X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamuśki z rocznika 87'
Odpowiedz

Mamuśki z rocznika 87'

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:39

• baassiia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży myślałam, że będę mieć wielki będen, bo jestem nieduża (158cm) i tak proporcjonalnie powinno mnie bardziej wybulić :P

W ogóle wydaje mi się, że na wiosnę taki najfajniejszy czas żeby urodzić :) Także będziemy obie spacerować i ciążowe kilogramy zrzucać :)

Wrzuć też swój brzuszek
    A tu większa wersja :)
    1znswll.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:23

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:40

• baassiia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byłam na badaniach w 30t6d to waga 1750g, także licząc taki przyrost +200g/tydzień teraz powinna koło 2300-2400 ważyć :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassiu. Piękny brzuszek:)).
    Ja w pierwszej ciazy bylam duuza a pod koniec mualam problem zeby skarpetki założyć:)
    Ale mimo wszystko o wiele lepiej sie czułam niż w tej a mówią ze druga ciąża jest lepsza:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• baassiia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety juz takie uroki ciazy :( a duze wyszly Ci te cukry ponad norme? Masz tylko diete czy insuline tez? To czekam w takim razie:) a kacik, pokoik dla maluszka juz macie ogarniety?

ja sie czuje coraz bardziej jak staruszka, z lozka sie nie moge podniesc itp :p w kazdym badz razie 2,3 razy w tygodniu staram sie chodzic na silownie po biezni polazic, bo takie siedzenie na kanapie tylko pogarsza to ciazowe kalectwo :p

Od jutra tez chce w domu codziennie zaczac jakies "cwiczenia na latwy porod". Cos musze na youtube wyszukac, bo coraz blizej godzina 0 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 22:06

Szotka lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę Basiu ze dbasz o formę bardzo fajnie ze masz sily :)
    Co do pokoika to juz mamy przygotowany pod względem malowania tylko dokupić firanki i roletke no i jakies puleczki ale narazie czekamy na wyniki amnio.
    Najchętniej to juz bym chciała je miec ale jeszcze 13 dni czekania.
    Najdluzsze mój czekanie i mam nadzieje na pozytywne wieści:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 13 dni to sporo jeszcze :( Ja trzymam mocno za Was kciuki, oby było wszytko ok.

Szotka to dobrze, że tylko dieta. Jeden plus taki, że ponoć w tej diecie ładnie waga rośnie (tzn. nie za dużo :) )

Ja w sumie dość szybko miałam to obciążenie glukozą, chyba w 23 tyg ale wyszły niskie wiec nie powtarzałam. Mój gin mówił, że termin badania ok.

Ja przed ciążą też sporo ćwiczyłam i teraz mi brakuje takiego bardziej intensywnego wysiłku. Potem póki pracowałam (do 29 tyg) niestety nie chodziłam na ćwiczenia żadne, bo byłam po pracy zmęczona. Także taka u mnie reaktywacja w ostatnim trymestrze :) teraz i czas i siły są :) Ja też tak to odczuwam, że te ćwiczenia jakoś tak pomagają mi w miarę pozostać na chodzie. Tak naprawdę, to dużo bardziej preferuje chodzić, siedzieć, ogólnie kręcić się zamiast leżeć :p Po nocy to mnie wszytko boli :P

Przytyłam około 10,5 kg to tej pory, także według tych wszystkich kalkulatorów jest ok. Myślę, że tak do 12-13 kg dojdę. Najwięcej tyłam w 26-30 tygodniu, teraz już waga rośnie wolniej. Ja też chyba nie puchnę bardzo, co prawda obrączki się już pozbyłam bo była taka "na styk" kupiona, ale zaręczynowy noszę i jest ok:)

Ja jakoś tak mam wrażenie, że z rozwiązaniem nie pójdzie tak szybko i będe po terminie chodzić :P Moja mam 1 ciąża w 41 tygodniu, a mnie 2 tyg. po terminie :P Także obym się w nią nie wdała :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z corka sporo przytylam bo 18 kg ale po ciąży zostalo 5kg także nie bylo zle:)
    Teraz jak narazie przytylo mi się 1kg:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga tam nie jest ważna najważniejsze żeby byly zdrowe:)
    A my będziemy zrzucać wagę po urodzeniu chodząc na spacerki z wozeczkami:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

28latkaa, baassiia lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to staram sie pilnować z jedzeniem ,chociaż nie zawsze to wychodzi:).

szotka u mnie tez wychodzi na usg ze ciąża jest tydzień mlodsza:)

Szotka lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka o to malutko jak na ten tydzień :)

W sumie to czasami kobieta ma średni wpływ na przyrost wagi, niektóre strasznie puchną itd. Wiadomo, że niektóre dużo podjadają bo apetyt większy a i hormony robią swoje. No ale ja jakoś siebie z plus 25-30 kg nie wyobrażam :P

Ja w ciąży dużo więcej jem i słodyczy też :/ no ale przed ciążą raczej niejadek byłam, więc pewnie teraz kalorycznie po prostu w sam raz wychodzi :) Trochę mam wyrzuty sumienia z powodu tych słodyczy, bo pewnie bym mogła mieć z 1-2kg mniej, ale nie jest źle więc się nie zadręczam :P

Szotka lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassiu bardzo ładnie wyglądasz ja w tym tyg bylam bardzo opuchnieta i bardzo woda mi się odkladala w organizmie i zwykle czynności np umycie sie sprawialo mi ogromna trudność..Kazda ciąża jest inna i nic na to nie poradzimy:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka nie zastanawiałam sie nad tym ze zatrzymywanie wody może byc od odwodnienia:). Cos może i jest w tym ze to od malej ilości picia wody bo nie pamiętam tak dawno to bylo:).Teraz nie mam żadnych odpukać objawów puchniecia:).Zreszta odkąd zaczęliśmy sie starać o dziecko bralam kwas foliowy i pilam dużo przegotowanej wody bo od gazowanych bardzo mi brzuch wzdyma:(.Czasem sie napije czegos gazowanego bo się chce:).
    Z kolei czuje ze przeziębienie sie u mnie rozkręca dlatego ratuje sie woda morska do nosa i herbata z cytryną:)
    A co do wyników to jeszcze 11 dni ale będę probowac w piąte zadzwonic może cos powiedzą zawsze kilka dni mniej czekania:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:52

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ