X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamuśki z rocznika 87'
Odpowiedz

Mamuśki z rocznika 87'

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:39

• baassiia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży myślałam, że będę mieć wielki będen, bo jestem nieduża (158cm) i tak proporcjonalnie powinno mnie bardziej wybulić :P

W ogóle wydaje mi się, że na wiosnę taki najfajniejszy czas żeby urodzić :) Także będziemy obie spacerować i ciążowe kilogramy zrzucać :)

Wrzuć też swój brzuszek
    A tu większa wersja :)
    1znswll.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:23

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:40

• baassiia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byłam na badaniach w 30t6d to waga 1750g, także licząc taki przyrost +200g/tydzień teraz powinna koło 2300-2400 ważyć :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassiu. Piękny brzuszek:)).
    Ja w pierwszej ciazy bylam duuza a pod koniec mualam problem zeby skarpetki założyć:)
    Ale mimo wszystko o wiele lepiej sie czułam niż w tej a mówią ze druga ciąża jest lepsza:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• baassiia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety juz takie uroki ciazy :( a duze wyszly Ci te cukry ponad norme? Masz tylko diete czy insuline tez? To czekam w takim razie:) a kacik, pokoik dla maluszka juz macie ogarniety?

ja sie czuje coraz bardziej jak staruszka, z lozka sie nie moge podniesc itp :p w kazdym badz razie 2,3 razy w tygodniu staram sie chodzic na silownie po biezni polazic, bo takie siedzenie na kanapie tylko pogarsza to ciazowe kalectwo :p

Od jutra tez chce w domu codziennie zaczac jakies "cwiczenia na latwy porod". Cos musze na youtube wyszukac, bo coraz blizej godzina 0 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 22:06

Szotka lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę Basiu ze dbasz o formę bardzo fajnie ze masz sily :)
    Co do pokoika to juz mamy przygotowany pod względem malowania tylko dokupić firanki i roletke no i jakies puleczki ale narazie czekamy na wyniki amnio.
    Najchętniej to juz bym chciała je miec ale jeszcze 13 dni czekania.
    Najdluzsze mój czekanie i mam nadzieje na pozytywne wieści:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 13 dni to sporo jeszcze :( Ja trzymam mocno za Was kciuki, oby było wszytko ok.

Szotka to dobrze, że tylko dieta. Jeden plus taki, że ponoć w tej diecie ładnie waga rośnie (tzn. nie za dużo :) )

Ja w sumie dość szybko miałam to obciążenie glukozą, chyba w 23 tyg ale wyszły niskie wiec nie powtarzałam. Mój gin mówił, że termin badania ok.

Ja przed ciążą też sporo ćwiczyłam i teraz mi brakuje takiego bardziej intensywnego wysiłku. Potem póki pracowałam (do 29 tyg) niestety nie chodziłam na ćwiczenia żadne, bo byłam po pracy zmęczona. Także taka u mnie reaktywacja w ostatnim trymestrze :) teraz i czas i siły są :) Ja też tak to odczuwam, że te ćwiczenia jakoś tak pomagają mi w miarę pozostać na chodzie. Tak naprawdę, to dużo bardziej preferuje chodzić, siedzieć, ogólnie kręcić się zamiast leżeć :p Po nocy to mnie wszytko boli :P

Przytyłam około 10,5 kg to tej pory, także według tych wszystkich kalkulatorów jest ok. Myślę, że tak do 12-13 kg dojdę. Najwięcej tyłam w 26-30 tygodniu, teraz już waga rośnie wolniej. Ja też chyba nie puchnę bardzo, co prawda obrączki się już pozbyłam bo była taka "na styk" kupiona, ale zaręczynowy noszę i jest ok:)

Ja jakoś tak mam wrażenie, że z rozwiązaniem nie pójdzie tak szybko i będe po terminie chodzić :P Moja mam 1 ciąża w 41 tygodniu, a mnie 2 tyg. po terminie :P Także obym się w nią nie wdała :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z corka sporo przytylam bo 18 kg ale po ciąży zostalo 5kg także nie bylo zle:)
    Teraz jak narazie przytylo mi się 1kg:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga tam nie jest ważna najważniejsze żeby byly zdrowe:)
    A my będziemy zrzucać wagę po urodzeniu chodząc na spacerki z wozeczkami:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

28latkaa, baassiia lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to staram sie pilnować z jedzeniem ,chociaż nie zawsze to wychodzi:).

szotka u mnie tez wychodzi na usg ze ciąża jest tydzień mlodsza:)

Szotka lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka o to malutko jak na ten tydzień :)

W sumie to czasami kobieta ma średni wpływ na przyrost wagi, niektóre strasznie puchną itd. Wiadomo, że niektóre dużo podjadają bo apetyt większy a i hormony robią swoje. No ale ja jakoś siebie z plus 25-30 kg nie wyobrażam :P

Ja w ciąży dużo więcej jem i słodyczy też :/ no ale przed ciążą raczej niejadek byłam, więc pewnie teraz kalorycznie po prostu w sam raz wychodzi :) Trochę mam wyrzuty sumienia z powodu tych słodyczy, bo pewnie bym mogła mieć z 1-2kg mniej, ale nie jest źle więc się nie zadręczam :P

Szotka lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassiu bardzo ładnie wyglądasz ja w tym tyg bylam bardzo opuchnieta i bardzo woda mi się odkladala w organizmie i zwykle czynności np umycie sie sprawialo mi ogromna trudność..Kazda ciąża jest inna i nic na to nie poradzimy:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka nie zastanawiałam sie nad tym ze zatrzymywanie wody może byc od odwodnienia:). Cos może i jest w tym ze to od malej ilości picia wody bo nie pamiętam tak dawno to bylo:).Teraz nie mam żadnych odpukać objawów puchniecia:).Zreszta odkąd zaczęliśmy sie starać o dziecko bralam kwas foliowy i pilam dużo przegotowanej wody bo od gazowanych bardzo mi brzuch wzdyma:(.Czasem sie napije czegos gazowanego bo się chce:).
    Z kolei czuje ze przeziębienie sie u mnie rozkręca dlatego ratuje sie woda morska do nosa i herbata z cytryną:)
    A co do wyników to jeszcze 11 dni ale będę probowac w piąte zadzwonic może cos powiedzą zawsze kilka dni mniej czekania:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:52

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ