i jak zaczął chodzić od razu zaczął kopać sam piłkę mój maly kochany piłkarz :) Paola widziała na FB może potwierdzić :)

A co tam dziewczyny u was? Jaka to cisza :)

paola89, Wirginia, kamenkaa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMM, ja polecam Ci dr Martę Maksym. Kiedyś przyjmowała w Chorzowie, jak jest teraz, to nie wiem - na pewno w Gliwicach ma gabinet. 100 wizyta, ale naprawdę życzliwa, otwarta, mega delikatna i bardzo sympatyczna babka :)

FreshMm, kamenkaa lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin , rzeczywiście Maksiu już sobie świetnie radzi :) a jeszcze nie tak dawno siedział w wózku :D
    Może nie będzie tak źle jak wrócisz do pracy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 15:47

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    FreshMM, ja polecam Ci dr Martę Maksym. Kiedyś przyjmowała w Chorzowie, jak jest teraz, to nie wiem - na pewno w Gliwicach ma gabinet. 100 wizyta, ale naprawdę życzliwa, otwarta, mega delikatna i bardzo sympatyczna babka :)

Hej :) czytałam o tej Maksym suuuuper opinie, ale właśnie nie wiem, czy jeszcze przyjmuje w Chorzowie. Spróbuję się dowiedzieć :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Hej :) czytałam o tej Maksym suuuuper opinie, ale właśnie nie wiem, czy jeszcze przyjmuje w Chorzowie. Spróbuję się dowiedzieć :)

Dr. Maksym była "moim" lekarzem w trakcie porodu. Mam z nią bardzo miłe wspomnienia. Polecam.

FreshMm, kamenkaa, Dagn_ lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Jesslin , rzeczywiście Maksiu już sobie świetnie radzi :) a jeszcze nie tak dawno siedział w wózku :D
    Może nie będzie tak źle jak wrócisz do pracy ;)

Szczerze lek separacyjny to u nas chyba najwyższy level. Dzisiaj u rodziców zostawiłam jego butelke z piciem w aucie. Wyszłam po niego a ten stał pod drzwiami a nawet nie widział że wychodzę tylko że straciłam mu się z oczu szybko sprawdził mieszkanie i stał pod drzwiami i zanosil się płaczem wołając mama mama. Nie wiem jak to będzie mam nadzieję że jakoś damy radę. :)

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola a jak tam Kinga?

74diqps6a69lyc94.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    W poniedziałek Idę do szpitala :) jeśli wszystko będzie oki to we wtorek cc. Skierowanie od ginekologa mam dopiero na 14, ale dzwoniłam do szpitala i kazali przyjechać już 7. Mam nadzieję że już niedługo przytule swoją Kruszynke :) i że ze względu na jej małą wagę nie posla mnie do domu :(

FreshMm, jesslin87, kamenkaa lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Szczerze lek separacyjny to u nas chyba najwyższy level. Dzisiaj u rodziców zostawiłam jego butelke z piciem w aucie. Wyszłam po niego a ten stał pod drzwiami a nawet nie widział że wychodzę tylko że straciłam mu się z oczu szybko sprawdził mieszkanie i stał pod drzwiami i zanosil się płaczem wołając mama mama. Nie wiem jak to będzie mam nadzieję że jakoś damy radę. :)

Ooo, faktycznie niezła jazda :o mój jak nie widzi, ze wychodzę, to nie płacze.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    W poniedziałek Idę do szpitala :) jeśli wszystko będzie oki to we wtorek cc. Skierowanie od ginekologa mam dopiero na 14, ale dzwoniłam do szpitala i kazali przyjechać już 7. Mam nadzieję że już niedługo przytule swoją Kruszynke :) i że ze względu na jej małą wagę nie posla mnie do domu :(

Jeszcze tylko 2 dni ^^

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Jeszcze tylko 2 dni ^^

No mam nadzieję! :D

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ